Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Θετικό βήμα για ΝΑΟΚ, αλλά…
    02/09/2026
    Στα Διαπόντια η Υδραίου – «Τα ακριτικά μας νησιά πρέπει να έχουν φωνή και προοπτική»
    02/09/2026
    LIVE: Η παρουσίαση του Οικονομικού Προγράμματος της ΕΛ.Α.Σ.
    02/09/2026
    Συλλυπητήρια Τρεπεκλή για το χαμό της Νίκης Πουλημένου
    02/09/2026
    Συλλυπητήρια Τρεπεκλή για την απώλεια του Αλέξανδρου Χονδρογιάννη
    02/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Καλοκαίρι χωρίς νερό στο Κοκκίνι
    02/09/2026
    Απεγκλωβισμός δύο Ουκρανών από απόκρημνη παραλία στο Σιδάρι
    02/09/2026
    Αίσιο τέλος για οκτώ τουρίστες μετά από προσάραξη ιστιοφόρου
    02/09/2026
    Κατέληξε 82χρονος στην παραλία Φαλκονέρα της νότιας Κέρκυρας
    02/09/2026
    MeteoCorfu: Ο φετινός Αύγουστος, ένας από τους θερμότερους της τελευταίας 17ετίας στο Ιόνιο
    02/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παράταση έως 14 Σεπτεμβρίου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
    02/09/2026
    Οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας πάνε ΔΕΘ
    02/09/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Αύξηση 6% στις πτήσεις εξωτερικού τον Αύγουστο
    31/08/2026
    Ιδιωτικοί Υπάλληλοι: Με περιοδείες, το κάλεσμα για το μεγάλο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    31/08/2026
    ΔΥΠΑ: 35.500 νέες επιδοτούμενες θέσεις εργασίας – Ποιους αφορούν
    29/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η φιλαρμονική Σκριπερού στο Γκαλά του Capodistrian Ionian Cardiovascular Meeting
    01/09/2026
    Αντώνης Ζερβός: «Η τρίτη γυναίκα»
    01/09/2026
    “Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες”
    01/09/2026
    Ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Σιναράδων
    31/08/2026
    Ξεκινούν οι εγγραφές στην Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας
    31/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΠΣΚ: Με 28 ομάδες τα φετινά τοπικά πρωταθλήματα…
    02/09/2026
    Χρυσό για τη Διαβάτη στους Μεσογειακούς
    02/09/2026
    ΓΟΚ: Προσωρινή αναστολή του τμήματος τραμπολίνο
    02/09/2026
    Στην Premier League o Χρήστος Μουζακίτης!
    02/09/2026
    Νταμπλ χρυσών για τον Ντούσκο στους Μεσογειακούς!
    02/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ενέργεια, εξορύξεις στο Ιόνιο και κοινωνικό συμφέρον
    31/08/2026
    Ο δήμαρχος Κουλούρης και οι πεσόντες του ΔΣΕ
    30/08/2026
    UNRWA: Άλλη μία ‘τρομοκρατική’ οργάνωση, που…εξουδετερώθηκε
    30/08/2026
    Δεν είμαστε δικαστές, όμως όταν βλέπεις μια ζωή στον δρόμο σταματάς
    29/08/2026
    Από τον τουρισμό των αφίξεων στον τουρισμό της αξίας
    29/08/2026
Ανάγνωση Γκίκας: Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στέλνει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα ενότητας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίκας: Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στέλνει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα ενότητας

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτά τα 6.5 χρόνια, έχει να παρουσιάσει ένα σπουδαίο έργο, σημείωσε ο Γκίκας

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 16/02/2026
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση του Υφυπουργού Ναυτιλίας με αφορμή την κοπή πίτας της ΔΕΕΠ Κέρκυρας.

αναλυτικά:

Γκίκας: «Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην κοπή της Βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ, στέλνει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα ενότητας, δυναμικής και εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, συνόδευσε την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψή της στην Κέρκυρα, με αφορμή την παρουσία της στην εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, καθώς και στις προγραμματισμένες συναντήσεις εργασίας με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού.

Η επίσκεψη περιλάμβανε συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γιάννη Τρεπεκλή, παρουσία των Δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας, Γιώργου Μαχειμάρη και Γιάννη Καββαδία, όπου τέθηκαν επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα για την αναπτυξιακή προοπτική του νησιού, με έμφαση στην ύδρευση, στο οδικό δίκτυο και στις τουριστικές υποδομές.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Μαράσλειο Μέγαρο με τον Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Στέφανο Πουλημένο, όπου συζητήθηκαν οι επιπτώσεις των πρόσφατων καιρικών φαινομένων στο οδικό δίκτυο, η ανάγκη επιτάχυνσης των αποκαταστάσεων ενόψει της τουριστικής περιόδου, καθώς και το ζήτημα της λειτουργίας του τουριστικού καταφυγίου Αλύπας στην Παλαιοκαστρίτσα.

Στη συνέχεια ακολούθησε ευρεία συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού της Π.Ε. Κέρκυρας στην Ιόνιο Ακαδημία, στην Αίθουσα της Συγκλήτου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον λιμένα της Ημερολιάς στη Βόρεια Κέρκυρα, όπου ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ, Δημήτρης Απέργης, παρουσίασε την εγκεκριμένη μελέτη για τη νέα μαρίνα δυναμικότητας περίπου 240 θέσεων ελλιμενισμού. Όπως έγινε γνωστό, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικών Λιμένων αναμένεται να ολοκληρωθεί η αναγκαία διοικητική διαδικασία, ώστε να εκκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες υλοποίησης του έργου.

Παράλληλα, η Υπουργός Τουρισμού αποδέχθηκε το αίτημα για χρηματοδότηση από το Υπουργείο Τουρισμού της επικαιροποίησης των μελετών για το τουριστικό καταφύγιο στη Φιερούλα Πεντατίου, μια παρέμβαση που ενισχύει περαιτέρω τις προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή.

Το βράδυ του Σαββάτου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, παρουσία πλήθους κομματικών στελεχών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων φορέων και πολιτών, σε μια εκδήλωση με εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή και έντονο πολιτικό συμβολισμό.

Τόσο η Υπουργός Τουρισμού, όσο και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναφέρθηκαν στο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, τονίζοντας την σημασία της διατήρησης της σταθερότητας και της προόδου της Χώρας και μάλιστα αυτή την ιδιαίτερα ταραγμένη γεωπολιτικά περίοδο.

Ο κ. Γκίκας αναφερόμενος στο έργο το οποίο έχει επιτελεστεί από την κυβέρνηση, τόνισε:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αυτά τα 6.5 χρόνια, έχει να παρουσιάσει ένα σπουδαίο έργο, από την Άμυνα, την Υγεία και την Παιδεία, μέχρι τον Τουρισμό, την Κοινωνική Πρόνοια και την εξωτερική πολιτική» και πρόσθεσε:
«Το έργο αυτό σε Εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, είναι αναγκαίο να επικοινωνηθεί απ’ άκρη σ’ άκρη της Κέρκυρας, της Περιφέρειας, της Χώρας.».

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, κάλεσε τα στελέχη να δώσουν την εκλογική μάχη σε κλίμα ενότητας και συσπείρωσης με στόχο μια τρίτη παραγωγική θητεία για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της Υπουργού Τουρισμού, ο Στέφανος Γκίκας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Υποδεχθήκαμε με ιδιαίτερη χαρά στην Κέρκυρα την αγαπητή φίλη, Υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και είχαμε την ευκαιρία για ουσιαστικές συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη, τους τρεις Δημάρχους μας και τους θεσμικούς φορείς του Τουρισμού.

Συζητήσαμε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την ύδρευση, το οδικό δίκτυο – μετά και τις πρόσφατες θεομηνίες -, τις λιμενικές και τουριστικές υποδομές, αλλά και την ανάγκη στήριξης της τοπικής οικονομίας μέσα από έναν πιο ποιοτικό και βιώσιμο τουρισμό.

Συμφωνήσαμε απολύτως με την κα Κεφαλογιάννη ότι ένα μέρος του “Τέλους Ανθεκτικότητας”, θα πρέπει να αποδίδεται ως ανταποδοτικό τέλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το “Τέλος Κρουαζιέρας”. Το ζήτημα αυτό θα τεθεί εκ νέου προς τα συναρμόδια Υπουργεία.

Επιθυμώ να ευχαριστήσω την κα Υπουργό για την αποδοχή του αιτήματός μας για την χρηματοδότηση της επικαιροποίησης των μελετών του τουριστικού καταφυγίου στη Φιερούλα Πεντατίου, καθώς και για την προώθηση του έργου της μαρίνας της Ημερολιάς.

Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο, Γιώτα Τζάννε και τα μέλη της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, για την εξαιρετική εκδήλωση και να τονίσω, ότι η πολύ μεγάλη συμμετοχή και η θερμή ανταπόκριση του κόσμου στην κοπή της Βασιλόπιτας της ΔΕΕΠ, στέλνει ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα ενότητας, δυναμικής και εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.».

Παραχωρούνται οι εγκαταστάσεις στον ΝΑΟΚ με απόφαση του υπ. Οικονομικών
Εγκρίθηκε η ΜΠΕ για τη μαρίνα της Ημερολιάς
Οπλίτης γιατρός στο Μαθράκι
Γκίκας: Τα έργα στην Κέρκυρα από το Ταμείο Ανάκαμψης
Γκίκας: Ξεκίνησε η μεγαλύτερη εργολαβία στο ΕΑΚΚ
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Καλοκαίρι χωρίς νερό στο Κοκκίνι
  • Αυλωνίτης: Θετικό βήμα για ΝΑΟΚ, αλλά…
  • ΕΠΣΚ: Με 28 ομάδες τα φετινά τοπικά πρωταθλήματα…
  • Απεγκλωβισμός δύο Ουκρανών από απόκρημνη παραλία στο Σιδάρι
  • Χρυσό για τη Διαβάτη στους Μεσογειακούς

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  2. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  4. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  5. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Γκίκας: Πρoχωρά η μετεγκατάσταση των καρνάγιων στον Ποταμό

27/08/2026

Τα έργα της Κέρκυρας στο επίκεντρο της συνάντησης Γκίκα – Μητσοτάκη

26/08/2026

Μπιάγκης για επίσκεψη Κεφαλογιάννη: Μεγάλες δηλώσεις για τα μικρά μας νησιά δυστυχώς χωρίς αντίκρισμα

25/08/2026

Κεφαλογιάννη-Τρεπεκλής στα Διαπόντια Νησιά

24/08/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise