• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 21/05/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣΥ Ιονίων: ΠΙΝ και Κυβέρνηση σε εγρήγορση για τα συμφέροντα των λίγων και στη θάλασσα

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Παρασκευή, 05/04/2024
A A

Ανακοίνωση της ΛΑΣΥ Ιονίων Νήσων με αφορμή την επίσκεψη Παππά στην Κέρκυρα.

Αναλυτικά:
Προσκλητήριο σήμανε από την Κυβέρνηση, με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Παππά και άλλα στελέχη του Υπουργείου, προς την Τοπική Διοίκηση των Ιονίων νήσων για την προώθηση της πολιτικής ΕΕ και Κυβέρνησης, στο πλαίσιο «Γαλάζια Οικονομία», και τους στρατηγικούς άξονες: Λιμενικών Υποδομών, Ακτοπλοΐας, Νησιωτικής πολιτικής, Γαλάζιων επαγγελμάτων, Ψηφιακής διακυβέρνησης, έργα αφαλατώσεων» με ολίγον ενίσχυση Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Ήταν όλοι τους εκεί, από όλα τα νησιά (να μην κουράζεται και ο Υφυπουργός από νησί σε νησί). Ο Περιφερειάρχης, οι Αντιπεριφερειάρχες, οι κυβερνητικοί βουλευτές και όλοι οι Δήμαρχοι όλων των νησιών του Ιονίου. Συμφώνησαν σε όλα, χαμογελαστοί και ικανοποιημένοι επιβεβαιώνοντας ότι Περιφέρειες και Δήμοι αποτελούν μηχανισμό προώθησης της κυβερνητικής πολιτικής.
Μας είπαν ότι συζήτησαν, για την «προστασία του περιβάλλοντος», «την προστασία των ακτών», «την αειφόρο ανάπτυξη», την «συνοχή των νησιών» και επιμελώς μας έκρυψαν τον μεγάλο κερδισμένο!

Οι αγωνίες τους, δεν έχουν σχέση με τις αγωνίες του λαού, αλλά:
Να «τρέξουν» με γρήγορους ρυθμούς από κυβέρνηση, Περιφέρειες και Δήμους οι διαδικασίες για την προώθηση «έργων» που θα εξασφαλίζουν στους εφοπλιστές το δικό τους μερτικό από το μεγάλο φαγοπότι του πακτωλού δισεκατομμυρίων που έχει στηθεί για τις «πράσινες» μπίζνες.
Να υλοποιήσουν τις παραγγελίες της ΕΕ που λένε: «…οι Κυβερνήσεις να συμπεριλάβουν επενδύσεις για μια βιώσιμη γαλάζια οικονομία στα εθνικά τους σχέδια που αφορούν την ανθεκτικότητα και την ανάκαμψη, καθώς και στα εθνικά τους επιχειρησιακά προγράμματα που συνδέονται με διάφορα ταμεία της ΕΕ από τώρα έως το 2027κλπ…»
Να πειθαρχήσουν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που λέει «…Τα θεσμικά όργανα θα συνεργαστούν με τα κράτη – μέλη για την κάλυψη των υφιστάμενων χρηματοδοτικών αναγκών για τη μείωση της ρύπανσης στις ευρωπαϊκές θάλασσες και τη στήριξη των επενδύσεων για γαλάζια καινοτομία και γαλάζια βιοοικονομία», συστήνοντας «νέο Ευρωπαϊκό Ταμείο», το οποίο «θα στηρίξει τη μετάβαση προς πιο βιώσιμες αλυσίδες αξίας βασισμένες στους ωκεανούς, στις θάλασσες και τις παράκτιες δραστηριότητες».

Δηλαδή :«Αειφόρος» κερδοφορία και «μεγάλα μαχαίρια»!
Οι ακτοπλόοι εφοπλιστές διεκδικούν μερίδιο που ανέρχεται σε «2,6 δισ. ως 3 δισ. ευρώ», για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου από το Ταμείο Ανάκαμψης, χώρια όσα προετοιμάζονται από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ. (μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2021 της εταιρείας ναυτιλιακών και χρηματοπιστωτικών συμβούλων XRTC, κατά παραγγελία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
Οι εφοπλιστές απαιτούν τη στήριξη με δισεκατομμύρια για την ανανέωση του στόλου, στο όνομα της «προστασίας του περιβάλλοντος», της «πράσινης ανάπτυξης και της συνοχής του νησιωτικού χώρου με την ηπειρωτική Ελλάδα». Να θυμηθούμε βέβαια, ότι για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους μείωσαν τον ακτοπλοϊκό στόλο, αποδρομολογώντας πλοία – κυρίως τα νεότερα για να τα δρομολογήσουν σε άλλες κερδοφόρες γραμμές στο εξωτερικό – αφήνοντας στις ακτοπλοϊκές γραμμές μερικά υπερήλικα και υποσυντήρητα πλοία.

Το δικό τους μερίδιο επίσης διεκδικούν και οι εφοπλιστές των ποντοπόρων πλοίων
Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο των γενικότερων ανταγωνισμών θέλει να ενισχύσει τους δικούς της επιχειρηματικούς ομίλους των ΑΠΕ, ενώ «πέφτουν κορμιά» και στο εσωτερικό της σχετικά με την εξασφάλιση εισαγωγής Ενέργειας στην ΕΕ από διαφορετικές περιοχές του πλανήτη, με το πού θα κατευθυνθούν τα κονδύλια, τα μεγάλα «πακέτα» των επιδοτήσεων.
Για να ανοίξουν οι κρουνοί των δισεκατομμυρίων προς τους εφοπλιστικούς και άλλους ομίλους που συγκαταλέγονται στη λεγόμενη «γαλάζια ανάπτυξη» (επιχειρηματικούς ομίλους στην κρουαζιέρα, στον Τουρισμό, στα λιμάνια, στα ναυπηγεία κ.α.) έχουν προετοιμαστεί νομοθετικά όλα τα προαπαιτούμενα από όλες τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, και σήμερα της ΝΔ με την στήριξη όλων των Περιφερειακών Αρχών.
Παράδοση των λιμανιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο και ως φαίνεται ήρθε η σειρά μας. Παράδοση αιγιαλών, παραλιών και δημόσιου πλούτου.
Επιδοτήσεις, επιχορηγήσεις, φοροαπαλλαγές και αμέτρητα προνόμια που εξακολουθούν να πέφτουν βροχή από τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις.
Σμπαράλιασμα σε ό,τι έχει απομείνει από τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών αλλά και συνολικά όλων των εργαζομένων, ανελέητη φοροληστεία του λαού, πανάκριβα εισιτήρια.
Απελευθέρωση της ενέργειας, ενεργειακή φτώχεια και πανάκριβοι λογαριασμοί για το λαό. Από την άλλη, «χωροθέτηση» όπου και όπως θέλει ο επιχειρηματικός όμιλος. Ανεμογεννήτριες στα βουνά της Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, Υπεράκτια αιολικά πάρκα στα Διαπόντια Νησιά στην Κέρκυρα.

Καμία εμπιστοσύνη! Την «πίτα» μοιράζουν, για τους λίγους νοιάζονται!
Ο ζήλος, η ταχύτητα και η παν-κινητοποίηση, δεν αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση, στην αντισεισμική προστασία των νησιών, σε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά συγκροτήματα, σε σύγχρονες και ασφαλείς αθλητικές υποδομές, σε δομές κοινωνικής πρόνοιας, σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, σε πόσιμο νερό, στον Πολιτισμό και στην Υγεία ως κοινωνικά αγαθά.
Δεν περισσεύουν ποτέ και από κανένα χρηματοδοτικό εργαλείο ή Ευρωπαϊκό πρόγραμμα, τα ανάλογα και αναγκαία κονδύλια για τέτοιου είδους έργα.
Πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού πάντα τα ξεκοκαλίζουν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για τους δικούς τους σχεδιασμούς. Οι μεγάλοι «επενδυτές», καθορίζουν τους κλάδους ανάπτυξης στους οποίους διασφαλίζεται η κερδοφορία τους, ενώ το πολιτικό τους προσωπικό σε κυβέρνηση και Τοπική Διοίκηση, φροντίζει για την στήριξή τους.
Τα έργα για τις λαϊκές ανάγκες περιμένουν για χρόνια στην γωνία και όσα από αυτά εκτελούνται είναι συνήθως καθυστερημένα, αποσπασματικά, μετά από φυσικές καταστροφές, κάτω από την πίεση του λαού ή συνδέονται με τις ανάγκες της «ανάπτυξης» των ομίλων, θυσιάζονται στην πολιτική «κόστους-οφέλους».
Ας μην μείνουμε θεατές στο μεγάλο φαγοπότι. Η πραγματικότητα και η πείρα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, για τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα». Ο λαός μπορεί και πρέπει να απαιτήσει να μπουν μπροστά οι σύγχρονες ανάγκες του και να διεκδικήσει την ικανοποίησή τους. Με τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον αγώνα του.

Το ερώτημα είναι ένα: « ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»
Ας δώσουμε την απάντηση, στην Απεργία στις 17 Απρίλη, την 1η Μάη και με την καθημερινή δράση, επιλέγοντας «τις ζωές μας».

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣΥ Ιονίων: Με Drones η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών

by CorfuPress.com
Δευτέρα, 14/04/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣΥ: Η υγεία στην Ιθάκη είναι στην «εντατική»

by CorfuPress.com
Κυριακή, 06/04/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣΥ Ιονίων: Εκτός μαθητικών δρομολογίων 447 μαθητές σε Κέρκυρα και Παξούς

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 12/02/2025
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣΥ Ιονίων: ΦΟΔΣΑ, ομόφωνα ο «Αρμαγεδώνας» αυξήσεων για το 2025

by CorfuPress.com
Σάββατο, 14/12/2024
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣΥ Ιονίων: Νερό υγιεινό, φθηνό, επαρκές για όλο το λαό…

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 04/12/2024
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Μπαλού: Στο πρώην club Med δεν έχουν προβλεφθεί οι αναγκαίοι χώροι στάθμευσης

by CorfuPress.com
Παρασκευή, 20/09/2024
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΛΑΣΥ Ιονίων: Όλες οι παρατάξεις υπέρ της ιδιωτικοποίησης του βιολογικού Ζακύνθου

by CorfuPress.com
Πέμπτη, 27/06/2024
Next Post

Ξεκίνησε η μετεγκατάσταση της Περιφέρειας στα παλιά δικαστήρια

«Η αδιανόητη γλωσσική πράξη: Διαφωνία και ευθύνη στην ποιητική του Ανδρέα Κάλβου»

Δήμος: Εκδηλώσεις εορτασμού Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar ενας κερκυραιος στο Κάτοικοι Παλιάς Πόλης: Καρεκλοτράπεζα & το Τσίρκο Medrano…: “Παει η Κερκυρα μας ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΡΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” Μάι 20, 13:54
  • Avatar Σπύρος Ζερβός στο Ολοκληρώθηκε η έκθεση «Ν.X Μάντζαρος… και βλέποντας απέναντι» στην Ακαδημία Αθηνών: “Ευχαριστίες για την ενημέρωση! Ωστόσο αναφέρετε προς το τέλος: “υλικό προερχόμενο «από τη Φιλαρμονική Εταιρεία “Μάντζαρος” («Παλαιά», έτος ίδρυσης: 1840)”.…” Μάι 19, 18:58
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Ο… Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι 16 Ιουνίου ξεκινούν τα υδροπλάνα: “Να τους δωσει μερικα εκατομμυρια για να “μεταφερουν” ασθενεις απο το ανυπαρκτο νοσοκομειο (;) Κερκυρας, Παξων και διαποντιων νησων. Περαστικα…” Μάι 12, 11:02
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο «Θρήνος» για Παπαδάκη κι ούτε ένα δάκρυ για τις περιφερειακές εφημερίδες: ““Προσωπικοτητα” της νεοΕλληνικης πραγματικοτητας, της ρησης, “ο θανατος σου η ζωη μου”. Σιχασια το λεμε.” Μάι 12, 10:56
  • Avatar ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ένα φάντασμα πάνω στο λόφο τ’ Αβράμη το «Φτωχοκομείο»!: “Ο λόφος Αβράμη με τά διάσπαρτα απομεινάρια τού παλαιού Βενετσιάνικου οχυρού, είναι ένα κεφάλαιο γιά τήν Κέρκυρα, τό οποίο θά…” Μάι 8, 12:10

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .