Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    «Διακήρυξη της Κέρκυρας»: Οι 13 διεκδικήσεις των νησιωτικών Περιφερειών στη συνάντηση της Ρόδου
    31/07/2026
    Αυλωνίτης: Οι ένστολοι της Κέρκυρας είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη!
    31/07/2026
    Μαχειμάρης: Στους πεσόντες του καθήκοντος οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη
    31/07/2026
    Ο Γκίκας για την πρωτοβουλία “Smart Island – Gov Access Booth”
    31/07/2026
    Μπιάγκης: Είκοσι «καυτά» ερωτήματα για τον Ψυχιατρικό Τομέα
    31/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Το πρόγραμμα εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου στο Βίδο
    31/07/2026
    Κέρκυρα: Τραυματισμός 19χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Γλυφάδα
    31/07/2026
    limeniko skafos
    Λευκάδα: Διάσωση ακυβέρνητης λέμβου με τέσσερις επιβαίνοντες
    31/07/2026
    Δυο συλλήψεις για ηχορύπανση στη Ζάκυνθο
    31/07/2026
    Διακοπή ρεύματος την Τρίτη – Δείτε που
    31/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Σωματείο Τουριστικών Λεωφορείων: Προειδοποιούν με διακοπή εξυπηρέτησης λόγω… χάους
    31/07/2026
    Πότε πληρώνονται τα επιδόματα Ιουλίου
    30/07/2026
    ΕΛΜΕ: Νέα επιδρομή συγχωνεύσεων και «κοψίματος» τμημάτων
    29/07/2026
    ΕΛΜΕ: Όσα δεν είδε η Υπουργός Παιδείας στην Κέρκυρα… (video)
    25/07/2026
    Πολυτελές μίνι κρουαζιερόπλοιο στους Παξούς
    24/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Μεγάλη Συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών με έργα Ελλήνων Συνθετών
    31/07/2026
    «Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια» απ’ τον ερασιτεχνικό θίασο νέων Κυνοπιαστών
    31/07/2026
    Ειρήνη Μαλάμου: «Ο χρησμός της κουκουβάγιας»
    30/07/2026
    Στέφανος Βλασακάκης: «Ινγκερούα: Μέρος Πρώτο – Η Κρυστάλλινη Ασπίδα»
    29/07/2026
    «Percussion Goes to the Movies»: Συναυλία του συνόλου κρουστών της ΦΕΜ
    29/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Γ εθνική: Πρεμιέρα εντός για ΑΕΛ και ΟΦΑΜ!
    31/07/2026
    Στην Κέρκυρα η πρεμιέρα του Ιονίου για το Κύπελλο Ελλάδας
    31/07/2026
    Κύπελλο: Με Παλληξουριακό ο ΟΦΑΜ, με Παναγρινιακό η ΑΕ Λευκίμμης
    31/07/2026
    Θλίψη στην Κέρκυρα: Έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Ζουπάνος
    30/07/2026
    Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιώργος Μάνδηλας στην ιστιοπλοΐα
    29/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    H πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι εταιρικό χαρτοφυλάκιο
    31/07/2026
    Ο εθελοντισμός δεν είναι προσωπική άποψη.  Είναι ευθύνη, εκπαίδευση και νομιμότητα
    30/07/2026
    Ο Μαρξ και ο Μπακούνιν… επί σκηνής
    29/07/2026
    Η Κέρκυρα δεν έχει ανάγκη από μαρίνες για mega yacht, έχει ανάγκη από έργα για τις ανάγκες του λαού
    27/07/2026
    Σώπα, μη μιλάς…
    25/07/2026
Ανάγνωση Σπάνε οι Υγειονομικές Περιφέρειες: Ανασύσταση της ΥΠΕ Ιονίων Νήσων
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπάνε οι Υγειονομικές Περιφέρειες: Ανασύσταση της ΥΠΕ Ιονίων Νήσων

Στην σύντομη συνάντηση που είχε ο Υπ. Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης με τους συνδικαλιστικούς φορείς των υγειονομικών την Τετάρτη ανάμεσα στα άλλα δεσμεύτηκε για το “σπάσιμο” των Υγειονομικών Περιφερειών σε 13, όσες δηλαδή και οι διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 16/07/2023
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Στην σύντομη συνάντηση που είχε ο Υπ. Υγείας Μ. Χρυσοχοΐδης με τους συνδικαλιστικούς φορείς των υγειονομικών την Τετάρτη 12 Ιουλίου, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των εργαζομένων, ανάμεσα στα άλλα δεσμεύτηκε για το “σπάσιμο” των Υγειονομικών Περιφερειών σε 13, όσες δηλαδή και οι διοικητικές περιφέρειες της χώρας.

Η είδηση πέρασε στα “ψιλά”των εφημερίδων, ιστοσελίδων κλπ, καθώς αφενός πρωτεύουν ζητήματα που έχουν σχέση με την ιδιωτικοποίηση τομέων υγείας, η υποστελέχωση και τα μισθολογικά αιτήματα των υγειονομικών αλλά και οι περικοπές που έχουν υποστεί τελευταία, και αφετέρου γιατί είναι άνευ σημασίας για τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπου οι έδρες των 7 υπαρχόντων Υγειονομικών Περιφερειών.
Είναι όμως μεγάλης σημασίας για τις τοπικές κοινωνίες στα Ιόνια Νησιά, την Ήπειρο κλπ που τώρα υπάγονται στην 6η ΥΠΕ με έδρα την Πάτρα. Ως εκ τούτου η αλίευση της είδησης για (επανα)σύσταση ή καλύτερα (επανα)θεσμοθέτηση των 13 Υγειονομικών Περιφερειών έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κέρκυρα, αφού αποτελούσε πάγια διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας.

Δεσμεύτηκε

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γιώργος Φλούδας, ο κ. Χρυσοχοϊδης δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το σπάσιμο των υγειονομικών περιφερειών. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών οργανώσεων ούτως ώστε οι Υγειονομικές Περιφέρειες να μετατραπούν από 6 που είναι σήμερα σε 13 και να είναι σε αντιστοιχία με τις διοικητικές περιφέρειες της χώρας, τόνισε.
Στα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ” επίσης υπάρχει ρεπορτάζ το οποίο σε μία μόλις παράγραφο αναφέρει: “Τέλος, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σημείωσε, μεταξύ άλλων, στην αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ ότι άμεση θα είναι η νομοθέτηση των αλλαγών στις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας μας, με την πιο βασική αλλαγή να είναι η αύξηση των ΥΠΕ από επτά σε δεκατρείς, προκειμένου τα γεωγραφικά όρια των αρμοδιοτήτων κάθε ΥΠΕ να συμπίπτουν με εκείνα των διοικητικών περιφερειών της χώρας μας”.
Ανάμεσα στα άλλα και η αναφορά στο healthstories.gr:
“Αυτή τη στιγμή η επικράτεια έχει διαιρεθεί στις ακόλουθες 7 ΥΠΕ:
1η ΥΠΕ (Αττικής)
2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου)
3η ΥΠΕ (Μακεδονίας)
4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης)
5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας)
6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας)
7η ΥΠΕ (Κρήτης)
Ωστόσο για κάποιες Περιφέρειες η αυτονομία αποτελεί πάγιο αίτημα των τελευταίων χρόνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Ήπειρος. Ανήκει στην 6η ΥΠΕ που εδρεύει στην Πάτρα και έχει επίσης στη δικαιοδοσία της την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου.
Η δημιουργία μιας ΥΠΕ με αρμοδιότητα την Ήπειρο ήταν δέσμευση προηγούμενων πολιτικών ηγεσιών, αλλά ακόμη δεν έχει υλοποιηθεί. Ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε αυτό, με την υπόσχεση ότι θα γίνει πράξη σύντομα”.

Κατά τα λοιπά…

Όσον αφορά στα σοβαρά αιτήματα του κλάδου, για μερικά ο Υπ.Υγείας δήλωσε ότι “θα τα μελετήσει” για άλλα φάνηκε ανυποχώρητος ενώ θετικός εμφανίστηκε για το αίτημα να σταματήσουν τα rapid test των ανεμβολίαστων υγειονομικών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ
“Θέσαμε τα αιτήματα όπως περιγράφονται στο σχετικό Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ για την κινητοποίηση. Χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ιδιωτικοποίηση στην υγεία, επιστροφή εργολάβων και απολύσεις ΣΟΧ, νομοθετική ρύθμιση για νέες ΣΟΧ στα Νοσοκομεία, αύξηση μισθών, ωρομισθίου, διόρθωση αδικιών στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απόσυρση της Π.Ν.Π. για τις διακομιδές από πυροσβέστες, ένστολους, ΟΤΑ και το πάσης φύσεως προσωπικού των Κέντρων Υγείας, ΒΑΕ, κατάργηση προληπτικών rapid test στους ανεμβολίαστους κλπ.
Ο Υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Είπε θα δώσει έμφαση σε προσλήψεις προσωπικού με κίνητρα, θα καταργηθούν τα προληπτικά rapid test στους ανεμβολίαστους, θα εξετάσει όλα τα αιτήματα και θα δώσει απαντήσεις, ζητώντας τη συνεργασία της ΠΟΕΔΗΝ, των άλλων υγειονομικών φορέων και των εργαζόμενων.
Ζητήσαμε την άμεση παρέμβασή του για χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους Διευθυντές και Υποδιευθυντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στα Νοσοκομεία, γιατί αυθαίρετα οι Διοικήσεις σε κάποια Νοσοκομεία προχώρησαν στην περικοπή του και μας είπε ότι θα το πράξει. Επιμένει στην εφαρμογή της Π.Ν.Π. για την συμμετοχή των πυροσβεστών, των ένστολων και του πάσης φύσεως προσωπικού των Κέντρων Υγείας στις διασώσεις”.
Σύμφωνα πάντως με την πλειοψηφία των δημοσιευμάτων το κλίμα ήταν καλό και σε αυτό συνέβαλε και η ανακοίνωση την Τρίτη του νέου μισθολογίου που θα ισχύσει από 1/1/2024 στο Δημόσιο και το γεγονός ότι έρχονται αυξήσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους για πρώτη φορά μετά το 2009.
Σε κάθε περίπτωση οι υγειονομικοί ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις γιατί καλό μεν το κλίμα, αλλά τα αιτήματα -τα σοβαρότερα τουλάχιστον- μένουν χωρίς κάποια λύση, ενώ κάποιες άλλες δεσμεύσεις “μένει να φανούν από το αποτέλεσμα”.
Ως εκ τούτου αναμένεται να συνεδριάσουν τα όργανα της ΠΟΕΔΗΝ και πάντως είναι έτοιμοι για “νέα πανελλαδική κινητοποίηση παραμονή εγκαινίων της ΔΕΘ με συγκέντρωση 8.30πμ στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης”.

 

 

Μπιάγκης: Τι θα γίνει με την επανασύσταση των 13 Υγειονομικών Περιφερειών;
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σωματείο Τουριστικών Λεωφορείων: Προειδοποιούν με διακοπή εξυπηρέτησης λόγω… χάους
  • «Διακήρυξη της Κέρκυρας»: Οι 13 διεκδικήσεις των νησιωτικών Περιφερειών στη συνάντηση της Ρόδου
  • Το πρόγραμμα εορτασμού του Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου στο Βίδο
  • Μεγάλη Συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών με έργα Ελλήνων Συνθετών
  • Κέρκυρα: Τραυματισμός 19χρονου σε θαλάσσια παιδική χαρά στη Γλυφάδα

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise