Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Γκίκας: 1,125 εκ. ευρώ στα Ιόνια μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου
    05/08/2026
    Η Google μετά την κατακραυγή, “ανέβασε” πάλι τη Φαιακία! Και πάλι χωρίς εξηγήσεις…
    05/08/2026
    Ψηφιακή αυθαιρεσία και «καραμπινάτη» λογοκρισία στη «Φαιακία»
    05/08/2026
    Βάρελης: Η Βόρεια Κέρκυρα χρειάζεται λύσεις στη διαχείριση του νερού, όχι συγκέντρωση αρμοδιοτήτων
    03/08/2026
    Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για το χαμό του Λάκη Χαλκιά
    03/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συνεργασία Ένωσης Ξενοδόχων και Πυροσβεστικής για την πρόληψη πυρκαγιών
    05/08/2026
    istioforo
    Μηχανική βλάβη σε ιταλικό ιστιοφόρο βόρεια των Οθωνών
    05/08/2026
    Kατέληξε 78χρονος λουόμενος στην παραλία του Λαγανά
    05/08/2026
    Το πρόγραμμα εορτασμών για το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα
    05/08/2026
    Το πρόγραμμα της Λιτανείας στο Μαντούκι
    05/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
    Τρίτος εθνικός προορισμός το Ιόνιο με οδηγό την Κέρκυρα
    02/08/2026
    ΟΛΚΕ: Σχέδιο για 560 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και επενδύσεις στο Ιόνιο
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Φιλαρμονική Aγ. Ματθαίου: Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής στον Λορέντζο Μαβίλη
    05/08/2026
    Συναυλία της ΦΕΜ στις 11 Αυγούστου
    05/08/2026
    Φιλαρμονική Καποδίστριας: Wind Ensemble, ρυθμοί ανάμεσα στις δεκαετίες
    05/08/2026
    Αδελφοποιήθηκαν οι φιλαρμονικές “Σ. Σαμάρας” και Λευκάδας
    05/08/2026
    Ανοίγει τα φτερά της για τις μεγάλες σκηνές η Δέσποινα Ειρήνη Πουλιάση
    04/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιστιοπλοΐα, παιχνίδι και γιορτινή ατμόσφαιρα στην πρώτη ημέρα του Ράλι Ιονίου
    05/08/2026
    Ξεκίνησαν οι εργασίες στη μικρή πισίνα του κολυμβητηρίου
    05/08/2026
    Με Δόση και Καρύδη η αποστολή-ρεκόρ της Ελλάδας στο Μπέρμιγχαμ
    04/08/2026
    Γυναικείο χάντμπολ: Χτίζει ομάδα ανόδου ο Κερκυραϊκός
    04/08/2026
    Άρχισαν οι εργασίες αναβάθμισης του ΕΑΚΚ
    03/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί να μας ‘σώσει’…
    01/08/2026
    H πολιτιστική κληρονομιά δεν είναι εταιρικό χαρτοφυλάκιο
    31/07/2026
    Ο εθελοντισμός δεν είναι προσωπική άποψη.  Είναι ευθύνη, εκπαίδευση και νομιμότητα
    30/07/2026
    Ο Μαρξ και ο Μπακούνιν… επί σκηνής
    29/07/2026
    Η Κέρκυρα δεν έχει ανάγκη από μαρίνες για mega yacht, έχει ανάγκη από έργα για τις ανάγκες του λαού
    27/07/2026
Ανάγνωση Τσίπρας: Άφησαν τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Άφησαν τον τουρισμό στον αυτόματο πιλότο

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα για χάραξη νέας εθνικής στρατηγικής στρατηγικής για τον Τουρισμό.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 14/06/2023
Κοινοποίηση
10 λεπ. ανάγνωση

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα για χάραξη νέας εθνικής στρατηγικής στρατηγικής για τον Τουρισμό.

Αναφερόμενος στον Τουρισμό ο Αλέξης Τσίπρα από το Ηράκλειο της Κρήτης τόνισε πως «παρά τη βαρύνουσα σημασία του για την εθνική οικονομία» ο τομέας αυτός «δυστυχώς δεν αποτελεί αντικείμενο συγκροτημένου πολιτικού σχεδιασμού».

Όπως εξήγησε αυτό «λειτουργεί εις βάρος της αναγκαίας εθνικής στρατηγικής για έναν τομέα που, κατά τα άλλα, χαρακτηρίζουμε ως «εθνικό πρωταθλητή» και ατμομηχανή της οικονομίας» της χώρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως σε «μια περίοδο κρίσεων, βαθιών αλλαγών αλλά και πρωτοφανών δημοσιονομικών δυνατοτήτων η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να αφήσει τον ελληνικό τουρισμό στον αυτόματο πιλότο».

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας: «Αποτέλεσμα αυτής της επιλογής είναι ο ελληνικός τουρισμός σήμερα να παρουσιάζει ουσιαστικές δομικές ελλείψεις, ως προς τις υποδομές, τη διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, το θεσμικό πλαίσιο, που τον καθιστούν ολοένα και πιο αδύναμο παίκτη σε μία όλο και πιο ανταγωνιστική και σύνθετη διεθνή αγορά και «έρμαιο» των διεθνών γεωπολιτικών εξελίξεων».Παρακολουθείστε Live την ομιλία του:

Πέντε χαρακτηριστικά της νέας εθνικής στρατηγικής για τον Τουρισμό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «χάραξη μίας νέας εθνικής στρατηγικής για τον ελληνικό τουρισμό».

«Πέντε είναι τα βασικά της χαρακτηριστικά» εξήγησε και ανέφερε:

Η διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με τον καθορισμό κεντρικών στόχων σε εθνικό επίπεδο και εξειδικευμένων, διαφοροποιημένων στόχων σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης της τουριστικής ανάπτυξης που να λαμβάνει υπόψη τη διασύνδεσή του με άλλους κρίσιμους κλάδους της εθνικής και τοπικής οικονομίας και ιδιαίτερα με τον πρωτογεννή τομέα.
Η μετάβαση των τουριστικών επιχειρήσεων σε ένα νέο μοντέλο διαχείρισης της ενέργειας και των απορριμμάτων καθιστώντας τες εθνικούς πρωταθλητές στην εξοικονόμηση και στην ιδιωκατανάλωση ενέργειας και μπολιάζοντας τες με την αρχή της «κυκλικότητας» σε όλα τα στάδια της παραγωγής και της κατανάλωσης του τουριστικού προϊόντος.
Η έμφαση στις ασφαλείς και πράσινες μεταφορές και υποδομές που αποτελούν προϋπόθεση της ανθρώπινης μετακίνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως «Πεποίθησή μας είναι ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι σήμερα σε θέση να κάνει το άλμα προς ένα πράσινο παραγωγικό μοντέλο. Οι διαθέσιμοι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης μας επιτρέπουν να σχεδιάσουμε ένα πιο φιλόδοξο πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας σε ξενοδοχεία και μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις που να αποτελέσει το όχημα για την ανακαίνιση των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων στον κλάδο».

«Απόλυτη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το επόμενο»

«Θέλουμε περισσότερο σύγχρονες, καινοτόμες, δυνατές ΜμΕ οι οποίες να είναι βιώσιμες και να προσφέρουν σταθερές και καλές θέσεις εργασίας.
Αυτό το σχέδιο το δικό μας είναι σε πλήρη αντίθεση με την έκθεση Πισσαρίδη αν θυμάστε. Πάνω στην οποία έκθεση βασίστηκε το σχέδιο της κυβέρνησης Ελλάδα 2.0 για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Δεν υλοποιήθηκε στο σύνολό του αυτό το σχέδιο διότι το διέκοψε η πανδημία.

Το σχέδιο αυτό προβλέπει την απόλυτη συρρίκνωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα. Διεκόπη από την πανδημία ου οδήγησε στη δυνατότητα να δοθούνε σημαντικές επιδοτήσεις εκείνη την περίοδο, επιστρεπτέες προκαταβολές το σχέδιο για την επόμενη τετραετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν είναι προκαταβολές ούτε καν επιστρεπτέες.

Είναι συρρίκνωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Να το έχουμε καλά στο μυαλό μας. Και αν κάποιοι μέσα από τη φαιά προπαγάνδα τους κατηγόρησαν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν ήθελε να αυξήσει τις εισφορές στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και στους αγρότες η αλήθεια είναι ότι το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ρυθμίσεις στα χρέη μικρομεσαίων επιχειρηματιών και των αγροτών.Όχι αυξήσεις στις εισφορές.
Αντιθέτως αυτοί που με τη μαύρη προπαγάνδα τους μας κατηγόρησαν ότι έχουμε σχέδιο αυξήσεων εισφορών άφησαν ένα πολύ σημαντικό μέρος ελεύθερων επαγγελματιών έξω από τη δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ηράκλειο.
Πρόβλημα είναι το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης της ΝΔ

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναγνωρίζει τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό «ως ισότιμους και πολύτιμους εταίρους στη χάραξη της εθνικής στρατηγικής που ανέπτυξα παραπάνω, αλλά και συνολικά στην εκπόνηση ενός Νέου Παραγωγικού Υποδείγματος για τη χώρα».
«Θέλουμε περισσότερο σύγχρονες, καινοτόμες και δυνατές ΜμΕ οι οποίες να είναι βιώσιμες και να προσφέρουν σταθερές και καλές θέσεις εργασίας» πρόσθεσε και συμπλήρωσε πως «Οι ΜμΕ χρειάζονται στήριξη για να μεγαλώσουν, να συνεργαστούν, να επενδύσουν στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας».
«Για εμάς οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες δεν συνιστούν «πρόβλημα» για την ελληνική οικονομία – όπως έχει υποστηρίξει η Νέα Δημοκρατία – αλλά κεντρικό πυλώνα της λύσης του ευρύτερου ζητήματος που μας απασχολεί και αφορά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Το «πρόβλημα» λοιπόν δεν είναι οι ΜμΕ, αλλά το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης το οποίο προωθούν η Νέα Δημοκρατία και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, ένα μοντέλο ανάπτυξης που καταδικάζει τις ΜμΕ στο περιθώριο και επιδιώκει την εξαφάνισή τους», είπε στη συνέχεια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μία ιστορική ευκαιρία.

«Έχουμε μπροστά μας μια ιστορική ευκαιρία, το Ταμείο Ανάκαμψης. Η κατανομή των πόρων του δίνει προοπτική ανάταξης του παραγωγικού μοντέλου της Ελλάδας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Για τη Νέα Δημοκρατία, όμως, η προοπτική αυτή εξαντλείται στην μετατροπή του Ταμείου σε μηχανισμό περαιτέρω ενίσχυσης των λίγων και ισχυρών.
Εμείς, αντίθετα, προτείνουμε την ανακατανομή των πόρων με τρόπο δίκαιο και στοχευμένο, τη διάχυσή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους κλάδους, φορείς και επιχειρήσεις, ώστε να διασφαλίσουμε την μακροπρόθεσμη ευημερία του συνόλου της ελληνικής οικονομίας, την εξωστρέφεια, την καινοτομία, τον υγιή ανταγωνισμό».

«Αυτό είναι ένα από τα πιο κομβικά διλήμματα που καλούμαστε να απαντήσουμε στις κάλπες της 25ης Ιουνίου» εξήγησε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε λέγοντας: «Και το δίλημμα αυτό αναδεικνύεται διαρκώς τις τελευταίες ημέρες, με ιδιαίτερα οξύ τρόπο, μέσα από ένα κρεσέντο αλαζονείας και εκβιασμών από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Το μήνυμα που εκπέμπουν είναι ξεκάθαρο: Όποια κοινωνική ομάδα, όποιος παραγωγικός κλάδος τολμά να διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον, μια δικαιότερη κατανομή του πλούτου που παράγει αυτή η χώρα, θα περάσει δύσκολα, θα αντιμετωπίζεται ως «πρόβλημα», ως εσωτερικός εχθρός».

Υψώστε φραγμό στην αλαζονεία της εξουσίας

«Για αυτό σήμερα από εδώ, από τη δημοκρατική Κρήτη, απευθύνω μία πρόσκληση σε όλες και όλους ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και επιλογές: Υψώστε φραγμό στην αλαζονεία της εξουσίας, ενισχύστε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάρτε στα χέρια σας την υπόθεση της ανατροπής των συσχετισμών. Να γεμίσουμε τον χάρτη με νομούς στο χρώμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να γεμίσουμε τον χάρτη με το μόνο χρώμα που ενοχλεί την αλαζονεία της Δεξιάς», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η Νέα Δημοκρατία κάνει πράξη το πρόγραμμά της για τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους»
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ακόμη πως «στη δική μας αντίληψη, τα συμφέροντα των μικρών και μεσαίων επιχειρηματιών και των εργαζόμενων στον τουρισμό δεν είναι αντιθετικά.

Στόχος μας είναι ένα κανονιστικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει ένα δίκαιο και παραγωγικό μοντέλο. Που θα επιτρέπει από τη μία την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και από την άλλη την ασφάλεια των εργαζομένων σε αυτές».
«Για να φτάσουμε όμως εκεί, χρειάζεται να δούμε τη μεγάλη εικόνα», συμπλήρωσε.

«Η εργασία στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό που το γνωρίζετε κι εσείς πολύ καλά: την ειδική, ενίοτε και προσωπική σχέση του επιχειρηματία και του εργαζόμενου. Η ευημερία του ενός είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ευημερία του άλλου. Όταν σε έναν κλάδο ή σε μια περιοχή λειτουργούν επιχειρήσεις με άθλιες εργασιακές σχέσεις, που εκμεταλλεύονται και υπο-αμοίβουν τους εργαζόμενούς τους, δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού απέναντι σε όλους εσάς, που γνωρίζετε πως μια υγιής αγορά που λειτουργεί με κανόνες συνεπάγεται αυξημένη παραγωγικότητα και χαμηλότερο turnover των εργαζομένων. Συνεπάγεται, δηλαδή, ευημερία για όλους», τόνισε.
«Αντίθετα, η επικράτηση του «νόμου της ζούγκλας», εργασιακής και επιχειρηματικής, δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο που έχει ένα και μόνο αποτέλεσμα: Τη νομοτελειακή ενίσχυση των μεγάλων και ισχυρών ομίλων σε βάρος τόσο της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όσο και της κοινωνίας συνολικά», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτός είναι ο μετασχηματισμός που συντελείται αυτή τη στιγμή: Η Νέα Δημοκρατία κάνει πράξη το πρόγραμμά της για τη συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, την περιθωριοποίηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, την ενίσχυση των λίγων και ισχυρών, την υποτίμηση της εργασίας, τη μετατροπή της χώρας μας σε μία χώρα «φτηνής ανάπτυξης»», πρόσθεσε.

Tσίπρας: Κάλεσμα στις πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις της ΕΛ.Α.Σ
Τρεις Κερκυραίοι στο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ του Τσίπρα
Τσίπρας: Η «Νέα Μεταπολίτευση» χρειάζεται «Νέο Πατριωτισμό» και «Ηθική Επανάσταση» – «Με τη στασιμότητα ή την αλλαγή»
Οι 300+1 που υπογράφουν την Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΛΑΣ – Όλα τα ονόματα
Αυλωνίτης για Τσίπρα: Δεν επαιτώ ούτε απαιτώ, είναι ο φυσικός ηγέτης της παράταξης
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Γκίκας: 1,125 εκ. ευρώ στα Ιόνια μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου
  • Συνεργασία Ένωσης Ξενοδόχων και Πυροσβεστικής για την πρόληψη πυρκαγιών
  • Μηχανική βλάβη σε ιταλικό ιστιοφόρο βόρεια των Οθωνών
  • Ιστιοπλοΐα, παιχνίδι και γιορτινή ατμόσφαιρα στην πρώτη ημέρα του Ράλι Ιονίου
  • Kατέληξε 78χρονος λουόμενος στην παραλία του Λαγανά

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΕΛ.Α.Σ, το όνομα του κόμματος Τσίπρα – Η ιδρυτική διακήρυξη

26/05/2026

Τσίπρας: Live η Ιδρυτική Διακήρυξη του νέου κόμματος

26/05/2026

Στην τελική ευθεία ο Αλέξης Τσίπρας με όνομα και… τραγούδι!

24/05/2026

Κ. Παυλίδης: Παραιτήθηκα από τον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα Τσίπρα

24/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise