Με μαζική συμμετοχή, μηνύματα αισιοδοξίας και αγωνιστικό κλίμα, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 49ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» στην Κέρκυρα, με σύνθημα τους στίχους του Ναζίμ Χικμέτ «Με το ΚΚΕ για τον σοσιαλισμό, ‘’για να γενούν τα σκοτάδια λάμψη’’».
Σύμφωνα με την ΚΝΕ:
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 15-16 Σεπτέμβρη στην Άνω Πλατεία και για τον σκοπό αυτό, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τις προηγούμενες μέρες, με πολύ μεράκι, ρίχτηκαν στη δουλειά της προετοιμασίας του Φεστιβάλ.
Την πρώτη μέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε συζήτηση στο μαθητικό στέκι, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με ομιλήτρια τη δικηγόρο, που παρίστατο στη Δίκη της Χρυσής Αυγής, Δάφνη Κωστούλα. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα ‘’αλήθειες και ψέματα για το αστικό κράτος, ο ρόλος των δήμων και των περιφερειών’’, με ομιλητές τον Γιάννη Μπορμπότη, υποψήφιο Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας, και την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η βραδιά έκλεισε με ρεμπέτικο γλέντι από τους Κώστα Κωστούλα, Χρήστο Ζάχο και Γιώργο Πρίφτη.
Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε με εκδήλωση στο φοιτητικό στέκι, για το ζήτημα της στέγασης, με ομιλήτρια τη Δώρα Κατσιμίχα, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας και γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Κέρκυρας της ΚΝΕ. Ακολούθησε συναυλία με τον μαθητή Σπύρο Βραχλιώτη. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία με τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ προηγήθηκε χαιρετισμός από την Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το πρόγραμμα έκλεισε με μεγάλη συναυλία από τον Σπύρο Γραμμένο.
Στον χώρο του Φεστιβάλ ξεχωριστή θέση είχαν η έκθεση με θέμα «50 χρόνια από τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου», το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, με μεγάλη ποικιλία βιβλίων, μεταξύ των οποίων, έργα του Ντίνου Θεοτόκη, με αφορμή τα 100 χρόνια από τον θάνατό του, παιδότοπος με ξεχωριστό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ, όπως επίσης τα μαθητικό στέκι, φοιτητικό στέκι, στέκι νέων εργαζομένων, στέκι της Λαϊκής Συσπείρωσης, και το περίπτερο του ΕΣΥΝ. Εκεί πραγματοποιούταν η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς, ενώ έξω από την πύλη πραγματοποιούταν εθελοντική αιμοδοσία στα πλαίσια του Φεστιβάλ.