Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Νότος: Αναβλήθηκε το ΔΣ για τα απορρίμματα ελλείψει απαρτίας
    14/10/2026 21:56
    Συνάντηση Τρεπεκλή με τον Noel Formosa στο νέο γραφείο της ΠΙΝ
    14/10/2026 18:54
    5,7 εκ. ευρώ για ευρυζωνικότητα στην Κέρκυρα
    14/10/2026 18:19
    Σε ελαιοτριβείο της Κέρκυρας μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων
    14/10/2026 17:43
    Στην Ιόνιο Βουλή οι εργασίες του προγράμματος «Στα χνάρια των προγόνων μας» (pics)
    14/10/2026 17:39
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Το νοσοκομείο της Κέρκυρας
    Πένθος στην Κέρκυρα για τον θάνατο βρέφους 7 μηνών
    15/10/2026 17:21
    istioforo6
    Προσάραξε ιστιοφόρο στο Σιδάρι, κολύμπησε ως την ακτή ο επιβαίνων
    14/10/2026 18:49
    Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στον κόλπο της Βασιλικής
    14/10/2026 18:31
    Δυο νέες διακομιδές απ’ την Κέρκυρα
    14/10/2026 18:29
    Διακoπή ρεύματoς την Παρασκευή και τη Δευτέρα σε οκτώ περιοχές
    14/10/2026 17:53
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
    ΕΛΜΕ σε δήμους και Περιφέρεια: λύστε το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών
    13/10/2026 22:21
    Ξενοδοχεία: Ο Αύγουστος γέμισε τα δωμάτια, αλλά δεν ανέβασε τις τιμές
    13/10/2026 22:03
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Πού πήγε το 95% του Σύμπαντος και ποιος το πήρε;»
    14/10/2026 23:39
    Τέσσερις υπαίθριες συναυλίες φέρνει στην Κέρκυρα το Queen’s College London
    14/10/2026 17:28
    Εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Καποδίστρια στο 2ο ΣΔΕ Κέρκυρας για τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης στη Φυλακή
    13/10/2026 20:08
    Δ. Δημόπουλος: «Ανθολόγιο-30 χρόνια σταντ-απ σε μία παράσταση»
    13/10/2026 19:55
    Tριήμερο πένθος στη Φιλαρμονική Γαστουρίου για την απώλεια του Παναγιώτη Κοντού
    13/10/2026 18:02
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Μουμούρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    14/10/2026 21:50
    Πεντάστερη αρχή για τη Βολίδα – Διπλό για τον Κάβο
    14/10/2026 21:23
    Ο Φαίακας, στο F4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑΒΔΕ!
    14/10/2026 20:17
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
    Πρεμιέρα στη Φλώρινα για τον Δαμοκλή
    12/10/2026 22:54
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    “Το «μαύρο» στο START TV αποτελεί πλήγμα για την τοπική ενημέρωση, τα ΜΜΕ και την κοινωνία”
    14/10/2026 17:49
    H Ελλάδα αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη!
    14/10/2026 17:16
    Ποιος σχεδιάζει την Κέρκυρα και για ποιον; Η μαρίνα mega yacht, ο κυβερνητικός σχεδιασμός και ο ρόλος του ΤΕΕ
    14/10/2026 17:13
    Ο ναζισμός εξαπλώνεται: η σιωπή και η απραξία δεν είναι ουδέτερη στάση
    12/10/2026 18:12
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
Ανάγνωση Περιοδεία του ΚΚΕ στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Κέρκυρας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία του ΚΚΕ στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Κέρκυρας

Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία, ζητά το ΚΚΕ

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 22/01/2026 11:59
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Περιοδεία στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Κέρκυρας, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Σπύρο Σαμοΐλη, μέλος της ΤΕ. Αφορμή της επίσκεψης αποτέλεσε το γεγονός ότι η κυβέρνηση ανάρτησε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο με τίτλο: «Ενεργή μάχη: Ολοκληρωμένη αναμόρφωση του συστήματος πρόληψης, ετοιμότητας και απόκρισης έναντι δασικών πυρκαγιών και λοιπών φυσικών, τεχνολογικών ή ανθρωπογενών καταστροφών».

Οπως αναφέρει το ΚΚΕ:
Παρά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί “συνολικής μεταρρύθμισης του συστήματος πολιτικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης” και “καθιέρωσης Στρατηγικού Σχεδίου Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών με 10ετή διάρκεια που θα ευθυγραμμίζεται με τα διεθνή πρότυπα” το νομοσχέδιο σε καμιά περίπτωση δεν αντιμετωπίζει την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.
Αντίθετα οι ρυθμίσεις του κινούνται στη λογική της περικοπής δαπανών για την πολιτική προστασία με στόχο την εξασφάλιση μεγαλύτερου κέρδους για ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες και προμηθευτές.
Στην κατεύθυνση αυτή προστίθεται και η προετοιμασία για την εμπλοκή και του Πυροσβεστικού Σώματος στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με την ολοκληρωτική ένταξη της Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της λεγόμενης «Εσωτερικής και Εξωτερικής ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και του ΝΑΤΟ. Η συμμετοχή άλλωστε Ελλήνων Πυροσβεστών στην πρόσφατη επιχείρηση για πυρηνικό – χημικό πόλεμο στη Λετονία (“LAT EU MODEX 2025”), ανάμεσα σε πολεμικές εκπαιδεύσεις ΕυρωΝατοϊκών από τη μία και Ρώσων – Λευκορώσων από την άλλη επιβεβαιώνει αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη.
Είναι προκλητικό ότι το νομοσχέδιο δεν προβλέπει κανένα μέτρο για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην Πυροσβεστική, δεν ικανοποιεί κανένα αίτημα των πυροσβεστών, των δασικών υπαλλήλων και του λαού όπως είναι:

  • η έγκαιρη και αναγκαία χρηματοδότηση της διαχείρισης και προστασίας των δασών και όλων των εμπλεκόμενων κρατικών φορέων.
  • η κατάργηση όλου του αντιλαϊκού νομικού πλαισίου για τα δάση και τη χρήση γης γενικότερα, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Τα έργα πρόληψης, μέσω δασοτεχνικών μελετών για διαχείριση και αντιπυρική προστασία, προστασίας του εδάφους κι αντιπλημμυρικών φαινομένων. Μέτρα βοήθειας φυσικής αναγέννησης κι αναδάσωσης.
    Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο της δεν προωθεί την κάλυψη των τεράστιων αναγκών της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής με μόνιμο προσωπικό, τη μονιμοποίηση όλων των πενταετών, επταετών και εποχικών πυροσβεστών ούτε την κατάργηση της αδιανόητης υπερεργασίας των πυροσβεστών, με το πρόσχημα των «έκτακτων αναγκών» και τη διαρκή επίκληση μερικών και γενικών επιφυλακών για προληπτικούς λόγους.
    Δεν προβλέπει ένα σύγχρονο μισθολόγιο, που θα λαμβάνει υπόψη και το σημερινό κόστος ζωής, με πενθήμερη βδομάδα εργασίας, με πλήρη αποζημίωση των υπερωριών, των νυχτερινών, των εξαιρέσιμων και αργιών. Ούτε τη χορήγηση όλων των συσσωρευμένων οφειλόμενων ρεπό στους πυροσβέστες, με τη δυνατότητα εφάπαξ αποζημίωσης για όσους το επιθυμούν.
    Δεν προχωρά στην ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων πυροπροστασίας με σύγχρονα αναγκαία μέσα, οχήματα και πλωτά σκάφη, στην ενίσχυση και ανανέωση του κρατικούς εναέριου στόλου αεροπυρόσβεσης και διάσωσης.
    Η κυβέρνηση δε δέχεται να γίνει πλήρης αποστρατιωτικοποίηση του Πυροσβεστικού Σώματος, με αποχαρακτηρισμό του από Σώμα Ασφαλείας με μετατροπή του σε πολιτική διοικητική υπηρεσία, στη βάση της εξυπηρέτησης της κοινωνικής αποστολής του, με αρμοδιότητες την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τις διασώσεις, την πρόληψη και πυροπροστασία. Να σταματήσουν να διώκονται οι πυροσβέστες που καταγγέλλουν και διαμαρτύρονται για προβλήματα και ελλείψεις στην υπηρεσία τους.
    Η πρόταση του νομοσχεδίου για την προδιαγεγραμμένη καύση δασικής βλάστησης ως γενικευμένη μορφή πρόληψης δασικών πυρκαγιών και για ελεγχόμενη βόσκηση σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς επιστημονικού και εργατικού προσωπικού καθώς και μέσων από τα Δασαρχεία, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη βέβαιη υποβάθμιση των Δασών και διευκόλυνση της εκχώρησης της διαχείρισης των Δασών στους ξυλοβιομήχανους και ξυλέμπορους.
    Επίσης βαφτίζει ενίσχυση του εθελοντισμού την ενοικίαση – «επί πληρωμή επίταξη» – μέσων και προσωπικού από ιδιωτικές εταιρίες με την κάλυψη, μάλιστα, του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών τους από το κράτος! Την ίδια ώρα δεν προβλέπει καμία, στην πράξη, ενίσχυση του προσωπικού των Τμημάτων Πολιτικής Προστασίας των ΟΤΑ ενώ ταυτόχρονα τους αναθέτει πρόσθετες αρμοδιότητες.
    Το νομοσχέδιο αποτελεί “λαιμητόμο” για τα δικαιώματα του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος αφού δίνει τη δυνατότητα στη Διοίκηση να μετακινεί άδικα εντός 50 χιλιομέτρων ή να μεταθέτει πυροσβέστες. Αυξάνει τα χρόνια προαγωγής στον επόμενο βαθμό στους Αξιωματικούς Ειδικών Καθηκόντων κατά 5 έτη μέχρι τον βαθμό του Πυράρχου, στερώντας τους την αντίστοιχη μισθολογική εξέλιξη.
    Ανοίγει ο δρόμος για την αναθεώρηση του ήδη αντιδραστικού ΚΕΥΠΣ (Κανονισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας ΠΣ) με εξουσιοδοτική διάταξη. Η θέσπιση κανόνων εμπλοκής στο ΠΣ με τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν σήμερα, οδηγεί αντικειμενικά στην εντατικοποίηση της εργασίας.
    Το κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής ενημέρωσε τους πυροσβέστες ότι η θέση του ΚΚΕ είναι ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να καταθέσει το νομοσχέδιο στη βουλή. Κάλεσε τους πυροσβέστες μαζί με τους εργαζόμενους και όλο τον λαό, όπως έκαναν πρόσφατα και οι στρατιωτικοί, να οργανώσουν τον αγώνα τους απέναντι στα επικίνδυνα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ. Να αντιταχθούν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου και να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απεγκλωβισμός τραυματία μετά από ατύχημα στους Λιαπάδες
Τραγική κατάληξη για ηλικιωμένο τουρίστα σε βραχώδη ακτή της Κέρκυρας
Μια παλέτα νερά από τη ΔΗΜΤΟ Βορρά στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο
Κέρκυρα: Μαζική η αντιφασιστική συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
ΚΚΕ στη Βουλή: Να προσληφθεί άμεσα σχολικός νοσηλευτής στο 5ο Δημοτικό Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Πένθος στην Κέρκυρα για τον θάνατο βρέφους 7 μηνών
  • Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 15 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Ο καιρός στην Κέρκυρα την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου
  • «Πού πήγε το 95% του Σύμπαντος και ποιος το πήρε;»

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στην Πόρτα Ριάλα, τελικά, η συγκέντρωση του ΚΚΕ για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα

17/09/2026 16:04

ΚΚΕ Κέρκυρας: Η σύγχρονη και ασφαλής σχολική στέγη δεν είναι πολυτέλεια

15/09/2026 23:06

KΚΕ: Συγκέντρωση για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

15/09/2026 12:18

Το ΚΚΕ για την απώλεια του Σ. Χαλβατζή

13/09/2026 16:38
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise