Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ζητά ενιαία νησιωτική πολιτική στη Βουλή ο Δημήτρης Μπιάγκης
    08/10/2026 20:32
    Διεθνής επιχειρηματική αποστολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κεφαλονιά και την Κέρκυρα
    B2B συναντήσεις με ξένους αγοραστές σε Κεφαλονιά και Κέρκυρα
    08/10/2026 17:22
    Tρoπολογία ΠΑΣΟΚ για μειωμένο ΦΠΑ στα μικρά νησιά του Ιονίου
    08/10/2026 17:13
    Συνάντηση του Στέφανου Γκίκα στο Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας
    Πρόβαλε ο Γκίκας στην Ινδία το ενδιαφέρον για τον IMEC
    08/10/2026 17:04
    Δημ. Συμβούλιο για εξορύξεις: Μπρος στο χρήμα… τι κερδίζει και τι ρισκάρει η Κέρκυρα με τις γεωτρήσεις
    08/10/2026 12:19
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    Η καινοτομία ως εργαλείο ανάπτυξης στην υπηρεσία των επιχειρήσεων των Ιονίων Νήσων
    08/10/2026 17:46
    Σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας
    Αποκαταστάθηκε η βλάβη στις γραμμές 100 και 199
    08/10/2026 17:33
    Aφαίρεσε 11 μπαταρίες αυτοκινήτων από αυλή σπιτιού
    08/10/2026 17:06
    Σήμα της Ελληνικής Αστυνομίας
    Παρέπεμψε στο 112 η Αστυνομία λόγω βλάβης στο 100
    08/10/2026 16:25
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ Κέρκυρας: τα σχολεία δεν συντηρούνται με εισφορές και χορηγίες
    08/10/2026 20:16
    e-ΕΦΚΑ
    Ορίστηκαν οι ημερομηνίες πληρωμής του Νοεμβρίου για όλα τα ταμεία
    08/10/2026 16:26
    Διεκδικούν αναδρομικά και 13η σύνταξη οι συνταξιούχοι της Κέρκυρας
    07/10/2026 19:30
    Παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην ΠΔΕ Ιονίων
    06/10/2026 23:01
    Κάλεσμα της ΕΛΜΕ στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα των εξορύξεων
    06/10/2026 22:59
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Σάββατο, ο αγιασμός στη Φιλαρμονική Σιναράδων
    08/10/2026 20:32
    The Empress: τρίτη σεζόν στο Netflix
    Η «Αυτοκράτειρα» επιστρέφει στο Netflix με την Κέρκυρα στο προσκήνιο
    08/10/2026 20:16
    Tιμούν τα 200 χρόνια από την έξοδο του Μεσολογγίου στην Ιόνιο Βουλή
    07/10/2026 19:00
    VΙDEO: Βραδιά Εθνικού Αναστοχασμού 2026
    06/10/2026 22:39
    Ολοκληρώθηκε το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης
    05/10/2026 22:39
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    ΑΕΛ: μετά την 5άρα, όλα τα βλέμματα στην Κυριακή
    08/10/2026 21:36
    Αφίσα κολυμβητικής συνάντησης μνήμης Άρη Μουζακίτη
    Γύρω από τα Τείχη, στη μνήμη του Άρη Μουζακίτη
    08/10/2026 21:22
    Ο Καμαρά Μοχαμέτ του ΟΦΑΜ
    Ανανέωσε με τον ΟΦΑΜ ο Καμαρά!
    08/10/2026 20:58
    Ο Μαγγιώρος σφυρίζει το ντέρμπι ΑΕΛ-ΟΦΑΜ για τη Γ εθνική
    08/10/2026 03:36
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ιδιωτικό και δημόσιο χρέος: Κοκτέιλ για τέλεια οικονομική καταιγίδα
    06/10/2026 15:18
    Το ιδιωτικό χρέος και οι 120 δόσεις: χρειάζεται ουσιαστική λύση
    05/10/2026 23:23
    Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών και εκπαιδευτικό κίνημα
    05/10/2026 22:36
    Η «Μεγάλη Ιδέα» του Ν. Δένδια, το αίμα της Κέρκυρας στην Ουκρανία και ο Κων. Θεοτόκης
    04/10/2026 19:22
    Όταν η τραγωδία γίνεται τηλεοπτικό σίριαλ
    04/10/2026 10:30
Ανάγνωση ΛΑΣΥ: Οι ελλείψεις στο νερό δεν είναι φυσικό φαινόμενο
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΛΑΣΥ: Οι ελλείψεις στο νερό δεν είναι φυσικό φαινόμενο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για το πρόβλημα που υπάρχει με το νερό.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 16/11/2024 09:41
Κοινοποίηση
10 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για το πρόβλημα που υπάρχει με το νερό.

Αναλυτικά:

Οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων και των τοπικών αρχών, όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχουν φτάσει τον κερκυραϊκό λαό στο σημείο να μην έχει καν τρεχούμενο νερό στις βρύσες του, να μην μπορεί να καλύψει μία βασική ανάγκη για τη ζωή και την υγεία του, όπως είναι η επάρκεια σε νερό.
Κανένας δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι και στην Κέρκυρα βρισκόμαστε σε μία περίοδο μειωμένων βροχοπτώσεων και λειψυδρίας, όμως αυτή δεν είναι μία συζήτηση που ανοίγει για πρώτη φορά τώρα αφού η χώρα μας έχει αντιμετωπίσει ξανά συνθήκες παρατεταμένης ξηρασίας. Θυμίζουμε ότι το 1991, η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, προέτρεπε τους κατοίκους της Αθήνας να βάζουν τούβλα στα καζανάκια για να εξοικονομήσουν νερό. Το 2001, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε ένα «εθνικό σχέδιο διαχείρισης των υδάτινων πόρων», προκειμένου να αντιμετωπιστεί ξανά η λειψυδρία.
Η λειψυδρία και η «κλιματική αλλαγή» τελικά αξιοποιούνται από την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση ώστε να αποκρύπτονται οι πραγματικές αιτίες του προβλήματος, να αποποιούνται τις ευθύνες τους και βέβαια να ξαναπροωθήσουν την «ατομική ευθύνη» και στο ζήτημα της κατανάλωσης του νερού. Η «κλιματική αλλαγή» κουβεντιάζεται στα αστικά επιτελεία μετ’ επιτάσεως από το 2000 και πλέον υπάρχουν πολλά στοιχεία και μελέτες. Πως όμως αξιοποιούνται αυτά πέρα από δικαιολογία για όταν ο λαός καίγεται, πνίγεται ή δεν έχει νερό να πιεί; Δεν υπάρχουν άραγε, το 2024, οι τεχνολογικές δυνατότητες να αντιμετωπιστούν ή να μετριαστούν οι αλλαγές στο κλίμα;
Η «κλιματική αλλαγή» είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους των κατασκευών και της ενέργειας να κάνουν χρυσές δουλειές και κερδοφόρες «πράσινες μπίζνες». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας που πήγε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν όπου πραγματοποιείται η 29η Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα πλαισιώθηκε από τέτοιου είδους εταιρείες που από μόνο του ως γεγονός είναι ένα δείγμα για το τι σημαίνει «πράσινη μετάβαση» ως ζητούμενο για τους καπιταλιστές.
Σε αυτή ακριβώς τη λογική σήμερα στην ΕΕ και στην Ελλάδα προωθούνται οι αφαλατώσεις που είναι μία εξαιρετικά ενεργοβόρα λύση που οδηγεί σε μεγάλα κέρδη του ενεργειακούς ομίλους και σε μεγάλες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές μέσω του λογαριασμού ρεύματος. Με λίγα, λόγια το υπαρκτό και οξυμένο πρόβλημα του λαού που έχει να κάνει με τη ζωή και την υγεία του, για το κεφάλαιο αποτελεί ευκαιρία για νέα κερδοφορία. Σε αυτή τη κατεύθυνση στρέφεται και η σημερινή Δημοτική Αρχή με το εργοστάσιο αφαλάτωσης στη Χρυσηίδα, ακολουθώντας πιστά, για μία ακόμη φορά τις κεντρικές κατευθύνσεις.
Ακόμη και οι μειωμένες βροχοπτώσεις όμως αξιοποιούνται ή αξιοποιήθηκαν τόσα χρόνια οι πολύ περισσότερες βροχές; Τα στοιχεία λένε ότι:
Για όλες τις ανάγκες της χώρας, σε έναν χρόνο, καταναλώνεται μόλις το 6% του ετήσιου βρόχινου νερού. Στις πόλεις περίπου το 40% της παροχής νερού χάνεται λόγω διαρροών στα πεπαλαιωμένα δίκτυα. Στην Κέρκυρα αυτό φτάνει και πάνω από το 50% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΔΕΥΑΚ. Μόλις το 12,5% των ωφέλιμων εσωτερικών υδάτινων πόρων αξιοποιείται στην Ελλάδα.
Άρα η βασική αιτία δεν είναι η μείωση των βροχοπτώσεών αλλά ο προσανατολισμός που υπάρχει και η λογική κόστους – οφέλους που εφαρμόζεται ακόμη και στο ζωτικής σημασίας κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό. Δεν είναι ότι λείπουν οι τεχνικές και επιστημονικές λύσεις απέναντι στη λειψυδρία, αλλά το ότι δεν υλοποιείται συγκεκριμένη πολιτική και έργα, τα οποία θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Μήπως είναι αποτέλεσμα της «κλιματικής αλλαγής» το απαρχαιωμένο και διάτρητο δίκτυο ύδρευσης ή η χρόνια υποχρηματοδότηση του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ; Μήπως φταίει η «κλιματική αλλαγή» για την υποστελέχωση των υπηρεσιών ή για την απουσία όλων των κατάλληλων έργων υποδομής που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν και να εξοικονομήσουν νερό;
Στην Κέρκυρα, αυτές τις μέρες, έβρεξε και πάλι αρκετά. Όλο αυτό το νερό, πέρα από το να τρέχει στους δρόμους και στους χειμάρρους, πως ακριβώς αξιοποιείται; Από τη στιγμή που λένε για «κλιματική αλλαγή» ποια μέτρα έχουν παρθεί ώστε να μην σπαταλιέται το νερό και απλά να τρέχει στους υπονόμους και στη θάλασσα; Στην ίδια ακριβώς λογική, οι αντιπλημμυρικές υποδομές δεν θεωρούνται «επιλέξιμες» από την ΕΕ και δεν χρηματοδοτούνται, επειδή δεν έχουν ανταποδοτικότητα για κράτος και κεφάλαιο. Έτσι, πολλές περιοχές, όπως και η Κέρκυρα, το χειμώνα πνίγονται και το καλοκαίρι διψάνε.
Πίσω από όλα όσα ζει σήμερα ξανά ο λαός, με τις περικοπές στην ύδρευση, με τις απειλές ότι θα «στεγνώσουν» πόλεις και χωριά, με τους φουσκωμένους λογαριασμούς, βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ που ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις, πολιτική που αντιμετωπίζει το νερό ως εμπόρευμα. Έτσι ακριβώς γίνεται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης η διαχείριση του νερού.
Υπόλογες είναι όλες οι κυβερνήσεις γιατί η μία μετά την άλλη, προώθησαν τις στρατηγικές κατευθύνσεις της ΕΕ, στη συγκεκριμένη περίπτωση, τις κατευθύνσεις της Κοινοτικής Οδηγίας για το νερό. Μιλάμε για την Κοινοτική Οδηγία – πλαίσιο για το Νερό (2000/60/ΕΚ) της ΕΕ, που αναθεωρήθηκε πρόσφατα, το 2023, η οποία και έχει διαμορφώσει το πλαίσιο εμπορευματοποίησης της διαχείρισης του νερού. Θέτοντας ως προτεραιότητα τον περιορισμό της ζήτησης αντί τη μεγιστοποίηση της προσφοράς και επέβαλε στα κράτη-μέλη την «ανάκτηση κόστους»!
Επίσης, στρατηγική της ΕΕ για την «απελευθέρωση των αγορών», που υλοποιείται από όλες τις μέχρι σήμερα αστικές κυβερνήσεις, είναι ο απαράδεκτος νόμος της κυβέρνησης της ΝΔ για τη μετατροπή της ΡΑΕ σε «Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων», που επιταχύνει το κομμάτιασμα και την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, των Δημόσιων Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Δεν είμαστε αρνητικοί σχετικά με την κήρυξη τμήματος του Δήμου σε έκτακτη ανάγκη αν αυτό συνεισφέρει στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων. Σίγουρα όμως δεν είναι μαγική λύση αφού και άλλες περιοχές είχαν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη και τα προβλήματα και πάλι καθυστέρησαν να λυθούν ή πληγές είναι ακόμη ανοιχτές (π.χ. Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος, Κέρκυρα με Μπάλλο). Ακόμη και αν οι νέες γεωτρήσεις φέρουν νερό, αυτό και πάλι σε πολύ μεγάλο βαθμό θα χάνεται λόγω του δικτύου. Απαιτούνται συνολικότερες λύσεις. Βέβαια αν οι κυβερνήσεις ήθελαν θα μπορούσαν να δώσουν χρήματα και με άλλους τρόπους. Τι έγινε με τα 10 εκ ευρώ που ζητήθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη που αρκέστηκε να κουνήσει με έκπληξη το κεφάλι όταν άκουσε ότι δεν έχουμε νερό στην Κέρκυρα; Σε άλλες απαιτήσεις, όπως να δίνει εκατομμύρια σε επιδοτήσεις σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εδώ στην Κέρκυρα κουνάει το κεφάλι με «συμπόνοια» και μετά πέφτουν και οι υπογραφές σε μία νύχτα.
Εμείς θεωρούμε ότι το νερό είναι φυσικός πόρος, κοινή κληρονομιά, και ως τέτοιο πρέπει να αποτελεί κοινωνική ιδιοκτησία. Μόνο τότε θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Αυτό όμως, προϋποθέτει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, με κοινωνικοποιημένα τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και εργατικό έλεγχο. Με λίγα λόγια, σοσιαλισμό. Μόνο στο έδαφος της σοσιαλιστικής οικονομίας όπου η γη, οι υδάτινοι πόροι, τα δάση, τα εργοστάσια επεξεργασίας νερού, τα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, η υποδομή αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων, οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία, ο επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός θα μπορεί να προβλέπει και να ικανοποιεί το σύνολο των λαϊκών αναγκών και στον συγκεκριμένο τομέα.
Ωστόσο, σήμερα η λαϊκή πάλη, μπορεί να υποχρεώσει Κυβερνήσεις και Τοπική Διοίκηση, έστω και προσωρινά, να στρέψουν πόρους σε υποδομές για το νερό αλλά και τις κατάλληλες λύσεις, που βελτιώνουν άμεσα την ζωή της λαϊκής οικογένειας και δεν την επιδεινώνουν παραπέρα.
Σε αυτό το πλαίσιο άμεσα απαιτείται:
•Φθηνό, άφθονο, ελεγμένο, ποιοτικό νερό για το λαό.
•Χρηματοδότηση από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους για την κατασκευή έργων υποδομής ύδρευσης-αποχέτευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας.
•Εξασφάλιση νερού σε όλα τα χωριά του νομού για τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων με πλήρη αποζημίωση όσων προμηθεύονται νερό με βυτία.
•Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου της κοινοτικής οδηγίας για το νερό και της σχετικής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής και να ενταχθούν οι Δ.Ε.Υ.Α. στους δικαιούχους μειωμένου ΕΤΜΕΑΡ για να αντιμετωπισθεί από τις Δ.Ε.Υ.Α. η αύξηση της τιμής του ρεύματος.
•Αποκλειστικά κρατική διαχείριση των υδατικών πόρων που θα αφορά την έρευνα, την προστασία και τη διασφάλιση υδατικής επάρκειας.
•Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα στις δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό
•Η κατάργηση του ΦΠΑ στην τιμή του νερού, καμιά αύξησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eξορύξεις: Κάλεσμα της ΛΑΣΥ σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο
ΛΑΣΥ Ιονίων: «Τα νησιά της Οδύσσειας» όταν η ιστορία και ο πολιτισμός γίνονται εμπόρευμα
ΛΑΣΥ Κεντρικής: Να συζητηθεί στο συμβούλιο το θέμα των εξορύξεων
Η ΛΑΣΥ για το εγκαταλελειμμένο έργο του αγωγού υδροδότησης των ορεινών χωριών Ζακύνθου
Χωρίς νερό τις νύχτες στην Ανάληψη
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Eλευσίνα: μαχαίρωσαν 32χρονο αντιφασίστα έξω από το σπίτι του
  • Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
  • ΑΕΛ: μετά την 5άρα, όλα τα βλέμματα στην Κυριακή
  • Γύρω από τα Τείχη, στη μνήμη του Άρη Μουζακίτη
  • Ανανέωσε με τον ΟΦΑΜ ο Καμαρά!

Τελευταία σχόλια

  1. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  4. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι
  5. Γιάννης Λόντος στο Aθηναγόρειο: Δημιουργεί 20 ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΛΑΣΥ Ιονίων: «Άγονη» η πολιτική για τις μαθητικές μεταφορές

14/09/2026 20:18

Έξωση και κλείσιμο του Ε΄ Παιδικού Σταθμού

07/09/2026 15:22

Καλοκαίρι χωρίς νερό στο Κοκκίνι

02/09/2026 22:05

ΛΑΣΥ: Η απόσυρση του αιτήματος του ΟΛΚΕ δείχνει τη δύναμη της οργανωμένης δράσης

10/08/2026 11:16
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise