Τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, οι λιμενικές αρχές της Λευκάδας και του Νυδρίου ενημερώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για την ανάγκη παροχής συνδρομής σε αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος με σημαία Γαλλίας. Στο σκάφος επέβαιναν δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Γαλλίας, οι οποίοι βρέθηκαν σε δυσχερή θέση λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Γερολιμνιώνα στον Κάλαμο Λευκάδας.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και το επιβατηγό θαλάσσιο ταξί Ντόλφιν Εξπρές 1 για να προσφέρουν βοήθεια. Με τη συνδρομή του θαλάσσιου ταξί και τη συνοδεία του περιπολικού, το ιστιοφόρο κατέπλευσε στο λιμάνι του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, όπου και πρόσδεσε με ασφάλεια.
Μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης, το Λιμεναρχείο Λευκάδας προχώρησε στην απαγόρευση του απόπλου του ιστιοφόρου σκάφους, μέχρι να προσκομιστεί το απαραίτητο πιστοποιητικό αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα. Όπως διαπιστώθηκε, από το περιστατικό δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

