Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: Πρoχωρά η μετεγκατάσταση των καρνάγιων στον Ποταμό
    27/08/2026
    Aυλωνίτης: Για την Έλενα Ακρίτα και την αδιανόητη μικροπρέπεια του καθεστώτος…
    27/08/2026
    Διευκρινίσεις Τρεπεκλή για την καμπάνια «Τα Νησιά της Οδύσσειας»
    27/08/2026
    ΠΑΣΟΚ: Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στον Κέρκυρα
    26/08/2026
    Μπλόκο του Ελεγκτικού στο αντιπλημμυρικό έργο στη νότια Κέρκυρα
    26/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Nεκρός βρέθηκε 24χρονος τουρίστας στον Κάβο
    27/08/2026
    Στο Αεροδρόμιο Κέρκυρας έφτασε τους 37 °C
    27/08/2026
    Πανσέληνος του Οξύρρυγχου – 28 Αυγούστου 2026 / Μερική έκλειψη Σελήνης στο Βόρειο Ιόνιο
    27/08/2026
    Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την ΕΠΑΣ Μαθητείας Κέρκυρας της ΔΥΠΑ
    27/08/2026
    Απάτη στην Κέρκυρα: Απέσπασαν 22.000 ευρώ και τιμαλφή από γυναίκα
    27/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ
    27/08/2026
    Ψήφισμα του Επιμελητηρίου για την απώλεια του Γιώργου Χονδρογιάννη
    26/08/2026
    Aντίθετη η ΔΑΣ ΕΦΚΑ στο νομοσχέδιο για τα Επαγγελματικά Ταμεία
    24/08/2026
    Παρέμβαση της EΛΜΕ Κέρκυρας για το στεγαστικό πρόβλημα των εκπαιδευτικών
    24/08/2026
    Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    24/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Στo φως του φεγγαριού» στο Μουσείο Καποδίστρια
    27/08/2026
    Κέρκυρα: Με Al Bano, το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    27/08/2026
    Μουσική εκδήλωση «Corfu by Slide» με σύγχρονα έργα για τρομπόνι και πιάνο
    27/08/2026
    Αστρονομική: Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 28 Αυγούστου
    26/08/2026
    Ξεκινούν οι εγγραφές στη Σχολή Μουσικής και οι ακροάσεις της Χορωδίας Κέρκυρα
    25/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Aποσύρεται από το πρωτάθλημα η Αναγέννηση Περιβολίου
    27/08/2026
    Έκτη θέση στον ημιτελικό για τη Διαβάτη στο Άμστερνταμ
    27/08/2026
    Στο τεχνικό επιτελείο του ΟΦΑΜ ο Ανδρέας Ζήκος
    27/08/2026
    Παγκόσμιο: Εύκολη πρωτιά στα προκριματικά για τον Ντούσκο
    26/08/2026
    Στην τελική ευθεία ο 14ος Κόρισσος Αγώνα Δρόμου
    26/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
    27/08/2026
    Ανύπαρκτη κυβερνητική αυτογνωσία, απίστευτη αλαζονεία και διαφθορά
    27/08/2026
    H έρπουσα επέκταση των αυθαίρετων καταλήψεων δημοσίων χώρων
    26/08/2026
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
Ανάγνωση Φορείς Κέρκυρας για κτηματολόγιο: Παράταση τώρα, να δούμε τον πρωθυπουργό!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορείς Κέρκυρας για κτηματολόγιο: Παράταση τώρα, να δούμε τον πρωθυπουργό!

Με αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από την Παλλάδα, εκεί όπου εδρεύουν τα γραφεία του Κτηματολογίου Κέρκυρας, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις σήμερα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της Κέρκυρας διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει παράταση στην κτηματογράφηση.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 20/11/2024
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Με αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από την Παλλάδα, εκεί όπου εδρεύουν τα γραφεία του Κτηματολογίου Κέρκυρας, προχώρησαν σε κινητοποιήσεις σήμερα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της Κέρκυρας διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει παράταση στην κτηματογράφηση.

 

 

Με πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, το παρών τους έδωσαν οι εκπρόσωποι των μηχανικών, του Επιμελητηρίου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, των λογιστών, των τουριστικών πρακτόρων, των ενοικιαζομένων καταλυμάτων, των αυτοκινητιστών λεοφωρείων, της εστίασης.

Επίσης, το παρών τους έδωσαν οι πρώην δήμαρχοι Μερόπη Υδραίου και Σωτήρης Μικάλεφ, αλλά όχι κάποιος εκ των νυν δημάρχων…

 

 

Γιάννης Κοντός, πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας

 

Καλέσαμε αυτή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από το Κτηματολογικό Γραφείο Ιονίων Νήσων για να δείξουμε την αντίθεσή μας στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ευήκοον ους όσον αφορά το ζήτημα της κτηματογράφησης. Αυτό που χρειάζεται η Κέρκυρα και αυτό το οποίο απαιτούμε εδώ, με τους εκπροσώπους των φορέων που είχαν την καλοσύνη σήμερα να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία, είναι χρόνος. Αυτό είναι το αίτημα. Οτιδήποτε άλλο λέμε, είναι λεπτομέρεια. Η Κέρκυρα έδειξε ότι μέχρι στιγμής είχε μεγάλη προσέλευση στην κτηματογράφηση. Η κοινωνία ευαισθητοποιήθηκε, ανησύχησε, πίεσε, έτρεξε στο Κτηματολόγιο. Έχουμε φτάσει περίπου σε ένα 30%, που σημαίνει ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται. Πρέπει όμως να ανταποκριθεί και η πολιτεία. Αυτό το οποίο ζητάμε είναι είτε με τυπικό είτε με άτυπο τρόπο, χρόνο.

 

Γιώργος Νίνος, πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου

 

Πέραν των άλλων,  θέσαμε στον Υπουργό Κ. Κυρανάκη το πολύ μεγάλο ζήτημα του οικονομικού κόστους που αντιμετωπίζει ο Κερκυραίος πολίτης. Και λέω Κερκυραίος πολίτης, γιατί αυτό το κόστος δεν το αντιμετωπίζει κανείς άλλος πολίτης της χώρας μας λόγω της διασποράς και της μικρο ιδιοκτησίας. Είναι ένας πολύ σημαντικός οικονομικός παράγοντας και πέραν των άλλων θα πρέπει εκτός από τον χρόνο που θα πρέπει να βρει ο πολίτης και για να καθαρίσει το χτήμα του, αλλά και για να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες να δαπανήσει και ένα πάρα πολύ σημαντικό ποσό, το οποίο σε πάρα πολλές των περιπτώσεων δεν είναι διαθέσιμο. Νομίζω ότι είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να ληφθεί υπόψιν για να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο Κερκυραίος πολίτης.

 

Βασίλης Καλούδης, εκπρόσωπος Επιμελητηρίου Κέρκυρας

 

Ασχοληθήκαμε πάρα πολύ με το θέμα του Κτηματολογίου. Στείλαμε 4 επιστολές στην κυβέρνηση. Πήραμε μόνο υποσχέσεις. Τίποτα άλλο εκτός από υποσχέσεις… Πιστεύουμε και είμαστε μαζί με όλους τους Κερκυραίους ότι θα πρέπει να δοθεί μία παράταση ακόμα, τουλάχιστον έξι μηνών. Γιατί το καλοκαίρι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Ακόμα και η πυροσβεστική απαγόρευε να μπούμε μέσα στα κτήματα μας λόγω κινδύνου φωτιάς.

 

Περικλής Κατσαρός, πρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων

 

Σαν Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων τα είπαμε στον υπουργό Κυρανάκη στον ερχομό του εδώ. Ήταν αδιάλλακτος, όπως είδατε και εσείς. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Προσπαθούν και συνάδελφοι όλων των κλάδων για να μπορούν να αντεπεξέλθουν. Δύσκολο, πολύ δύσκολο και και γραφειοκρατικά – πρακτικά αδύνατο. Αυτό που λέμε και θα συνεχίσουμε να λέμε είναι ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο, λόγω της δικής του καθυστέρησης, να μας δώσει την ανάλογη προθεσμία και την αναβολή, θα πρέπει να το κάνει τώρα και χωρίς πολλές κουβέντες. Δεν έχουμε χρόνο να σπαταλάμε διότι έχουμε και άλλες δουλειές για να μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

 

Κώστας Μουζακίτης, πρόεδρος Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου

 

Οι προθεσμίες που έχουν δοθεί δεν είναι επαρκείς για να μπορέσουν οι Κερκυραίοι πολίτες να φέρουν εις πέρας όλη αυτή τη διαδικασία. Η διαδικασία αυτή για να μπορέσει να λειτουργήσει χρειάζεται παράταση ή κάποια άλλη μορφή λύσης, διότι η αγορά ακινήτων θα αντιμετωπίσει πολύ μεγάλα προβλήματα. Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα αντιμετωπίσουν πάρα πολλά προβλήματα και γενικότερα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει όλο το σύστημα της κτηματογράφησης.

 

Δημήτρης Διαβάτης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων

 

Είμαστε όλοι οι φορείς μαζί για να ζητήσουμε το αυτονόητο. Μία παράταση στο πολύ μικρό χρονικό διάστημα το οποίο μας δώσανε για να δηλώσουμε τις περιουσίες μας, να σώσουμε την περιουσία μας και να μην μπλοκάρει όλη η Κέρκυρα οικονομικά.

H ανακοίνωση του ΔΣΚ

Σήμερα, ημέρα γενικής απεργίας, υλοποιώντας απόφαση της ΓΣ μας, παραστήκαμε κάτω από το Κτηματολογικό Γραφείο ΙΝ, στην «Παλλάδα», για να διαμαρτυρηθούμε για το μείζον ζήτημα της Κτηματογράφησης.

Την πρωτοβουλία στήριξε ικανός αριθμός συναδέλφων Δικηγόρων, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.

Συμπαραστάτες της προσπάθειας και παρόντες στην διαμαρτυρία ήταν επίσης αρκετοί κοινωνικοί φορείς και συγκεκριμένα ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος, το Οικονομικό Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων, ο Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων, οι εκπρόσωποι των Συνδυασμών του Βασίλη Καλούδη και του Κώστα Μουζακίτη από το Επιμελητήριο Κέρκυρας κ.α.

Την πρωτοβουλία χαιρέτισε με επιστολή του ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Μπιάγκης, τον οποίον και ευχαριστούμε.

Κλείνοντας την οδό Ιωάννου Θεοτόκη και κάνοντας δηλώσεις στα ΜΜΕ, όλοι ζητήσαμε τα αυτονόητα: Χρόνο, ποιοτικό έργο και λύσεις.

Η προθεσμία της κτηματογράφησης λήγει σε 10 μέρες και η στάση της Πολιτείας παραμένει αμετακίνητη, δημιουργώντας ένα αδιέξοδο.

Το πρόβλημα όμως είναι τεράστιο και δεν δικαιούται κανείς να κάνει ότι δεν το βλέπει.

Η Κέρκυρα κατάφερε να φτάσει μέσα σε 11,5 μήνες ένα 30% των δηλώσεων, ποσοστό ρεκόρ για τόσο λίγο χρόνο και μοναδικό σε όλους του Νομούς της Ελλάδος.

Ο κόσμος αυτός αξίζει ενός μεγάλου σεβασμού και ζητά ΧΡΟΝΟ!

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι την τελευταία ημέρα.

Ζητούμε η κοινωνία να είναι σύμμαχος μας.

 

Αυλωνίτης: Επικίνδυνο ένα κτηματολόγιο «ολοκληρωμένο» μόνο στα χαρτιά
Μπιάγκης για Κτηματολόγιο: Αδιαφάνεια και «ψηφιακό χάος» απειλούν τις περιουσίες των πολιτών
Αναφορά Αυλωνίτη για τα προβλήματα στην πλατφόρμα του Κτηματολογίου
Μπιάγκης για Κτηματολόγιο: Τελικά το πρόβλημα ήταν μόνο ο Κυρανάκης
Κτηματολόγιο: Παράταση έως 30 Μαΐου (και) στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Nεκρός βρέθηκε 24χρονος τουρίστας στον Κάβο
  • Γκίκας: Πρoχωρά η μετεγκατάσταση των καρνάγιων στον Ποταμό
  • Aποσύρεται από το πρωτάθλημα η Αναγέννηση Περιβολίου
  • Έκτη θέση στον ημιτελικό για τη Διαβάτη στο Άμστερνταμ
  • Στο τεχνικό επιτελείο του ΟΦΑΜ ο Ανδρέας Ζήκος

Τελευταία σχόλια

  1. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  2. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  4. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  5. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΤΕΕ: Να χορηγηθεί παράταση για τη δήλωση της ακίνητης περιουσίας, χωρίς πρόστιμα

13/02/2025

Kτηματολόγιο: “Κλείνει” το μάτι ο Κυρανάκης για ελλιπείς δηλώσεις μέχρι το τέλος Φλεβάρη!

31/01/2025

Επιμελητήριο: Ζητά παράταση για τη κτηματογράφηση της Κέρκυρας

22/01/2025

Τι απάντησε ο Κυρανάκης στην Ελληνική Λύση για τη κτηματογράφηση της Κέρκυρας

22/01/2025
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise