Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τι είπε ο Γκίκας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ
    07/11/2026 19:14
    Μετά τις εκλογές του 2027 η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Από τα 67 στα 68 έτη το 2030, με προοπτική τα 70 και τα 72
    Μετά τις εκλογές του 2027 η αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης – Από τα 67 στα 68 έτη το 2030, με προοπτική τα 70 και τα 72
    07/11/2026 18:33
    «Αρμοδιότητες χωρίς πόρους» καταγγέλλουν οι αιρετοί από το συνέδριο της ΚΕΔΕ
    06/11/2026 22:35
    H Συμπαράταξη Πολιτών ζητά απαντήσεις για πρόσληψη ψυχολόγου στη Βόρεια Κέρκυρα
    06/11/2026 22:26
    Κόμμα Καρυστιανού: Συνάντηση γνωριμίας στην Κέρκυρα
    06/11/2026 22:04
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κανονικά οι εκλογές του Συλλόγου Παλαιάς Πόλης την Κυριακή
    07/11/2026 20:04
    Μεγάλη συμμετοχή των μαθητών από Κέρκυρα-Παξούς στους μαθηματικούς διαγωνισμούς
    07/11/2026 19:58
    Βόρειο Ιόνιο – Περισσότερες νεφώσεις και βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα
    07/11/2026 19:55
    Στη Ζάκυνθο συνελήφθη 71χρονος καταδικασμένος για ληστεία
    07/11/2026 19:53
    Περιπολία της ΔΙΑΣ εντόπισε 33χρονο με μαχαίρι στην πόλη της Κέρκυρας
    07/11/2026 19:51
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συντάξεις Δεκεμβρίου: Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν - Σε δύο φάσεις οι πληρωμές
    Συντάξεις Δεκεμβρίου: Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν – Σε δύο φάσεις οι πληρωμές
    07/11/2026 18:33
    Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η αίτηση - Πότε η πρώτη πληρωμή και η νέα το 2027
    Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η αίτηση – Πότε η πρώτη πληρωμή και η νέα το 2027
    07/11/2026 18:33
    Στα 3,88 δισ. ευρώ τα "φέσια" του Δημοσίου - Ποιοι φορείς αφήνουν απλήρωτες επιχειρήσεις και πολίτες
    Στα 3,88 δισ. ευρώ τα “φέσια” τoυ Δημοσίου – Ποιοι φορείς αφήνουν απλήρωτες επιχειρήσεις και πολίτες
    07/11/2026 18:33
    "Κουμπαράς" έως 2.400 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί - Όσα πρέπει να ξέρετε
    “Κουμπαράς” έως 2.400 ευρώ τον χρόνο για κάθε παιδί – Όσα πρέπει να ξέρετε
    07/11/2026 18:33
    Εργατικό Κέντρο: στο πλευρό των εργαζομένων στην ύδρευση του Νότου
    06/11/2026 20:31
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Β. Ράπανος μιλά στην Αναγνωστική για τον Ανδρέα Ανδρεάδη
    06/11/2026 20:51
    «Σε κάθε νέο λιμάνι»: Η Ρεμπέτικη Παρέα κυκλοφορεί το πρώτο της επίσημο single!
    06/11/2026 20:45
    Η Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών αφιερώνει το φετινό συνέδριο στη Λούλα Αναγνωστάκη
    06/11/2026 14:10
    Η ζωή της Ρωξάνδρας Στούρτζα ζωντανεύει επί σκηνής
    05/11/2026 20:58
    Η «ELIZADETH» επιστρέφει στη σκηνή για λίγες παραστάσεις
    05/11/2026 18:13
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Τρίτη σερί ήττα…
    07/11/2026 18:53
    Ο Κερκυραίος Νίκος Μουζακίτης στην Εθνική Παίδων!
    06/11/2026 23:28
    Δύο ασημένια μετάλλια για τον Φλώρο στο πανελλήνιο του Benchrest
    06/11/2026 20:12
    Αγώνες «must win» για ΟΦΑΜ και ΑΕΛ!
    04/11/2026 23:09
    H Αναπτυξιακή του Ιονίου κέρδισε τον ΚΓΣ!
    04/11/2026 22:55
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Κεντροαριστερά των Κινημάτων
    07/11/2026 19:30
    ΠΑΣΟΚ: Πέντε δεσμεύσεις για ισχυρή τοπική αυτοδιοίκηση δίπλα στον πολίτη
    07/11/2026 19:18
    Σχεδιάζουν τo μέλλον του Νότου «κεκλεισμένων των θυρών» ερημήν των πολιτών!
    04/11/2026 18:02
    Γιατί διαβάζουμε ακόμα δημοσκοπήσεις; Συνέχεια λάθος είναι!
    03/11/2026 21:18
    Ο ρόλoς των Κερκυραίων στο φέγγος του Ι. Καποδίστρια
    03/11/2026 18:50
Ανάγνωση Έπεσαν οι υπογραφές για την υποπαραχώρηση της μαρίνας Mega Yatch
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έπεσαν οι υπογραφές για την υποπαραχώρηση της μαρίνας Mega Yatch

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 30/10/2024 18:03
Κοινοποίηση
27 λεπ. ανάγνωση

Υπογραφή σύμβασης για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα

 

H ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπε ο Γκίκας στο ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ
Γκίκας: ανακαινίζεται με 70.000 ευρώ ο Αστυνομικός Σταθμός Ερείκουσας
Γκίκας: η Ελλάδα δεν μένει παρατηρητής στις ναυτιλιακές εξελίξεις
Στο μέλλον της ναυτιλίας επενδύει η κυβέρνηση, λέει ο Γκίκας
Γκίκας: η ελευθερία δεν χαρίζεται, κατακτάται με αγώνες και θυσίες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, η υπογραφή της σύμβασης για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα, μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου, του Ταμείου και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και αφετέρου της εταιρείας «LAMDA CORFU MARINA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», θυγατρική της εταιρείας «LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA», η οποία ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής τον Ιούλιο του 2023 στον διαγωνισμό που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ.
Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Βασιλική Κουτσούκου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, o Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου/Growthfund, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπυρίδων Ζερβόπουλος, ο Chief Executive Officer της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Marinas Investments, Σταύρος Κατσικάδης και ο Chief Investment Officer της LAMDA Development, Θεόδωρος Α. Γαβριηλίδης.
Η συνολική αξία του τιμήματος που θα καταβάλλει ο υπο-παραχωρησιούχος με βάση τη σύμβαση θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ σε βάθος 40 ετών. Περιλαμβάνει α) οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί εφάπαξ με την έναρξη της υπο-παραχώρησης ύψους 9,7 εκατ. ευρώ και β) ποσοστό 7,77% επί του κύκλου εργασιών του υπο-παραχωρησιούχου το οποίο θα καταβάλλεται ετησίως. Επιπρόσθετα, ο υπο-παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει και επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ για την εκ του μηδενός κατασκευή και ανάπτυξη της Μαρίνας. Πρόκειται για την πρώτη μαρίνα αυτού του μεγέθους που κατασκευάζεται εκ του μηδενός τα τελευταία 20 χρόνια.
H αδειοδοτημένη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών αναψυχής βρίσκεται εντός του Λιμένα Κέρκυρας και χωροθετείται δυτικά του προβλήτα κρουαζιέρας, πλησίον του Σταθμού Επιβατών. Θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 410 σκάφη μήκους έως 140 μέτρων και έχει χερσαία ζώνη 39.400 τ.μ.
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα, για τη δημιουργία Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών αναψυχής στην Κέρκυρα, αποτελεί μια θετική εξέλιξη για το νησί, την ελληνική τουριστική αγορά και την οικονομία συνολικά. Πρώτον, με τη συμφωνία αυτή ολοκληρώνεται η αξιοποίηση ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου του ΤΑΙΠΕΔ με σημαντικό εφάπαξ τίμημα συν την καταβολή ετησίως ποσοστού επί του κύκλου εργασιών, συνολικού ύψους άνω των 89 εκατ. ευρώ, και με επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της μαρίνας. Δεύτερον, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας, ενισχύονται οι τοπικές επιχειρήσεις και η οικονομία ενώ αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και της χώρας συνολικά με την δυνατότητα υποδοχής και εξυπηρέτησης μεγάλων τουριστικών σκαφών. Τρίτον, η επένδυση αποτελεί μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας μετά τις 12 συνολικά αποκρατικοποιήσεις που ολοκληρώθηκαν μετά τις εκλογές του 2023 οι οποίες απέφεραν συνολικά έσοδα για το δημόσιο περίπου 8 δισ. ευρώ. Η χώρα μας χρειάζεται τέτοιες επενδύσεις για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στο διεθνή ανταγωνισμό και για να παραμείνει ο ελληνικός τουρισμός στη θετική πορεία που καταγράφει τα τελευταία χρόνια».
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, τόνισε: «Η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιείται με τη σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου, υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας ως Kυβέρνηση και ειδικότερα, ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να αξιοποιήσουμε στρατηγικά τις ναυτιλιακές μας υποδομές και να ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας ως διεθνές κέντρο ναυτιλίας και τουρισμού. Παράλληλα, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της στρατηγικής που ακολουθούμε για την αναβάθμιση της τουριστικής μας οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας. Ενισχύουμε τον θαλάσσιο τουρισμό, αναδεικνύουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των νησιών μας και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή, πολυδιάστατη οικονομία που διαχέει τα οφέλη της σε κάθε γωνιά της χώρας».
Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται εντατικά στην κατεύθυνση της βιώσιμης και ποιοτικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. Η ανάπτυξη της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών αναψυχής (mega yacht) στην Κέρκυρα εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών στους τουριστικούς λιμένες της χώρας. Ο θαλάσσιος τουρισμός δημιουργεί υψηλού επιπέδου, πολλαπλασιαστικά -άμεσα και έμμεσα- οφέλη σε επίπεδο τοπικής και εθνικής οικονομίας».
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, επισήμανε: «Το μεγάλο έργο Υποδομής και Ανάπτυξης που ονειρευτήκαμε και που τα τελευταία 5 χρόνια προσπαθήσαμε με την Διοίκηση του ΟΛΚΕ, το ΤΑΙΠΕΔ, τα Συναρμόδια Υπουργεία και τις Αυτοδιοικητικές Αρχές, να φέρουμε σε πέρας, μπαίνει σε ρότα υλοποίησης. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί από την πρώτη στιγμή πίστεψα και δούλεψα για το συγκεκριμένο έργο. Η νέα Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών της Κέρκυρας, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και οικονομία, προσφέροντας στο νησί ανάπτυξη και μεγαλύτερη κίνηση, ποιοτικότερο και καλύτερο τουρισμό, νέες θέσεις εργασίας και πολλά οικονομικά οφέλη. Επιθυμώ να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία. Μένει τώρα η κύρωση της Σύμβασης από την Βουλή και η έναρξη της κατασκευής της Μαρίνας που θα παρακολουθώ στενά, σε κάθε στάδιο. Σήμερα είναι μια πολύ καλή ημέρα για την Κέρκυρα».
Μιλώντας για τη σημασία του έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, ανέφερε: «Στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση των υφιστάμενων τουριστικών λιμένων στο χαρτοφυλάκιό μας, αλλά και τη δημιουργία νέων που θα δώσουν ώθηση στον θαλάσσιο τουρισμό. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η πλήρως αναβαθμισμένη Μαρίνα Βουλιαγμένης και το επόμενο διάστημα ξεκινούν τα έργα στις Μαρίνες Αλίμου και Ελληνικού. Και στις τρεις περιπτώσεις οι επενδυτές απέκτησαν τις μαρίνες αυτές έπειτα από διαγωνιστικές διαδικασίες που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης με τη LAMDA Marinas, κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την ανάδειξη του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν οι μαρίνες ως καταλύτες περιφερειακής ανάπτυξης. Ένα έργο ορόσημο για την Κέρκυρα με μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την απασχόληση, το τουριστικό προϊόν και γενικότερα την οικονομία του νησιού μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αναλαμβάνει αυτό το σπουδαίο έργο ένας επενδυτής με πλούσια τεχνογνωσία και αναγνωρισμένη ικανότητα στη λειτουργία τουριστικών λιμένων. Στο ΤΑΙΠΕΔ δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό του επενδυτή για να γίνει πραγματικότητα η επένδυση αυτή και να αποκτήσει η Κέρκυρα και το Ιόνιο μια από τις πιο σύγχρονες μαρίνες στη χώρα».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Growthfund, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ότι η συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, του ΤΑΙΠΕΔ, της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης κατέληξε σήμερα σε ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει τις προσδοκίες όλων μας για τη δημιουργία μιας υποδομής που θα προσφέρει πάρα πολλά στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Τόσο το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την αναβάθμιση των υποδομών και τη δημιουργία νέων, όσο και η αντίληψη του Growthfund/Υπερταμείου για τη σύναψη όλο και πιο δυναμικών και παραγωγικών συνεργασιών για την προσέλκυση επενδύσεων βρίσκουν στη μαρίνα της Κέρκυρας μια απτή και απολύτως επιτυχημένη εφαρμογή. Με δεδομένη την πολυετή καθυστέρηση στην αποδοτική εκμετάλλευση των τουριστικών υποδομών, αλλά και τις ραγδαία αυξανόμενες ανάγκες της συνεχώς αναπτυσσόμενης αγοράς του θαλάσσιου τουρισμού σε όλες τις μορφές του, η επιτυχία στην κατασκευή και την ανάπτυξη της νέας μαρίνας στην Κέρκυρα μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας σε μια περιοχή με έντονο ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τέτοιου είδους συνεργασίες όχι μόνο στον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και για το σύνολο των υποδομών της χώρας που μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω την εθνική, περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη προσελκύοντας σοβαρές επενδύσεις».
O CEO της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε: «Στη LAMDA Development, πέραν των επενδυτικών μας κινήτρων, έχουμε και έναν άλλο στόχο. Θέλουμε πάντα να δημιουργούμε έργα που αφήνουν ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα και βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε. Θέλουμε επίσης να ενδυναμώνουμε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Η ανάπτυξη των μαρίνων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της χώρας μας για την ποιοτική ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος. Η Μαρίνα της Κέρκυρας θα είναι έργο ορόσημο προς αυτήν την κατεύθυνση».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Marinas Investments SMSA, Σταύρος Κατσικάδης, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό και ιδιαίτερα για τον κλάδο των ελληνικών μαρίνων. Με την υπογραφή της σύμβασης υπο-παραχώρησης της mega yacht Mαρίνας Κέρκυρας, ξεκινά η δημιουργία μιας μεγάλης ελληνικής μαρίνας περίπου 20 χρόνια από την προηγούμενη σύμβαση μαρίνας στην Ελλάδα. Είναι επίσης σημαντική ημέρα και για την LAMDA Marinas του ομίλου της LAMDA Development, διότι μετά από την mega yacht Μαρίνα Φλοίσβου και την Μαρίνα Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, η εταιρεία μας επενδύει στην Κέρκυρα, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς μεγάλων σκαφών αναψυχής σε όλη την Μεσόγειο. Σκοπός μας είναι η δημιουργία και η Βιώσιμη Ανάπτυξη μιας σύγχρονης μαρίνας με λιμενικές και χερσαίες υποδομές κατάλληλες για την φιλοξενία και συντήρηση σκαφών 12 μήνες τον χρόνο (Home-Porting). H mega yacht Μαρίνα Κέρκυρας θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, αποτελώντας ανταγωνιστικό πόλο έλξης σκαφών στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου με σημαντική προστιθέμενη αξία στην απασχόληση και στην τοπική οικονομία της Κέρκυρας».

 

Η ανακοίνωση Γκίκα

Στέφανος Γκίκας: «Η Κέρκυρα Εδραιώνεται στην Κορυφή του Yachting και του Θαλάσσιου Τουρισμού»

Σήμερα, 30 Οκτωβρίου 2024, στα Γραφεία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (MEGA YACHT) της Κέρκυρας για 40 έτη, μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου, του ΤΑΙΠΕΔ, του Υπερταμείου, και του ΟΛΚΕ και αφετέρου της εταιρείας LAMDA MARINAS INVESTMENTS, θυγατρική της LAMDA DEVELOPMENT, έναντι ανταλλάγματος ύψους 90 εκατ. ευρώ περίπου.

Στην τελετή παρευρέθηκαν και υπέγραψαν την Σύμβαση Παραχώρησης ως Εκπρόσωποι του Ελληνικού Δημοσίου, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας.
Το ΤΑΙΠΕΔ εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος Δημήτρης Πολίτης, το Υπερταμείο /Growthfund ο Διευθύνων Σύμβουλος Γρηγόρης Δημητριάδης και τον ΟΛΚΕ ο Διευθύνων Σύμβουλος Σπύρος Ζερβόπουλος.
Την LAMDA DEVELOPMENT εκπροσώπησαν οι κ.κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Θεόδωρος Γαβριηλίδης και Σταύρος Κατσικάδης.
Ο Παραχωρησιούχος εκτιμάται ότι θα υλοποιήσει τα επόμενα έτη επενδύσεις άνω των 60 εκατ. ευρώ για την εκ του μηδενός κατασκευή, ανάπτυξη των υποδομών και της επιχειρησιακής ικανότητας της Μαρίνας.
Η Μαρίνα MEGA YACHT Θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 410 μικρά και μεγάλα σκάφη, μήκους έως 140 μέτρων και θα έχει χερσαία ζώνη 40.000 τ.μ.
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής & Βουλευτής Κέρκυρας, κ. Στέφανος Γκίκας, δήλωσε:
«Η Κέρκυρα εδραιώνεται στην Κορυφή του Yachting και του Θαλάσσιου Τουρισμού. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος σήμερα ως εκπρόσωπος του Κερκυραϊκού Λαού, διότι μια μεγάλη επένδυση θα γίνει πραγματικότητα.
Ένα έργο πνοής, το οποίο θα αλλάξει την εικόνα, όχι μόνο της πόλης της Κέρκυρας, αλλά και ολόκληρου του νησιού και θα φέρει πολλά οικονομικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Θέλω να θυμίσω ότι το 2018, ο τότε Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερχόμενος στην Κέρκυρα για τις “Ιόνιες Ημέρες Ανάπτυξης” είχε θέσει ακριβώς αυτό το στόχο, την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού ως μία βασική κεντρική πολιτική επιλογή της επόμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.
Πέντε χρόνια μετά, είμαστε εδώ στο τέλος αυτού του δρόμου, με πολλή μεγάλη χαρά, να υπογράψουμε αυτή την σημαντική για την Κέρκυρα σύμβαση παραχώρησης.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας. Βεβαίως τις Τοπικές Αυτοδιοικητικές Αρχές, τον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, το ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια, και φυσικά τα συναρμόδια Υπουργεία.»

 

 

Η ανακοίνωση του ΟΛΚΕ

Υπογραφή σύμβασης για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα
Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε., ανακοινώνει ότι σήμερα, Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της σύμβασης για την υπο-παραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα, μεταξύ αφενός του Ελληνικού Δημοσίου, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσιάς του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και αφετέρου της εταιρείας «LAMDA CORFU MARINA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ», θυγατρική της εταιρείας «LAMDA MARINAS INVESTMENTS SMSA», η οποία ανακηρύχθηκε Προτιμητέος Επενδυτής τον Ιούλιο του 2023 στον διαγωνισμό που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ.
Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης, Βασιλική Κουτσούκου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, o Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου/Growthfund, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, Σπύρος Ζερβόπουλος, ο Chief Executive Officer της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Marinas Investments, Σταύρος Κατσικάδης και ο Chief Investment Officer της LAMDA Development, Θεόδωρος Α. Γαβριηλίδης.
Η συνολική αξία του τιμήματος που θα καταβάλλει ο υπο-παραχωρησιούχος με βάση τη σύμβαση θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. ευρώ σε βάθος 40 ετών. Περιλαμβάνει α) οικονομικό αντάλλαγμα που θα καταβληθεί εφάπαξ με την έναρξη της υπο-παραχώρησης ύψους 9,7 εκατ. ευρώ και β) ποσοστό 7,77% επί του κύκλου εργασιών του υπο-παραχωρησιούχου το οποίο θα καταβάλλεται ετησίως. Επιπρόσθετα, ο υπο-παραχωρησιούχος θα υλοποιήσει και επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ για την εκ του μηδενός κατασκευή και ανάπτυξη της Μαρίνας. Πρόκειται για την πρώτη μαρίνα αυτού του μεγέθους που κατασκευάζεται εκ του μηδενός τα τελευταία 20 χρόνια.
H αδειοδοτημένη Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών αναψυχής βρίσκεται εντός του Λιμένα Κέρκυρας και χωροθετείται δυτικά του προβλήτα κρουαζιέρας, πλησίον του Σταθμού Επιβατών. Θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί 410 σκάφη μήκους έως 140 μέτρων και έχει χερσαία ζώνη 39.400 τ.μ.
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Η σύμβαση που υπεγράφη σήμερα, για τη δημιουργία Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών αναψυχής στην Κέρκυρα, αποτελεί μια θετική εξέλιξη για το νησί, την ελληνική τουριστική αγορά και την οικονομία συνολικά. Πρώτον, με τη συμφωνία αυτή ολοκληρώνεται η αξιοποίηση ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου του ΤΑΙΠΕΔ με σημαντικό εφάπαξ τίμημα συν την καταβολή ετησίως ποσοστού επί του κύκλου εργασιών, συνολικού ύψους άνω των 89 εκατ. ευρώ, και με επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ για την κατασκευή της μαρίνας. Δεύτερον, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και λειτουργία της μαρίνας, ενισχύονται οι τοπικές επιχειρήσεις και η οικονομία ενώ αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν όχι μόνο της Κέρκυρας αλλά και της χώρας συνολικά με την δυνατότητα υποδοχής και εξυπηρέτησης μεγάλων τουριστικών σκαφών. Τρίτον, η επένδυση αποτελεί μια ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας μετά τις 12 συνολικά αποκρατικοποιήσεις που ολοκληρώθηκαν μετά τις εκλογές του 2023 οι οποίες απέφεραν συνολικά έσοδα για το δημόσιο περίπου 8 δισ. ευρώ. Η χώρα μας χρειάζεται τέτοιες επενδύσεις για να βελτιώσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στο διεθνή ανταγωνισμό και για να παραμείνει ο ελληνικός τουρισμός στη θετική πορεία που καταγράφει τα τελευταία χρόνια».
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, τόνισε: «Η πρωτοβουλία αυτή, που υλοποιείται με τη σύμπραξη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και του Υπερταμείου, υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας ως Kυβέρνηση και ειδικότερα, ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να αξιοποιήσουμε στρατηγικά τις ναυτιλιακές μας υποδομές και να ενισχύσουμε τη θέση της Ελλάδας ως διεθνές κέντρο ναυτιλίας και τουρισμού. Παράλληλα, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της στρατηγικής που ακολουθούμε για την αναβάθμιση της τουριστικής μας οικονομίας με όρους βιωσιμότητας και ανταγωνιστικότητας. Ενισχύουμε τον θαλάσσιο τουρισμό, αναδεικνύουμε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των νησιών μας και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για μια ισχυρή, πολυδιάστατη οικονομία που διαχέει τα οφέλη της σε κάθε γωνιά της χώρας».
Η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε: «Το Υπουργείο Τουρισμού εργάζεται εντατικά στην κατεύθυνση της βιώσιμης και ποιοτικής ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού. Η ανάπτυξη της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών αναψυχής (mega yacht) στην Κέρκυρα εντάσσεται στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών στους τουριστικούς λιμένες της χώρας. Ο θαλάσσιος τουρισμός δημιουργεί υψηλού επιπέδου, πολλαπλασιαστικά -άμεσα και έμμεσα- οφέλη σε επίπεδο τοπικής και εθνικής οικονομίας».
Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, επισήμανε: «Το μεγάλο έργο Υποδομής και Ανάπτυξης που ονειρευτήκαμε και που τα τελευταία 5 χρόνια προσπαθήσαμε με την Διοίκηση του ΟΛΚΕ, το ΤΑΙΠΕΔ, τα Συναρμόδια Υπουργεία και τις Αυτοδιοικητικές Αρχές, να φέρουμε σε πέρας, μπαίνει σε ρότα υλοποίησης. Προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος, γιατί από την πρώτη στιγμή πίστεψα και δούλεψα για το συγκεκριμένο έργο. Η νέα Μαρίνα Μεγάλων Σκαφών της Κέρκυρας, θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και οικονομία, προσφέροντας στο νησί ανάπτυξη και μεγαλύτερη κίνηση, ποιοτικότερο και καλύτερο τουρισμό, νέες θέσεις εργασίας και πολλά οικονομικά οφέλη. Επιθυμώ να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρη Πολίτη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Ζερβόπουλο για την εξαιρετική και αποτελεσματική συνεργασία. Μένει τώρα η κύρωση της Σύμβασης από την Βουλή και η έναρξη της κατασκευής της Μαρίνας που θα παρακολουθώ στενά, σε κάθε στάδιο. Σήμερα είναι μια πολύ καλή ημέρα για την Κέρκυρα».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε., Σπύρος Ζερβόπουλος, δήλωσε: «Η υπογραφή της σύμβασης με τη Lamda Marinas σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το λιμάνι της Κέρκυρας και την ευρύτερη αναβάθμιση του νησιού. Με την ανάπτυξη της νέας τουριστικής μαρίνας για μεγάλα σκάφη, το λιμάνι της Κέρκυρας θα ενισχύσει τη θέση του ως προορισμός υψηλής ποιότητας. Αυτή η σημαντική επένδυση δημιουργεί την πρώτη μαρίνα μεγάλων σκαφών στο Ιόνιο, αναβαθμίζοντας την εικόνα της Κέρκυρας ως ενός από τους πιο ποιοτικούς και φιλόξενους προορισμούς στη Μεσόγειο, προσφέροντας μια ανανεωμένη εμπειρία στους επισκέπτες και πολλαπλά οφέλη για την τοπική οικονομία.»
Μιλώντας για τη σημασία του έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρης Πολίτης, ανέφερε: «Στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση των υφιστάμενων τουριστικών λιμένων στο χαρτοφυλάκιό μας, αλλά και τη δημιουργία νέων που θα δώσουν ώθηση στον θαλάσσιο τουρισμό. Πρόσφατα εγκαινιάστηκε η πλήρως αναβαθμισμένη Μαρίνα Βουλιαγμένης και το επόμενο διάστημα ξεκινούν τα έργα στις Μαρίνες Αλίμου και Ελληνικού. Και στις τρεις περιπτώσεις οι επενδυτές απέκτησαν τις μαρίνες αυτές έπειτα από διαγωνιστικές διαδικασίες που διενήργησε το ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα, με την υπογραφή της σύμβασης με τη LAMDA Marinas, κάνουμε ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την ανάδειξη του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν οι μαρίνες ως καταλύτες περιφερειακής ανάπτυξης. Ένα έργο ορόσημο για την Κέρκυρα με μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη για την απασχόληση, το τουριστικό προϊόν και γενικότερα την οικονομία του νησιού μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που αναλαμβάνει αυτό το σπουδαίο έργο ένας επενδυτής με πλούσια τεχνογνωσία και αναγνωρισμένη ικανότητα στη λειτουργία τουριστικών λιμένων. Στο ΤΑΙΠΕΔ δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλευρό του επενδυτή για να γίνει πραγματικότητα η επένδυση αυτή και να αποκτήσει η Κέρκυρα και το Ιόνιο μια από τις πιο σύγχρονες μαρίνες στη χώρα».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Growthfund, Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ότι η συνεργασία μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, του ΤΑΙΠΕΔ, της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης κατέληξε σήμερα σε ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει τις προσδοκίες όλων μας για τη δημιουργία μιας υποδομής που θα προσφέρει πάρα πολλά στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας. Τόσο το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για την αναβάθμιση των υποδομών και τη δημιουργία νέων, όσο και η αντίληψη του Growthfund/Υπερταμείου για τη σύναψη όλο και πιο δυναμικών και παραγωγικών συνεργασιών για την προσέλκυση επενδύσεων βρίσκουν στη μαρίνα της Κέρκυρας μια απτή και απολύτως επιτυχημένη εφαρμογή. Με δεδομένη την πολυετή καθυστέρηση στην αποδοτική εκμετάλλευση των τουριστικών υποδομών, αλλά και τις ραγδαία αυξανόμενες ανάγκες της συνεχώς αναπτυσσόμενης αγοράς του θαλάσσιου τουρισμού σε όλες τις μορφές του, η επιτυχία στην κατασκευή και την ανάπτυξη της νέας μαρίνας στην Κέρκυρα μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας σε μια περιοχή με έντονο ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τέτοιου είδους συνεργασίες όχι μόνο στον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και για το σύνολο των υποδομών της χώρας που μπορούν να ενισχύσουν περαιτέρω την εθνική, περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη προσελκύοντας σοβαρές επενδύσεις».
O CEO της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου, δήλωσε: «Στη LAMDA Development, πέραν των επενδυτικών μας κινήτρων, έχουμε και έναν άλλο στόχο. Θέλουμε πάντα να δημιουργούμε έργα που αφήνουν ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα και βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε. Θέλουμε επίσης να ενδυναμώνουμε την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό. Η ανάπτυξη των μαρίνων αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες της χώρας μας για την ποιοτική ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος. Η Μαρίνα της Κέρκυρας θα είναι έργο ορόσημο προς αυτήν την κατεύθυνση».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Marinas Investments SMSA, Σταύρος Κατσικάδης, δήλωσε: «Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για τον Ελληνικό Θαλάσσιο Τουρισμό και ιδιαίτερα για τον κλάδο των ελληνικών μαρίνων. Με την υπογραφή της σύμβασης υπο-παραχώρησης της mega yacht Mαρίνας Κέρκυρας, ξεκινά η δημιουργία μιας μεγάλης ελληνικής μαρίνας περίπου 20 χρόνια από την προηγούμενη σύμβαση μαρίνας στην Ελλάδα. Είναι επίσης σημαντική ημέρα και για την LAMDA Marinas του ομίλου της LAMDA Development, διότι μετά από την mega yacht Μαρίνα Φλοίσβου και την Μαρίνα Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, η εταιρεία μας επενδύει στην Κέρκυρα, έναν από τους κορυφαίους προορισμούς μεγάλων σκαφών αναψυχής σε όλη την Μεσόγειο. Σκοπός μας είναι η δημιουργία και η Βιώσιμη Ανάπτυξη μιας σύγχρονης μαρίνας με λιμενικές και χερσαίες υποδομές κατάλληλες για την φιλοξενία και συντήρηση σκαφών 12 μήνες τον χρόνο (Home-Porting). H mega yacht Μαρίνα Κέρκυρας θα παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, αποτελώντας ανταγωνιστικό πόλο έλξης σκαφών στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου με σημαντική προστιθέμενη αξία στην απασχόληση και στην τοπική οικονομία της Κέρκυρας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκίκας: «Έργα 3 εκ. ευρώ στο ΕΑΚΚ και νέα προοπτική για τον κερκυραϊκό αθλητισμό»
Γκίκας: 21 λιμενικά έργα και 180 εκ. ευρώ στο «Μεταφορές 2021-2027»
Βρούτσης από Κέρκυρα: έργα 3 εκ. ευρώ στο ΕΑΚΚ και νέα μεγάλη κερκίδα
Kέρκυρα: Περίπου 1 εκ. επιβάτες κρουαζιέρας μέσα στο 2026
Τέσσερις θρύλοι του αθλητισμού συνοδεύουν τον Βρούτση στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Κανονικά οι εκλογές του Συλλόγου Παλαιάς Πόλης την Κυριακή
  • Μεγάλη συμμετοχή των μαθητών από Κέρκυρα-Παξούς στους μαθηματικούς διαγωνισμούς
  • Βόρειο Ιόνιο – Περισσότερες νεφώσεις και βροχές την Κυριακή και τη Δευτέρα
  • Στη Ζάκυνθο συνελήφθη 71χρονος καταδικασμένος για ληστεία
  • Περιπολία της ΔΙΑΣ εντόπισε 33χρονο με μαχαίρι στην πόλη της Κέρκυρας

Τελευταία σχόλια

  1. Ελένη στο Tα Ιόνια Νησιά προβάλλουν ασφάλεια και σταθερότητα στη WTM
  2. Aggeios στο Διακοπή ρεύματος την Τρίτη σε επτά περιοχές
  3. Σταλιδης Γιώργος στο Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  4. Σταλιδης Γιώργος στο Μarket pass 2026: Ποιοι δικαιούνται τα vouchers – Πού γίνεται η αίτηση
  5. Χρηςτου παναγιωτης. στο Για τις πληρωμές επιδομάτων Νοεμβρίου και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γκίκας από τη Ρόδo: τα νησιά να γίνουν συγκριτικό πλεονέκτημα

19/10/2026 17:45

O Γκίκας συζήτησε με τον Γ.Γ Άμυνας της Ινδίας για ναυτιλία και ασφάλεια

15/10/2026 19:25

Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου

15/10/2026 18:05

5,7 εκ. ευρώ για ευρυζωνικότητα στην Κέρκυρα

14/10/2026 18:19
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise