Με τη συμμετοχή φοιτητών και διακεκριμένων καθηγητών από έξι κορυφαία ευρωπαϊκά ιδρύματα ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα οι εργασίες του διεθνούς προγράμματος Blended Intensive Program (BIP) με τίτλο «Κίθαρις και αοιδή». Η πρωτοβουλία, που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου μέσω του προγράμματος Erasmus+, εστίασε στην ερμηνεία και το ρεπερτόριο έργων για φωνή και κιθάρα, ενισχύοντας τη διεθνή εξωστρέφεια του ακαδημαϊκού ιδρύματος.
Ευρωπαϊκή σύμπραξη έξι χωρών
Στο πρόγραμμα, το οποίο τελούσε υπό τον επιστημονικό και καλλιτεχνικό συντονισμό της Επίκουρης Καθηγήτριας Κορίνας Βουγιούκα, συνέπραξαν ακαδημαϊκά ιδρύματα από την Ισπανία (Castilla-La Mancha), την Ιταλία (Parma), την Αυστρία (Linz), τη Σουηδία (Malmö), την Πορτογαλία (Porto) και τη Γερμανία (Dresden). Οι συμμετέχοντες εμβάθυναν στην ανάλυση τραγουδιστικού ρεπερτορίου από την εποχή της Αναγέννησης έως τον 21ο αιώνα.
Εντατική εκπαίδευση και διδακτική ομάδα
Το πρόγραμμα περιλάμβανε καθημερινές εντατικές πρόβες, θεωρητικές διαλέξεις και σεμινάρια. Τη διδακτική ομάδα στελέχωσαν οι καθηγητές του Ιονίου Πανεπιστημίου Κορίνα Βουγιούκα, Ρόζα Πουλημένου και Σπύρος Γκικόντης, μαζί με τους προσκεκλημένους καθηγητές Juan Carlos Segura, Giuseppe Pepicelli, Artur Carlos Caldeira, Francesco Molmenti και Ann-Sofi Haerstedt.
Συναυλίες σε εμβληματικά τοπόσημα
Η καλλιτεχνική δράση κορυφώθηκε με σειρά συναυλιών σε σημαντικούς χώρους πολιτισμού της Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις φιλοξενήθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Φρούριο, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας και στον Ιερό Ναό Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, αναδεικνύοντας το αποτέλεσμα της σύμπραξης των σπουδαστών στο κοινό του νησιού.







