Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Πελάης: Προσφυγή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας και καταγγελίες για αυξήσεις στο νερό
    14/08/2026
    To μήνυμα Στασινόπουλου για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Αυλωνίτης: Θερμά συγχαρητήρια στη Νεανική Χορωδία «Άγιος Σπυρίδων» που κέρδισε χρυσό δίπλωμα!
    13/08/2026
    Πρόταση στo LEADER για την αποκατάσταση του θεάτρου «Ν. Κούρκουλος»
    13/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Tραγική κατάληξη για 59χρονο αλλοδαπό στη θάλασσα τoυ Αρκουδίλα
    17/08/2026
    Άλλαξε πορεία το “SUPERFAST IV” – Η κακοκαιρία εμπόδισε την αποβίβαση στην Κέρκυρα
    16/08/2026
    limeniko skafos
    Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα
    16/08/2026
    Σύλληψη 43χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
    16/08/2026
    Ο Αγιασμός της Ε’ Κατασκηνωτικής περιόδου στη Μητρόπολη
    16/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Βραδιά Αστρονομίας στους Κουραμάδες
    16/08/2026
    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης: Γυναικείες Αφηγήσεις στην Ιαπωνική Τέχνη
    14/08/2026
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
    Mε επιτυχία, το 2ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα στους Αντιπερνούς
    13/08/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ στο δημοτικό θέατρο Πειραιά
    13/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
    14/08/2026
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
    Στον Ιόνιο ο Δ. Ρουμελιώτης!
    11/08/2026
    ΝΑΟΚ: Λαμπρός εορτασμός για τα 90 χρόνια ιστορίας και αδελφοποίηση με τον Σύλλογο Ανεμόμυλου
    11/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
Ανάγνωση Η ΕΥΓΕΡΟΣ: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η ΕΥΓΕΡΟΣ: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 50 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 50 χρόνια (1975-2025) από την ίδρυση του Συλλόγου των Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρακλάτων Κεφαλλονιάς «ΠΑΝΑΪΤ ΙΣΤΡΑΤΙ» στις 8 Αυγούστου 2025.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 14/08/2025
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα 50 χρόνια (1975-2025) από την ίδρυση του Συλλόγου των Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» Κεφαλλονιάς στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρακλάτων Κεφαλλονιάς «ΠΑΝΑΪΤ ΙΣΤΡΑΤΙ» στις 8 Αυγούστου 2025.

 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό του Συλλόγου:

Μέσα σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο συγκινησιακό κλίμα όλη η κοινότητα Φαρακλάτων ενωμένη, μόνιμοι κάτοικοι και απόδημοι, συμπατριώτες/ισσες, φίλοι/ες του συλλόγου, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, γιόρτασαν με μεγαλοπρέπεια τα 50 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό και την κοινωνία του συλλόγου «Η ΕΥΓΕΡΟΣ».
Η έναρξη της εκδήλωσης στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο των Φαρακλάτων έγινε με χαιρετισμό από την Πρόεδρο των Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ’ Κεφαλλονιάς κ. Άννα Αλεξανδράτου Δελλαπόρτα, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε επιγραμματικά στην πεντηκονταετή ιστορική πορεία του συλλόγου και ευχαρίστησε από καρδιάς τους συνδιοργανωτές και συντελεστές της οργάνωσης, τους προσκεκλημένους και όλους τους παρευρισκόμενους. Χαιρετισμό στη συνέχεια του προγράμματος απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς κ. Ευστάθιος Σωτήριος Κουρής, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου κ. Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Μαέστρος κ. Παναγής Μπαρμπάτης, ο Μαέστρος κ. Γιώργος Ζιάκας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Φαρακλάτων κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΑΝΑΪΤ ΙΣΤΡΑΤΙ-ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΤΕΙΧΗ» κ. Ευαγγελία Παπαναστασάτου, ο Μουσικός και εκφραστής της Επτανησιακής Μουσικής κ. Σπύρος Καραβιώτης. Όλοι οι χαιρετισμοί ήταν συγκινητικοί, ιδιαίτερα άγγιξαν τις καρδιές τα λόγια από «Τα Παιδιά της Ευγέρου» του κ. Παναγή Μπαρμπάτη και κ. Γιώργου Ζιάκα που μαθήτευσαν στην Παιδική και Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα της Ευγέρου επί Μαέστρου Διονύση Απαστολάτου και σταδιοδρόμησαν ως Μουσικοί και Μαέστροι στη ζωή τους. Ο κ. Παναγής Μπαρμπάτης διαδέχτηκε το Διονύση Αποστολάτο και ήταν ο Μαέστρος της Μικτής Χορωδίας και Μαντολινάτας του συλλόγου «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» με μεγάλες επιτυχίες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό έως το 2006 και στα συγκινητικά του λόγια και την κατάθεση ψυχής ανέφερε κι άλλους μουσικούς από τα παιδιά της Ευγέρου που σταδιοδρόμησαν στην Κεφαλλονιά και σε άλλα μέρη ως Μουσικοί και Μαέστροι. Ανάμεσα στα εκατοντάδες παιδιά της Ευγέρου που μαθήτευσαν στα καλλιτεχνικά τμήματα και σταδιοδρόμησαν είναι και ο κ. Άγγελος Κωνσταντάκης που επί πολλά χρόνια ασχολείται με τα πολιτιστικά του Δήμου Αργοστολίου.
Τους παρευρισκόμενους στη συνέχεια καθήλωσε η συγκινητική παρουσίαση του Πρωτοποριακού Πολιτιστικού Κοινωνικού και Συγγραφικού έργου του Συλλόγου Απανταχού Φαρακλάδων «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» από το 1975 έως το 2025 με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού, από την ομιλήτρια κ. Καλλιόπη Καλογηράτου, Φιλόλογο, Λογοτέχνη και Γενική Γραμματέα του Συλλόγου. Ανέπτυξε περιληπτικά όλες τις πτυχές της επί 50 χρόνια προσφοράς του Συλλόγου στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό, ανέφερε εν συντομία τις εκατοντάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα 50 χρόνια με Μαέστρους το Διονύση Αποστολάτο, τον Παναγή Μπαρμπάτη, τη Χριστίνα Ρόκκου, τις βραβεύσεις του Συλλόγου από την ΕΡΤ1 και άλλους φορείς. Αναφέρθηκε και στις άσχημες και δύσκολες στιγμές της ιστορικής πορείας του Συλλόγου, όπου το 2022 και 2023 υπέστη σοβαρό πλήγμα από τις διαρρήξεις και τους βανδαλισμούς στο Πολιτιστικό του Κέντρο, Δεληγιώργη 24 στην Αθήνα. Με την αγάπη και την συνδρομή των Μελών του ΔΣ , Μελών και Φίλων του Συλλόγου, ο Σύλλογος άντεξε και στάθηκε Όρθιος για να συνεχίσει το Έργο του και την Προσφορά του και να παρέχει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό. Το 2025 επανιδρύθηκε η Μικτή Χορωδία και Μαντολινάτα με Μαέστρο τον Κεφαλλονίτη Γιάννη Θεοδωρόπουλο και παράλληλα γίνονται προσπάθειες να λειτουργήσει η Θεατρική Ομάδα που έχει ξεκινήσει μερικώς την παρουσία της από το 2024 με εκδηλώσεις το περσινό Καλοκαίρι στο Αργοστόλι και Ληξούρι και από το Φθινόπωρο θα γίνουν προσπάθειες να λειτουργήσει σταδιακά το χορευτικό τμήμα, αφού με τις διαρρήξεις και τους βανδαλισμούς το 2022 και 2023 μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του αρχείου του Συλλόγου που καταστράφηκε, αφαιρέθηκαν ή καταστράφηκαν παραδοσιακές στολές.
Ακολούθησε Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Συλλόγου Ραζάτων «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΥΡΑΓΚΑΣ» με Μαέστρο την Αλεξία Μαρτσέλου, στο Πιάνο την Ευαγγελία Φραγκιά. Το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Φαρακλάτων «ΠΑΝΑΪΤ ΙΣΤΡΑΤΙ – ΚΥΚΛΩΠΕΙΑ ΤΕΙΧΗ» χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Κεφαλλονιάς. Τα καλλιτεχνικά τμήματα μάγεψαν και συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους δίνοντας χαρά και ελπίδα ότι η Παράδοση και η Πολιτισμική μας κληρονομιά διατηρείται άσβεστη στο χρόνο και μεταλαμπαδεύεται στην επόμενη γενιά!
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Ευρωβουλευτής κ. Νικόλαος Φαραντούρης, ο τ. Διευθυντής Γραφείου Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γεράσιμος Παναγιωτάτος Τζάκης, η συγγραφέας και ερευνήτρια κ. Ευρυδίκη Λειβαδά Ντούκα, ο Πρόεδρος των Απανταχού Διλινάδων κ. Φωτεινός Κουνάδης, τα Μέλη ΔΣ του τιμώμενου Συλλόγου παρελθόντων ετών, η κ. Γεωργία Καλογηράτου, η κ. Σούλα Ρουχωτά, ο κ. Δημήτρης Δελλαπόρτας, η κ. Κατερίνα Καλογηράτου, η δασκάλα χορού κ. Χριστίνα Λυκούδη.
Ευχές, χαιρετισμό και συγχαρητήρια για το πολυετές έργο του τιμώμενου Συλλόγου «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» απέστειλαν ο Μητροπολίτης Λέρου και Αστυπάλαιας (Κεφαλλονίτης από το Ληξούρι) κ.κ. Παΐσιος, η Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Απόδημου Ελληνισμού κ. Ελένη Παπαναστασάτου, η Έπαρχος Ιθάκης κ. Σμαράγδα Σαρδελή, ο Πρόεδρος της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας κ. Χαράλαμπος Κοντογεώργης, ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Μπένος Παναγιώτης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Σωματείων «Η ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ» κ. Στέφανος Κούτρας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλληνιακών και Ιθακησιακών Σωματείων κ. Γιώργος Μιχαλάτος.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με άφθονη παραδοσιακή Ριγανάδα, κρασί και αναψυκτικά.
Την παρουσίαση του προγράμματος επιμελήθηκαν η Κατερίνα Καλογηράτου, η Ευανθία Καλογηράτου, ο Παναγιώτης Λυκούδης και η Ευανθία Λυκούδη προς τιμήν του παππού τους κ. Παναγή Λυκούδη, επί σειρά ετών Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» τον οποίο θα τιμήσουμε σε επόμενη εκδήλωση το Φθινόπωρο στην Αθήνα, μαζί με άλλα επίτιμα μέλη και Προέδρους ΔΣ που υπηρέτησαν τον Σύλλογο στα 50 χρόνια προσφοράς του, όπου θα ολοκληρωθούν οι εκδηλώσεις και ο εορτασμός για την πεντηκονταετή ιστορική πορεία του τιμώμενου Συλλόγου (1975-2025). Η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στις 31/3/2025 με Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιά.

Η ΕΥΓΕΡΟΣ: Εκδήλωση για τα 50 χρόνια του Συλλόγου Απανταχού Φαρακλάδων
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Tραγική κατάληξη για 59χρονο αλλοδαπό στη θάλασσα τoυ Αρκουδίλα
  • Άλλαξε πορεία το “SUPERFAST IV” – Η κακοκαιρία εμπόδισε την αποβίβαση στην Κέρκυρα
  • Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα
  • Σύλληψη 43χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
  • Ο Αγιασμός της Ε’ Κατασκηνωτικής περιόδου στη Μητρόπολη

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise