Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Μπιάγκης: Έρχονται νέες μειώσεις στις επικουρικές των συνταξιούχων της ΕΤΕ
    21/10/2026 00:15
    Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ έρχεται Κέρκυρα και Παξούς το Σ/Κ
    20/10/2026 12:35
    H ΕΛ.Α.Σ έκανε την πρώτη ανοικτή συνάντηση στις Αργυράδες
    20/10/2026 12:28
    Έρχεται γενική διακοπή υδροδότησης σε πόλη και προάστια
    19/10/2026 22:26
    Η ΠΙΝ ανοίγει δίαυλο με την κινεζική τουριστική αγορά
    19/10/2026 18:44
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ομιλία για τα «αλλόκοτα καράβια» της ελληνικής αρχαιότητας
    21/10/2026 00:24
    Δωρεά Αρβανιτάκη: τρεις υπότροφοι στo Ιόνιο Πανεπιστήμιο
    21/10/2026 00:19
    Ι.Π: Διεθνές συνέδριo για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Κέρκυρα
    21/10/2026 00:04
    Στο πλευρό των εκπαιδευτικών οι γονείς της Βόρειας Κέρκυρας
    21/10/2026 00:01
    Διακομιδή 36χρονης από την Κέρκυρα
    20/10/2026 23:54
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Γινόμαστε ασπίδα προστασίας των μαθητών μας
    21/10/2026 00:29
    Το ΕΚΚ στηρίζει την πανεκπαιδευτική απεργία της Τετάρτης
    20/10/2026 23:58
    Διευκρινίσεις της ΕΛΜΕ για την απεργία της 21ης Οκτωβρίου
    20/10/2026 23:56
    ΣΕΠΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους εκπαιδευτικούς γερμανικής γλώσσας
    19/10/2026 22:29
    ΣΕΠΕ: Τα κενά μετά και τη β’ φάση προσλήψεων στην Π.Ε. Κέρκυρας
    19/10/2026 22:24
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Εκδήλωση παρoυσίασης βιβλίων στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών
    21/10/2026 00:37
    Η ΕΙΚΕ τιμά τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Καποδίστρια
    19/10/2026 20:42
    «Σαν γιαπωνέζικο χαρτί»: τα σχολεία στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης
    19/10/2026 18:38
    Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
    17/10/2026 20:54
    Ιωάννα Παπαντωνίου: Εκεί όπου οι λέξεις συναντούν τη δημιουργία
    17/10/2026 17:00
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τέσσερις θρύλοι του αθλητισμού συνοδεύουν τον Βρούτση στην Κέρκυρα
    19/10/2026 23:26
    O Oρφέας Δούρος στον ΟΦΑΜ!
    19/10/2026 20:13
    Ο Ηρακλής Κέρκυρας στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΠΠ-ΠΚ
    19/10/2026 20:04
    Special Olympics Hellas: Ξεκίνησαν τα προπονητικά προγράμματα στην Κέρκυρα
    19/10/2026 17:21
    Φαίακας: Δεν αντιστάθηκε στον Ηρακλή!
    18/10/2026 21:32
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Mήνυμα αναγέννησης και ελπίδας στην επετειακή εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ
    20/10/2026 11:57
    Να γιατί μας ζηλεύουν οι Ευρωπαίοι!
    20/10/2026 11:53
    Τι συμβαίνει στην Ευρώπη;
    19/10/2026 17:27
    Η σχέση «αγάπης και μίσους» Κέρκυρας και ΗΠΑ
    19/10/2026 17:25
    «Πατριδογνωσία»: Η δική μας πατρίδα απέναντι στη δική τους
    19/10/2026 00:30
Ανάγνωση Μαχειμάρης: Αντί για παράταση της κτηματογράφησης, ήρθε η ιδιωτικοποίηση του νερού
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαχειμάρης: Αντί για παράταση της κτηματογράφησης, ήρθε η ιδιωτικοποίηση του νερού

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κάνει λόγο για "υποχρεωτική συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης όλης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ακόμα και με την Ιθάκη και Κεφαλονιά χωρίς δεσμεύσεις για χρηματοδοτήσεις και έργα.  Διαχρονικός εμπαιγμός του αθηνοκεντρικού κράτους σε βάρος της κερκυραϊκής κοινωνίας"

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 29/11/2024 11:27
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας κάνει λόγο για “υποχρεωτική συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης όλης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας ακόμα και με την Ιθάκη και Κεφαλονιά χωρίς δεσμεύσεις για χρηματοδοτήσεις και έργα.  Διαχρονικός εμπαιγμός του αθηνοκεντρικού κράτους σε βάρος της κερκυραϊκής κοινωνίας”

Αναλυτικά, η καταγγελία Μαχειμάρη:

Καταγγέλλουμε με βαθύ αίσθημα αγανάκτησης, την εμμονή της Κυβέρνησης, αφενός, στη συνεχιζόμενη απαξίωση της Κέρκυρας και της κοινωνίας της , με την αδιάλλακτη στάση του υφυπουργού στο θέμα της παράτασης της κτηματογράφησης ,παρόλη την ευνοϊκή μεταχείριση άλλων περιοχών, αφετέρου, στη διαδικασία συγχώνευσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) όλης της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας , από τους Οθωνούς , όλο το νησί της Κέρκυρας, Παξούς Αντίπαξους μέχρι την Ιθάκη και Κεφαλονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρχεται γενική διακοπή υδροδότησης σε πόλη και προάστια
Στo επίκεντρο υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση στη συνάντηση ΠΑΣΟΚ – Μαχειμάρη
Αυλωνίτης: Τα χρήματα «έρχονται», το νερό όχι!
ΔΕΥΑΚ: Ρυθμίστε τις οφειλές σας
Ο Μαχειμάρης αποχαιρετά τη Χ. Λούβρου: Μια γυναίκα με ανδρεία, ήθος και βαθύ αποτύπωμα προσφοράς

Κεραυνός εν αιθρία η νυχτερινή δημοσιοποίηση χθες βράδυ 28-11-2024 της «ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΝΕΣΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ 2» του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που συγχωνεύει τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)… από τους Οθωνούς , όλο το νησί της Κέρκυρας, Παξούς Αντίπαξους μέχρι την Ιθάκη και Κεφαλονιά.

Θυμίζουμε την «τερατογέννεση Ραγκούση 1» όπου με σύνθημα κάθε “Νησί ένας Δήμος, μια ΔΕΥΑ» ΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ Της ΚΕΡΚΥΡΑΣ, 14 ΧΡΌΝΙΑ, ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΔΕΥΑ, και το οποίο με κοινή παραδοχή και αποτελέσματα ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

Αντί το Υπουργείο, το αθηνοκεντρικό κράτος και οι καρεκλοκένταυροι των υπουργείων να ασχολούνται για τις λύσεις και τα έργα αντιμετώπισης της λειψυδρίας και της επάρκειας νερού , συνεχίζουν τον διαχρονικό εμπαιγμό της κοινωνίας της Κέρκυρας ακόμα και με τις πρόσφατες δηλώσεις στο θέμα των φραγμάτων. Ακυρώνουν τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση, στα δίκτυα ύδρευσης, στις γεωτρήσεις ,στις υδατοδεξαμενές και οι οποίες έχουν αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην υδροδότηση των δημοτών και του τόπου μας.

Αυτό που είναι αναγκαίο για την επιβίωση των πολιτών, δεν είναι «επιλέξιμο» για την Κυβέρνηση και τους Υφυπουργούς της αφού δεν υπηρετεί τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ πλέον η μεθόδευση, ως ένα οργανωμένο σχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας , για την ιδιωτικοποίηση του νερού το οποίο με πρόσχημα την αντιμετώπιση της λειψυδρίας δημιουργεί -εν είδη επιτροπείας- περιφερειακούς φορείς υποστήριξης των ΔΕΥΑ οι οποίοι θα είναι υπό την ευθύνη της ΡΑΑΕΥ (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων). Είναι γνωστό τι «ρυθμίζουν» οι ρυθμιστικές αρχές: «ρυθμίζουν» την τιμή εμπορευμάτων». Ετοιμάζονται λοιπόν να «ρυθμίσουν» και την τιμή του νερού, όπως έχουν ήδη «ρυθμίσει» την τιμή της ενέργειας κλπ. Με τον τρόπο που ξέρουν καλά. Να παραδώσουν το δημόσιο κοινωνικό αγαθό του νερού στα χέρια μονοπωλίων, εμπόρων και της ιδιωτικοποίησης.

Αξίζει να αναφέρουμε : 1. Την επιλεκτική μεταχείριση της Κέρκυρας πέραν της κτηματογράφησης και στις χρηματοδοτήσεις ,με πρόσφατο παράδειγμα εκείνο της Κρήτης και της χρηματοδότησης της με εκατοντάδες εκατομμύρια για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας .

2. Ότι το νομοσχέδιο αναγνωρίζει τις ιδιαιτερότητες νησιών αλλά όχι τις δικές μας. Ενδεικτικά καταγράφουμε: Α. Στα νησιά, μετά τις έντονες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν προς τον υπουργό Περιβάλλοντος Θεόδωρο Σκυλακάκη, διατηρείται σε μεγάλο βαθμό η υφιστάμενη κατάσταση. Έτσι, παραμένουν οι ΔΕΥΑ Λέσβου, Χίου, Ρόδου, Καλύμνου, Κω, Σύμης, Θήρας, Μυκόνου, Πάρου, Ερμούπολης Σύρου και Ζακύνθου. Επίσης, οι υπηρεσίες ύδρευσης των Δήμων Ικαρίας και Φούρνων, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, Ανατολικής και Δυτικής Σάμου, Οινουσσών και Ψαρών, Καρπάθου και Κάσου, Αγαθονησίου, Αστυπάλαιας, Λειψών, Λέρου και Πάτμου, Νισύρου, Μεγίστης, Τήλου και Χάλκης, Άνδρου, Ανάφης, Ιητών, Σικίνου, Φολεγάνδρου, Μήλου, Κιμώλου, Σερίφου, Σίφνου, Αμοργού, Νάξου, Αντιπάρου και Τήνου.

Β. Δίνεται η δυνατότητα εθελοντικής συνένωσης παρόχων ύδρευσης ως εξής: των Δήμων Κύθνου, Πόρου, Σπετσών, Τροιζήνας, Μεθάνων, Ύδρας και Κυθήρων στην ΕΥΔΑΠ, των Δήμων Λευκάδας και Μεγανησίου στη ΔΕΥΑ Πρέβεζας, των ΔΕΥΑ Σκιάθου και Σκοπέλου και του Δήμου Αλοννήσου στη ΔΕΥΑ Μαγνησίας, της ΔΕΥΑ Θάσου στη ΔΕΥΑ Καβάλας, του Δήμου Σκύρου στη ΔΕΥΑ Εύβοιας, και του Δήμου Σαμοθράκης στη ΔΕΥΑ Έβρου..».

«Ω ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ, ΚΕΡΚΥΡΑΙΟΙ..ΕΓΕΡΘΗΤE .» Ως πότε θα ζούμε στα «στενά» της εγκατάλειψης και των συνεχών διαχρονικών υποσχέσεων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαχειμάρης: Κώστας Γεωργάκης – Σύμβολο Ελευθερίας και Δημοκρατίας
Έρχεται γενική διακoπή υδρoδότησης σε πόλη και προάστια
Μαχειμάρης αποχαιρετά Χαλβατζή…
Χωρίς νερό τις νύχτες στην Ανάληψη
Ιστορική χρονιά για τη Βόρεια Κέρκυρα με την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εκδήλωση παρoυσίασης βιβλίων στην Αίθουσα της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών
  • ΕΛΜΕ: Γινόμαστε ασπίδα προστασίας των μαθητών μας
  • Ομιλία για τα «αλλόκοτα καράβια» της ελληνικής αρχαιότητας
  • Δωρεά Αρβανιτάκη: τρεις υπότροφοι στo Ιόνιο Πανεπιστήμιο
  • Μπιάγκης: Έρχονται νέες μειώσεις στις επικουρικές των συνταξιούχων της ΕΤΕ

Τελευταία σχόλια

  1. Γιωργος στο Βαριά ήττα για τον ΟΦΑΜ, λύγισε η ΑΕΛ!
  2. Sinan Karasalim στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  3. Αναστασια Ροτου στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  4. Νίκος στο Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά
  5. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για την απώλεια της μητέρας του Στ. Πουλημένου

03/09/2026 20:30

Καλοκαίρι χωρίς νερό στο Κοκκίνι

02/09/2026 22:05

Μαχειμάρης: Απάντηση σε κάθε κατεύθυνση, η μαρίνα Ημερολιάς προχωρά

02/09/2026 10:53

Μαχειμάρης: Σαλπάρουμε στη Βόρεια Κέρκυρα του αύριο

25/08/2026 18:17
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise