Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Η πυρασφάλεια σε Παλιά Πόλη και Άλσος Φυλακών στο επίκεντρο συνάντησης Δημάρχου και Πυροσβεστικής
    18/06/2026
    Γαρίτσα: Η «ναυμαχία» των ναυδέτων έφερε αναδίπλωση και διαβούλευση
    18/06/2026
    Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Δωρεά γυναικολογικής πολυθρόνας από τον Σύλλογο Γυναικών Αχαράβης
    18/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν θα μετατραπεί σε κανενός είδους αγκυροβόλιο
    17/06/2026
    ΚΚΕ: Η δημιουργική απασχόληση και οι διακοπές των παιδιών είναι δικαίωμα
    17/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έφυγε από τη ζωή η γιατρός Μαρία Χρυσικού
    18/06/2026
    Πάνω από 300 μαθητές εξετάστηκαν δωρεάν για σκελετική και στοματική υγεία
    18/06/2026
    Συγκροτήθηκαν σε σώμα οι Φίλοι του Βίδο
    18/06/2026
    Κεφαλονιά: Σύλληψη δύο 20χρονων για διακίνηση κάνναβης μέσω ταχυδρομικού δέματος
    18/06/2026
    Kέρκυρα: Κατέληξε 84χρονη Πολωνή μετά από περιστατικό πνιγμού στον Ύψο
    18/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων έτους… 2023
    18/06/2026
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ
    16/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Οικογένεια Γονέμη: Η εκ μητρογονίας κυπριακή καταγωγή του Kαποδίστρια»
    18/06/2026
    Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη
    17/06/2026
    «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
    17/06/2026
    Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»
    17/06/2026
    Συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στους Κουραμάδες
    16/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
    17/06/2026
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
Ανάγνωση Πραγματοποιήθηκε η 3η Συνάντηση Εργασίας του έργου SusTour
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πραγματοποιήθηκε η 3η Συνάντηση Εργασίας του έργου SusTour

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα η Τρίτη Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του έργου SusTour – “Joint e-course on sustainable management of tourism destinations” που χρηματοδοτείται από το Erasmus+ στον άξονα KA220-HED.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 14/05/2024
Κοινοποίηση
4 λεπ. ανάγνωση

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Κέρκυρα η Τρίτη Συνάντηση Εργασίας των εταίρων του έργου SusTour – “Joint e-course on sustainable management of tourism destinations” που χρηματοδοτείται από το Erasmus+ στον άξονα KA220-HED. Οι διήμερες δράσεις διοργανώθηκαν από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και πραγματοποιήθηκαν στην Αίθουσα της Συγκλήτου στην Ιόνιο Ακαδημία (Πρυτανεία του Ιονίου Πανεπιστημίου) και την Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κτιρίου του Τμήματος Ιστορίας και του Τμήματος Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου (οδός Ιωάννη Θεοτόκη 72) αντίστοιχα.
Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024, την πρώτη μέρα της συνάντησης εργασίας έγινε μια εμπεριστατωμένη συζήτηση σχετικά με την πορεία υλοποίησης των δράσεων του έργου. Η συνάντηση εργασίας ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό από την Αντιπρύτανη Έρευνας και Ανάπτυξης του Ιονίου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια Χριστίνα Μπενέκη, η οποία συμμετέχει στην ομάδα έργου. Στο πρώτο μέρος συζητήθηκε διεξοδικά το τρίτο πακέτο εργασίας (WP3), με ειδική αναφορά στην έρευνα που έγινε στις τρεις (3) χώρες από τα τρία (3) πανεπιστήμια για τον εντοπισμό προγραμμάτων σπουδών ή μαθημάτων σχετικών με τη βιώσιμη διαχείρισης του τουριστικού προορισμού και τον βιώσιμο τουρισμό. Επίσης, παρουσιάστηκε η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε στην ανάπτυξη ενός κοινού σχεδίου μαθήματος διάρκειας 100 ωρών που θα διδαχθεί διαδικτυακά στο Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδα και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Επίσης, συζητήθηκε αναλυτικά ο σχεδιασμός των δράσεων στο τέταρτο πακέτο εργασίας (WP4) και προσδιορίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του πιλοτικού μαθήματος στα τρία πανεπιστήμια και η τέταρτη συνάντηση εργασίας παράλληλα με την τρίτη ημερίδα διάχυσης που θα διεξαχθεί στην Γρανάδα στις αρχές Ιουλίου 2024.
Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 συζητήθηκαν εκτενώς διοικητικά, διαδικαστικά και οικονομικά ζητήματα που σχετίζονται με το πρώτο πακέτο εργασίας (WP1). Επίσης, συζητήθηκαν τα θέμα δημοσιότητας που σχετίζονται με το πέμπτο πακέτο εργασίας (WP5). Μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνάντησης εργασίας, πραγματοποιήθηκε από το μεσημέρι έως το απόγευμα η Δεύτερη Υβριδική Ανοικτή Δράση Δημοσιότητας (Multiplier Event) του έργου. Την ανοικτή δράση παρακολούθησαν υβριδικά ομάδες ενδιαφερομένων (stakeholders) που σχετίζονται με το αντικείμενο του έργου. Στην ανοικτή δράση έκανε διαδικτυακή εισήγηση ο διακεκριμένος ακαδημαϊκός του τουρισμού, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Ανδριώτης από το Middlesex University του Λονδίνου. Συμμετείχαν επίσης με εισηγήσεις: α) ο κ. Σπυρίδων Χαλικιόπουλος, Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης & Δημοσίων Σχέσεων, β) η Επίκουρη Καθηγήτρια Αλκμήνη Γκρίτζαλη, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, γ) ο Επίκουρος Καθηγητής Ιωάννης Πούλιος, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και δ) ο Luca Reitano, Υπεύθυνος Διαχείρισης του Έργου, Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης. Συμμετείχαν επίσης με σύντομες παρεμβάσεις: α) ο Αναπληρωτής Καθηγητής Fernando Martinez de Carnero Calzada, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου, Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, β) η Καθηγήτρια Simona Perone, Πανεπιστήμιο Sapienza της Ρώμης, γ) ο κ. Άγγελος Κοσκινάς, Αναπλ. Προιστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων του Υπουργείου Τουρισμού.
Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν είτε δια ζώσης είτε διαδικτυακά εκπρόσωποι από τον κάθε φορέα του έργου. Συγκεκριμένα η ομάδα έργου αποτελείται από τους φορείς: α) Universita Degli Studi di Roma la Sapienza – Συντονιστής (Ιταλία), β) Euricon EPE (Ελλάδα), γ) Universidad de Granada (Ισπανία), δ) Ionian University (Ελλάδα), ε) CNA – Confederazione Nazionale dell’Artigianato e della Piccola e Media Impresa (Ιταλία), στ) Cámara de Comercio de Granada (Ισπανία). To Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπροσωπείται στο Πρόγραμμα SusTour από το Τμήμα Τουρισμού με επιστημονικά υπεύθυνο τον Επίκουρο Καθηγητή Ναούμ Μυλωνά.

Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Έφυγε από τη ζωή η γιατρός Μαρία Χρυσικού
  • Πάνω από 300 μαθητές εξετάστηκαν δωρεάν για σκελετική και στοματική υγεία
  • Η πυρασφάλεια σε Παλιά Πόλη και Άλσος Φυλακών στο επίκεντρο συνάντησης Δημάρχου και Πυροσβεστικής
  • Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Μεταφορικό Ισοδύναμο Επιχειρήσεων έτους… 2023
  • «Οικογένεια Γονέμη: Η εκ μητρογονίας κυπριακή καταγωγή του Kαποδίστρια»

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise