Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δυο χρόνια Υφυπουργός ο Γκίκας – Η ανάρτησή του
    16/06/2026
    Ο Αυλωνίτης για το έγκλημα της Πύλου
    16/06/2026
    Γκίκας κατηγορεί Μπιάγκη για μικροπολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στους Παξούς
    16/06/2026
    Υδραίου: Ζητά έκτακτη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το Γηροκομείο
    16/06/2026
    Ξεκινά ο 6ος κύκλος μυοκτονίας στη Δημοτική Ενότητα Κερκυραίων
    16/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Σύλλογος San Giacomo: Όχι σε αποσπασματικές παρεμβάσεις για τα ναύδετα στη Γαρίτσα
    16/06/2026
    Δυo επιστημονικές εκδηλώσεις από το ΕΙΘΕ
    16/06/2026
    Προσβάσιμες για ΑμεΑ και φέτος, πέντε δημοφιλείς παραλίες του Δήμου
    16/06/2026
    Σύλληψη 24χρονου στην Κέρκυρα για κατοχή δέματος με κάνναβη
    16/06/2026
    Έλεγχοι τροχαίας: 321 παραβάσεις στην Κέρκυρα σε μία εβδομάδα
    16/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ
    16/06/2026
    “Τα σχολεία έκλεισαν. Το ίδιο και το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο;”
    15/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στους Κουραμάδες
    16/06/2026
    Η Κέρκυρα πρωταγωνιστεί στο νέο crime μυθιστόρημα της Γ. Κοντογεωργοπούλου
    16/06/2026
    Tο Σάββατο, η ετήσια χορευτική παράσταση του Ηπειρωτικού Συλλόγου
    15/06/2026
    Την Τετάρτη, τα εγκαίνια της έκθεσης από την Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας
    15/06/2026
    Περασμένα, ξεχασμένα: Παρουσιάζεται το νέο βιβλίο της Λ. Τσιρίδου
    14/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
    Ρεκόρ αφίξεων το Μάιο 2026 στο «Ι. Καποδίστριας» με +11,22%!
    13/06/2026
Ανάγνωση Αναζητούνται ευθύνες – Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται»
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζητούνται ευθύνες – Οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται»

Τρεις εβδομάδες πριν από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο με μία ανακοίνωση - «κόλαφο» είχαν προειδοποιήσει πως κάποια στιγμή θα υπάρξει δυστύχημα.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 01/03/2023
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Τρεις εβδομάδες πριν από την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο με μία ανακοίνωση – «κόλαφο» είχαν προειδοποιήσει πως κάποια στιγμή θα υπάρξει δυστύχημα.

Contents
  • Ακολουθεί ολόκληρη το κείμενο της ανακοίνωσης της ΔΕΣΚ-Σ:
  • Χειροκίνητα όλα στη γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Την ασυνεννοησία των αρμοδίων φορέων και τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας στις σιδηροδρομικές γραμμές της Ελλάδας αποκαλύπτει το τραγικό δυστύχημα με τους τουλάχιστον 36 νεκρούς στα Τέμπη τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ένα τραγικό δυστύχημα για το οποίο είχαν προειδοποιήσει οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο πριν από τρεις εβδομάδες, στις 7 Φλεβάρη σε μία ανακοίνωση «κόλαφο».

Όλα δείχνουν πως οι 38 νεκροί σε ένα μέσο που χρησιμοποιείται ευρέως, δεν έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία τουλάχιστον για τους ανθρώπους του χώρου, που γνώριζαν για τα μέτρα ασφαλείας και τον τρόπο διαχείρισης των γραμμών.

Οι εργαζόμενοι με την ανακοίνωση τους εγκάλεσαν τους αρμοδίους να λάβουν άμεσα μέτρα για την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών, η οποία δυστυχώς δεν εισακούστηκε.

«Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό», αναφέρουν στις 07-02-2023, υπενθυμίζοντας τα δύο πρόσφατα ατυχήματα που «προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο με τις Αμαξοστοιχίες 51 και 61 αντίστοιχα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το συνάδελφο Μηχανοδηγό αλλά και τους επιβάτες».

«Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις», κατήγγειλαν, κάνοντας λόγο για αλληλομεταφορά των ευθυνών μεταξύ του ΟΣΕ και της Hellenic Train. «Aλληλο – μεταφέρουν τις ευθύνες τους, αλλά κανείς στο τέλος δεν φταίει… Φταίνε τα φαινόμενα που είναι έντονα και πλημμυρίζει η γραμμή, φταίνε οι φωτιές που άφησαν καμένους κορμούς, φταίει το χιόνι, φταίνε οι άλλοι, φταίμε λίγο και εμείς φταίει και ο Χατζηπετρής…!!!»

Ακολουθεί ολόκληρη το κείμενο της ανακοίνωσης της ΔΕΣΚ-Σ:

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Άλλα δύο ατυχήματα τις προηγούμενες ημέρες προστέθηκαν στο μακρύ κατάλογο με τις Αμαξοστοιχίες 51 και 61 αντίστοιχα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο το συνάδελφο Μηχανοδηγό αλλά και τους επιβάτες.

Όσο δεν παίρνονται μέτρα προστασίας στους εργασιακούς χώρους και την ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων, τα ατυχήματα δεν έχουν τελειωμό.

Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση στην υποδομή και λειτουργία, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες.

Όπως οι προηγούμενες Κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή, έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος.

Το Υπουργείο βρίσκει λεφτά για τις διάφορες εργολαβίες, αλλά για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι σιδηροδρομικές υποδομές και τα συστήματα ασφαλούς κυκλοφορίας Ο Χ Ι ! «έχουν καιρό….κάποια στιγμή θα τελειώσουν».

Η ΡΑΣ επιλεκτικά παρεμβαίνει, αφήνοντας εκτεταμένα κενά και σοβαρές ελλείψεις στο απυρόβλητο.

Διάφοροι φορείς, ΟΣΕ και HELLENIC TRAIN αλληλο-μεταφέρουν τις ευθύνες τους, αλλά κανείς στο τέλος δεν φταίει….. Φταίνε τα φαινόμενα που είναι έντονα και πλημμυρίζει η γραμμή, φταίνε οι φωτιές που άφησαν καμένους κορμούς, φταίει το χιόνι, φταίνε οι άλλοι, φταίμε λίγο και εμείς φταίει και ο Χατζηπετρής…!!!

ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ

Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις.

Τα Σωματεία στο Σιδηρόδρομο και η Π.Ο.Σ. δεν μπορεί να ανέχονται άλλο αυτή την επικίνδυνη κατάσταση. Τι άλλο περιμένουν για να παρέμβουν; Τι άλλο πρέπει να συμβεί;

Τα θέματα ασφάλειας πρέπει να μπουν στην πρώτη γραμμή. Να βρεθούν στο επίκεντρο των συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να κρίνουν πολιτικά και συνδικαλιστικά όσους έχουν ευθύνη και συνεχίζουν να σφυράνε αδιάφορα εκείνους που αδιαφορούν γι΄αυτό που συμβαίνει. Να κρίνουν εκείνους τους πολιτικούς κομισάριους και συνδικαλιστικούς εκπροσώπους που υποτιμούν και αδιαφορούν για όλους εκείνους τους παράγοντες που όταν διασταυρώνονται δημιουργούν καθημερινά ατυχήματα και δυστυχήματα.

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε :

Άμεση πρόσληψη στον ΟΣΕ και την HELLENIC TRAIN μόνιμου προσωπικού με συγκροτημένα δικαιώματα για την κάλυψη των πολύ μεγάλων και σοβαρών ελλείψεων σε όλες τις ειδικότητες. Αντίστοιχη εξειδίκευση και πιστοποίηση του προσωπικού.

Προγράμματα εκπαίδευσης όλων των εργαζομένων στον ασφαλή τρόπο εκτέλεσης των εργασιών.

Ολοκλήρωση των έργων υποδομής και ασφαλούς λειτουργίας του σιδηροδρομικού δικτύου.

Σωστή συντήρηση και επισκευή του τροχαίου υλικού και της γραμμής.

Συντήρησης, επισκευή και εκσυγχρονισμού όλου του τεχνικού εξοπλισμού και όλων των εγκαταστάσεων για ασφαλή εργασία.

Μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων ιδιαίτερα κατά τη διέλευσή τους από κατοικημένες περιοχές.

Να χορηγηθούν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

Τεχνικός Ασφάλειας και Γιατρός Εργασίας σε κάθε συγκρότημα.

Συναδελφικά.

ΔΕΣΚ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Χειροκίνητα όλα στη γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ κ. Κώστα Γενηδούνια πως τα περισσότερα γίνονται χειροκίνητα στη γραμμή Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

«Δεν λειτουργεί τίποτα, γίνονται όλα χειροκίνητα, είμαστε στο manual και σε όλο τον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Ούτε τα φωτοσήματα λειτουργούν, αν λειτουργούσαν οι μηχανοδηγοί θα έβλεπαν τα κόκκινα σήματα και θα σταματούσαν εγκαίρως», είπε.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, ο κ. Γενηδούνιας τόνισε πως αυτό που έχει συμβεί είναι αδιανόητο.

«Έχει συμβεί το αδιανότητο. Δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Το Intercity ανέβαινε προς Θεσσαλονίκη, το εμπορικό κατέβαινε από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και από ότι φαίνεται υπήρξε μετωπική σύγκρουση και τα αποτελέσματα της τα βλέπετε όλοι».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Ντίτσας, πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας σιδηροδρομικών, κλήθηκε να απαντήσει στον ΣΚΑΪ για το ποιος φταίει για την ανείπωτη τραγωδία. «Πιστεύω ότι είναι ανθρώπινο λάθος, μένει να αποδειχθεί» είπε, μεταξύ άλλων, και επισήμανε ότι ο αρμόδιος φορέας για την κυκλοφορία είναι ο ΟΣΕ. Ρωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Είναι οι γραμμές του ΟΣΕ και τα βαγόνια της hellenic train;».

«Η διαχείριση της κυκλοφορίας (σ.σ. είναι) στον ΟΣΕ και η επιβατική μεταφορά στην Hellenic Train».

Ο ίδιος εξήγησε δε ότι «στο συγκεκριμένο σημείο γίνεται χειροκίνητα σε τοπικό επίπεδο μέσω πίνακα» δηλαδή η διαδικασία αλλαγής της γραμμής.

ΦΩΤΟ: ieidiseis.gr

Τέμπη: Σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή η υπόθεση λόγω σοβαρότητας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Δυο χρόνια Υφυπουργός ο Γκίκας – Η ανάρτησή του
  • Ο Αυλωνίτης για το έγκλημα της Πύλου
  • Σύλλογος San Giacomo: Όχι σε αποσπασματικές παρεμβάσεις για τα ναύδετα στη Γαρίτσα
  • Γκίκας κατηγορεί Μπιάγκη για μικροπολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στους Παξούς
  • Δυo επιστημονικές εκδηλώσεις από το ΕΙΘΕ

Τελευταία σχόλια

  1. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  3. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  4. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  5. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου

Find Us on Socials

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise