Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Βάρελης: Τραγική η κατάσταση στην αγροτική οδοποιία της Βόρειας Κέρκυρας
    18/07/2026
    Νέα πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ η Ρένα Δούρου
    18/07/2026
    Γκίκας: Παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την επίλυση ζητημάτων με την έναρξη του νέου ΟΣΔΕ
    18/07/2026
    Βάρελης: Αφαιρέσεις υδρομέτρων για μικροοφειλέτες, «ασυλία» στις μεγάλες επιχειρήσεις
    17/07/2026
    Η ΠIN στην ημερίδα του Υπουργείου Εξωτερικών για τις προμήθειες της Παγκόσμιας Τράπεζας
    17/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
    18/07/2026
    “Όλoι στo δημοτικό συμβούλιο για την αντιπυρική προστασία του άλσους φυλακών”
    18/07/2026
    Πέθανε ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος – Συλλυπητήρια ΚΚΕ
    18/07/2026
    Κάβος: Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά
    18/07/2026
    Σύλληψη διωκόμενου στη Λευκάδα
    18/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Να μη συγκαλυφθεί το νέο, κρατικό έγκλημα στο Άργος
    15/07/2026
    Το Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων καταγγέλλει τους ξενοδόχους της Κέρκυρας
    15/07/2026
    Για διακοπές στην Κέρκυρα η Maggie Gyllenhaal
    15/07/2026
    ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Γονείς για επίσκεψη Ζαχαράκη: Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις ψηφιακές σας βιτρίνες
    15/07/2026
    Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων: «κόλαση» η ζωή των εργαζομένων
    13/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Βασίλης Κασσάρας: «Θυγατέρα: Το κορίτσι με τα κόκκινα μαλλιά»
    17/07/2026
    Με κερκυραϊκό… χρώμα, η συναυλία του Πάνου Βλάχου στο Π. Φρούριο
    16/07/2026
    “Aνθογραφία ΙΙ”: Έκθεση Βοτανικής Ζωγραφικής
    15/07/2026
    Ιόνιο Ωδείο: Ανοικτή πρόσκληση σε διάλεξη και σεμινάριο
    15/07/2026
    Την Τετάρτη, η συναυλία της μπαντίνας της Φιλαρμονικής Σιναράδων
    14/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΟΦΑΜ: Με φορ τον Γεωργακόπουλο (και) στη Γ’ εθνική!
    18/07/2026
    Στον τελικό ως τρίτος με το τελευταίο του άλμα ο Μουμούρης
    18/07/2026
    Ευρωπαϊκό U18: Πρόκριση με ατομικά ρεκόρ για Βλασερού και Γκόγκα
    17/07/2026
    Στην ΑΕΛ ο Παμπουρίδης!
    17/07/2026
    Γ Εθνική: ΑΕΛ και ΟΦΑΜ στον 6ο όμιλο!
    17/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ιαχές πολέμου…
    18/07/2026
    Αθλητές μας σε διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς βοήθεια από το κομματικό εκδικητικό παρασκήνιο
    16/07/2026
    H πραγματική εικόνα σχετικά με την προσβασιμότητα στην Παλαιά Πόλη
    16/07/2026
    Στην τροχιά των ρεκόρ και η φετινή σεζόν!
    14/07/2026
    Πεζομοιρολόι – Τρία μνημόσυνα
    14/07/2026
Ανάγνωση Το ΚΚΕ Κέρκυρας για τις υπογραφές έρευνας υδρογονανθράκων στα Διαπόντια
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ Κέρκυρας για τις υπογραφές έρευνας υδρογονανθράκων στα Διαπόντια

Καμία λαϊκή οικογένεια και στην περιοχή μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να κερδίσει την συμφωνία των λαϊκών στρωμάτων σε αυτό τον σχεδιασμό, σημειώνει

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 20/04/2026
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Το τοπικό ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις υπογραφές έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην περιοχή των Διαποντίων

Αναλυτικά, το ΚΚΕ αναφέρει:
Να δυναμώσει τη πάλη ενάντια στην παράδοση των πηγών Ενέργειας της χώρας μας στα μονοπώλια και στην στρατηγική βαθύτερης εμπλοκής της χώρας μας στους αδυσώπητους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών για την ενέργεια.
Οι υπογραφές για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο οικόπεδο των Διαποντίων Νήσων αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της πολιτικής που εμπλέκει ολοένα και βαθύτερα τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στον τομέα της Ενέργειας.
Η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, επιχειρεί να παρουσιάσει αυτές τις εξελίξεις ως «αναπτυξιακή ευκαιρία» και ως παράγοντα «ενεργειακής ασφάλειας» για τη χώρα. Πρόκειται για συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας.
Η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων, όπως και συνολικά οι ενεργειακοί σχεδιασμοί που προωθούνται, δεν έχουν καμία σχέση με την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Εντάσσονται στη στρατηγική της ελληνικής αστικής τάξης για την αναβάθμιση της θέσης της στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της Ενέργειας, των μεταφορών και των υποδομών. Εντάσσονται στην πολιτική απεξάρτησης της χώρας και της ΕΕ από τη ρωσική ενέργεια, στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία ανάμεσα στον ευρωατλαντικό και ευρασιατικό άξονα.
Η λεγόμενη «ενεργειακή ασφάλεια» αφορά την απρόσκοπτη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και τη θωράκιση των σχεδιασμών τους. Για τον λαό, η πραγματικότητα είναι ακριβώς η αντίθετη: ενεργειακή φτώχεια, εκτίναξη των τιμών, επιδείνωση των όρων ζωής, την ίδια ώρα που οι ενεργειακοί όμιλοι καταγράφουν τεράστια κέρδη.
Ταυτόχρονα, η μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, με υποδομές, δίκτυα και εξορυκτικές δραστηριότητες ενταγμένες στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, ενισχύει την εμπλοκή στους ανταγωνισμούς που οξύνονται και οδηγούν σε πολεμικές συγκρούσεις. Οι ενεργειακοί δρόμοι, τα κοιτάσματα και οι αγορές αποτελούν βασικό πεδίο αντιπαράθεσης ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και συμμαχιών. Το βλέπουμε άλλωστε σήμερα από την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα, ως την Παλαιστίνη και το Ιράν. Οι πηγές ενέργειας από πηγή ευημερία για τους λαούς γίνονται κατάρα, αιτία πολέμων και κινδύνων για τους λαούς, στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.
Καμία λαϊκή οικογένεια και στην περιοχή μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να κερδίσει την συμφωνία των λαϊκών στρωμάτων σε αυτό τον σχεδιασμό. Υπόσχονται δις εκατομμύρια ευρώ που θα αποδοθούν από τα κέρδη των ομίλων στο δημόσιο, ποιοτικές θέσεις εργασίας και δίνουν εγγυήσεις για την ασφάλεια του περιβάλλοντος. Πουθενά βέβαια δεν έχουν υπάρξει ουσιαστικά αυτά τα αντισταθμιστικά και ποτέ δεν προορίζονται για το λαό. Όσο για τους εργαζόμενους και το περιβάλλον όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει το κέρδος να καθορίζει τις ζωές των εργαζομένων και την κατάσταση του περιβάλλοντος.
Από την άλλη η πολιτική της εμπλοκής και της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας σε κόμβο ενέργειας, προβάλλεται ως «εθνικό συμφέρον». Στην πραγματικότητα επιχειρείται η ταύτιση των συμφερόντων της αστικής τάξης με εκείνα του λαού. Να στοιχηθεί δηλαδή ο λαός πίσω από επιλογές που υπηρετούν την κερδοφορία των λίγων, φορτώνοντάς τον ταυτόχρονα με το κόστος και τους κινδύνους.
Αναδεικνύεται για ακόμη μία φορά ότι υπάρχουν δύο αντιτιθέμενα συμφέροντα, δύο «πατρίδες». Από τη μία, η πατρίδα των επιχειρηματικών ομίλων, που αντλεί τεράστια κέρδη από την Ενέργεια και τη γεωστρατηγική θέση της χώρας. Από την άλλη, η πατρίδα του λαού, που πληρώνει την Ενέργεια πανάκριβα, που βιώνει την ανασφάλεια και εκτίθεται στους κινδύνους της εμπλοκής.
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό της Κέρκυρας και των Διαποντίων να μην αποδεχτεί αυτή την πολιτική. Να μην παγιδευτεί στα ιδεολογήματα περί «ανάπτυξης» και «εθνικής ωφέλειας», που αναπαράγουν όλα τα συστημικά κόμματα, ανεξάρτητα από το αν έχουν «νεοφιλελεύθερη», «σοσιαλδημοκρατική» ή «εθνικιστική ιδεολογία», αφού όλα υπηρετούν τον ίδιο θεό του καπιταλιστικού κέρδους.
Να δυναμώσει την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ενάντια στην παράδοση της Ενέργειας στα μονοπώλια, για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και την στρατηγική εμπλοκής της χώρας στους διογκούμενους ανταγωνισμούς και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η πάλη για τον μόνο δρόμο ανάπτυξης που μπορεί να διασφαλιστεί ότι ο πλούτος της χώρας θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού και όχι τα κέρδη των λίγων. Για τον σοσιαλισμό, όπου η κοινωνική ιδιοκτησία του πλούτου της χώρας, και ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός, στο πλαίσιο του εργατικού κράτους μπορούν να εξασφαλίσουν ότι η ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Είναι πηγή ευημερίας και όχι αιτία πολέμων και άπειρων δεινών για τους λαούς και ανάμεσα στους λαούς.

Πέθανε ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος – Συλλυπητήρια ΚΚΕ
KKE: Σύσκεψη – συζήτηση στο γυμνάσιο Λευκίμμης
ΚΚΕ Κέρκυρας: Τι δουλειά έχουν οι Γλύξμπουργκ στο μουσείο της Παλαιόπολης;
Έφυγε από τη ζωή ο γιατρός Μίμης Τσοπανίδης – Συλλυπητήρια απ’ το ΚΚΕ
Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  • “Όλoι στo δημοτικό συμβούλιο για την αντιπυρική προστασία του άλσους φυλακών”
  • Βάρελης: Τραγική η κατάσταση στην αγροτική οδοποιία της Βόρειας Κέρκυρας
  • Πέθανε ο Παναγιώτης Αλεξόπουλος – Συλλυπητήρια ΚΚΕ
  • Κάβος: Δυο συλλήψεις για ναρκωτικά

Τελευταία σχόλια

  1. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  2. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  3. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  4. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή
  5. Τατιάνα, Αθήνα στο Γιατί οι νέοι επιστρέφουν στα πανηγύρια;

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Υδρογονάνθρακες: Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη γεώτρηση δυτικά της Κέρκυρας

21/06/2026

KΚΕ Κέρκυρας: Μέτρα υγείας-ασφάλειας και ουσιαστική προστασία των εργαζομένων

11/06/2026

Πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο λαό της Κούβας

10/06/2026

ΚΚΕ: «Όχι» στην εμπορευματοποίηση του υδάτινου πλούτου σε Ήπειρο και Ιόνιο

07/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise