Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιονίων-Ηπείρου για τις εξορύξεις στο Ιόνιο
    30/09/2026
    Ιόνιο: Ποια υδατοδρόμια αδειοδοτούνται και ποια κόβονται
    30/09/2026
    Έντεκα νέοι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές στα σχολεία του βορρά
    30/09/2026
    ΛΑΣΥ Ιονίων: «Τα νησιά της Οδύσσειας» όταν η ιστορία και ο πολιτισμός γίνονται εμπόρευμα
    30/09/2026
    ΛΑΣΥ Κεντρικής: Να συζητηθεί στο συμβούλιο το θέμα των εξορύξεων
    30/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αντιδράσεις των Εστιακών Φοιτητών για τις προθεσμίες στέγασης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
    30/09/2026
    24η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών – Δημιουργία «Αλυσίδας Αλληλεγγύης για τη Ζωή»
    30/09/2026
    Που θα γίνει διακοπή ρεύματος την Πέμπτη
    30/09/2026
    Δίπλα στο Σ. Ρουβά, ο Ροταριανός Όμιλος «Κέρκυρα–Καποδίστριας»
    30/09/2026
    Χαιρετισμός του Μητροπολίτη για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Καποδίστρια στη Θεσσαλονίκη
    30/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Μητσοτάκης: 20 λεπτά ελάφρυνση στο πετρέλαιο κίνησης – Ρυθμίσεις σε 120 δόσεις
    30/09/2026
    ΕΛΜΕ: Και η κοροϊδία συνεχίζεται… 38 αναπληρωτές στη για τα 137 κενά στη ΔΔΕ Κέρκυρας
    29/09/2026
    Απόφαση ΓΣ EΛΜΕ: Αγώνας για σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει!
    29/09/2026
    Συνταξιούχοι ΤΕΒΕ: Η υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας συνεχίζεται…
    28/09/2026
    Η ΕΛΜΕ για την «Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»
    28/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    VIDEΟ/Ομιλία Σκλαβoύνου: Του Ι. Καποδίστρια η χαμένη στη λήθη σχέση με τον Α. Κάλβο και τον Φρειδερίκο Ντε Λα Χαρπ
    29/09/2026
    Η «Ρεμπέτικη Παρέα» της Κέρκυρας στο 2ο Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Δράμας
    29/09/2026
    Η Φιλαρμονική Σιναράδων στις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία των Εχινάδων Νήσων
    28/09/2026
    H Παλαιά τιμά τον μουσικό και ιστορικό της Νεοελληνικής Μουσικής Σπ. Μοτσενίγο
    27/09/2026
    «Εx Neapoli ad Corcyram»: Μια μουσική διαδρομή από τη Νάπολη στην Κέρκυρα
    27/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Bραβεύτηκε ξανά το MT200 Corfu του Ομίλου Αντισφαίρισης
    30/09/2026
    Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: «Χρυσός» ο Γιαννιώτης και Κασσωπίτης Στέφανος Ντούσκος
    30/09/2026
    To deal της χρονιάς! Ο Χρυσικόπουλος στον Ιόνιο!
    30/09/2026
    Στον τελικό της Άρτας ο Κ. Μπολάνος – Διακρίσεις για τον Όμιλο Αντισφαίρισης
    30/09/2026
    Ξεκινά το Κύπελλο Κέρκυρας!
    29/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Μετά-Ταμείου Ανάκαμψης Εποχή: Η ελληνική οικονομία ενώπιον της δημοσιονομικής πραγματικότητας
    30/09/2026
    Σπουδές με κόστος: Όταν η οικονομική δυσκολία στερεί το πανεπιστήμιο από τους φοιτητές
    29/09/2026
    Ο ελαιώνας της Κέρκυρας
    28/09/2026
    O Καποδίστριας και ο άγνωστος μεταφραστής 176 «καμένων» επιστολών του
    27/09/2026
    Το μήνυμα του Βερολίνου: Η κοινωνία ξαναμιλά για στέγη, εργασία, και δικαιοσύνη
    27/09/2026
Ανάγνωση Βορράς: Καταγγελία της ΛΑΣΥ για αυταρχισμό και παρατυπίες της δημοτικής αρχής
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βορράς: Καταγγελία της ΛΑΣΥ για αυταρχισμό και παρατυπίες της δημοτικής αρχής

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην οποία κάνεις λόγο για αυθαιρεσίες και παρατυπίες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 16 Ιουνίου

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 24/06/2026
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση

Σε μια συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από την έντονη παρουσία κατοίκων, η Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή επιχείρησε να περιορίσει την ημερήσια διάταξη σε τυπικά θέματα, αφήνοντας εκτός τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής. Σύμφωνα με την παράταξη, οι ίδιοι οι πολίτες επέβαλαν τη συζήτηση με τη συγκέντρωση υπογραφών και τη μαζική συμμετοχή τους, σε ένα σκηνικό που η Λαϊκή Συσπείρωση περιγράφει ως κυριαρχούμενο από αυθαιρεσία, παρατυπίες και αυταρχισμό, με ύβρεις και προκλητικές διακοπές από συμβούλους της πλειοψηφίας προς τους κατοίκους της Κληματιάς.

Καταγγελίες για αλλοίωση ψήφου και παράτυπες διαδικασίες
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ως αποκορύφωμα των παρατυπιών την αλλοίωση της ψήφου της από τον πρόεδρο του σώματος. Όπως αναφέρει η παράταξη, ενώ κατέθεσε και ψήφισε δική της πρόταση για τη διασφάλιση του νερού τόσο στην Κληματιά όσο και στο Νησάκι, η ψήφος της καταγράφηκε αυθαίρετα ως «λευκό». Παράλληλα, η παράταξη καταγγέλλει ότι δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας, αν και απούσα, ψήφισε μέσω SMS, ενώ σημειώνει την προκλητική ανισότητα στον χρόνο ομιλίας, με τον δήμαρχο να τοποθετείται για 50 λεπτά την ώρα που η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης διακόπηκε στο πεντάλεπτο.

Στοχοποίηση πολιτών και «αλά καρτ» ηθική
Σοβαρές είναι οι αναφορές της Λαϊκής Συσπείρωσης για τη διαχείριση προσωπικών δεδομένων, καθώς καταγγέλλει ότι η δημοτική αρχή διένειμε έγγραφα με τα ονοματεπώνυμα και τα ΑΦΜ κατοίκων της Κληματιάς που κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, κάνοντας λόγο για «εκδικητική διαπόμπευση». Η παράταξη ασκεί δριμεία κριτική στον δήμαρχο για τη στάση του στο θέμα της ύδρευσης, διερωτώμενη αν είναι «νόμιμο και ηθικό» να κόβεται το νερό από νοικοκυριά και να εκβιάζονται ολόκληρα χωριά με καθυστερήσεις έργων λόγω οφειλών, την ώρα που δεν διασφαλίζεται ότι το νερό δεν θα καταλήγει σε πισίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΑΣΥ Βορρά: Οι ερωτήσεις για τη συνεδρίαση λογοδοσίας
Καταγγελία για νεκρά τρωκτικά στο δίκτυο ύδρευσης στους Ξανθάτες
ΛΑΣΥ Βορρά: Κύριε δήμαρχε, να χαίρεστε το σύμβουλό σας που… «δεν ψηφίζει γυναίκες»
ΛΑΣΥ Βορρά: Η αναλγησία ξεχειλίζει, νερό δεν υπάρχει… (για το σχόλιο του Δημάρχου στο διαδίκτυο)
Βάρελης: Καταγγέλλει εγκατάλειψη των χωριών και «αγορασμένες» διακρίσεις

Κάλεσμα σε αγώνα για το δικαίωμα στο νερό
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τις συλλήψεις τριών κατοίκων και απαιτεί την άμεση απόσυρση των κατηγοριών, δηλώνοντας τη συμπαράστασή της στον αγώνα των κατοίκων της Κληματιάς. Η παράταξη καλεί τον λαό της Βόρειας Κέρκυρας να οργανώσει την πάλη του για την υπεράσπιση των βασικών του δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι οι φυσικοί πόροι δεν πρέπει να θυσιάζονται για την κερδοφορία των λίγων, αφήνοντας τους πολίτες «ξένους και περιττούς στον ίδιο τους τον τόπο».


Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόρειας Κέρκυρας:

ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΤΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

Μια ακόμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή της 16ης Ιουνίου, όπου η δημοτική αρχή προσπάθησε, περιορίζοντας την ημερήσια διάταξη στη συγκρότηση επιτροπών και στον καθορισμό κωδικών, να αφήσει έξω από το Δ.Σ. τα πάμπολλα προβλήματα της Βόρειας Κέρκυρας. Ωστόσο τη συζήτησή τους επέβαλαν οι ίδιοι οι κάτοικοι, με τη συγκέντρωση υπογραφών και τη μαζική τους παρουσία στο Δ.Σ.
Μια ακόμα συνεδρίαση όμως όπου για άλλη μία φορά κυριάρχησαν η αυθαιρεσία, οι παρατυπίες και ο αυταρχισμός της δημοτικής αρχής, με πρωταγωνιστή ξανά τον πρόεδρο του ΔΣ, υπό την πλήρη κάλυψη του δημάρχου. Το σκηνικό συμπλήρωσαν οι ύβρεις, οι χειρονομίες και οι προκλητικές διακοπές συμβούλων της δημοτικής αρχής προς τους κατοίκους της Κληματιάς και τη νομικό εκπρόσωπό τους.
• Το αποκορύφωμα των παρατυπιών ήταν η αλλαγή της ψήφου Λαϊκής Συσπείρωσης. Καταθέσαμε τη δική μας πρόταση την ώρα της ψηφοφορίας: «… να μην πάρετε το νερό από την Κληματιά […] και να διεκδικήσετε χρηματοδοτήσεις και έργα ώστε και τα νοικοκυριά στο Νησάκι να έχουν νερό», την οποία φυσικά ψηφίσαμε, διαφωνώντας ουσιαστικά με τις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν, δημοτικής αρχής και Συμπαράταξης Ανεξάρτητων Πολιτών, γιατί η μία πρόταση στερεί από τους κατοίκους της Κληματιάς το νερό και η άλλη δεν μεριμνά για την εξεύρεση λύσεων για τους κατοίκους του Νησακιού. Δεν μπορεί να διψάσει ή το ένα χωριό ή το άλλο. Τώρα πώς γίνεται μια πρόταση και δύο όχι να κάνουν ένα λευκό, αυτό μόνο ο πρόεδρος και οι πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετεί μπορούν να το απαντήσουν.
• Στην αρχή της συνεδρίασης μοιράστηκε από τη δημοτική αρχή φωτοτυπία δύο σελίδων από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κάτοικοι της Κληματιάς για τη διακοπή των εργασιών στον αγωγό Κληματιάς-Ζυγού. Στην πρώτη σελίδα υπήρχαν, εν είδει εκδικητικής διαπόμπευσης, τα ονοματεπώνυμα και τα ΑΦΜ των αιτούντων! Την ίδια ώρα που οι μεγαλοοφειλέτες απολαμβάνουν πλήρη ασυλία και έστω ΕΝΑ όνομα μιας επιχείρησης από αυτές που χρωστάνε χιλιάδες ευρώ στον δήμο δεν έχουμε ακούσει στο Δημοτικό Συμβούλιο!
• Δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας που αποχώρησε ψήφισε, παρότι απούσα, μέσω… sms στο κινητό του προέδρου, όπως δήλωσε ο ίδιος στο σώμα!
• Με τη γνωστή τους «τακτική» των ύβρεων, των αντιδικιών και της ειρωνείας, σύμβουλοι της πλειοψηφίας προσπάθησαν να μην αφήσουν τη νομική εκπρόσωπο των κατοίκων να μιλήσει.
• Εκεί όμως που ο πρόεδρος «έδωσε ρέστα» ήταν στον χρόνο που παραχώρησε στον δήμαρχο προκειμένου να τοποθετηθεί: Ενώ κατά την τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης διέκοψε στο πεντάλεπτο με ένα «συντομεύετε», για τον δήμαρχο ο πρόεδρος επιφύλαξε 50 ολόκληρα λεπτά (!), στη διάρκεια των οποίων οι εξαντλημένοι κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι άκουγαν τον δήμαρχο να απεραντολογεί ανούσια περί «δημοκρατίας» και περί «νόμιμου και ηθικού».
Μόνο που ούτε σε αυτό τα καταφέρνει καλά ο κ. δήμαρχος.
Είναι ηθικό να κόβει το νερό από μικρά νοικοκυριά; Είναι νόμιμο και ηθικό να απειλεί ολόκληρα χωριά με διακοπή νερού; Τι είναι το να εκβιάζει μέσω διαδικτύου με καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης των βλαβών που έχουν αφήσει τους Καρουσάδες, τους Περουλάδες κ.ά. χωρίς νερό για μήνες, αν δεν πληρωθούν οι οφειλές;… Λίγο αλά καρτ και κατά πώς βολεύει η «ηθική» του κ. δημάρχου — και σταματάει εκεί που θίγονται τα συμφέροντα των λίγων.
Για την ουσία όμως, που ενδιαφέρει τους κατοίκους της Κληματιάς, δεν ανέφερε τίποτα: Μελέτη να παρουσιάσει δεν έχει. Να εξασφαλίσει ότι οι κάτοικοι του χωριού δεν θα μείνουν χωρίς νερό δεν μπορεί, ούτε ότι το νερό που θα πηγαίνει στο Νησάκι δεν θα χάνεται στους κατεστραμμένους αγωγούς ή θα γεμίζει τις πισίνες.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τις συλλήψεις τριών κατοίκων του χωριού και απαιτεί να αποσυρθούν άμεσα οι κατηγορίες.
Συμπαραστέκεται στους κατοίκους της Κληματιάς και στον δίκαιο αγώνα τους, αλλά και στον αγώνα των κατοίκων των άλλων χωριών. Όλοι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το ίδιο πρόβλημα, της έλλειψης νερού και του συνεχούς χαρατσώματος και των εκβιασμών από μέρους της δημοτικής αρχής.
Καλεί τον λαό της Βόρειας Κέρκυρας να μη συμβιβαστεί, αλλά να οργανώσει τον αγώνα του. Έναν αγώνα υπεράσπισης των πιο βασικών του δικαιωμάτων, όπως αυτό της πρόσβασης στο νερό, που δέχεται επίθεση. Όσο οι φυσικοί πόροι του τόπου μας θυσιάζονται όλο και περισσότερο για τη μεγάλη κερδοφορία, τόσο ο λαός θα νιώθει ξένος και περιττός στον ίδιο του τον τόπο, προκειμένου το νερό του να γεμίζει πισίνες και να πρασινίζει τους κήπους στις πολυτελείς βίλες, οι ακτές του να γίνουν ξενοδοχεία, οι θάλασσές του μαρίνες… — καταδικασμένος σε έναν και μοναδικό ρόλο: να δουλεύει, χωρίς να μπορεί να πάρει μιαν ανάσα, για να τροφοδοτεί αυτό το «τουριστικό θαύμα» που σωρεύει εκατομμύρια στις τσέπες των λίγων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΑΣΥ Βορρά: Χωρίς απάντηση για το Γυμνάσιο Καρουσάδων
ΛΑΣΥ Βορρά: Ερώτηση για το γυμνάσιο Καρουσάδων και το σχολικό συγκρότημα Αγρού
ΛΑΣΥ Βορρά για το Γυμνάσιο Καρουσάδων: Πριν αλέκτορα λαλήσαι…
ΛΑΣΥ Βόρειας Κέρκυρας: Η ντροπή ντροπή δεν έχει…
ΛΑΣΥ Βορρά: Όλοι στο δημοτικό συμβούλιο για την κατάργηση των αυξήσεων στην ύδρευση
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • H ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιονίων-Ηπείρου για τις εξορύξεις στο Ιόνιο
  • Αντιδράσεις των Εστιακών Φοιτητών για τις προθεσμίες στέγασης στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο
  • Ιόνιο: Ποια υδατοδρόμια αδειοδοτούνται και ποια κόβονται
  • 24η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών – Δημιουργία «Αλυσίδας Αλληλεγγύης για τη Ζωή»
  • Έντεκα νέοι Αυτόματοι Εξωτερικοί Απινιδωτές στα σχολεία του βορρά

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη συντήρηση και αποκατάσταση της Ιονίου Βουλής και του Πάλκου της Σπιανάδας
  2. SPIRO QOSJA στο  Γκίκας: Ένα ακόμα βήμα για το έργο ύδρευσης της Κέρκυρας
  3. dimitra peppa στο Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
  4. Δημήτρης Ζυμάρης στο Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού
  5. Νίκος Γάκης στο Αλληλογραφία Δ. Πανδή – Ι. Δεπούντη, για την Κέρκυρα και τον Μίκη, σε τόνους εποχής Σολωμού

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΛΑΣΥ Βορρά: Συλλυπητήρια για το χαμό του Άκη Αθηναίου…

20/04/2026

ΛΑΣΥ Βορρά: Για τη μαρίνα στην Ημερολιά

15/04/2026

Η ΛΑΣΥ για την ίδρυση ΕΝΝΕΓΥΛ στη βόρεια Κέρκυρα

06/04/2026

ΛΑΣΥ Βορρά: Νερό, ξεδιάντροπο χαράτσωμα με… καρμπόν!

19/03/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise