Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Φωταγώγηση Δημοτικών Κτιρίων για την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας
    03/06/2026
    Μπιάγκης για Κτηματολόγιο: Αδιαφάνεια και «ψηφιακό χάος» απειλούν τις περιουσίες των πολιτών
    03/06/2026
    Βάρελης: Καταγγέλλει εγκατάλειψη των χωριών και «αγορασμένες» διακρίσεις
    02/06/2026
    Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν προσφέρεται για ξεπούλημα και μετατροπή σε απέραντο αγκυροβόλιο
    02/06/2026
    Κέρκυρα: Ορκίστηκαν 70 Συνοριοφυλάκες για Αστυνομία και Αεροδρόμιο
    02/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Μωρά ρακούν στη Γλυφάδα
    03/06/2026
    Αποκαλύφτηκε καταρράκτης έξω από την Κληματιά
    03/06/2026
    Κέρκυρα: Έκθεση παιδικής δημιουργίας στον Ανεμόμυλο από το «Αθηναγόρειο»
    03/06/2026
    Βλάβη σε πλοίο προς Αγίους Σαράντα: Επέστρεψαν με ρυμουλκό στην Κέρκυρα με 76 επιβάτες
    03/06/2026
    Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρή 58χρονη τουρίστρια στον Λαγανά
    03/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στις 16 Ιουνίου, το γλέντι της ΕΛΜΕ
    03/06/2026
    Eπιμελητήριο: Ζητά επανεξέταση του πλαισίου προστασίας στον Χαλικούνα
    03/06/2026
    Aνοίγει τον Ιούλιο η πλατφόρμα για τις 72 δόσεις – Ποιοι μένουν εκτός, τα «αγκάθια» της ρύθμισης
    03/06/2026
    Συμμετοχή του Επιμελητηρίου στην 58η Γενική Συνέλευση του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. στη Θάσο
    02/06/2026
    Πτήσεις Μαΐου: «Πρωταθλήτρια» η Βρετανία, ανάκαμψη για τη Γερμανία
    31/05/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Επετειακή εκδήλωση στην Αθηναϊκή Λέσχη για τα 190 χρόνια της Αναγνωστικής
    03/06/2026
    «Το Αστερόσπιτο» από το Παιδικό Τμήμα του Θεατρικού Εργαστηρίου «Θυμέλη»
    03/06/2026
    «Η τελευταία εκτέλεση» του Νικόλαου Παργινού
    03/06/2026
    Διεθνές αντάμωμα πολιτισμού (και φέτος) στις Σινιές
    02/06/2026
    Επιστρέφουν οι θερινές κινηματογραφικές βραδιές στη Μαρίνα των Γουβιών
    02/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Καρύδη: Πτήση στα 13.68μ. στo Gala της Φιλοθέης
    03/06/2026
    ΠΑΟ Κορακιάνας: «Γήπεδο-βιτρίνα» χωρίς αποδυτήρια
    03/06/2026
    Διακρίσεις και περιβαλλοντική δράση για τον Ηρακλή Κέρκυρας
    02/06/2026
    ΟΛΚΕ: Καμία πρόθεση μετεγκατάστασης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου
    02/06/2026
    ΝΑΟΚ: Δύο όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στους Μακεδονικούς Αγώνες
    31/05/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
     Ο ‘εκδημοκρατισμός’ του ναζιστικού παρελθόντος της Ουκρανίας
    31/05/2026
    «Πλυντήρια» του Γ’ Ράιχ…
    30/05/2026
    Μόνο ΕΓΩ! “Πάψτε, παπάδες, τα χαρτιά και κλείστε τα βαγγέλια!”
    28/05/2026
Ανάγνωση Τα παιδιά ενώνουν δύο λαούς
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΑΡΘΡΑ

Τα παιδιά ενώνουν δύο λαούς

*Γράφει ο Βασίλης Μελίδης

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΛΙΔΗΣ
Δημοσιεύτηκε 12/09/2023
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Όταν πρόκειται για τα παιδιά πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί και αποτελεσματικοί. Από τη στιγμή που λάβαμε το αίτημα από το Δήμαρχο της Οδησσού για τη δυνατότητα ίσως και τη πιθανότητα φιλοξενίας ορισμένων παιδιών της πόλης του στο νησί μας, το θεωρήσαμε ως κάτι που οφείλαμε να πραγματοποιήσουμε για χάρη αυτών των αθώων ψυχών.
Η Οδησσός , μια πόλη που κρύβει τόση πολλή Ελλάδα στη μακρά ιστορία της, έχοντας μάλιστα και μια έντονη σύνδεση ιστορικά με τη Κέρκυρά μας, είναι δυστυχώς μία από τις πόλεις που βιώνουν ακόμη και σήμερα το φρικτό πόλεμο μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας. Όπως όλοι γνωρίζουμε ,τα πρώτα θύματα ενός πολέμου είναι τα παιδιά ,που χωρίς θέληση και επιλογή βιώνουν τις τρομακτικές αυτές στιγμές. Ως πολίτες αρχικά και κατ’ επέκταση ως Δημοτική Αρχή αισθανθήκαμε συγκινημένοι μόνο στην ιδέα ότι μας δίνεται αυτή η ευκαιρία να ροσφέρουμε ανακούφιση , ξεγνοιασιά και χαμόγελα σ’ αυτά τα τρυφερά πλάσματα που έχουν ξεχάσει πως να είναι παιδιά .
Έτσι , λοιπόν, έχοντας απέραντη θέληση και διάθεση για αυτή τη φιλοξενία , και με τη θετική στήριξη του ΔΣ των κατασκηνώσεων απέμενε μόνο η οργάνωση και η ρύθμιση των λεπτομερειών που προκύπτουν. Κλείσαμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας στον καθένα και σε κάθε τι που προσπαθούσε να εμποδίσει αυτήν την φιλοξενία για μικροπολιτικές σκοπιμότητες . Σηκώσαμε τα μανίκια και ξεκινήσαμε με λαχτάρα να δουλεύουμε για αυτό που θα ακολουθούσε. Αρχικά, προτείναμε στο Δήμαρχο της Οδησσού να ορίσει των αριθμό των παιδιών και των συνοδών τους. Τριάντα πέντε παιδιά ηλικίας 10-16 ετών και δέκα συνοδοί συντέλεσαν την αποστολή που έφτασε στη Κέρκυρα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων Σταματίου Δεσύλλα. Μέσα σε 3 μέρες και από όταν λάβαμε τη τελική επιβεβαίωση για την άφιξη των παιδιών , με την βοήθεια του 8ου Συστήματος Προσκόπων και του κ. Πασχαλίδη Δημήτρη , στήσαμε 12 ολοκαίνουργιες σκηνές και τις εξοπλίσαμε με 5 κρεβάτια την κάθε μια για την καλύτερη άνεση των παιδιών . Είχε προηγηθεί ο καθαρισμός και ο ευπρεπισμός του χώρου και των τουαλετών από τα συνεργεία του Δήμου καθώς και εξοπλίστηκαν όλοι οι χώροι με τα απαραίτητα υλικά. Τα ψυγεία και οι αποθήκες τροφίμων γέμισαν με τρόφιμα , νερά , παγωτά και γενικά ότι χρειαζόταν για να ικανοποιηθούν τα παιδάκια . Φυσικά, τίποτα δεν θα είχε επιτευχθεί αν δεν υπήρχε η στήριξη και η βοήθεια της κοινωνίας μας . Χάρη στους Κερκυραίους πολίτες και στις μικρές και μεγάλες τοπικές επιχειρήσεις , καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες που υπήρχαν σε σίτιση και εξοπλισμό .
Στην ηρεμία του όρμου των Γουβιών , τα παιδιά ξέφυγαν από τις εικόνες τρόμου που αντίκριζαν στο σπίτι τους. Αισθάνθηκαν και πάλι παιδιά. Απολάμβαναν το μπάνιο τους, έπαιζαν χαρούμενα και ανέμελα . Ο χώρος των κατασκηνώσεων πλημμύριζε από τα γέλια και τις χαρούμενες φατσούλες των μικρών αυτών ηρώων. Επίσης , έλαβαν χώρα ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, όπως και η επίσκεψή τους στη πόλη μας , στο ναό του Αγίου , στο Βίδο και στο υδάτινο πάρκο αναψυχής. Στην εξέλιξη της διαμονής αυτής, επισκέφθηκε τη Κέρκυρα η Ουκρανή Βουλευτής Tamila Afanasyeva, γεγονός που θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο στη σύσφιξη των σχέσεων της πόλης μας σε σχέση με την Οδησσό αλλά και θα προωθήσει την εικόνα μιας φιλόξενης και αλληλέγγυης Κέρκυρας . Ένα απόγευμα ,μάλιστα , είχε κάτι το πολύ ιδιαίτερο και συγκινητικό… Οι μικροί μας φίλοι , δεδομένου ότι φοιτούν σε μουσικό σχολείο, οργάνωσαν μια μικρή μουσικοχορευτική γιορτή με προσκεκλημένους όλους εμάς που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και φυσικά την Δήμαρχο Μερόπη Υδραίου προκειμένου να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους για αυτήν την φιλοξενία . Δεν υπήρχε μεγαλύτερη ηθική ικανοποίηση και ευτυχία προς αυτά τα παιδιά που θέλησαν να μας ευχαριστήσουν με αυτό το τρόπο .
Κάπου εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι εκτός από τον υπογράφοντα , η φιλοξενία αυτή οφείλεται και στη τεράστια προσπάθεια του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ανδρέα Σκούπουρα και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Γιώργου Πουλή. Προσφέροντας μια όαση διακοπών σ΄ αυτά τα παιδιά της Οδησσού είναι για μας μεγάλη ηθική ικανοποίηση που γρήγορα και αποτελεσματικά κατορθώσαμε να γίνει πραγματικότητα. Σίγουρα υπήρξαν από διάφορες πλευρές γκρίνιες και ενστάσεις , το περιμέναμε άλλωστε και λόγο προεκλογικής περιόδου, αλλά η μεγαλοψυχία πρέπει να είναι προσόν όποιου εμπλέκεται με τα κοινά.

Η Κέρκυρα φόρεσε την πένθιμη φορεσιά της (pics)
Στην Κέρκυρα, κάτω από το φως του Σύμπαντος!
Tο «ματωμένο» Αυγουστιάτικο Φεγγάρι πάνω από το Παλαιό Φρούριο
Μαγεία! Ένα κεραυνοσύννεφο πάνω από την Ερείκουσα!
Ο Β. Μελίδης, πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων και Βιοτεχνών Υαλοπινάκων Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Καρύδη: Πτήση στα 13.68μ. στo Gala της Φιλοθέης
  • ΠΑΟ Κορακιάνας: «Γήπεδο-βιτρίνα» χωρίς αποδυτήρια
  • Στις 16 Ιουνίου, το γλέντι της ΕΛΜΕ
  • Κέρκυρα: Μωρά ρακούν στη Γλυφάδα
  • Αποκαλύφτηκε καταρράκτης έξω από την Κληματιά

Τελευταία σχόλια

  1. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  2. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  3. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ
  4. ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Οι Φωτογραφίες…
  5. Σπυρος Στεφανίδης στο Φιλαρμονική Μάντζαρος: Εξέχουσα λειτουργός του πολιτισμού η Τένια Ρηγάκου

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Διεθνής διάκριση για τον Αλέξανδρο Μελίδη

30/08/2023

Εντυπωσιακές εικόνες από την καταιγίδα στην Κέρκυρα

29/08/2023

Μελίδης: Παρέχεται πόσιμο νερό με επάρκεια σε όλους στον Βίδο

08/08/2023

Ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Παλαιοκαστρίτσα (pics)

14/08/2022
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise