Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
    17/10/2026
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Ραντεβού στον Αλμυρό για πεζοπορία
    17/10/2026
    Μαθηματική Εταιρεία: Συλλυπητήρια για το χαμό του Μιχάλη
    17/10/2026
    Ταλαιπωρία για τoυς επιβάτες του Αλκίνοου λόγω κακοκαιρίας στην Ηγουμενίτσα
    17/10/2026
    Μηχανική βλάβη σε γαλλικό ιστιοφόρο στον Κάλαμο Λευκάδας
    17/10/2026
    Σύλληψη διωκόμενου στη Ζάκυνθο
    17/10/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
    17/10/2026
    Ιωάννα Παπαντωνίου: Εκεί όπου οι λέξεις συναντούν τη δημιουργία
    17/10/2026
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κορυφή για Κερκυραϊκό στην Α ΕΠΣΚ!
    17/10/2026
    Aσταμάτητος Ιόνιος, πέρασε… αέρα κι από τη Δράμα!
    17/10/2026
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    O πολιτισμός της αρένας
    17/10/2026
    H Γερμανική Γλώσσα αξίζει τη θέση που της αναλογεί στη δημόσια εκπαίδευση
    17/10/2026
    Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών φέρνει υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας
    17/10/2026
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026
Ανάγνωση Ανδρουλάκης: “Καλό ταξίδι στα πρώην στελέχη μας που πήγαν στη ΝΔ. Τους κανόνες τους βάζουμε εμείς”
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: “Καλό ταξίδι στα πρώην στελέχη μας που πήγαν στη ΝΔ. Τους κανόνες τους βάζουμε εμείς”

"Τα συστήματα εξουσίας, που εφάρμοσαν ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός, λειτούργησαν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος" επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 12/02/2023
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

“Τα συστήματα εξουσίας, που εφάρμοσαν ο πρώην και ο νυν πρωθυπουργός, λειτούργησαν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος” επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σφοδρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα άσκησε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στη κυριακάτικη πρωινή εκπομπή του MEGA. Κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για οπορτουνισμό και μοναδικό ενδιαφέρον τους την εξουσία και όχι την πορεία της χώρας.

«Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει η πρώτη κάλπη και θα κάνει δεύτερες εκλογές. Μάλιστα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο κ. Γεωργιάδης, έκανε λόγο και για τρίτες εκλογές. Αυτό για μένα συνιστά θεσμική ασέβεια. Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας λέει ότι δεν θα κάνει την Κυβέρνηση των ηττημένων. Άραγε γιατί έφερε την απλή αναλογική; Απέναντι σε αυτή την οπορτουνιστική φιλοσοφία, που αποδεικνύει ότι δεν ενδιαφέρονται για τη σταθερότητα αλλά ο ένας να παραμείνει Πρωθυπουργός και ο δεύτερος να ξαναγίνει Πρωθυπουργός, εμείς αντιτείνουμε ότι από την πρώτη Κυριακή αν έχουμε ένα ισχυρό ποσοστό, θα βάλουμε τις προγραμματικές μας προτεραιότητες ώστε η χώρα να έχει και προοδευτική διακυβέρνηση με σταθερότητα και προοπτική», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Υπογράμμισε τη σημασία που δίνει ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο περιεχόμενο του κυβερνητικού προγράμματος λέγοντας δηκτικά ότι «τα συστήματα εξουσίας που εφάρμοσαν ο πρώην και ο νυν Πρωθυπουργός, λειτούργησαν εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

«Δεν έχω την κουλτούρα των πολιτικών μου αντιπάλων, που θέτουν εκβιαστικά διλήμματα πριν τις εκλογές. Ας πάμε στην ουσία της πολιτικής. Μιλάμε για μια κουλτούρα συναίνεσης στη βάση του προγράμματος και όχι για μοίρασμα εξουσίας» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και εξήγησε εμφατικά ότι «το πως θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση, θα το ορίσει η λαϊκή ετυμηγορία. Κυβερνήσεις δεν γίνονται στα παρασκήνια ούτε σε γραφεία ολιγαρχών. Αν το ΠΑΣΟΚ είναι ισχυρό, το βράδυ της πρώτης Κυριακής θα θέσουμε τις δέκα εθνικές και κοινωνικές μας προτεραιότητες ώστε βάσει αυτών να σχηματιστεί Κυβέρνηση και να μην οδηγήσουν σε αστάθεια τη χώρα ούτε ο κ. Μητσοτάκης ούτε ο κ. Τσίπρας».

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας άνοιγμα στους ψηφοφόρους του. Όπως είπε, έχει κοινές αγωνίες με τον κόσμο της Αριστεράς αλλά με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε διαφορετικές αγωνίες. «Είναι συμπεριφορά κόμματος της Αριστεράς να έρχεται ο νόμος που εμποδίζει τους εγκληματίες νεοναζιστές, οι οποίοι έχουν δολοφονήσει ανθρώπους, να συμμετέχουν υπό τον μανδύα κόμματος στις επόμενες εκλογές και να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο; Είναι προοδευτικό να μου επιτίθενται με fake news και υπονοούμενα; Όπως είπε ο κ. Πολάκης: ” Είναι πιασμένος και εγκατέλειψε το θέμα των υποκλοπών”. Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στο Ευρωκοινοβούλιο πήγα πρώτος εγώ και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα ελληνικά δικαστήρια πήγα πρώτος εγώ και μετά ο ΣΥΡΙΖΑ. Την εξεταστική επιτροπή στην Ελλάδα εγώ την πρότεινα», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ως προς την στάση της Νέας Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης αποκάλεσε “σοσιάλ-Καμμένους” το κόμμα που κράτησε πάση θυσία τη χώρα στη ζώνη του ευρώ χωρίς να ζυγίσει το κομματικό κόστος, όταν ο ίδιος έκανε το παιχνίδι των “Ζαππείων”;».

Κάλεσε ωστόσο τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξουν τη τροπολογία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη προστασία της κύριας κατοικίας μετά τα νέα δεδομένα, που διαμορφώνει η απόφαση του Αρείου Πάγου.

«Ο μόνος νόμος που προστάτευσε την πρώτη κατοικία στην πιο δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το 2010, είναι ο νόμος του ΠΑΣΟΚ. Ο γνωστός “νόμος Κατσέλη”, που σημειωτέον δεν ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος προστάτευσε εκατοντάδες χιλιάδες δανειολήπτες. Το 2015 με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ παραδίδονται τα κόκκινα δάνεια στα funds και το 2019 με νόμο επίσης του ΣΥΡΙΖΑ μειώνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας, που είχε καθοριστεί με το “νόμο Κατσέλη”. Κατόπιν, το 2020 η Νέα Δημοκρατία επί της ουσίας τελείωσε το “νόμο Κατσέλη”» σημείωσε ενώ επανέλαβε τα τρία βασικά στοιχεία της τροπολογίας που κατέθεσε η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και προβλέπει:

Προστασία της κύριας κατοικίας στη φιλοσοφία του νόμου του ΠΑΣΟΚ το 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια
Προστασία της αγροτικής γης
Συνολικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται η πρόνοια για 120 δόσεις για τα χρέη στην εφορία και τον ΕΦΚΑ, με “κούρεμα” 30% της οφειλής για τους συνεπείς
και λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε τις αποχωρήσεις πρώην στελεχών του κόμματός του και τη προσχώρηση τους στα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

«Αποχωρήσεις 147 υποψήφιων βουλευτών δεν υπήρξαν ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που έφυγαν; Πρόκειται για στελέχη που είχαν ήδη αποχωρήσει σε προηγούμενο χρόνο, συν ένα στέλεχος που αποκλείσαμε από τα ψηφοδέλτιά μας. Επέλεξαν να πάνε στη Νέα Δημοκρατία. Καλό ταξίδι. Τους κανόνες και το ηθικό πλαίσιο τους βάζουμε εμείς» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης ως προς τη «μεταγραφολογία» και πρόσθεσε: «Όταν ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιεί το Μέγαρο Μαξίμου ως ατελιέ φωτογραφιών, το θεωρείτε θεσμικά σωστό; Αυτά, ξέρετε, γίνονται στα γραφεία των κομμάτων. Και σε εμάς έχουν έρθει υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας πρώην υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας και εν ενεργεία περιφερειακό σύμβουλο της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν το κάναμε σημαία ούτε έγινε πρωτοσέλιδο σε εφημερίδες».

Σχετικά με τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επέμεινε ότι «οφείλουμε αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για ανθρωπιά. Κάθε Έλληνας είναι υπερήφανος που εκεί βρίσκεται η ΕΜΑΚ και βοηθά τους σεισμόπληκτους. Έχουμε χρέος ως ένας γείτονας που βάζει πάνω απ’ όλα την ανθρωπιά και την προστασία της ανθρώπινης ζωής, να στηρίξουμε.

«Η προκλητική στρατηγική της Τουρκίας -και μιλώ για την ηγεσία, ας αφήσουμε τους λαούς- να έχει προτεραιότητα το γεωπολιτικό παιχνίδι, να προκαλεί αστάθεια από τη Συρία ως τον Νότιο Καύκασο και όχι να στηρίζει το λαό της, δυστυχώς ήταν καταστροφική. Δική μου ατζέντα είναι η Ευρώπη να αποκτήσει ένα ταμείο οικονομικής ευρωπαϊκής κυριαρχίας που θα στηρίζει τις αδύναμες οικονομίες και παράλληλα μια στρατηγική ώστε να μην εξοπλίζει τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, που παράγουν αστάθεια» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην Κέρκυρα ο Ανδρουλάκης για το Περιφερειακό Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Κι επίσημα, στο ΠΑΣΟΚ ο Αυλωνίτης: «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για την πολιτική αλλαγή»
Ανδρουλάκης για προσχωρήσεις: «Στη μάχη για την πολιτική αλλαγή ευπρόσδεκτοι όλοι που θα αγωνιστούν δίπλα μας με κοινές αρχές»
Ανδρουλάκης: «Δέσμευση για 7 νομοθετικές παρεμβάσεις στους πρώτους 6 μήνες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»
Παρών Αυλωνίτη στην ομιλία Ανδρουλάκη: “Υπάρχει ανοικτή συζήτηση για συνεργασία”
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
  • O πολιτισμός της αρένας
  • Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
  • ΕΛΜΕ: Ραντεβού στον Αλμυρό για πεζοπορία
  • Μαθηματική Εταιρεία: Συλλυπητήρια για το χαμό του Μιχάλη

Τελευταία σχόλια

  1. Θανάσης Μαυρομάτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  2. Δώρα Αναστασάτου στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  3. Ιωάννης Λευτεριώτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  4. ΜΑΚΡΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!
  5. TS στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Ο Ν. Ανδρουλάκης ξανά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με 60%

13/10/2024

Εκλόγές ΠΑΣΟΚ: Νίκη Ανδρουλάκη στην Κέρκυρα με 58%

13/10/2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οριακή επικράτηση Δούκα στο Δημοτικό Θέατρο…

13/10/2024

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Άνετα στη Λευκίμμη, ο Ανδρουλάκης

13/10/2024
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise