Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΠΙΝ ανοίγει δίαυλο με την κινεζική τουριστική αγορά
    19/10/2026 18:44
    Με πολυθεματικό προϊόν στο Ρίμινι τα Ιόνια Νησιά
    19/10/2026 18:00
    Κέρκυρα: Τραγούδησαν στα ελληνικά και στα σερβικά μαθητές του Νόβι Σαντ
    19/10/2026 17:52
    Γκίκας από τη Ρόδo: τα νησιά να γίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα
    19/10/2026 17:45
    Αυλωνίτης: Ο λαός μας δυστυχεί
    18/10/2026 19:46
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς κατεβαίνουν στο δρόμο την Τετάρτη
    19/10/2026 18:34
    Σύλληψη διακινητή και μεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
    19/10/2026 18:32
    Γεώτρηση «Άσωπος-1»: Τι προβλέπεται στη ΜΠΕ για τον βυθό και τη θαλάσσια ζωή στο Βορειοδυτικό Ιόνιο
    19/10/2026 18:20
    Ζάκυνθος: τρεις συλλήψεις στο αεροδρόμιο για πλαστά έγγραφα
    19/10/2026 17:54
    Κέρκυρα: Τραγούδησαν στα ελληνικά και στα σερβικά μαθητές του Νόβι Σαντ
    19/10/2026 17:52
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΠΙΝ ανοίγει δίαυλο με την κινεζική τουριστική αγορά
    19/10/2026 18:44
    Δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς κατεβαίνουν στο δρόμο την Τετάρτη
    19/10/2026 18:34
    ΑΔΕΔΥ: λεφτά για μισθούς και παιδεία, όχι για εξοπλισμούς
    19/10/2026 17:56
    Εργατικά Κέντρα: Kοινή εξόρμηση στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας
    19/10/2026 00:34
    ΣΕΠΕ: Απ’ την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία
    18/10/2026 15:53
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Σαν γιαπωνέζικο χαρτί»: τα σχολεία στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
    19/10/2026 18:38
    Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
    17/10/2026 20:54
    Ιωάννα Παπαντωνίου: Εκεί όπου οι λέξεις συναντούν τη δημιουργία
    17/10/2026 17:00
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Special Olympics Hellas: Ξεκίνησαν τα προπονητικά προγράμματα στην Κέρκυρα
    19/10/2026 17:21
    Φαίακας: Δεν αντιστάθηκε στον Ηρακλή!
    18/10/2026 21:32
    Βαριά ήττα για τον ΟΦΑΜ, λύγισε η ΑΕΛ!
    18/10/2026 21:08
    Στην Ολυμπιάδα το ντέρμπι του βορρά, θρίαμβος του Κρόνου επί του Ολύμπου!
    18/10/2026 20:29
    Κορυφή για Κερκυραϊκό στην Α ΕΠΣΚ!
    17/10/2026 19:40
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Τι συμβαίνει στην Ευρώπη;
    19/10/2026 17:27
    Η σχέση «αγάπης και μίσους» Κέρκυρας και ΗΠΑ
    19/10/2026 17:25
    «Πατριδογνωσία»: Η δική μας πατρίδα απέναντι στη δική τους
    19/10/2026 00:30
    O κίνδυνος κοινωνικής έκρηξης αφορά και την Ελλάδα
    18/10/2026 15:58
    18 Οκτωβρίου 2026! 45η επέτειος την πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ
    18/10/2026 15:56
Ανάγνωση Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη

Κάλεσμα της τοπικής ΑΔΕΔΥ ενόψει της απεργία της Πέμπτης ενάντια στο νέο αντιδραστικό ν/σ αναμόρφωσης του Πειθαρχικού Δικαίου στο Δημόσιο.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 24/08/2025 17:15
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Κάλεσμα της τοπικής ΑΔΕΔΥ ενόψει της απεργία της Πέμπτης ενάντια στο νέο αντιδραστικό ν/σ αναμόρφωσης του Πειθαρχικού Δικαίου στο Δημόσιο.

 

ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς κατεβαίνουν στο δρόμο την Τετάρτη
ΑΔΕΔΥ: λεφτά για μισθούς και παιδεία, όχι για εξοπλισμούς
ΣΕΠΕ: Απ’ την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία παλεύουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία
Ορίστηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής του Νοεμβρίου για όλα τα ταμεία
AΔΕΔΥ: Κάλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο για τις εξορύξεις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/8/2025
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
_______________________________________________________________________________
Το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου των δημόσιων πολιτικών διοικητικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και των δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων», αποτελεί για τους εργαζόμενους αιτία πολέμου!
Δεν πρόκειται για μια απλή αυστηροποίηση των πειθαρχικών ποινών των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά για ένα απαράδεκτο αντεργατικό σχέδιο, που στόχο έχει να ενισχύσει το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας μέσα στους χώρους δουλειάς, να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική και πολιτική δράση, για να προχωράει απρόσκοπτα «άνευ αντιρρήσεως» και χωρίς εμπόδια η αντιλαϊκή πολιτική .
Γι’ αυτό βαφτίζει πειθαρχικά παραπτώματα ενέργειες και δράσεις που συνδέονται με την κοινωνική, πολιτική και συνδικαλιστική δράση των δημοσίων υπαλλήλων, βάζοντας στο ίδιο καζάνι των πειθαρχικών παραπτωμάτων και των πειθαρχικών ποινών, τα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου.
Αποτελεί τη φυσική συνέχεια των πολυάριθμων πειθαρχικών διώξεων κατά αγωνιστών συναδέλφων, καθώς και των εκφρασμένων κυβερνητικών προθέσεων για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο.
Οι επιλογές αυτές συνδέονται με την προσπάθεια εν μέσω σοβαρών και επικίνδυνων εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο, να επιβληθεί σιγή ιχθύος στους χώρους δουλειάς, να υποταχθούν οι εργαζόμενοι στη γραμμή «τα κεφάλια μέσα», να μην εκφράσουν τη διαφωνία τους, να αντιτασσονται σε όσα σχεδιάζουν για μας χωρίς εμάς ώστε να συνεχίζεται η προσαρμογή στην πολεμική οικονομία και να υποβοηθείται η κερδοφορία και τα κέρδη των λίγων σε βάρος της ικανοποίησης των αναγκών του Λαού για Υγεία, Παιδεία, Κοινωνική Ασφάλιση, Πρόνοια κλπ.
Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται να ενισχύσει και να θωρακίσει τον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα που διατήρησαν σε ισχύ όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Βλέπουμε την προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης διασφάλισης και δημιουργίας ενός αντιδραστικού και εχθρικού κράτους για τις ανάγκες και τις εργασιακές συνθήκες των εργαζομένων, ώστε να είναι πιο «αποτελεσματικό», για να προωθεί τις στρατηγικές επιλογές των κυβερνήσεων.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι με το νομοσχέδιο εκσυγχρονίζει και επιταχύνει την πειθαρχική δικαιοσύνη για τους δημοσίους υπαλλήλους για να επέλθει η κάθαρση από τα γνωστά φαινόμενα διαφθοράς, να «τιμωρηθούν οι επίορκοι», κλπ.
Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Καταρχάς, σε κάθε μεγάλο κύκλωμα που αποκαλύπτεται, από πίσω κρύβονται οι συνήθεις ύποπτοι, ανώτατα διευθυντικά αλλά και συνδικαλιστικά στελέχη που συνδέονται είτε με αυτή είτε με προηγούμενες κυβερνήσεις.
Επιπλέον, το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο τιμωρεί ήδη αρκετά σοβαρά τα πραγματικά σοβαρά αδικήματα – πλαστογραφίες, διαφθορά, εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας κ.ά. Και τώρα τα εγκλήματα αυτά μπορούν να τιμωρηθούν αυστηρά, ακόμη και με απόλυση. Δεν χρειάζεται νέος νόμος γι’ αυτά!
Με το νομοσχέδιο αυτό, επομένως, το κράτος δεν στοχεύει στους επίορκους.
Θωρακίζει έναν πειθαρχικό μηχανισμό που θα λειτουργεί ως ΦΟΒΗΤΡΟ για όσους τολμούν
να σηκώνουν κεφάλι, να διεκδικούν, να αντιστέκονται, να μη σιωπούν.
Είναι αποκαλυπτικές οι ήδη υπάρχουσες περιπτώσεις πειθαρχικών διώξεων συναδέλφων, που αποδεικνύουν πως ο στόχος δεν είναι οι «επίορκοι», αλλά όσοι αντιστέκονται.
Με το νέο πλαίσιο, όλα αυτά τα «αδικήματα» θα τιμωρούνται πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο αυστηρά, δίνοντας πλήρη ελευθερία στην αυθαιρεσία της διοίκησης. Την ίδια στιγμή που υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού, για σοβαρά ποινικά αδικήματα, παραμείναν στις υπηρεσίες τους.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι στο δημόσιο
Βρισκόμαστε μπροστά στην επιχειρούμενη ένταση της επιθετικότητας της Κυβέρνησης, της στοχοποίησης όποιου εργαζόμενου αγωνίζεται, στην προσπάθεια παρεμπόδισης και φίμωσης της συνδικαλιστικής δράσης, στην απόπειρα πλήρους υποταγής των εργαζόμενων στο Δημόσιο μέσα και από τις επιχειρούμενες αλλαγές στο πειθαρχικό δίκαιο. Θωρακίζουν το Κράτος, μπροστά στις επικίνδυνες πολεμικές εξελίξεις και τον κίνδυνο γενικευμένης ανάφλεξης.
Οι απαράδεκτες, αυταρχικές διατάξεις τους, που στην ουσία λένε «απαγορεύεται να μιλάς και να διεκδικείς», αποκαλύπτουν τον φόβο τους. Φοβούνται, γιατί ξέρουν πως ένα μεγάλο μέρος των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει συμβιβαστεί και επιλέγει να σταθεί απέναντι στις επιλογές τους, να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, να σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους, στον λαό. Φοβούνται, γιατί βλέπουν ότι αναπτύσσεται ένα ρεύμα αγώνα και αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής και μέσα στο Δημόσιο. Γι’ αυτό και καταφεύγουν σε τέτοια νομοθετήματα, πατώντας πάνω στο διαχρονικό αντιδραστικό καθεστώς του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.

Μπροστά στο νέο αντιδραστικό κατήφορο της κυβέρνησης δηλώνουμε:
• Δεν δεχόμαστε ένα πειθαρχικό δίκαιο που αντιμετωπίζει τη συνδικαλιστική δράση, την κοινωνική – πολιτική δράση, το απεργιακό δικαίωμα, το δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε συναδέλφου να ασκεί κριτική κλπ. ως εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου.

• Και άλλοι προσπάθησαν να βάλουν φίμωτρο στους εργαζόμενους στο Δημόσιο και να καταστείλουν τους αγώνες τους, τη συνδικαλιστική τους δράση, με ιδιώνυμα, απειλές, διώξεις και ποινές, αλλά απέτυχαν παταγωδώς. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα.
• Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισες να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη την Χώρα.

• Να μην τολμήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ να ψηφίσει αυτό το απαράδεκτο σχέδιο νόμου. Ενωμένοι θα τα καταφέρουμε ακόμα μια φορά!

Η Ε.Γ. του Ν.Τ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ της ΑΔΕΔΥ, καλεί τα δημοσιοϋπαλληλικά σωματεία του νομού να ενημερώσουν τους εργαζόμενους, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις, και να οργανώσουν την επιτυχία της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 28/8/25
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στις 11:00 π.μ.
έξω από την περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας – Ιόνιων Νήσων (πρώην Νομαρχία)

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΔΕΔΥ: Ανεπιθύμητος ο Ρούμπιο! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ανουντσιάτα
Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας: Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Παλιά Νομαρχία
ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Κάλεσμα σε πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 14 Ιουλίου
Στο πλευρό των εργαζομένων στις Περιφέρειες η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Η ΠΙΝ ανοίγει δίαυλο με την κινεζική τουριστική αγορά
  • «Σαν γιαπωνέζικο χαρτί»: τα σχολεία στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
  • Δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς κατεβαίνουν στο δρόμο την Τετάρτη
  • Σύλληψη διακινητή και μεταναστών στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
  • Γεώτρηση «Άσωπος-1»: Τι προβλέπεται στη ΜΠΕ για τον βυθό και τη θαλάσσια ζωή στο Βορειοδυτικό Ιόνιο

Τελευταία σχόλια

  1. Γιωργος στο Βαριά ήττα για τον ΟΦΑΜ, λύγισε η ΑΕΛ!
  2. Sinan Karasalim στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  3. Αναστασια Ροτου στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  4. Νίκος στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  5. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Εργατικό Κέντρο: Παλάτια για τους τουρίστες, κοντέινερ για τους εργάτες

22/06/2026 10:25

Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους

11/06/2026 10:56

ΔΑΣ ΟΤΑ: Στον εμπαιγμό της κυβέρνησης απαντάμε με 24ωρη Απεργία την Παρασκευή

10/06/2026 23:19

ΔΑΣ ΟΤΑ Κέρκυρας: Όλοι απεργούμε στις 13 Μάη

11/05/2026 11:08
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise