Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δίνουν χώρο, κίνητρο και προοπτική στους αθλητές της νησιωτικής Ελλάδας
    10/10/2026 23:00
    Αυλωνίτης: Τα χρήματα «έρχονται», το νερό όχι!
    10/10/2026 22:50
    AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
    10/10/2026 21:57
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Δεν θα περάσει ο φασισμός!
    09/10/2026 21:53
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διακομιδή ναυτικού από κρουαζιερόπλοιο στην Κεφαλονιά
    10/10/2026 23:03
    MeteoCorfu | Άστατος καιρός έως την Κυριακή
    10/10/2026 22:52
    MeteoCorfu | Περισσότερες από 22.500 ηλεκτρικές εκκενώσεις στο Ιόνιο και τη Νότια Ιταλία
    10/10/2026 21:29
    TΕΕ: Ο σχεδιασμός της Μαρίνας να σέβεται το συμβατικό πλαίσιο
    09/10/2026 17:13
    O Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Κέρκυρας προσλαμβάνει ψυχολόγο
    09/10/2026 16:12
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    09/10/2026 12:42
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    09/10/2026 12:42
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
    10/10/2026 23:51
    Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
    10/10/2026 22:45
    Θιναλιακός και Όλυμπος τα… είδαν όλα στην πρεμιέρα!
    10/10/2026 21:44
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    ΑΕΛ: μετά την 5άρα, όλα τα βλέμματα στην Κυριακή
    08/10/2026 21:36
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    10/10/2026 22:05
    Όταν σβήνει η περιφέρεια: Το “μαύρο” στις οθόνες και η σιωπή της κοινωνίας
    10/10/2026 21:27
    Κοίτα ποιος μιλάει…
    10/10/2026 10:51
    Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης: Η νομιμότητα απαιτεί χρόνο και σαφή όρια ευθύνης
    09/10/2026 19:41
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    09/10/2026 19:38
Ανάγνωση Γ. Καββαδίας: Δημοκρατικοί, Αριστεροί και Δεξιοί συγκροτούν “ομάδα αφανισμού” του Δήμου!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Γ. Καββαδίας: Δημοκρατικοί, Αριστεροί και Δεξιοί συγκροτούν “ομάδα αφανισμού” του Δήμου!

Χωρίς καμία ένδειξη υπαναχώρησης απέναντι στην κατακραυγή για τη συμπεριφορά του και τη δημόσια στάση του, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας Γιάννης Καββαδίας με ανακοίνωσή του απαντά στην σφοδρή κριτική που δέχεται για τις σεξιστικές αναφορές κατά γυναικών δημοτικών συμβούλων αλλά και τη δημοσιογραφική κριτική υποστηρίζοντας ότι εξυφαίνεται ένα σχέδιο από Αριστερά και Δεξιά προκειμένου να πολεμήσουν το Δήμο και τον ίδιο προσωπικά.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 16/03/2026 23:44
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Στην ανακοίνωσή του, αφήνει απαξιωτικές αιχμές κατά του παραιτηθέντα δημάρχου Βασίλη Χειμαριώτη (παρ΄ όλο που ο τελευταίος φέρεται ακόμα και να στήριξε την υποψηφιότητά του για την αντικατάστασή του) και εξαπολύει νέα επίθεση με χαρακτηρισμούς για τις τρεις δημοτικές συμβούλους, καταλήγοντας ότι “όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα”.

Η ανακοίνωση

Ο Δήμος των πολιτών της Κέρκυρας του Νότου είναι μια κοινωνική συνθήκη βαλτωμένη πολλά χρόνια τώρα.

Η ύδρευση, η αποχέτευση, τα απορρίμματα και η διαχείριση τους, βασικά έργα υποδομής, η διαχείριση της λίμνης Κορισσίων, αθλητικά έργα, σχολικά κτίρια, έργα πολιτισμού, οδικό δίκτυο, δημιουργία και ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, συνθέτουν μια εικόνα απαξιωμένης τοπικής αυτοδιοίκησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκουπίδια στο Νότο: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης και νομική διέξοδο προτείνει ο Αλ. Αυλωνίτης
Απέραντοι σκουπιδότοποι Πετριτής, Άη Μαθιάς, Αργυράδες, Μοραϊτικα! ΣΟΣ εκπέμπουν οι κάτοικοι του Νότου…
Νότος: Έκτακτο πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων
Οικονομική “σφαγή” για το Νότιο Δήμο για άλλα 2 χρόνια!
Καββαδίας: Ευτελισμών ημερολόγιο!

Συμμετέχω αρκετά χρόνια σε μια προσπάθεια αλλαγής του κλίματος που συννεφιάζει το Νότο αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ως απλός βέβαια δημοτικός σύμβουλος. Το Μάιο του 2025 ο αιρετός Δήμαρχος παραιτείται του ρόλου του, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει των ευθυνών του και έτσι αποφασίζω να θέσω τον εαυτό μου στην δημοκρατική επιλογή της πλειοψηφούσας παράταξης στην οποία ανήκω. Υποψήφιοι Δήμαρχοι υπήρξαμε τρεις δημοτικοί σύμβουλοι και το αποτέλεσμα ήταν η πλειοψηφία των συναδέλφων να επιλέξουν εμένα ως νέο Δήμαρχο της Νότιας Κέρκυρας, αφού αναγνώρισαν στο πρόσωπο μου τον άνθρωπο που θα έβγαζε την τοπική αυτοδιοίκηση του Νότου από τα αδιέξοδα που είχε περιέλθει. Είχα απόλυτα την συνείδηση της δυσκολίας αλλά γνώριζα πολύ καλά ότι “ου χρή παννύχιον εύδειν βουληφόρον άνδρα”. Ήμουν και είμαι αποφασισμένος να αφοσιωθώ στην εξυπηρέτηση των προβλημάτων των συνδημοτών μου και στην επίλυση τους. Είναι αλήθεια ότι αρχικά περίμενα από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να σταθούν αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα. Έλα όμως που δικαιώνεται η λαϊκή ρήση “ο αδελφός σου βγάζει το μάτι πιο βαθιά από τους άλλους”. Έτσι από την πρώτη στιγμή οι σύμβουλοι που με «πολέμησαν» ήταν συνάδελφοι της ίδιας παράταξης και μάλιστα οι δύο απ’ αυτούς και υποψήφιοι στη διαδικασία επιλογής νέου Δημάρχου. Ο κ. Σαγιάς, η κα. Χαλιδιά, η κα. Σκολαρίκη, η κα. Γιαννούλη, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, φροντίζουν με κάθε τρόπο να δημιουργούν ζητήματα παρεμπόδισης της νέας πορείας. Οι χαρακτηρισμοί, οι προσφυγές τους στην αποκεντρωμένη διοίκηση, οι συκοφαντίες και οι ανάρμοστες συμπεριφορές συνθέτουν ένα κλίμα τραγικά ευτελές για τα πρόσωπα και την παρουσία τους. Έχουν θέσει στόχο της ζωής τους, πώς να διαλύσουν τον δήμο της Νότιας Κέρκυρας με κάθε τρόπο και μέσον.

Βρώμικες προσωπικές επιθέσεις, ανερμάτιστους χαρακτηρισμούς, μέχρι και σεξιστή με αποκάλεσαν σε μια ελεεινή προσπάθεια να καλύψουν το υπαρξιακό τους πρόβλημα. Αρωγούς σ’ αυτήν την ελεεινή συμπεριφορά βρήκαν και συμβούλους της αντιπολίτευσης όπως τον κ. Αλεξάκη, τον κ. Λέσση, την κα. Κοντομάρη, τον κ. Κουρτέση, συνθέτοντας μια ομάδα εχθρική στον λαό του Νότου της Κέρκυρας. Δεν δίνουν “δεκάρα” για τα  προβλήματα του τόπου μας. Το μόνο που τους ενδιαφέρει και ασχολούνται ασταμάτητα είναι πως θα ζημιώσουν την ασίγαστη και τεράστια προσπάθεια τη δική μου και των άλλων δημοτικών συμβούλων, που μένουν εμβρόντητοι από αυτή την στάση. Την ανείπωτη. Στην προσπάθεια τους να μεγαλώσουν την καταστροφή που θέλουν να προκαλέσουν βάζουν στο ¨παιχνίδι¨ τους και δημοσιογραφούντα πρόσωπα των τοπικών μέσων. Είναι μοναδική η ενορχηστρωμένη προσπάθεια εναντίον μου. Η κα. Ηρώ Λέλλα του START channel υιοθέτησε τις θέσεις των συκοφαντών μου χωρίς να ασκήσει το δημοσιογραφικό της καθήκον, να απευθυνθεί δηλαδή και σ’ εμένα αν ήθελε πράγματι να ακούσει και την άλλη πλευρά. Βλέπετε όμως ότι οι αντίπαλοι των ιδεολογικών πολιτικών και θεσμικών θέσεων είναι συγκοινωνούντα δοχεία και το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι η υπηρέτηση των “αφεντικών” τους. Υπηρέτες όλοι μιας αντικοινωνικής συμπεριφοράς και ότι το προσωπικό και ιδιοτελές συμφέρον τους επιβάλλει.

Δυστυχώς η δημοσιογραφία είναι μια πολύ ευαίσθητη συνθήκη, της ειλικρινούς θέσης και αντίληψης.

Τώρα με κατηγορούν και ως σεξιστή χωρίς βεβαίως να γνωρίζουν το περιεχόμενο του χαρακτηρισμού. Η συνδικαλιστική δήθεν στήριξη των δημοσιογράφων παρασύρει κάποιους στην υποστήριξη αυτών των εχθρικών για τον δήμο της Κέρκυρας συμπεριφορών. Οι κανόνες συμπεριφοράς και η υποστήριξη των θεσμών έχουν χάσει τη σημασία τους. Τώρα κυβερνά το ευτελές προσωπικό συμφέρον για την εξυπηρέτηση δήθεν ομάδων εξουσίας.

Λογαριάζουν όλοι  όμως χωρίς τον “ξενοδόχο”. Ο λαός του Νότου γνωρίζει πολύ καλά και την εργατικότητα μου, την θέληση μου και τους άδολους στόχους μου.

Πως ξαφνικά δημοκρατικοί, αριστεροί και δεξιοί παράγοντες συγκροτούν ενιαίο μέτωπο εναντίον μου είναι ειλικρινά παράδοξο. Πως ο κ. Αλεξάκης, ο κ. Πελάης, ο κ. Σαγιάς, η κα. Κοντομάρη, συγκρότησαν ομάδα αφανισμού του Δήμου του Νότου είναι κοινωνικά περίεργο.

Μια συμβουλή θέλω να τους δώσω.

“Μηδένα προ του τέλους μακάριζε”.

Η φθηνή σε επιχειρήματα αλαζονεία τους θα  γυρίσει γρήγορα εναντίον τους. Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα. Δεν με πτοεί τίποτα. Η θέληση μου και η απόφαση μου να υπηρετήσω αυτόν τον τόπο είναι το μοναδικό μου κίνητρο.

Έχω επιτύχει απόλυτα ως οικογενειάρχης με δύο σπουδαία παιδιά και την ίδια επιτυχία θέλω για τους συνδημότες μου.

Θα σας αφήσω να χαθείτε στο χάος που δημιουργείτε. Μόνο εκεί υπάρχετε.

Ιωάννης Καββαδίας (Γάσπαρης)

Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
Απάντηση Καββαδία σε Αλεξάκη για το ζήτημα των απορριμμάτων
Δήμος Νότου: «Πράσινο φως» για την αποκομιδή των απορριμμάτων
Σκουπίδια στο Νότο: Τρέχουν κατόπιν εορτής να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα!
Πελάης σε Καββαδία: Να ανακαλέσετε τις συκοφαντίες
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
  • Σύλληψη γυναικoλόγου για παιδική πορνογραφία – Σοκαριστικό το υλικό στην κατοχή του
  • Σάκης Αρναούτογλου: Βροχές, καταιγίδες και ψυχρή εισβολή από την Τρίτη – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
  • Ελευσίνα: Νεοναζιστικό υλικό και όπλα στα σπίτια των δύο κατηγορουμένων για την επίθεση στον 32χρονο
  • Διακομιδή ναυτικού από κρουαζιερόπλοιο στην Κεφαλονιά

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Καββαδίας: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη!

25/05/2026 19:04

Αλεξάκης: «Απούσα η Νότια Κέρκυρα από τον σχεδιασμό των νέων ευρωπαϊκών πόρων»

20/05/2026 11:44

Σκολαρίκη: Ζητά ενημέρωση από την πρόεδρο του ΔΣ Νότιας Κέρκυρας για το διαχειριστικό έλεγχο

15/05/2026 12:32

Κυκλοφορεί η Φωνή των Αργυραδιτών μαχητική και διεκδικητική

03/05/2026 19:39
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise