Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τους τρεις Δήμους της Κέρκυρας, Μπορμπότης Γιάννης, Πελάης Σταμάτης και Μαρτζούκου Ελένη, πραγματοποίησαν, την Τετάρτη 22/04, συνάντηση με εργαζόμενους από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς των Δήμων καθώς και των ΚΔΑΠ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΛΑΣΥ
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η στήριξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και η ξεκάθαρη εναντίωση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης που επιδιώκει να συρρικνώσει τις κοινωνικές αυτές δομές.
Οι εργαζόμενοι που εδώ και χρόνια καλύπτουν πάγιες ανάγκες αντί να βρίσκονται μπροστά σε διαδικασίες μονιμοποίησής τους, βιώνουν ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια. Οι κυβερνήσεις και οι Δημοτικές τους Αρχές, τους κρατάνε εδώ και χρόνια σε ομηρία και τώρα τους δείχνουν την πόρτα της εξόδου.
Μία τέτοια εξέλιξη δε θα επηρεάσει μόνο τους 138 εργαζόμενους αλλά και τις σχεδόν 600 οικογένειες που έχουν τα παιδιά τους σε αυτές τις κοινωνικές δομές σε όλο το νησί. Το ζήτημα αυτό είναι υπόθεση όλων μας. Η ανάγκη για κοινωνικές υπηρεσίες, για προσχολική αγωγή, δεν είναι κόστος, είναι δικαίωμα.
Την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει το ματωμένο υπερπλεόνασμα των 4,4 δις για το πρώτο 3μηνο του 2026, δεν βρίσκει τους πόρους για να καλυφθούν βασικές ανάγκες του λαού. Ευκολά όμως βρίσκει εκατομμύρια για τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές των επιχειρηματικών ομίλων. Θεωρούν τις ανάγκες του λαού βάρος και την κερδοφορία του κεφαλαίου υποχρέωσή τους.
Αντίστοιχα και η σχεδιαζόμενη συρρίκνωση των βρεφικών, παιδικών σταθμών, των ΚΔΑΠ και των ΚΔΑΠ ΜΕΑ, θα ωφελήσει τις ιδιωτικές δομές που θα αρχίσουν να «ξεφυτρώνουν» εκμεταλλευόμενες το κενό που θα αφήσει ο δημόσιος τομέας.
Διεκδικούμε:
Εδώ και τώρα να αποσυρθεί η διάταξη νόμου για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και στις κοινωνικές δομές των δήμων.
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων και σε αυτές τις δομές χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις εργαζομένων στο ύψος των πραγματικών αναγκών για τη λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών με μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους,. Κατάργηση της διάταξης Βορίδη.
Πλήρη χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών για να μη μένει κανένα παιδί έξω τις δομές. Κατάργηση του καθεστώτος των voucher, της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικής λειτουργίας.
Αναβάθμιση και διεύρυνση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα παιδιά και τα άτομα με αναπηρία, υπηρεσίες που δεν μπορούν να εξαρτώνται από “κουπόνια”. Ολόπλευρη στήριξη στις οικογένειές τους.
Ειδική χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του δικτύου δομών προσχολικής αγωγής και ΚΔΑΠ.
Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τα δίκαια αιτήματα τους, στην πανελλαδική απεργία τους την Παρασκευή 24 Απριλίου αλλά και στη συγκέντρωσή τους, την ίδια μέρα, εδώ στην Κέρκυρα στον βρεφικό σταθμό «Τα Μαρμελίνια» δίπλα στα Γενικά Λύκεια στις 10 το πρωί.

