• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Κυριακή, 06/07/2025
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
No Result
View All Result
CorfuPress.com
Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ΕΛΜΕ για τις συνδικαλιστικές διώξεις στην ΕΛΜΕ Πειραιά

CorfuPress.com by CorfuPress.com
Πέμπτη, 06/07/2023
A A

Η ΕΛΜΕ για τις συνδικαλιστικές διώξεις στην ΕΛΜΕ Πειραιά

Αναλυτικά:

ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 11:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τη βιομηχανία διώξεων εκπαιδευτικών και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης από την ΔΔΕ Πειραιά, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Μετά από όλες τις διώξεις που επιχειρήθηκαν από την αρχή της χρονιάς, την τελευταία (!) ημέρα των σχολείων 7 συνάδελφοι έλαβαν τηλεφώνημα από το πειθαρχικό τμήμα της ΔΔΕ για να παρουσιαστούν και να παραλάβουν την κλήση τους. Όλοι παραπέμπονται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το παράπτωμα «της αναξιοπρεπούς ή της ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς», που περιλαμβάνεται στον αντιδραστικό Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα:
• Τέσσερα μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Γιώργος Καββαδίας –μέλος Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, Ακρίτας Καλούσης-μέλος Δ.Σ. ΟΛΜΕ, Δημήτρης Μητρόπουλος, Σακιώτη Νάση) διώκονται για την συμμετοχή τους σε κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa που κατηγοριοποιούν ταξικά ακόμα περισσότερο μαθητές και σχολεία, έξω από το 1ο Γυμνάσιο Κερατσινίου. Αποτελεί συνέχεια της προκαταρκτικής ΕΔΕ που είχε ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ΔΙΔΕ Πειραιά τον τελευταίο μήνα. Σχεδόν ένας ολόκληρος σύλλογος διδασκόντων, αυτός του 1ου Γυμνασίου Κερατσινίου κλήθηκε σε κατάθεση κατά τη διαδικασία της προκαταρκτικής ΕΔΕ, που διήρκησε πάνω από ένα μήνα, γιατί προφανώς… κάπου έπρεπε να βγάλει!
• Δύο μέλη της ΕΛΜΕ Πειραιά (Ζήσης Γκέρτσος, Παναγιώτης Χουντής) αντιμετωπίζουν πειθαρχικά την ίδια κατηγορία, επειδή συμμετείχαν στην κινητοποίηση το 2020 για την επέτειο από την δολοφονία του 15χρονου Α. Γρηγορόπουλου (όπου και τούς συνέλαβαν μαζί με άλλους 62, με πρόφαση τις απαγορεύσεις λόγω covid-19). Ενώ η υπόθεση έχει πάει στο δικαστήριο και η δίκη παίρνει εδώ και 3 χρόνια συνεχείς αναβολές, παρατείνοντας τη δικαστική ομηρία των συναδέλφων, τώρα, ως διά μαγείας, οι συνάδελφοι παραπέμπονται και πειθαρχικά. 3 χρόνια μετά!!!
• Ένα μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά (Νεκτάριος Χατζηανδρέου) πέρα από …«ανάρμοστη συμπεριφορά» κατηγορείται και για «κακόβουλη άσκηση κριτικής των πράξεων της προϊστάμενης αρχής» γιατί σε ηλεκτρονικό του μήνυμα προς τους συναδέλφους του σχολείου του σχολίασε την εγκύκλιο του -πρώην- ΓΓ του Υπουργείου Κόπτση, μία μέρα μετά την κατάρρευση της Τράπεζας Θεμάτων κι ενώ η ΟΛΜΕ και η ΕΛΜΕ είχαν βγάλει σχετική ανακοίνωση-καταγγελία. Απαγορεύεται διά να ομιλείς!
• Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΜΕ, διεξάγεται και νέα προκαταρκτική ΕΔΕ, αυτή τη φορά για το ΕΝΕΕΓΥΛ Δραπετσώνας. Σημειώνουμε πως, πρόκειται για το σχολείο εκείνο, όπου, χάρη στην παρέμβαση-κινητοποίηση της ΕΛΜΕ και της Ένωσης Γονέων Κερατσινίου-Δραπετσώνας, αποτράπηκε μετακίνηση 13 μαθητών στα Άνω Λιοσια (βλέπε και ενημερωτικό ΕΛΜΕ με αρ. Πρωτ. 99/27-6-2023).
Τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά διώξεις που έχουν γίνει αυτή τη χρονιά στον Πειραιά αλλά και διώξεις που έχουν στηθεί το τελευταίο διάστημα σε εκπαιδευτικούς στην υπόλοιπη Αττική και σε όλη την Ελλάδα. Από παραπομπές σε Πειθαρχικό Συμβούλιο 2 Διευθυντών επειδή συμμετείχαν στη νόμιμα προκηρυγμένη απεργία-αποχή από το θεσμό των Μεντόρων-Συντονιστών, σε συνεχείς οχλήσεις σε συναδέλφους ζητώντας «διευκρινήσεις» με κάθε αφορμή, μέχρι και σε κλήση σε απολογία συναδέλφισσας από τη Δυτική Αττική, γιατί τόλμησε να ασκήσει κριτική στην δράση του Διευθυντή Δ.Ε. Πειραιά ενάντια στην ΕΛΜΕ Πειραιά. Αυτά αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στον Πειραιά την ίδια στιγμή που ο ΔΔΕ βρίσκεται σε … εξωτερικές δουλειές κάθε φορά που η ΕΛΜΕ ή άλλοι φορείς, καλούν σε κινητοποίηση! Φυσικά διώξεις εκπαιδευτικών πραγματοποιούνται στη ΔΙΔΕ Α’ Αθήνας και στη ΔΙΠΕ Β’ Αθήνας, αλλά και σε άλλες περιοχές.
Είναι προφανές ότι είμαστε σε μια περίοδο όπου τα σωματεία, η δράση τους και όλες οι φωνές που αντιστέκονται στη βαρβαρότητα, στοχοποιούνται από το κράτος και τους μηχανισμούς του, την κυβέρνηση και τη Διοίκηση. Αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της ΕΛΜΕ Πειραιά και των μελών της που έχουν στοχοποιηθεί.
Όλα αυτά αποτελούν υλοποίηση του δόγματος «νόμος και τάξη», παίρνοντας δύναμη από τις πολιτικές τρομοκρατίας και καταστολής, χτυπήματος των σωματείων, τους νόμους που χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία, τα δικαστήρια που βγάζουν τις απεργίες «παράνομες», τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων. Θέλουν να φιμώσουν και να καταστείλουν τις φωνές που αντιστέκονται στην αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση σε όλα τα δικαιώματά μας.
Η κυβέρνηση, το υπουργείο και τα όργανά της, όπως ο προϊστάμενος των σχολείων του Πειραιά, οξύνουν την τρομοκρατία και την καταστολή, την ίδια στιγμή που γιγαντώνονται εκρηκτικά τα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης (υποχρηματοδότηση, απειλές για διακοπές ρεύματος, ακατάλληλα σχολικά κτίρια, αξιολόγηση εκπαιδευτικών και κατηγοριοποίηση σχολείων, εκατοντάδες κενά μέχρι και το τέλος της σχολικής χρονιάς, ομηρία νεοδιόριστων). Συγκεκριμένα:
Αντί να ασχοληθεί με τα παραπάνω, η ΔΙΔΕ κόπτεται να διοργανώσει ημερίδες με θέμα την προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση! Και ταυτόχρονα, επιχειρεί με κάθε τρόπο να μάς κλείσει το στόμα!
Οι διώξεις δεν αφορούν μόνο τον Πειραιά, ούτε μόνο τους εκπαιδευτικούς! Τελικός τους στόχος είναι να κάμψουν κάθε προοπτική λαϊκής αντίστασης στην βαρβαρότητα που διαμορφώνουν!
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και μαθητών και θα αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην μόρφωση.  Δεν μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης! Δεν θα μας κάνουν να σωπάσουμε! Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά!
Καταγγέλλουμε τις διώξεις! Δηλώνουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους που διώκονται! Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης!
Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους συναδέλφους!
Η τρομοκρατία δε θα περάσει – του λαού η πάλη θα τη σπάσει!
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ, ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ-ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7/7 11:00 στην ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35)

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Related Posts

ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΛΜΕ και Ένωση Γονέων για το ΕνΕΕΓΥΛ Κέρκυρας

by CorfuPress.com
Κυριακή, 06/07/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Άμεση καταβολή των οδοιπορικών σε όλους τους εκπαιδευτικούς

by CorfuPress.com
Σάββατο, 05/07/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ΕΛΜΕ για το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο: Δεν θα περάσει…

by CorfuPress.com
Σάββατο, 05/07/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Η καθυστέρηση στις ηλεκτρονικές εγγραφές υπονομεύει περισσότερο τα δικαιώματα των μαθητών

by CorfuPress.com
Τετάρτη, 02/07/2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με επιτυχία, το γλέντι της ΕΛΜΕ

by CorfuPress.com
Κυριακή, 29/06/2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την Πέμπτη, το γλέντι της ΕΛΜΕ

by CorfuPress.com
Τρίτη, 24/06/2025
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

ΕΛΜΕ: Όλοι στο συλλαλητήριο στήριξης του λαού της Παλαιστίνης

by CorfuPress.com
Κυριακή, 22/06/2025
Next Post

Ροταριανός Όμιλος: Πανηγυρική συνεστίαση για την αλλαγή ηγεσίας

Νεκρό άλογο άμαξας που κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης

ΕΛΜΕ: Για τις εκδικητικές απολύσεις μελών του ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Σπυρος Στεφανίδης στο Διήμερη επίσκεψη της Μενδώνη στην Κέρκυρα: “ΝΕΩΤΕΡΗ ( ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ) ΕΚΔΟΧΗ ΣΧΟΛΙΟΥ Όταν προ ολίγων ημερών από ανάρτηση του Υπουργού κ, Γκίκα είχα πληροφορηθεί την…” Ιούλ 6, 10:35
  • Avatar Σπυρος Στεφανίδης στο Διήμερη επίσκεψη της Μενδώνη στην Κέρκυρα: “Όταν προ ολίγων ημερών από ανάρτηση του Υπουργού κ, Γκίκα είχα πληροφορηθεί την επίσκεψη της Υπουργού Κας Μενδώνη είχα υποθέσει…” Ιούλ 6, 10:33
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο Δεν πάει άλλο, δεν τραβούσε η ομάδα από καιρό*: “Εκτος απο την αλλαγη στην “ομαδα” που ειναι βασικη κινηση για να παει μπροστα, οσο μπορει φυσικα. Να πω κι…” Ιούλ 5, 14:02
  • Avatar Σπυρος Στεφανίδης στο Διήμερη επίσκεψη της Μενδώνη στην Κέρκυρα: “Δεν γνωρίζω αν ο Υπουργός κ. Γκίκας θα συνοδεύει την Υπουργό Κα Μενδώνη καά την επίσκεψή της ώσε να προβεί…” Ιούλ 5, 08:22
  • Avatar Κερκυραιος πολιτης στο ΛΑΣΥ: Η «Κέρκυρα του Πολιτισμού» λιώνει στο καμίνι του Δημοτικού Θεάτρου: “Απλα στην Κερκυρα, συμβαινει το αυτονοητο! Τα παντα βρισκονται υπο καταρρευση, διαλυση και απαξιωση. Οποιος δεν καταλαβαινει, ας αλλαξει τοπο.…” Ιούλ 3, 13:02

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

No Result
View All Result
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • CorfuSports.com

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

WEBSITE: www.corfupress.com
C.P.WEB-CORFUPRESS.COM – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ //
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
MANTZAΡΟΥ 6 – T.K. 49132, ΚΕΡΚΥΡΑ
ΑΦΜ: 107115640 – ΔΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2661026992
EMAIL: [email protected]
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΝΙΚΟΛΑΪΣ ΒΛΑΧΟΥ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: EMMANOYΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΕΘΥΜΑΚΗΣ

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

No Result
View All Result
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2024 CP-Web/CorfuPress.com

Εφόσον πατήστε ΑΠΟΔΟΧΗ τότε αυτόματα δηλώνετε ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης και την χρήση των cookies στις σελίδες μας καθώς και οτι συναινείτε βάσει της νεας Ευρωπαικής οδηγίας GDPR. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ .