Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τα νέα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026
    05/09/2026
    Ξεκινά τη Δευτέρα ο δολωματικός ψεκασμός στην Κέρκυρα
    04/09/2026
    ΛΑΣΥ Βορρά: Οι ερωτήσεις για τη συνεδρίαση λογοδοσίας
    04/09/2026
    Γκίκας: 2,3 δισ. για τον ενεργειακό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό των Νησιών
    03/09/2026
    Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για την απώλεια της μητέρας του Στ. Πουλημένου
    03/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ορειβάτες από όλη τη δυτική Ελλάδα κατασκηνώνουν στις πλαγιές του Παντοκράτορα
    05/09/2026
    Επιχείρηση διάσωσης: Νεαρός μπούφος έπεσε στη θάλασσα
    05/09/2026
    Και την Κυριακή παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
    05/09/2026
    Ήθελε να ταξιδέψει με πλαστά χαρτιά στην Ιταλία
    05/09/2026
    Τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένος στην Κέρκυρα
    05/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Απόλυτη απαγόρευση κατασκευών στα 25 μέτρα από το κύμα
    04/09/2026
    Μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα για μία στις πέντε επιχειρήσεις
    04/09/2026
    Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Ξενοδοχ/ών
    03/09/2026
    ΕΛΜΕ για σχολικές εκδρομές: Με το «καλημέρα σας» ακόμα περισσότερη γραφειοκρατία
    03/09/2026
    Παράταση έως 14 Σεπτεμβρίου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
    02/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Έκθεση φωτογραφίας: ομάδα 28mm / “η πόλη μου”
    04/09/2026
    Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    03/09/2026
    Η φιλαρμονική Σκριπερού στο Γκαλά του Capodistrian Ionian Cardiovascular Meeting
    01/09/2026
    Αντώνης Ζερβός: «Η τρίτη γυναίκα»
    01/09/2026
    “Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες”
    01/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κ23 η Διαβάτη
    06/09/2026
    O Σπύρος Χρυσικόπουλος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε από την Ελλάδα στην Ιταλία
    04/09/2026
    Πήρε Γκαραβέλη, κράτησε Περατινό ο Ιόνιος!
    04/09/2026
    Photostory: ΑΕΛ-ΟΦΑΜ (φιλικό)
    04/09/2026
    Έφερε Δημακάκο η ΑΕΛ!
    04/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο κόσμος μας έμαθε να μην εκπλήσσεται!
    06/09/2026
    Ο μισός πλανήτης σε μια ιστορική συνάντηση!
    05/09/2026
    O Λίλης Δεσύλλας και η στερνή επιθυμία ενός εκτελεσμένου στο Λαζαρέτο
    03/09/2026
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών δεν είναι απλώς μια εκδήλωση –είναι επένδυση στην πολιτιστική ταυτότητα των Ιονίων Νήσων
    03/09/2026
    Ενέργεια, εξορύξεις στο Ιόνιο και κοινωνικό συμφέρον
    31/08/2026
Ανάγνωση Δεν τους πλήρωσαν ούτε… το πούλμαν!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν τους πλήρωσαν ούτε… το πούλμαν!

“Ντρέπεται και η ντροπή” γράφει το επί δεκαετίες στέλεχος και χορωδός της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας Σαν Τζιάκομο, Αναστασία Δουκάκη, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook καταγγέλλει ότι ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος αθέτησε την υπόσχεσή του να πληρώσει για τη μετακίνηση της χορωδίας σε φεστιβάλ της Εθνικής Ραδιοφωνίας Βουλγαρίας, όπου επρόκειτο μάλιστα εκτός των άλλων να τιμηθεί ο σπουδαίος μαέστρος της Άντονι Ιβάνοφ από τους φορείς της χώρας του.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 25/06/2025
Κοινοποίηση
14 λεπ. ανάγνωση

“Ντρέπεται και η ντροπή” γράφει το επί δεκαετίες στέλεχος και χορωδός της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας Σαν Τζιάκομο, Αναστασία Δουκάκη, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook καταγγέλλει ότι ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος αθέτησε την υπόσχεσή του να πληρώσει για τη μετακίνηση της χορωδίας σε φεστιβάλ της Εθνικής Ραδιοφωνίας Βουλγαρίας, όπου επρόκειτο μάλιστα εκτός των άλλων να τιμηθεί ο σπουδαίος μαέστρος της Άντονι Ιβάνοφ από τους φορείς της χώρας του.

 

Contents
  • “Ντρέπεται και η ντροπή” γράφει το επί δεκαετίες στέλεχος και χορωδός της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας Σαν Τζιάκομο, Αναστασία Δουκάκη, η οποία σε ανάρτησή της στο Facebook καταγγέλλει ότι ο Δήμαρχος Στέφανος Πουλημένος αθέτησε την υπόσχεσή του να πληρώσει για τη μετακίνηση της χορωδίας σε φεστιβάλ της Εθνικής Ραδιοφωνίας Βουλγαρίας, όπου επρόκειτο μάλιστα εκτός των άλλων να τιμηθεί ο σπουδαίος μαέστρος της Άντονι Ιβάνοφ από τους φορείς της χώρας του.
  • Σε άλλη της ανάρτηση η Αναστασία Δουκάκη παραθέτει την πορεία της Δημοτικής Χορωδίας ''San Giacomo'' στα 44 χρόνια λειτουργίας της.

 

Σύμφωνα με την κα Δουκάκη, ο κ. Πουλημένος είχε δώσει σαφή υπόσχεση τον Ιανουάριο, στην εκδήλωση κοπής της πίτας, την οποία ωστόσο αθέτησε με αποτέλεσμα η Χορωδία να πάρει δάνειο από Τράπεζα (!) με εγγυητές δύο μέλη της, προκειμένου να πληρωθεί το πούλμαν.

Ας σημειωθεί ότι όλα τα άλλα έξοδα (διαμονές, φαγητό) είναι καλυμένα από τους διοργανωτές του φεστιβάλ,

 

 

Σημαντικό διεθνές φεστιβάλ

 

Πρόκειται για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών “Πέτκο Στάινοφ” που θα γίνει στις 28 και 29 Ιουνίου, στο Στούντιο 1 του Βουλγαρικού Εθνικού Ραδιοφώνου (БНР). Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξαιρετικών χορωδιών από την Ευρώπη και την Αμερική, είναι αφιερωμένο στον μεγάλο Βούλγαρο συνθέτη Πέτκο Στάινοφ και αποτελεί ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για τη χώρα.

Η Δημοτική Χορωδία “San Giacomo” υπό τη διεύθυνση του Άντονι Ιβάνοφ θα παρουσιάσει ως κύρια χορωδία το πρόγραμμά της το βράδυ του Σαββάτου.

 

Ντροπή για τον (απλήρωτο) Ιβάνοφ! Ας πληρώνατε το λεωφορείο από την τσέπη σας!

 

Φρούδες υποσχέσεις που δεν πραγματοποιούνται. Τελικά, παρά τον αγώνα του Σωματείου της Δημοτικής μας Χορωδίας ”San Giacomo”, αφού από τον Γενάρη είχαμε εξασφαλίσει την υπόσχεση του Δημάρχου, τελικά φεύγουμε αύριο με δανεικά, για να εκπροσωπήσουμε τη Χώρα μας στην Εθνική Ραδιοφωνία της Σόφιας. Ναι, με δανεικά, για πρώτη φορά από τον χρόνο της ίδρυσής της, γιατί δεν θα αφήναμε ποτέ τον ΑΓΙΟ Μαέστρο μας Άντονυ Ιβάνοφ, που είναι από πέρυσι απλήρωτος, εκτεθειμένο στη χώρα του. Ασύλληπτο, ”άρχοντες” του Δήμου. Αφού δεν μπορέσατε να τηρήσετε τον λόγο τιμής που μας δώσατε στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα, ας είχατε το σθένος να τα πληρώσετε από την τσέπη σας. Σε επόμενη ανάρτησή μου θ’ ανεβάσω το ιστορικό της Χορωδίας μας, απλά για υπενθύμιση και για να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας για ποια ιστορική Χορωδία πρόκειται.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ”ΑΡΧΟΝΤΕΣ” ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ.

 

Ο Σπύρος Σουέρεφ και η Ουάφα Σπύρου μπήκαν εγγυητές!

 

Σε ανάρτησή του ο χορωδός και βαρύτονος Σπύρος Σουέρεφ αναφέρει: “Θέλω να σας ενημερώσω ότι το Σωματείο “Οι Φίλοι της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας San Giacomo” προέβη σήμερα στη λήψη δανείου από την Τράπεζα που συνεργαζόμαστε προκειμένου να καλύψει το κόστος του πούλμαν για την αυριανή αναχώρηση της Χορωδίας στη Σόφια. Η Ουάφα Σπύρου και εγώ μπήκαμε εγγυητές.

Υ.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω τους “Φίλους μας του Πολιτισμού” για τη στήριξή τους. Αλήθεια, πού βρίσκονται όλοι αυτοί;”.

 

 

Η ιστορία της χορωδίας

 

Σε άλλη της ανάρτηση η Αναστασία Δουκάκη παραθέτει την πορεία της Δημοτικής Χορωδίας ”San Giacomo” στα 44 χρόνια λειτουργίας της.

 

H Χορωδία του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ιδρύθηκε από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Κερκυραίων τον Σεπτέμβριο του 1981, επί Δημαρχίας Γιάννη Κούρκουλου, και πραγματοποίησε την πρώτη της συναυλία τον Μάρτιο του 1982, με Διευθυντή τον Ηλία Δελάρη. Έκτοτε συμμετέχει ενεργά στα πολιτιστικά δρώμενα, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις τόσο στην πόλη μας όσο και σε άλλες πόλεις εντός και εκτός Ελλάδας. Για την ποιοτική άνοδο του επιπέδου των χορωδών, το 1988, σε συνεργασία με το Ωδείο Κέρκυρας, ιδρύεται Σχολή Φωνητικής και Μονωδίας υπό την κ. Βαρβάρα Γκαβάκου, soprano της Ε.Λ.Σ., την οποία διαδέχεται το 2001 ο βαρύτονος της Χορωδίας κ. Ανδρέας Γκούσης. Από το 1998 μαέστρος της Χορωδίας είναι ο Άντονυ Ιβάνοφ και από το 1991 πιανίστα είναι η καθηγήτρια πιάνου Μαριλένα Ελούλ.

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας περιλαμβάνει αποσπάσματα από Όπερες και Οπερέτες, Λειτουργίες–Requiem, Ορατόρια, επτανησιακές και αθηναϊκές καντάδες και άλλες συνθέσεις ξένων (G. Donizetti, A. Vivaldi, G.F. Handel, G. Faure, F. Schubert, Carl Orff, W.A. Mozart, V. Bellini, G. Verdi, J. Brahms, J. και M. Haydn, H. Brugk, J. Ramires κ.ά.) και Ελλήνων συνθετών (Ν. Χ. Μάντζαρος, Σπ. Ξύνδας, Σπ. Σαμάρας, Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Γ. Μαρκόπουλος, Α. Μπαλτάς, G. Katris, Μ. Τόκας κ.ά.).

Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Κερκυραίων, και τις Συμφωνικές Ορχήστρες: της πόλης Pazardjik, της όπερας της Βάρνας, του Blagoevgrad και της Σόφιας (Βουλγαρίας), την Ορχήστρα των φίλων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Ορχήστρα Νέων του Regensburg Γερμανίας, την Ορχήστρα του Schonenberg Βερολίνου, την ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ., τις Δημοτικές Ορχήστρες των Δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, τη Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τη Συμφωνική Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, το σύνολο χάλκινων πνευστών “Melos Brass”, τις μπάντες των Φιλαρμονικών Παλαιάς, Μάντζαρου, Καποδίστρια και “Ομόνοια” Γαστουρίου, τα Μουσικά Σχολεία Κέρκυρας – Πάτρας κ.ά.

 

 

 

Σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της Χορωδίας

 

Το 1985 συμμετέχει στο ανέβασμα της όπερας “Η Κόρη του Φονιά” του Κερκυραίου συνθέτη Γεράσιμου Ρομποτή υπό τη διεύθυνση του αείμνηστου Δ. Δαπέργολα και συνεχίζει με δικές της παραγωγές ανεβάζοντας:

 

Το 1991 την όπερα “Norma” του V. Bellini (Δ/νση: Π. Στεργίου).

Το 1992 και 1993 τη “Cavalleria Rusticana” του P. Mascagni (Δ/νση: Hristo Ignatov και Π. Στεργίου αντίστοιχα).

Τον Μάιο του 1992 και του 1995 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Γαλλία, στη Μουσική Άνοιξη “Printemps Musical Europeen de Toulon et du Var”, με 500 Χορωδούς από τις 11 τότε χώρες της ΕΟΚ και με την Ορχήστρα “Orchestre Regional de Cannes” (Δ/νση: Pol Mule).

 

Το 1994 την όπερα “La Martire” του Σπ. Σαμάρα (Δ/νση: Β. Φιδετζής).

 

Το 1996 την οπερέτα “Ο Βαφτιστικός” του Θ. Σακελλαρίδη (Δ/νση: Δ. Κάφυρης).

 

Το 1997 σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής συμμετέχει στην όπερα “Cosi fan tutte” του W.A. Mozart (Δ/νση: Ν. Τσούχλος).

 

Το 1998 το Requiem του Mozart σε συνεργασία με τη Χορωδία Fons Musicalis και τη Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας (Δ/νση: Κωστής Κωνσταντάρας).

 

Το 2001 την όπερα “La Traviata” του G. Verdi (Δ/νση: Χ. Αλισάφης).

 

Το 2002 συμμετέχει με άλλες επτά χορωδίες και την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Πάτρας στην 5η Συνάντηση Χορωδιών στην Κεφαλονιά, με επτανησιακές και αθηναϊκές καντάδες (Δ/νση: Α. Κοντογεωργίου).

 

Τον Οκτώβριο του 2007 συμμετέχει στο 21ο Φεστιβάλ Πράγας, κατακτώντας την πρώτη θέση και τον Μάιο του 2012 στο 6ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου “Μίκης Θεοδωράκης”, όπου και έλαβε το Α΄ Βραβείο.

 

Τον Μάιο του 2010 σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Schonenberg Βερολίνου ανεβάζει το έργο “Carmina Burana” του Carl Orff στο Konzerthaus του Βερολίνου (δύο συναυλίες – υπό τη Διεύθυνση Stefan Rauh).

 

Τον Μάρτιο του 2012, μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Πρεσβείας της Ρώμης, πραγματοποιεί συναυλία στο Καπιτώλιο και ψάλλει τη λειτουργία του Πολυκράτη στον Ι.Ν. του Αγίου Θεοδώρου Τήρωνος, στα πλαίσια της επετείου της 25ης Μαρτίου.

 

Τον Σεπτέμβριο του 2012, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, ανεβάζει το έργο “Carmina Burana” του Carl Orff στο Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας (Δ/νση: Β. Χριστόπουλος).

 

Τον Ιούνιο του 2013 συμμετέχει σε συναυλία φιλανθρωπικού χαρακτήρα στο Λυκαβηττό, με τη σύμπραξη της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου και της Ορχήστρας Mobile (Δ/νση: Θ. Ορφανίδης).

 

Την 21η Μαΐου 2014, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τα 150 χρόνια από την Ένωση της Επτανήσου με την Ελλάδα, ανεβάζει το ορατόριο του Έλληνα συνθέτη Zorzes Katris “CONVENTUS – 1864” (Η ΕΝΩΣΙΣ).

 

Τον Ιούλιο του 2014 λαμβάνει μέρος μαζί με 11 ακόμη χορωδίες και τη Σ.Ο. του Δήμου Αθηναίων στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Ηρώδειο για τα 150 χρόνια από την Ένωση, παρουσιάζοντας τον “Ύμνο εις την Ελευθερία” (Δ/νση: Ι. Κονιτόπουλος, Σκηνοθεσία: Πέτρος Γάλλιας).

 

Το Νοέμβριο του 2015 συμμετέχει στην όπερα “Cavalleria Rusticana” του P. Mascagni, που δόθηκε υπό μορφή συναυλίας και διοργανώθηκε από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας (Δ/νση: Κ. Χυτήρης).

 

Τον Απρίλιο του 2016, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, παρουσιάζει το Requiem του Mozart (Δ/νση: Μιχάλης Οικονόμου).

 

Τον Ιούλιο του 2016 πραγματοποιεί την έναρξη του 12ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου στη Σύρο, μετά από πρόσκληση του καλλιτεχνικού Διευθυντή και Μαέστρου Peter Tiboris, με το έργο του J. Haydn, “Missa in Tempore Belli (Paukenmesse)”.

 

Τον Οκτώβριο του 2016, σε συνεργασία με τη Δημοτική Χορωδία “Δημόδοκος” και τη Σ.Ο. του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιεί δύο συναυλίες με το έργο των Ο. Ελύτη και Μ. Θεοδωράκη “Άξιον Εστί” (Δ/νση: Ε. Καλκάνης).

 

Τον Ιανουάριο του 2017, σε συνεργασία με τον συνθέτη και πιανίστα Στέφανο Κορκολή και τη Σοφία Μανουσάκη, πραγματοποιεί συναυλία με έργα του Μ. Θεοδωράκη.

 

Τον Ιούνιο του 2017 στο Καλλιμάρμαρο, με 32 ακόμη Χορωδίες (1000 συνολικά Χορωδοί) και τη Συμφωνική Μαντολινάτα, συμμετέχει στην εκδήλωση “Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη” υπό τη Διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη.

 

Τον Φεβρουάριο του 2017, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με εννέα ακόμη Χορωδίες (300 συνολικά Χορωδοί) και τη Συμφωνική Μαντολινάτα, συμμετέχει στην εκδήλωση “Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη” υπό τη Διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη.

 

Τον Ιούνιο του 2017, στο Καλλιμάρμαρο, με 32 ακόμη Χορωδίες (1000 συνολικά Χορωδοί) και τη Συμφωνική Μαντολινάτα, συμμετέχει στην εκδήλωση “Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη” υπό τη Διεύθυνση του Παναγή Μπαρμπάτη.

 

Τον Νοέμβριο του 2021, σε συνεργασία με τη Συμφωνική Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, δίνει συναυλία στα πλαίσια της “Ελληνοσερβικής Φιλίας” που διοργανώθηκε στη Σερβία, στο εμβληματικό κάστρο Golubac, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου από τον βομβαρδισμό της Σερβίας.

 

Τον Νοέμβριο του 2023 έλαβε μέρος στο 9ο Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Ναυπλίου, όπου κατετάγη πρώτη στις Μεικτές Χορωδίες και απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο, μεταξύ όλων των Χορωδιών που συμμετείχαν.

 

Μεγάλα έργα τελευταίας πενταετίας (πλην περιόδου καραντίνας):

 

2018

“Οι Απάχηδες των Αθηνών” (οπερέτα), με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Παναγή Μπαρμπάτη (Διεύθυνση: Παναγής Μπαρμπάτης, Σκηνοθεσία: Πέτρος Γάλλιας).

2019

“Ο Βαφτιστικός” (οπερέτα), με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής (Διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς, Σκηνοθεσία: Πέτρος Γάλλιας).

“Ζορμπάς”, με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος (Διεύθυνση: Σωκράτης Άνθης, Σκηνοθεσία: Πέτρος Γάλλιας).

2022

Ορθόδοξη Λειτουργία του Μάντζαρου, με τη Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος (Διεύθυνση: Σωκράτης Άνθης).

Πνευματικό Εμβατήριο, με τη Συμφωνική Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” (Διεύθυνση: Ηλίας Γκογκίδης).

2023

Άξιον Εστί, με τη Συμφωνική Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης” (Διεύθυνση: Ηλίας Γκογκίδης).

Maria Callas Tribute Concert, με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων (Διεύθυνση: Μύρων Μιχαηλίδης).

Cavalleria Rusticana (όπερα), με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Ωδείου Κέρκυρας (Διεύθυνση: Κίμωνας Χυτήρης, Σκηνοθεσία: Πέτρος Γάλλιας).

2024

“Η Πριγκίπισσα της Σάσσωνος” (οπερέτα), με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Παλαιάς Φιλαρμονικής (Διεύθυνση: Άλκης Μπαλτάς, Σκηνοθεσία: Πέτρος Γάλλιας).

 

Διεθνείς Συναυλίες

Η Χορωδία έχει δώσει συναυλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Σερβία, Βουλγαρία, Φινλανδία, Τσεχία, Γερμανία, Ιταλία).

 

Το 1993 και το 1995 εκπροσώπησε την Ελλάδα στην 1η και 2η Μουσική Άνοιξη της Ευρώπης, που έγινε στην Τουλόν της Γαλλίας.

 

Καθιερωμένες Συναυλίες

Κάθε χρόνο, τη Μεγάλη Τετάρτη πραγματοποιεί την καθιερωμένη (πλέον 30 ετών) συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής, στην οποία, εκτός από τους ύμνους των ημερών, παρουσιάζει και μια Λειτουργία ή ένα Ρέκβιεμ (W.A. Mozart, M. Haydn, G. Fauré, J. Eberlin, Bruck, G. Pergolesi, P. Mascagni, F. Schubert, A. Salieri κ.ά.).

 

Ο Δήμος για την επίσκεψη της Μαντόνα: Η αυθεντική Κέρκυρα γοητεύει
Κεντρικός Δήμος: Κλιματιζόμενες αίθουσες για τους ευάλωτους πολίτες
Nαυαγοσωστική κάλυψη και φέτος στις πολυσύχναστες παραλίες του Κεντρικού Δήμου
Κεντρικός Δήμος: Επανεκλογή προεδρείου και ανατροπές στη Δημοτική Επιτροπή
Υπεγράφη η σύμβαση για την πολεοδομική τακτοποίηση στην περιοχή Καθολικών Καλογραιών
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σε δυο αράδες (6/9/26)
  • Ο κόσμος μας έμαθε να μην εκπλήσσεται!
  • Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κ23 η Διαβάτη
  • Ορειβάτες από όλη τη δυτική Ελλάδα κατασκηνώνουν στις πλαγιές του Παντοκράτορα
  • Επιχείρηση διάσωσης: Νεαρός μπούφος έπεσε στη θάλασσα

Τελευταία σχόλια

  1. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  2. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  3. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  4. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  5. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας: «Δείγμα πολιτισμού ο σεβασμός στους εργαζόμενους της Καθαριότητας»

29/06/2026

Σταθερή στήριξη από τον Δήμο στο έργο της ΔΗΜΟΠ «Ν. Μώρος» κατά των εξαρτήσεων

26/06/2026

Δήμος Kεντρικής Κέρκυρας: Ψήφισμα για το χαμό του Γ. Προβατά

23/06/2026

Δήμος: Τίμησε την αντιπροσωπεία του University of Kentucky School of Music

20/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise