Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια στο νέο λιμενάρχη από το δήμαρχο βορρά
    22/07/2026
    ΔΕΕΠ Κέρκυρας: Η παιδεία απαιτεί διάλογο, υπευθυνότητα και λύσεις
    22/07/2026
    Έρχεται Περιφερειακό με τηλεδιάσκεψη
    21/07/2026
    ΛΑΣΥ Ιονίων: Το Περιβαλλοντικό Έγκλημα στον Παντοκράτορα συνεχίζεται στην υγεία των κερδών
    21/07/2026
    ΚΚΕ: Στη Βουλή, η μη χορήγηση επιδόματος παραμεθορίου στους Πυροσβέστες της Κέρκυρας
    21/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Διακομιδή 15χρονου από τους Παξούς
    22/07/2026
    Εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές της βόρειας Κέρκυρας
    22/07/2026
    Έναρξη της 4ης περιόδου κατασκηνώσεων της Μητρόπολης
    22/07/2026
    Βίντεο: Εντυπωσιακές αστραπές και ισχυροί ριπαίοι άνεμοι την Τρίτη το βράδυ!
    22/07/2026
    MeteoCorfu: Ενισχυμένος Μαΐστρος φέρνει πτώση θερμοκρασίας και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς
    22/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    O ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τη δημόσια στήριξη στο κλείσιμο του 13ου Δημοτικού
    21/07/2026
    Δικαστικό μπλόκο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις εντός πολυκατοικιών
    20/07/2026
    ΕΛΜΕ: Να μη συγκαλυφθεί το νέο, κρατικό έγκλημα στο Άργος
    15/07/2026
    Το Συνδικάτο Ξενοδοχ/λων καταγγέλλει τους ξενοδόχους της Κέρκυρας
    15/07/2026
    Για διακοπές στην Κέρκυρα η Maggie Gyllenhaal
    15/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Aγγελική Κωστάκη: «Ξωθιά»
    22/07/2026
    Μουσική βραδιά στο Φλαγγίνειο: 36 τραγούδια σε ένα βιβλίο
    22/07/2026
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
    «Στα Bήματα του Kαποδίστρια»
    21/07/2026
    Έλενα Σαλιγκάρα: «Εγώ, ο άλλος»
    21/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας υποδέχτηκε τα παιδιά που πήγαν στο Euro!
    22/07/2026
    ΝΑΟΚ: Δυναμικό «παρών» στο πανελλήνιο αγωνιστικών κατηγοριών
    21/07/2026
    Συγχαρητήρια Αρμενιάκου για τις διακρίσεις των Κερκυραίων αθλητών στίβου
    21/07/2026
    Πέθανε ο Κέβιν Κίγκαν
    20/07/2026
    Xάλκινος ο Μουμούρης, πέμπτη η Βλασερού στο Ευρωπαϊκό
    20/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
    Τέσσερις δημόσιες Νομικές ήταν πολλές, τώρα οι ιδιωτικές δεν μας φτάνουν!
    20/07/2026
    Μνήμη και θρήνος για την Κύπρο
    20/07/2026
    Αδιαφορία και ανευθυνότητα
    20/07/2026
    Ιαχές πολέμου…
    18/07/2026
Ανάγνωση ΛΑΣΥ Ιονίων: Ήρθαν οι ευρωβουλευτές στο χωριό… βόλτες από κει και από δω
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣΥ Ιονίων: Ήρθαν οι ευρωβουλευτές στο χωριό… βόλτες από κει και από δω

Ανακοίνωση της παράταξης της Αλεξάνδρας Μπαλού με αφορμή την επίσκεψη ευρωβουλευτών στην Κέρκυρα.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 18/09/2025
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση της παράταξης της Αλεξάνδρας Μπαλού με αφορμή την επίσκεψη ευρωβουλευτών στην Κέρκυρα.

 

Αναλυτικά:

Η τριήμερη επίσκεψη της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων « για την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιφέρειες» στέφθηκε για άλλη μια φορά με ικανοποίηση από τους ίδιους και «καθρεφτάκια» για τον Κερκυραϊκό λαό και τον λαό των Ιονίων νησιών.
Ο κ. Περιφερειάρχης προσπάθησε να καλλιεργήσει νέες προσδοκίες στο λαό αφού κατά την δήλωσή του « για πρώτη φορά μέλη μιας Επιτροπής της ΕΕ ήρθαν στην Περιφέρεια κι όχι στην Αθήνα κι άκουσε τα ζητήματα και τις αγωνίες των τοπικών κοινωνιών».
Ούτε αφελείς είμαστε ούτε μνήμη χρυσόψαρου έχουμε.
Δεν ξεχνάμε πόσες φορές οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές κατά την επίσκεψη Πρωθυπουργών ή Υπουργών δήλωναν ότι «η Κυβέρνηση αφουγκράστηκε» τα προβλήματα του νησιού και στη συνέχεια αποδείχτηκε ότι από ένα αυτί μπήκαν και από άλλο αυτί βγήκαν όσα υποτίθεται αφουγκράστηκαν.
Σε πόση προεκλογική αντιπαράθεση έχουμε γίνει μάρτυρες για το ποιος και πώς, θα ενημερώσει τον Πρωθυπουργό ή την ΕΕ για τα προβλήματα της Κέρκυρας και των άλλων νησιών λες και ο εκάστοτε πρωθυπουργός ή η ΕΕ και τα ακριβοπληρωμένα στελέχη της είναι απλά κάτι σαν γραφείο παραπόνων και όχι φορείς πολιτικής που εξαιτίας της δημιουργούνται και τα προβλήματα.
Εκτός αν ομολογούν και οι ίδιοι ότι τα γραφεία των ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες είναι πολύ μακριά από τα λαϊκά προβλήματα και αποξενωμένα από την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. Ότι ανάμεσα από τα γνωστά λόμπι, που λύνουν και δένουν μέσα στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου, δεν βρίσκουν χρόνο να ασχοληθούν με όλα όσα ταλαιπωρούν τους λαούς της Ευρώπης και των νησιών μας.
Αλήθεια, πόσες φιέστες, με πόσες επισημότητες, και λαμπρότητα με επίσημους και υψηλούς καλεσμένους σε θέσεις εξουσίας έχουν διοργανώσει μόνο και μόνο για να φανεί ότι η λάμψη δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα τύφλωμα στα μάτια!
Συνέδρια, ημερίδες, λαμπερές παρουσίες, βαρύγδουπες διαπιστώσεις και υποσχέσεις δεν έχουν λείψει από τα νησιά μας. Αυτό που έχει λείψει είναι η ουσία, οι πράξεις, τα έργα που θα έχουν στο επίκεντρο της πολιτικής τους στόχευσης τις λαϊκές ανάγκες και τα θέλω της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας.
Ο κ. Περιφερειάρχης δεν γνωρίζει άραγε ότι όλοι αυτοί οι Ευρωβουλευτές και τα μέλη Ευρωπαϊκών επιτροπών επεξεργάζονται, ψηφίζουν και εφαρμόζουν τις προτεραιότητες των έργων, των χρηματοδοτήσεων στα όργανα της ΕΕ; Δεν γνωρίζει ότι τα μόνα κριτήρια που δεν συμπεριλαμβάνονται στις προβλέψεις τους είναι οι ανάγκες και η ασφάλεια του λαού; Αντίθετα, προτεραιότητα έχουν τα κέρδη των ομίλων τα οποία ΕΕ, κυβερνήσεις και τοπική διοίκηση διαχρονικά έχουν «ευαγγέλιο».
Για αυτό για παράδειγμα και όταν πρόκειται για την πολεμική βιομηχανία, βρίσκονται 800 δις ευρώ από την καταλήστευση των λαών της Ευρώπης. Άλλωστε, και τα λίγα κονδύλια του λεγόμενου «Ταμείου Συνοχής» που προορίζονταν για έργα υποδομών, τώρα ανακατευθύνονται στις ανάγκες της πολεμικής προετοιμασίας της ΕΕ, με κριτήριο τη στρατιωτική κινητικότητα.
Όλοι αυτοί που μας άκουσαν για «πρώτη φορά» κατά τον κ. Περιφερειάρχη, δεν ξέρουν ότι δεν είναι επιλέξιμα τα έργα για αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία δεν είναι επιλέξιμα τα έργα για σχολικές υποδομές για αθλητικές και πολιτιστικές υποδομές;
Ο «σχεδιασμός των νέων πρωτοκόλλων της ΕΕ», η «αντίληψη των προτεραιοτήτων της ΕΕ», η «πολιτική συνοχή και νησιωτικότητα» για τα οποία μας μίλησε ο κ. Sempere αλλά δεν «άκουσε» ο κ. Περιφερειάρχης είναι απλά η νέα μοιρασιά στο φαγοπότι των δισεκατομμυρίων από τους μεγάλους Επιχειρηματικούς Ομίλους στη διαχείριση των Αποβλήτων, στην ιδιωτικοποίηση του Νερού, των Λιμανιών, των Κατασκευαστικών και Τουριστικών ομίλων, στα Ιόνια νησιά.
Συνεπώς κάθε φορά που αυτοί που καθορίζουν την πολιτική που έχει φέρει τον λαό στην δεινή θέση που βρίσκεται, υπόσχονται να «λάβουν μέτρα» τότε αυτοί που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι μονοπωλιακοί κολοσσοί κάθε κλάδου που μπουκώνουν από τις χρηματοδοτήσεις και το ζεστό χρήμα όσο οι τομείς που σχετίζονται με την ζωή του λαού, από τις υποδομές ως την Υγεία και την Παιδεία του παρακμάζουν και συνεχώς υποβαθμίζονται.
Επειδή ο κ. Sempere δήλωσε ότι θα μεταφέρει τα μηνύματα στους «αρμόδιους των Βρυξελλών» του λέμε και εμείς το δικό μας, «δεν τρώμε κουτόχορτο».
Γνωρίζουμε ότι η στρατηγική και η οικονομική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχεδιάζεται με κριτήριο τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και του κέρδους, ότι τα έργα που παίρνουν έγκριση χρηματοδότησης είναι επιλέξιμα με βάση την «ανταποδοτικότητά τους» και όχι με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και για αυτό οι τελευταίες μπαίνουν συνεχώς στο περιθώριο.
Έχουμε πλήρη αντίληψη ότι αυτή την πολιτική ψήφισαν, στήριξαν και προωθούν όλες οι Κυβερνήσεις των κομμάτων που πίνουν νερό στο όνομα του ευρωενωσιακών πολιτικών, που εφαρμόζουν με ευλάβεια την στρατηγική της και εναρμονίζονται με τους κανόνες της, που θέλει τους λαούς δέσμιους σε έναν μονόδρομο που υπονομεύει την ζωή και το μέλλον τους.
Έχουμε επίσης καταλάβει ότι στήριγμα στην εξειδίκευση αυτής της πολιτικής σε Περιφερειακό επίπεδο είναι οι Περιφερειακές αρχές με χρίσμα ή χωρίς χρίσμα που όμως υποκλίνονται στις ανάγκες της οικονομίας της αγοράς και όχι του λαού. Τις πολιτικές επιλογές της «ανταγωνιστικότητας» και της λογικής «κόστους-οφέλους» υπηρετούν και μάλιστα υπερθεματίζουν για την αναγκαιότητα και τους μονοδρόμους της.
Αυτό απαντάει και εξηγεί την πραγματικότητα που βιώνουμε στα νησιά μας σε όλους τους τομείς. Τα πρόσωπα αλλάζουν, οι κυβερνήσεις αλλάζουν, τοπικοί άρχοντες αλλάζουν αλλά οι υποδομές, μαζί με κάθε έκφανση της ζωής μας που επηρεάζουν, χειροτερεύουν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις διευρυμένες ανάγκες και τις δυνατότητες της εποχής.
Ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωση του λαού και των διεκδικήσεών του. Από παραμύθια χορτάσαμε.

Τα παιδιά μας ή οι μαρίνες τους: Κάλεσμα της ΛΑΣΥ στο δημοτικό συμβούλιο
ΛΑΣΥ: Επείγουσα αίτηση για υγειονομικό έλεγχο στο δίκτυο ύδρευσης Ξανθάτων
ΛΑΣΥ: Μεγάλη η συμμετοχή στην εκδήλωση για τη Γαρίτσα
«Ποιος σχεδιάζει και για ποιον στον Όρμο της Γαρίτσας;»: Εκδήλωση της της ΛΑΣΥ
ΛΑΣΥ Ιονίων: Το νέο χωροταξικό των ΑΠΕ υπηρετεί τα κέρδη και όχι τις λαϊκές ανάγκες
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Διακομιδή 15χρονου από τους Παξούς
  • Εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές της βόρειας Κέρκυρας
  • Συγχαρητήρια στο νέο λιμενάρχη από το δήμαρχο βορρά
  • ΔΕΕΠ Κέρκυρας: Η παιδεία απαιτεί διάλογο, υπευθυνότητα και λύσεις
  • Aγγελική Κωστάκη: «Ξωθιά»

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΛΑΣΥ Ιονίων: «Παλινωδίες» της Περιφέρειας με το επίδομα σίτισης των αγροτικών γιατρών

19/06/2026
LASI-566x275

ΛΑΣΥ: Κάλεσμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ναύδετα σε Γαρίτσα και Κομμένο

16/06/2026
LASI-566x275

Περιοδεία της ΛΑΣΥ στην υπηρεσία Πρασίνου

10/06/2026

Κατάρρευση του συστήματος ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων στην Περιφέρεια

05/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise