Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Ο λαός μας δυστυχεί
    18/10/2026 19:46
    Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
    17/10/2026 20:40
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026 20:23
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026 19:48
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Προσάραξη άδειου ιστιοφόρου στο Εμπορικό
    18/10/2026 16:08
    Βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου Venezia στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
    18/10/2026 16:05
    Εκδήλωση-Συζήτηση: Δημοκρατία και φασισμός στην Ευρώπη, από τον μεσοπόλεμο μέχρι την σημερινή κρίση
    18/10/2026 16:03
    ΕΛΜΕ: Ραντεβού στον Αλμυρό για πεζοπορία
    17/10/2026 20:36
    Μαθηματική Εταιρεία: Συλλυπητήρια για το χαμό του Μιχάλη
    17/10/2026 20:34
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εργατικά Κέντρα: Kοινή εξόρμηση στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας
    19/10/2026 00:34
    ΣΕΠΕ: Απ’ την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία
    18/10/2026 15:53
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026 19:16
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
    17/10/2026 20:54
    Ιωάννα Παπαντωνίου: Εκεί όπου οι λέξεις συναντούν τη δημιουργία
    17/10/2026 17:00
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026 22:46
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Φαίακας: Δεν αντιστάθηκε στον Ηρακλή!
    18/10/2026 21:32
    Βαριά ήττα για τον ΟΦΑΜ, λύγισε η ΑΕΛ!
    18/10/2026 21:08
    Στην Ολυμπιάδα το ντέρμπι του βορρά, θρίαμβος του Κρόνου επί του Ολύμπου!
    18/10/2026 20:29
    Κορυφή για Κερκυραϊκό στην Α ΕΠΣΚ!
    17/10/2026 19:40
    Aσταμάτητος Ιόνιος, πέρασε… αέρα κι από τη Δράμα!
    17/10/2026 17:29
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Πατριδογνωσία»: Η δική μας πατρίδα απέναντι στη δική τους
    19/10/2026 00:30
    O κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης αφορά και την Ελλάδα
    18/10/2026 15:58
    18 Οκτωβρίου 2026! 45η επέτειος την πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ
    18/10/2026 15:56
    O πολιτισμός της αρένας
    17/10/2026 20:49
    H Γερμανική Γλώσσα αξίζει τη θέση που της αναλογεί στη δημόσια εκπαίδευση
    17/10/2026 16:56
Ανάγνωση Συγκέντρωση ΚΚΕ στην Κέρκυρα: Να δυναμώσει η σύγκρουση με τη γραμμή της εμπλοκής και της «εθνικής ομοψυχίας»
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκέντρωση ΚΚΕ στην Κέρκυρα: Να δυναμώσει η σύγκρουση με τη γραμμή της εμπλοκής και της «εθνικής ομοψυχίας»

-

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 15/03/2026 18:49
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Στο κρίσιμο ερώτημα αν ο λαός θα συνεχίσει να πληρώνει για τα κέρδη των λίγων και τους ανταγωνισμούς των ισχυρών ή αν μπορεί να μπει ο ίδιος στο προσκήνιο των εξελίξεων, ήρθε να απαντήσει η πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Σάββατο το απόγευμα η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο, με θέμα «Σε έναν κόσμο που φλέγεται, ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής – Με το ΚΚΕ μπροστά!».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του 902.gr

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Γιάννης Μπορμπότης, γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Κέρκυρας, στάθηκε στην όξυνση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, στη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και στο γεγονός ότι αυτή δεν είναι συγκυριακή επιλογή, αλλά στρατηγική κατεύθυνση που υπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης. Όπως σημείωσε, το τίμημα το πληρώνει ο λαός με την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια και τη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου και πιθανό στόχο αντιποίνων. Στο ξεκίνημα προβλήθηκε το βίντεο της ΚΕ του ΚΚΕ για το 22ο Συνέδριο και ακολούθησε η ομιλία της Μαρίας Ανδρεάδου, μέλους της ΚΕ και Γραμματέα της ΕΠ Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας.
Δεν αρκεί ένα γενικό «όχι στον πόλεμο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πατριδογνωσία»: Η δική μας πατρίδα απέναντι στη δική τους
Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
Με επιτυχία, η εκδήλωση του ΚΚΕ για το εθνικό απολυτήριο
Συζήτηση για το Eθνικό Απολυτήριο διοργανώνει το KΚΕ στην Κέρκυρα
Tιμούν τα 200 χρόνια από την έξοδο του Μεσολογγίου στην Ιόνιο Βουλή

Η Μ. Ανδρεάδου τόνισε ότι οι ώρες είναι κρίσιμες και πως η βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο δεν ξεκίνησε με τις βάσεις, τις φρεγάτες ή τα F-16, αλλά από τις βλέψεις της ελληνικής αστικής τάξης για περισσότερα κέρδη, για μεγαλύτερη λεία σε Ενέργεια, ορυκτό πλούτο, μεταφορές και εμπορικούς δρόμους.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε στο ότι δεν αρκεί ένα γενικό και αόριστο «όχι στον πόλεμο», που μπορεί να το λένε ακόμα και οι ίδιοι οι μακελάρηδες, όταν μένουν στο απυρόβλητο οι αιτίες που τον γεννούν. Όπως ανέφερε, το σκέτο «όχι στον πόλεμο», που επικαλούνται και τα ελληνικά αστικά κόμματα, κρύβει από πίσω ένα μεγάλο «ναι» στις αιτίες που θρέφουν τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Ανέδειξε ότι η πάλη για το σταμάτημα του πολέμου μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο δεμένη με την πάλη για την εξουσία της εργατικής τάξης και για μια οικονομία που δεν θα έχει στο επίκεντρο το κέρδος, αλλά τις ανάγκες του λαού.

Στάθηκε επίσης στη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πείθει όταν επικαλείται τάχα «προστασία του ελληνισμού της Κύπρου», την ώρα που συμμετέχει ενεργά σε σχέδια που φρουρούν βρετανικές βάσεις, ΝΑΤΟικές υποδομές, διυλιστήρια και ενεργειακά περάσματα. Υπογράμμισε ότι όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν πως οι βάσεις του θανάτου δεν προστατεύουν τους λαούς, αλλά τα κέρδη των μονοπωλίων, και γι’ αυτό αποτελούν μαγνήτη αντιποίνων.
Ο πόλεμος ως «ευκαιρία» για τα κέρδη των μονοπωλίων του τουρισμού

Ξεχωριστή πλευρά της ομιλίας, με ειδικό βάρος για την Κέρκυρα, ήταν η αναφορά στον τουρισμό. Η Μ. Ανδρεάδου κατήγγειλε ότι οι τουριστικοί όμιλοι βλέπουν ακόμα και τον πόλεμο ως ευκαιρία για νέα κέρδη, υπολογίζοντας σε μετατόπιση ρευμάτων από περιοχές που φλέγονται. Έδειξε έτσι πώς εκεί που μυρίζει ανθρώπινο αίμα και καμένο κρέας, τα μονοπώλια μυρίζουν μπίζνες, επιχειρώντας να κάνουν συνένοχο και τον λαό, να τον συνηθίσουν να βλέπει τον πόλεμο ως «ευκαιρία» για δουλειές, μεροκάματα και τζίρους.

Ανέδειξε παράλληλα τη σύμπλευση όλων των αστικών κομμάτων, σημειώνοντας ότι η ΝΔ δεν είναι μόνη της. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και οι κάθε είδους εφεδρείες του συστήματος είτε προετοίμασαν το έδαφος είτε στηρίζουν ανοιχτά τη στρατηγική της βαθύτερης εμπλοκής, των βάσεων, των ΝΑΤΟικών αποστολών και της μετατροπής της χώρας σε ενεργειακό και γεωστρατηγικό κόμβο. Υπογράμμισε ότι οι πόλεμοι δεν σταματούν με αλλαγή κυβέρνησης, αλλά με τον λαό πρωταγωνιστή.
Να βαθύνει η αμφισβήτηση της γραμμής της «εθνικής ομοψυχίας»

Ιδιαίτερη σημασία είχε η επισήμανσή της ότι ήδη αναπτύσσονται αντιδράσεις απέναντι στη γραμμή της «εθνικής ομοψυχίας» και στην κυρίαρχη προπαγάνδα. Όπως τόνισε, «δεν είναι μικρό πράγμα να στραπατσάρεται κάθε μέρα μέσα σε σχολεία και σχολές, σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές και χωριά η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης, των κομμάτων της ευρωατλαντικής συμμαχίας, των ΗΠΑ – ΕΕ. Και είναι ευθύνη όλων μας να δυναμώσουμε την προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση».

Σε αυτή τη βάση ανέδειξε την ανάγκη πολιτικής διαφώτισης, ιδεολογικής εγρήγορσης και οργανωμένης προετοιμασίας του λαού απέναντι στην κλιμάκωση και στις συνέπειες του πολέμου. Όπως τόνισε, απαιτείται πλατιά συζήτηση της ανακοίνωσης του ΠΓ, μελέτη της Πολιτικής Απόφασης του 22ου Συνεδρίου, καθημερινή στήριξη στον «Ριζοσπάστη», πιο πλατιά επαφή με τον κόσμο που προβληματίζεται, αλλά και δυνάμωμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλους τους χώρους και κλάδους.

Στο κλείσιμό της κάλεσε σε αγώνα για την έξοδο της Ελλάδας από τον πόλεμο και την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ και ΕΕ, με τον λαό κυρίαρχο. «Κανένας φόβος – καμία αναμονή μπροστά στις εξελίξεις! Ο λαός να ανοίξει τον δρόμο της ανατροπής!», ήταν το κάλεσμα με το οποίο ολοκληρώθηκε η εκδήλωση.

ΠΗΓΗ: 902.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: Μάρτιος 2009 – Μάρτιος 2026… Ίδιος ο μισθός
Αναβολή της εκδήλώσης της ΔΕΕΠ
Κέρκυρα: Μαζική η αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
ΚΚΕ στη Βουλή: Να προσληφθεί άμεσα σχολικός νοσηλευτής στο 5ο Δημοτικό Κέρκυρας
Στην Πόρτα Ριάλα, τελικά, η συγκέντρωση του ΚΚΕ για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εργατικά Κέντρα: Kοινή εξόρμηση στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας
  • «Πατριδογνωσία»: Η δική μας πατρίδα απέναντι στη δική τους
  • Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 19 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Λίγες νεφώσεις και ήπιος καιρός στην Κέρκυρα τη Δευτέρα

Τελευταία σχόλια

  1. Γιωργος στο Βαριά ήττα για τον ΟΦΑΜ, λύγισε η ΑΕΛ!
  2. Sinan Karasalim στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  3. Αναστασια Ροτου στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  4. Νίκος στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  5. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΚΕ Κέρκυρας: Η σύγχρονη και ασφαλής σχολική στέγη δεν είναι πολυτέλεια

15/09/2026 23:06

KΚΕ: Συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

15/09/2026 12:18

Το ΚΚΕ για την απώλεια του Σ. Χαλβατζή

13/09/2026 16:38

Όλα όσα έγιναν την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητής! Σήμερα η ομιλία Παφίλη

12/09/2026 23:30
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise