Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Προσκλήσεις προϋπολογισμού 39 εκ. υπέγραψε ο Τρεπεκλής στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά»
    23/07/2026
    Γκίκας: Μόνιμες πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ, με ειδική μέριμνα για τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους
    23/07/2026
    Στο Πρόγραμμα «Iόνια Νησιά» το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κέρκυρας
    23/07/2026
    Μπιάγκης: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας για το ελαιοκομικό μητρώο
    23/07/2026
    Αυλωνίτης: Θα λογοδοτήσουν όλοι για τα Τέμπη
    23/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Για την αυτοχειρία του νοσηλευόμενου ασθενή
    23/07/2026
    Συντονιστικό Κατοίκων: Αντιπυρική προστασία & Ανάπλαση του Άλσους Φυλακών, ναι μεν αλλά…
    23/07/2026
    Μαΐστρος μέχρι το Σάββατο – Δροσιά και πιθανότητα τοπικών βροχών την Παρασκευή
    23/07/2026
    Διακομιδή 41χρονης από την Κέρκυρα
    23/07/2026
    Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (και) την Παρασκευή στην Κέρκυρα
    23/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Το «θαύμα» του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
    23/07/2026
    ΕΛΜE: Απαλλακτικές οι πρώτες αποφάσεις για τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς
    23/07/2026
    O ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τη δημόσια στήριξη στο κλείσιμο του 13ου Δημοτικού
    21/07/2026
    Δικαστικό μπλόκο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις εντός πολυκατοικιών
    20/07/2026
    ΕΛΜΕ: Να μη συγκαλυφθεί το νέο, κρατικό έγκλημα στο Άργος
    15/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Aγγελική Κωστάκη: «Ξωθιά»
    22/07/2026
    Μουσική βραδιά στο Φλαγγίνειο: 36 τραγούδια σε ένα βιβλίο
    22/07/2026
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
    «Στα Bήματα του Kαποδίστρια»
    21/07/2026
    Έλενα Σαλιγκάρα: «Εγώ, ο άλλος»
    21/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    «Χαλί», το ανανεωμένο γήπεδο του Αγίου Ματθαίου
    23/07/2026
    Πρωτιά και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Διαβάτη στο Παγκόσμιο Κ23
    23/07/2026
    Με επιτυχία, το τουρνουά μπάσκετ της ΣΤΗΡΙΞΗΣ και του ΚΓΣ
    23/07/2026
    Ο ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας υποδέχτηκε τα παιδιά που πήγαν στο Euro!
    22/07/2026
    ΝΑΟΚ: Δυναμικό «παρών» στο πανελλήνιο αγωνιστικών κατηγοριών
    21/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ακρίβεια και πολιτική σταθερότητα: το πραγματικό διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών
    23/07/2026
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
    Τέσσερις δημόσιες Νομικές ήταν πολλές, τώρα οι ιδιωτικές δεν μας φτάνουν!
    20/07/2026
    Μνήμη και θρήνος για την Κύπρο
    20/07/2026
    Αδιαφορία και ανευθυνότητα
    20/07/2026
Ανάγνωση Μέχρι πότε κάνουμε φορολογικές δηλώσεις 2023 – Τι ξέρουμε για παράταση
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι πότε κάνουμε φορολογικές δηλώσεις 2023 – Τι ξέρουμε για παράταση

Ώρα για φορολογικές δηλώσεις 2023. Μέχρι πότε είναι η υποβολή, νωρίτερα από ποτέ ανοίγει το Taxisnet.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 11/03/2023
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση
forologikes

Ώρα για φορολογικές δηλώσεις 2023. Μέχρι πότε είναι η υποβολή, νωρίτερα από ποτέ ανοίγει το Taxisnet.

Contents
  • Καταργείται το πρόστιμο εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης με έναν όρο
  • Τα SOS της φορολογικής δήλωσης 2023

Αποκαλύπτεται σε λίγες μέρες το νέο έντυπο για τις φορολογικές δηλώσεις 2023 που ξεκινούν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά φέτος. Η πλατφόρμα του Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων αναμένεται να ανοίξει πριν την 25η Μαρτίου, είναι δηλαδή πλέον, θέμα μερικών ημερών για να ξεκινήσει η διαδικασία. Το νέο έντυπο της δήλωσης θα κρύβει και εκπτώσεις φόρου και αλλαγές.

Ως προς το βασικό έντυπο, αυτό θα είναι το ίδιο και οι κωδικοί θα παραμείνουν αμετάβλητοι για τους περίπου 8.500.000 φορολογούμενους που θα δηλώσουν τα εισοδήματά τους για το 2022. Αυτό που θα αλλάξει φέτος είναι ότι το έντυπο Ε3 θα είναι προσυμπληρωμένο με τα έσοδα και τα έξοδα που έχουν δηλώσει επιχειρήσεις και επαγγελματίες στο MyData. Οι κωδικοί είναι «ανοιχτοί» και θα υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης. Ωστόσο, εισοδήματα όμως από μισθούς ή συντάξεις είναι επίσης προσυμπληρωμένα και δεν υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης.

Η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεις θα είναι και φέτος μέχρι τις 30 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία αναφορά για παράταση, όμως, δεν είναι καθόλου απίθανο να ανακοινωθεί αργότερα, μέσα στον Ιούνιο. Πέρσι, είχε ανακοινωθεί παράταση μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου. Ο φόρος που θα προκύψει θα εξοφληθεί σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις με την τελευταία να είναι προγραμματισμένη να πληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου του 2024. Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, όσοι πληρώσουν εφάπαξ τον φόρο που τους αναλογεί έως και την 31η Ιουλίου, λαμβάνουν έκπτωση 3% επί του συνολικού ποσού.

Καταργείται το πρόστιμο εκπρόθεσμης φορολογικής δήλωσης με έναν όρο

Έρχεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, διάταξη η οποία θα καταργεί το πρόστιμο σε όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Τα πρόστιμα που ορίζει ο νόμος είναι από 100 μέχρι 500 ευρώ. Ωστόσο, η κατάργηση του προστίμου δεν θα αφορά ανεξαιρέτως όλους τους φορολογούμενους. Θα ισχύει μόνο για εκείνους που ο φόρος που πρέπει να πληρώσουν, δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Τα SOS της φορολογικής δήλωσης 2023

Τα σημεία στα οποία θα πρέπει να εστιάσουν οι φορολογούμενοι για να εξασφαλίσουν εκπτώσεις φόρου, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», είναι τα εξής:

  • Όσοι υποβάλλουν για πρώτη φορά δήλωση με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 327-328 του Ε1 προκειμένου να υπολογιστεί η προκαταβολή φόρου μειωμένη κατά 50%.
  • Οι φορολογούμενοι που έχουν συμπληρώσει το 70ό έτος της ηλικίας τους αλλά και όσοι κατοικούν μόνιμα σε χωριά με πληθυσμό έως 500 κατοίκους και σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, εκτός αν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, δεν θα πρέπει να ξεχάσουν να συμπληρώσουν τον κωδικό 023-024 για να απαλλαγούν από την κάλυψη του 30% του εισοδήματός τους με ηλεκτρονικές αποδείξεις.
  • Όσοι είναι 65 ετών και άνω θα πρέπει να το δηλώσουν στους κωδικούς 013-014 για να έχουν έκπτωση 30% στα τεκμήρια διαβίωσης.
  • Οι νέοι επιτηδευματίες θα πρέπει να συμπληρώσουν τον κωδικό 017-018 για να κερδίσουν «κούρεμα» 50% στον ελάχιστο φορολογικό συντελεστή. Δηλαδή ο συντελεστής από το 9% μειώνεται στο 4,5% με την προϋπόθεση ότι το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα που προέρχεται από την επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν το 2022 μέχρι 10.000 ευρώ.
  • Οι φορολογούμενοι που αμείβονται με «μπλοκάκι» θα πρέπει να το δηλώσουν για να κερδίσουν έκπτωση φόρου που μπορεί να φθάσει μέχρι τα 777 ευρώ για κάθε άγαμο χωρίς εξαρτώμενα τέκνα, μέχρι τα 810 ευρώ για κάθε έγγαμο γονέα με 1 εξαρτώμενο τέκνο, μέχρι τα 900 ευρώ για κάθε έγγαμο γονέα με 2 εξαρτώμενα τέκνα και μέχρι τα 1.120 ευρώ για κάθε έγγαμο γονέα με 3 εξαρτώμενα τέκνα.
  • Όσοι ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα με ιδιότητα εμπορική και έχουν γεννηθεί μέχρι και την 31-12-1960 θα πρέπει να το δηλώσουν προκειμένου να εξαιρεθούν αυτόματα από το τέλος επιτηδεύματος.
  • Έκπτωση φόρου με e-αποδείξεις. Στο νέο έντυπο Ε1 θα προστεθεί ένας νέος κωδικός στον οποίο θα αναγραφούν οι δαπάνες που εξοφλήθηκαν το 2022, με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, με αποδέκτες συγκεκριμένους κλάδους επαγγελματιών. Τα ποσά θα είναι προσυμπληρωμένα από την ΑΑΔΕ, με βάση τα στοιχεία που θα αποστείλουν οι τράπεζες αλλά, εφόσον ο φορολογούμενος διαφωνεί με το ύψος τους, μπορεί να δηλώσει τις δαπάνες που προκύπτουν από τις αποδείξεις που έχει συγκεντρώσει. Η χωριστή αναγραφή των συγκεκριμένων δαπανών γίνεται για να υπολογιστεί χωριστά η πρόσθετη έκπτωση του φόρου μέχρι 2.200 ευρώ για δαπάνες προς επαγγελματίες οι οποίοι βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής. Θα υπάρχει και ένας ακόμη νέος κωδικός, στον οποίο θα συμπληρωθούν τα ποσά που πλήρωσαν με ηλεκτρονικά μέσα οι φορολογούμενοι το 2022 για αμοιβές σε 8 κατηγορίες επαγγελματιών υγείας. Κάθε απόδειξη από τους συγκεκριμένους επαγγελματίες θα μετράει διπλά για την κάλυψη του 30% του ατομικού εισοδήματος κάθε φορολογουμένου και την αποφυγή πληρωμής επιπλέον φόρου 22%.
  • Οι ασφαλιστικές εισφορές που κατέβαλαν το 2022 οι μισθωτοί σε ασφαλιστικούς οργανισμούς υποχρεωτικής ασφάλισης για να εξαγοράσουν χρόνο ασφάλισης (π.χ. χρόνο στρατιωτικής θητείας) μειώνουν το φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία. Για να διασφαλίσει τη μείωση αυτή, κάθε μισθωτός θα πρέπει να αναγράψει το ποσό των εισφορών που πλήρωσε για εξαγορά στον αντίστοιχο κωδικό.
  • Ποσά που δεν θεωρούνται εισοδήματα απαλλάσσονται και από τον φόρο εισοδήματος και από την εισφορά αλληλεγγύης και ταυτόχρονα καλύπτουν προστιθέμενη διαφορά εισοδήματος λόγω τεκμηρίων.
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Έτοιμο το Taxisnet για την παράταση, «όχι» λέει ο ΥΠΟΙΚ
Φορολογικές δηλώσεις 2024: Πότε ξεκινούν – Τι αλλάζει φέτος
Επίσημο: Ανακοινώθηκε παράταση στις φορολογικές δηλώσεις
Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει το TAXIS – Τα “SOS” του Ε1 για εκπτώσεις φόρου
Φορολογικές δηλώσεις 2023: Οι 8 μηνιαίες δόσεις, η έκπτωση φόρου και οι ημερομηνίες «κλειδιά»
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Για την αυτοχειρία του νοσηλευόμενου ασθενή
  • «Χαλί», το ανανεωμένο γήπεδο του Αγίου Ματθαίου
  • Πρωτιά και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Διαβάτη στο Παγκόσμιο Κ23
  • Προσκλήσεις προϋπολογισμού 39 εκ. υπέγραψε ο Τρεπεκλής στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά»
  • ΕΛΜΕ: Το «θαύμα» του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Ποιοι δεν μαζεύουν αποδείξεις φέτος

22/01/2023

Δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

30/08/2022
forologiko

Παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Αυγούστου

21/07/2022
forologikes

ΟΕΕ: Ζητά μετάθεση της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις στα τέλη Σεπτέμβρη

20/07/2022
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise