Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Στην Κέρκυρα ο Ανδρουλάκης για το Περιφερειακό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
    15/10/2026 21:49
    Ο Τρεπεκλής έθεσε τα νησιωτικά ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
    15/10/2026 20:19
    O Γκίκας συζήτησε με τον Γ.Γ Άμυνας της Ινδίας για ναυτιλία και ασφάλεια
    15/10/2026 19:25
    Στo επίκεντρο υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση στη συνάντηση ΠΑΣΟΚ – Μαχειμάρη
    15/10/2026 18:48
    Eνισχυτική διδασκαλία σε μαθητές Ρομά στο Λιβάδι Ρόπα
    15/10/2026 18:29
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    MeteoCorfu | Άστατος καιρός στην Ελλάδα, ηπιότερη εικόνα στο Βόρειο Ιόνιο
    15/10/2026 20:23
    Ο Χ. Ράντος τιμήθηκε με τον «Αστυνομικό Σταυρό» για διάσωση ηλικιωμένης από φωτιά
    15/10/2026 20:11
    Νεκρός Κερκυραίος φοιτητής, έπεσε από πολυκατοικία στην Πάτρα
    15/10/2026 19:46
    Στο Λαζαρέτο το ετήσιο μνημόσυνο των εκτελεσμένων της περιόδου 1946 με 1949
    15/10/2026 19:39
    Ευκαιρίες χρηματοδότησης για τις οργανώσεις (και) της Κέρκυρας από το Civil Society Fund
    15/10/2026 18:33
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
    ΕΛΜΕ σε δήμους και Περιφέρεια: λύστε το πρόβλημα στέγασης των εκπαιδευτικών
    13/10/2026 22:21
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Εκδήλωση για την προσφορά του Καποδίστρια στην εκπαίδευση
    15/10/2026 19:22
    Στον Ορφέα η κωμωδία «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»
    15/10/2026 18:45
    «Πού πήγε το 95% του Σύμπαντος και ποιος το πήρε;»
    14/10/2026 23:39
    Τέσσερις υπαίθριες συναυλίες φέρνει στην Κέρκυρα το Queen’s College London
    14/10/2026 17:28
    Εκπαιδευτική δράση του Μουσείου Καποδίστρια στο 2ο ΣΔΕ Κέρκυρας για τη Διεθνή Ημέρα Εκπαίδευσης στη Φυλακή
    13/10/2026 20:08
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Μουμούρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    14/10/2026 21:50
    Πεντάστερη αρχή για τη Βολίδα – Διπλό για τον Κάβο
    14/10/2026 21:23
    Ο Φαίακας, στο F4 του Κυπέλλου ΕΣΚΑΒΔΕ!
    14/10/2026 20:17
    Έφυγε απ’ τη ζωή o εκπαιδευτικός και διαιτητής μπάσκετ, Σπύρος Μπουχάγιαρ
    12/10/2026 23:45
    Πρεμιέρα στη Φλώρινα για τον Δαμοκλή
    12/10/2026 22:54
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Πολιτισμός υπό διάλυση
    15/10/2026 17:47
    “Το «μαύρο» στο START TV αποτελεί πλήγμα για την τοπική ενημέρωση, τα ΜΜΕ και την κοινωνία”
    14/10/2026 17:49
    H Ελλάδα αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη!
    14/10/2026 17:16
    Ποιος σχεδιάζει την Κέρκυρα και για ποιον; Η μαρίνα mega yacht, ο κυβερνητικός σχεδιασμός και ο ρόλος του ΤΕΕ
    14/10/2026 17:13
    Ο ναζισμός εξαπλώνεται: η σιωπή και η απραξία δεν είναι ουδέτερη στάση
    12/10/2026 18:12
Ανάγνωση Ωδείο: Ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο την Παρασκευή
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ωδείο: Ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο την Παρασκευή

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 το Ωδείο Κέρκυρας διοργανώνει ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο με τον βαρύτονο Σωτήρη Τριάντη και την πιανίστα Μαρία Καλουτσάκη.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 24/05/2023 09:56
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 το Ωδείο Κέρκυρας διοργανώνει ρεσιτάλ για φωνή και πιάνο με τον βαρύτονο Σωτήρη Τριάντη και την πιανίστα Μαρία Καλουτσάκη.

Ο τίτλος της εκδήλωσης, Αφιέρωση. Θα παρουσιαστούν τραγούδια των R. Strauss, Quilter, Tosti και Barber. Αίθουσα Φιλαρμονικής Ένωσης “Καποδίστριας”, ώρα 8.30 μ.μ. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ

Ο Σωτήρης Τριάντης γεννήθηκε στην Κέρκυρα όπου ξεκίνησε μαθήματα κλαρινέτου και θεωρητικών στη Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος», της οποίας υπήρξε μέλος επί σειρά ετών. Υπήρξε ενεργό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων, όπως επίσης και της ορχήστρας του Πανεπιστημίου της Bologna στην Ιταλία.
Απόφοιτος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, και με επιπλέον σπουδές στην Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Bologna, εκπαιδεύτηκε στην Ψυχιατρική στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί), έχει εργαστεί ως Ψυχίατρος σε Νοσοκομεία στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο και εργάζεται ως ιδιώτης Ψυχίατρος στην Κέρκυρα.
Σπούδασε μονωδία με υποτροφία στο Ωδείο «Νικόλαος Μάντζαρος», καθώς και με τον βαθύφωνο της ΕΛΣ, Τάσο Αποστόλου, και κατέχει δίπλωμα Μονωδίας με Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Παρακολούθησε επίσης την τάξη μελοδραματικής της Ευγενίας Αρσένη στο Ωδείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει masterclass όπερας με τους Δημήτρη Καβράκο, Χριστόφορο Σταμπόγλη και PietroBallo, masterclasslied με τον Andreas Reibenspies και ορατόριου με τον Stephen Varcoe.
Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα – Armonia Atenea με την ορχήστρα των Δήμων Αθηναίων και Κερκυραίων, με την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής του Θ. Αντωνίου, με την ομάδα μουσικού θεάτρου ¨Ραφή¨, καθώς και σε συναυλίες, ως προσκεκλημένος σολίστ, του Μουσικού Συλλόγου Gina Bachauer, της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κέρκυρας, σε παραστάσεις όπερας και μιούζικαλ, στα Φεστιβάλ Salzburg και Αθηνών (σε παραγωγές της Καμεράτα: Romeo e Giulietta / Zingarelli, Kiss me Kate / Porter, Sweeney Todd / Sondheim, Ιοκάστη / Κουρουπός) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο μουσείο Μπενάκη, στον φιλολογικό σύλλογο ‘Παρνασσό’, στο Ωδείο Αθηνών, στο Βeton 7, στο Vault Theater Plus, στο Θέατρο ¨Λευτέρης Βογιατζής¨, στην Ιόνιο Ακαδημία Κέρκυρας και στο θέατρο ‘Απόλλων’ της Ερμούπολης Σύρου (Φεστιβάλ Αιγαίου).
Στους ρόλους που έχει ερμηνεύσει συμπεριλαμβάνονται οι Escamillo (Carmen / Bizet), Silvio (I Pagliacci / Leoncavallo), Aeneas (Dido and Aeneas / Purcell), Sharpless (Madama Butterfly / Puccini), Monterone, Rigoletto (cover) (Rigoletto / Verdi), Πέτρος (El Greco / Χατζηνάσιος), Τραυματιοφορέας (Hinundzuruck / Hindemith), Αlfio (Cavalleria rusticana / Mascagni), Officer (The penalcolony /Glass), The King (The Idea / Holst), Melisso (Alcina / Handel), Υποψήφιος βουλευτής (Ο Υποψήφιος / Ξύνδας)
Η δισκογραφική του δουλειά περιλαμβάνει συμμετοχή σε CD με έργα Επτανησίων συνθετών, καθώς και συμμετοχή στο CD “Rossini” του κόντρα τενόρου FrancoFagioli σε παραγωγή της Deutsche Grammophon, με την Καμεράτα – Armonia Atenea υπό τον Γιώργο Πέτρου. Διδάσκει μονωδία στο Ωδείο Κερκύρας.

 

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΥΤΣΑΚΗ

Γεννήθηκε στην Πρέβεζα και αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας το 1998. Συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου το 2003 με πτυχιακή εργασία στη μουσική δωματίου και υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Κωλέττη.
Είναι επίσης κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του τμήματος Ιστορίας στην ιστορική έρευνα, διδακτική και νέες τεχνολογίες το 2015. Απέκτησε Δίπλωμα Πιάνου (2002) και ανώτερων θεωρητικών: Δίπλωμα Σύνθεσης (2004) και Φυγής (2000) από την τάξη του κ. Νικόλαο Παπαδημητρίου, καθώς και Αντίστιξης, Ειδικού Αρμονίας, Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης μπάντας από την τάξη του κ. Αναστασίου Καζιάνη.
Διδάσκει πιάνο και θεωρητικά στο Ωδείο Κερκύρας, ενώ από το 2003 είναι καθηγήτρια μουσικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα της πιανιστικής συνοδείας. Έχει λάβει μέρος σε διαγωνισμούς και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια συνοδείας με τους Angeline Pondepeyre (CNSM), Rachel Yakar, Jennifer Driscoll και Δημήτρη Γιάκα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και σύνθεσης με τον κ. Θεόδωρο Αντωνίου. Υπήρξε πιανίστα της χορωδίας του Ο.Τ.Ε. Κέρκυρας και έχει εμφανιστεί σε συναυλίες μουσικής δωματίου, αλλά και με φωνητικά ή ορχηστρικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Στην Κέρκυρα ο Ανδρουλάκης για το Περιφερειακό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
  • MeteoCorfu | Άστατος καιρός στην Ελλάδα, ηπιότερη εικόνα στο Βόρειο Ιόνιο
  • Ο Τρεπεκλής έθεσε τα νησιωτικά ζητήματα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  • Ο Χ. Ράντος τιμήθηκε με τον «Αστυνομικό Σταυρό» για διάσωση ηλικιωμένης από φωτιά
  • Νεκρός Κερκυραίος φοιτητής, έπεσε από πολυκατοικία στην Πάτρα

Τελευταία σχόλια

  1. Θεοδωρα στο Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
  2. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  5. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise