Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκινά τη Δευτέρα ο δολωματικός ψεκασμός στην Κέρκυρα
    04/09/2026
    ΛΑΣΥ Βορρά: Οι ερωτήσεις για τη συνεδρίαση λογοδοσίας
    04/09/2026
    Γκίκας: 2,3 δισ. για τον ενεργειακό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό των Νησιών
    03/09/2026
    Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για την απώλεια της μητέρας του Στ. Πουλημένου
    03/09/2026
    Μπιάγκης: Το ΠΑΣΟΚ, πρωταγωνιστής των πολιτικών εξελίξεων
    03/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κατέληξε 79χρονος Τσέχος στην παραλία του Λαγανά
    04/09/2026
    Διακομιδή 12χρονου από την Κέρκυρα
    04/09/2026
    Σε κλοιό πιέσεων οι λιμενικές υποδομές της Κέρκυρας από τους ερασιτέχνες αλιείς
    04/09/2026
    MeteoCorfu | Μέγιστες θερμοκρασίες με χαμηλή υγρασία και χωρίς αυξημένη αισθητή θερμοκρασία
    04/09/2026
    Κέρκυρα: Στο νοσοκομείο 60χρονος που αυτοπυρπολήθηκε
    04/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Απόλυτη απαγόρευση κατασκευών στα 25 μέτρα από το κύμα
    04/09/2026
    Μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα για μία στις πέντε επιχειρήσεις
    04/09/2026
    Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Ξενοδοχ/ών
    03/09/2026
    ΕΛΜΕ για σχολικές εκδρομές: Με το «καλημέρα σας» ακόμα περισσότερη γραφειοκρατία
    03/09/2026
    Παράταση έως 14 Σεπτεμβρίου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
    02/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Έκθεση φωτογραφίας: ομάδα 28mm / “η πόλη μου”
    04/09/2026
    Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    03/09/2026
    Η φιλαρμονική Σκριπερού στο Γκαλά του Capodistrian Ionian Cardiovascular Meeting
    01/09/2026
    Αντώνης Ζερβός: «Η τρίτη γυναίκα»
    01/09/2026
    “Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες”
    01/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    O Σπύρος Χρυσικόπουλος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε από την Ελλάδα στην Ιταλία
    04/09/2026
    Πήρε Γκαραβέλη, κράτησε Περατινό ο Ιόνιος!
    04/09/2026
    Photostory: ΑΕΛ-ΟΦΑΜ (φιλικό)
    04/09/2026
    Έφερε Δημακάκο η ΑΕΛ!
    04/09/2026
    Γ. Σ. Κέρκυρας 2018: Χρυσή χρονιά το 2026
    04/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο μισός πλανήτης σε μια ιστορική συνάντηση!
    05/09/2026
    O Λίλης Δεσύλλας και η στερνή επιθυμία ενός εκτελεσμένου στο Λαζαρέτο
    03/09/2026
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών δεν είναι απλώς μια εκδήλωση –είναι επένδυση στην πολιτιστική ταυτότητα των Ιονίων Νήσων
    03/09/2026
    Ενέργεια, εξορύξεις στο Ιόνιο και κοινωνικό συμφέρον
    31/08/2026
    Ο δήμαρχος Κουλούρης και οι πεσόντες του ΔΣΕ
    30/08/2026
Ανάγνωση Λουκέτο στους Δήμους Κέρκυρας και Παξών, την Τρίτη
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
rss feed

Λουκέτο στους Δήμους Κέρκυρας και Παξών, την Τρίτη

Κλειστοί θα παραμείνουν οι Δήμοι της Κέρκυρας και των Παξών, καθώς και τα γραφεία των ΔΕΥΑ, αφού θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η ΚΕΔΕ για την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του 2026.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 15/12/2025
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Κλειστοί θα παραμείνουν οι Δήμοι της Κέρκυρας και των Παξών, καθώς και τα γραφεία των ΔΕΥΑ, αφού θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η ΚΕΔΕ για την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία θα ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του 2026.

 

Ο Κεντρικός Δήμος

Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), για το συμβολικό κλείσιμο των Δήμων όλης της χώρας την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025, ημέρα κατά την οποία θα ψηφιστεί ο Προϋπολογισμός του 2026.

Παράλληλα, θα συμμετάσχει και το αιρετό αυτοδιοικητικό προσωπικό στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή των Ελλήνων την ίδια ημέρα, στις 12:00 το μεσημέρι.

Προβάλλοντας το μήνυμα «Οικονομικά Ισχυροί Δήμοι, διαρκώς δίπλα στον πολίτη», η ΚΕΔΕ διεκδικεί να υλοποιηθεί επιτέλους μια ουσιαστική μεταρρύθμιση στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση, η οποία θα στηρίζεται στη συνταγματική πρόβλεψη για Δήμους με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, στο πλαίσιο ενός νέου, αποκεντρωμένου μοντέλου κρατικής λειτουργίας.

Ενός μοντέλου που θα επιτρέπει στους Δήμους να δίνουν άμεσες και πρακτικές λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών, και όχι ενός συστήματος όπως το σημερινό, που περιορίζει την Αυτοδιοίκηση στον ρόλο διαχειριστή μιας μίζερης πραγματικότητας.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, «η συμμετοχή όλων των αιρετών αυτοδιοικητικών στην κινητοποίηση της 16ης Δεκεμβρίου, έξω από τη Βουλή, θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού να διεκδικήσει μόνιμες και βιώσιμες λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που διαχρονικά ταλανίζουν τη λειτουργία των Δήμων όλης της χώρας».

 

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας

Κλειστές αύριο ΤΡΊΤΗ 16-12-2025 ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΕΥΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για την αντισυνταγματική αφαίμαξη, την ανάθεση αρμοδιοτήτων χωρίς τους αναγκαίους πόρους και τον θεσμικό και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων. Η Πολιτεία «σπρώχνει» την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κατάργηση –κλείσιμο.

Με ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ οι δήμοι σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν συμβολικά κλειστοί την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 -ημέρα ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης της ΚΕΔΕ συμμετέχουν στην πανελλήνια κινητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,με κλείσιμο των δημοτικών υπηρεσιών τους την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 καταγγέλλοντας την αντισυνταγματική αφαίμαξη, την ανάθεση αρμοδιοτήτων χωρίς τους αναγκαίους πόρους και τον θεσμικό και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων.

Την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης και ο Αντιδήμαρχος Νίκος Χειρδάρης θα συμμετέχουν μαζί με όλους τους εκπροσώπους των Δήμων της χώρας στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και διεκδίκησης που θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Βουλή.

Τα τελευταία χρόνια εντείνεται ο θεσμικός, οικονομικός και λειτουργικός στραγγαλισμός της Αυτοδιοίκησης. Αρμοδιότητες και πόροι αφαιρούνται από τους δήμους, οι υποστελεχωμένες Υπηρεσίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες, το λειτουργικό κόστος έχει εκτοξευθεί και η Ελλάδα απέχει σημαντικά από τα ευρωπαϊκά πρότυπα αυτοδιοικητικής οργάνωσης.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αδυνατεί να λειτουργήσει χωρίς πόρους, προσωπικό, αρμοδιότητες και σεβασμό στο ρόλο της. Η συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η συστηματική αποδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης υπονομεύουν ευθέως τη δυνατότητα παροχής βασικών υπηρεσιών στους πολίτες.

Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας συνεχίζει με συνέπεια

την προσπάθεια για μια Αυτοδιοίκηση που στέκεται

δίπλα στον πολίτη και υπερασπίζεται τον θεσμικό της ρόλο.

 

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας

Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας ενημερώνει τους πολίτες ότι συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτή αποφασίστηκε από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), διαμαρτυρόμενος για τη συνεχιζόμενη υποχρηματοδότηση και τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα.
Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025, οι υπηρεσίες του Δήμου Νότιας Κέρκυρας που στεγάζονται στα Δημοτικά Καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν για την εξυπηρέτηση του κοινού.
Η συμμετοχή του Δήμου Νότιας Κέρκυρας αποσκοπεί στην ανάδειξη των κρίσιμων ζητημάτων που πλήττουν τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως:
• η χρόνια υποχρηματοδότηση,
• η υποστελέχωση των δημοτικών υπηρεσιών,
• η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς τους απαραίτητους πόρους και μέσα,
• καθώς και η ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων και της θεσμικής και οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας κ. Ιωάννης Καββαδίας θα συμμετάσχει στην πανελλαδική κινητοποίηση των Δημάρχων στην Αθήνα, καθώς και στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ, μεταφέροντας τα αιτήματα του Δήμου Νότιας Κέρκυρας και της τοπικής κοινωνίας.
Ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας ζητά την κατανόηση των δημοτών για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών και καλεί όλους να στηρίξουν αυτή τη συλλογική προσπάθεια για την υπεράσπιση της λειτουργικότητας, της βιωσιμότητας και του θεσμικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Η ΔΕΥΑΚ

Κλειστά θα παραμείνουν τα γραφεία της ΔΙΑΔΕΥΑΚ την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης της ΚΕΔΕ

Η Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης ως ΝΠΙΔ των Δήμων Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων και Νότιας Κέρκυρας , σας ενημερώνει ότι συμμετέχει στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) για κλείσιμο των υπηρεσιών ΟΤΑ και ως εκ τούτου τα γραφεία της Επιχείρησης θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Για δηλώσεις βλαβών μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο: 2661039516

Υδραίου: Η περιφερειακή συνοχή των Ιονίων απαιτεί ολοκληρωμένη στρατηγική
Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους
Συμβολικό κλείσιμο του Κεντρικού Δήμου την Τρίτη
Ο Βορράς θα συμμετάσχει στο συμβολικό κλείσιμο των Δήμων
Στασινόπουλος σε συνέδριο ΚΕΔΕ: Η νησιωτικότητα δεν είναι εμπόδιο, είναι δύναμη
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Ο μισός πλανήτης σε μια ιστορική συνάντηση!
  • Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 5/9: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • O Σπύρος Χρυσικόπουλος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε από την Ελλάδα στην Ιταλία
  • Πήρε Γκαραβέλη, κράτησε Περατινό ο Ιόνιος!

Τελευταία σχόλια

  1. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  2. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  3. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  4. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  5. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Γκίκας σε Συνέδριο ΚΕΔΕ: Μέχρι τέλος του χρόνου, θα καταβληθούν 26 εκ. για το μεταφορικό ισοδύναμο

08/11/2025

Τον Ιανουάριο ξανακλείνει το αεροδρόμιο για εργασίες

04/11/2025

Όλη η λίστα με τα ΕΛΤΑ που κλείνουν – Δύο στην Κέρκυρα

31/10/2025

Ξανακλείνει τον Ιανουάριο το αεροδρόμιο για εργασίες

21/07/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise