Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    ΠΙΝ: Πράσινο φως υπό προϋποθέσεις για τις εξορύξεις
    06/10/2026
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Όχι στις εξορύξεις στο Ιόνιο
    05/10/2026
    Δημοτικό συμβούλιο (και) για τις εξορύξεις
    05/10/2026
    Γκίκας: H Κέρκυρα αποχαιρετά με σεβασμό και αγάπη τον π. Γεώργιο Αλτουβά
    04/10/2026
    Γκίκας: Στα 52 χρόνια της πορείας της, η ΝΔ παραμένει η μεγαλύτερη παράταξη του τόπου μας
    04/10/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Συλλογή υπογραφών ενάντια στη δημιουργία μαρίνας στη Γαρίτσα
    06/10/2026
    ΕΤΑΔ: Νέα σελίδα για το κτήριο Ασάνη
    05/10/2026
    Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας
    05/10/2026
    Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
    05/10/2026
    ΔΣΚ: Συνδιοργάνωση διεθνούς νομικού συνεδρίου στη Νάπολη
    05/10/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    AΔΕΔΥ: Κάλεσμα στο δημοτικό συμβούλιο για τις εξορύξεις
    05/10/2026
    ΑΔΕΔΥ: Ανεπιθύμητος ο Ρούμπιο! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ανουντσιάτα
    05/10/2026
    Oχι στις εξορύξεις για τα κέρδη τους: Κάλεσμα του ΕΚΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο
    04/10/2026
    Ανεπιθύμητος ο σφαγέας Ρούμπιο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου
    04/10/2026
    Ψηλό σκορ και επανεκλογή Βούλγαρη στο ΔΣ της ΠΟΞ
    03/10/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ολοκληρώθηκε το Θεατρικό Φεστιβάλ Ιθάκης
    05/10/2026
    «Zen – Energy in Motion, Kimono the Sweet Desire»
    05/10/2026
    Ευχαριστήρια επιστολή της κοινότητας του Μουσικού Σχολείου
    04/10/2026
    «Ex Neapoli ad Corcyram»: Με επιτυχία, η συναυλία της Μάντζαρος στο Duomo
    04/10/2026
    «Bραδιά Εθνικού Αναστοχασμού» στην Ιόνιο Βουλή
    03/10/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Κύρος Σαράφης στην τεχνική ηγεσία του Φαίακα!
    06/10/2026
    ΑΕΛ: Στα δύσκολα, μία οικογένεια
    05/10/2026
    Κύπελλο ΕΣΚΑΒΔΕ: Πρόκριση για Κερκυραϊκό, Φαίακα και Ιόνιο!
    04/10/2026
    Κύπελλο: Πέρασαν τα φαβορί!
    04/10/2026
    Σούπερ διπλό για ΟΦΑΜ, βαριά ήττα για ΑΕΛ!
    04/10/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το ιδιωτικό χρέος και οι 120 δόσεις: χρειάζεται ουσιαστική λύση
    05/10/2026
    Ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών και εκπαιδευτικό κίνημα
    05/10/2026
    Η «Μεγάλη Ιδέα» του Ν. Δένδια, το αίμα της Κέρκυρας στην Ουκρανία και ο Κων. Θεοτόκης
    04/10/2026
    Όταν η τραγωδία γίνεται τηλεοπτικό σίριαλ
    04/10/2026
    Ένας είναι ο εχθρός…
    03/10/2026
Ανάγνωση Πλήρης επιβεβαίωση CorfuPress.com: Ανακοίνωσε ο Χειμαριώτης!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήρης επιβεβαίωση CorfuPress.com: Ανακοίνωσε ο Χειμαριώτης!

Σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του CorfuPress.com νωρίτερα σήμερα, ο πρώην δήμαρχος Κορισσίων ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του ΄23! Ο κ. Χειμαριώτης αφήνει αιχμές για τη διοίκηση Λέσση αλλά και των προηγούμενων δημάρχων και δηλώνει πως έχει ήδη διαμορφώσει ένα πρώτο πλαίσιο καταγραφής των προβλημάτων της περιοχής.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 08/11/2022
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Σε πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του CorfuPress.com νωρίτερα σήμερα, ο πρώην δήμαρχος Κορισσίων ανακοίνωσε και επίσημα ότι θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Νότιας Κέρκυρας στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου του ΄23! Ο κ. Χειμαριώτης αφήνει αιχμές για τη διοίκηση Λέσση αλλά και των προηγούμενων δημάρχων και δηλώνει πως έχει ήδη διαμορφώσει ένα πρώτο πλαίσιο καταγραφής των προβλημάτων της περιοχής.

 

 

Και το όνομα αυτού, «Πολίτες Νότιας Κέρκυρας, Μαζί για την Ανάπτυξη»!. Αυτός θα είναι ο συνδυασμός που θα κατεβάσει ο Βασίλης Χειμαριώτης για το Δήμο Νότιας Κέρκυρας, τερματίζοντας κάθε σενάριο που τον ήθελε είτε να «καλοβλέπει» το βουλευτικό ή το περιφερειακό ψηφοδέλτιο ή να μην συμμετάσχει καθόλου στις επόμενες εκλογές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλεξάκης: Block 2, η Κέρκυρα δεν μπορεί να παραμένει θεατής
Αλεξάκης: Το Δημοτικό Ωδείο εκπέμπει SOS
Αλεξάκης: Το πρόβλημα δεν γεννήθηκε σήμερα και οι ευθύνες δεν διαγράφονται
Σκουπίδια στο Νότο: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης και νομική διέξοδο προτείνει ο Αλ. Αυλωνίτης
Απέραντοι σκουπιδότοποι Πετριτής, Άη Μαθιάς, Αργυράδες, Μοραϊτικα! ΣΟΣ εκπέμπουν οι κάτοικοι του Νότου…

Σε μία ανακοίνωση στην οποία φέρεται να έχει ως πρόθεση να κατεβάσει ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο αφού δηλώνει πως αναζητά ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες, προαναγγέλλει ότι ανοίγει διάλογο με φορείς και συλλογικότητες διεκδικώντας συνεργασία με «τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της Νότιας Κέρκυρας για το κοινό καλό».

 

Δεν θα διεκδικήσει χρίσματα

 

Εκφράζει την πρόθεση να ηγηθεί μιας νέας δημοτικής κίνησης που, όπως αναφέρει, «θα πιάσει το νήμα της δημιουργίας και της προόδου από την αρχή, βάζοντας ξανά την περιοχή μας σε τροχιά ανάπτυξης».

Μάλιστα, φαίνεται πως δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία διεκδίκησης κάποιου κομματικού χρίσματος τονίζοντας ότι επιθυμεί να στηρίζεται «σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, μακριά από προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες».

 

Πρόλαβε τους άλλους!

 

Ας σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος που ανακοινώνει υποψηφιότητα για το Νότο, με τον Κώστα Λέσση να αναμένεται να διεκδικήσει δεύτερη θητεία έχοντας ωστόσο χάσει αρκετά πρωτοκλασσάτα στελέχη του τα τελευταία δύο χρόνια που είτε παραιτήθηκαν, είτε αν κα διατηρούν θέση, έχουν αποστασιοποιηθεί από την ηγεσία του Δήμου (π.χ. ο γιατρός του Κ.Υ. Λευκίμμης, αντιδήμαρχος Γιώργος Σαγιάς, οι σχέσεις του οποίου με το δήμαρχο εδώ και καιρό δεν βρίσκονται στο καλύτερό τους σημείο).

Ο κ. Χειμαριώτης «πρόλαβε» άλλωστε την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Αλέξανδρου Αλεξάκη, αντιπεριφερειάρχη σήμερα της Ρόδης Κράτσα, ο οποίος αν και εδώ και μήνες έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της καθόδου του στο Νότο, δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα επίσημα και διεκδικεί το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

 

 

 

 

Η ανακοίνωση Χειμαριώτη

 

Φίλες και φίλοι, πολίτες του Δήμου Νότιας Κέρκυρας

Εδώ και αρκετά χρόνια, ζούμε μία όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Νότια Κέρκυρα, με εμφανή αδυναμία των κατά καιρούς δημοτικών παραγόντων να αντιμετωπίσουν τα συνεχώς διογκούμενα προβλήματα και να δώσουν στον τόπο μας την αξία που του αναλογεί, διεκδικώντας απέναντι στην κεντρική εξουσία, λύσεις και λόγο.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας μεγεθύνονται και οι αντοχές μας εξαντλούνται. Δεν δικαιούμαστε να μένουμε αδρανείς. Ήρθε η ώρα να πάρουμε αποφάσεις.

Δέχομαι συνέχεια από πολλούς συμπολίτες, οι οποίοι βιώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Νότιας Κέρκυρας, την προτροπή να ηγηθώ μιας νέας δημοτικής κίνησης που θα πιάσει το νήμα της δημιουργίας και της προόδου από την αρχή, βάζοντας ξανά την περιοχή μας σε τροχιά ανάπτυξης.

Αποφάσισα λοιπόν να κάνω αυτό το βήμα και να δώσω το παρόν μου για άλλη μια φορά, προκειμένου να δώσουμε τη μάχη για να ξανακερδίσουμε τον τόπο μας και ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως Δήμαρχος για το Δήμο Νότιας Κέρκυρας

Ό,τι πράξω, θα το πράξω με σεβασμό προς εσάς, τους συμπολίτες μου οι οποίοι τόσα χρόνια με τιμάτε με την εμπιστοσύνη σας τόσο ως ιατρό, όσο και σαν άνθρωπο.

Με τη δική σας δύναμη και υποστήριξη αλλά και τη δική σας συμβολή. με μοναδικό κίνητρο την αγάπη μου για τη Νότια Κέρκυρα, θα προσπαθήσω να βάλω τον τόπο μας στη θέση που του αξίζει.

Ο Δήμος μας έχει τεράστιες δυνατότητες. Όμως, απαιτείται ένα σύγχρονο σχέδιο που θα στηρίζεται σε μια νέα κοινωνική συμμαχία, μακριά από προσωπικές και κομματικές σκοπιμότητες.

Η καλή, θεωρώ, γνώση που αποκόμισα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά κλειδιά για να μπορέσουμε να πάμε το Δήμο μας μπροστά.

Έτσι, ξεκινώ σήμερα κιόλας διάλογο με κάθε φορέα και συλλογικότητα και, φυσικά, με εσάς, τους ίδιους τους πολίτες. Επιθυμώ με αυτό τον τρόπο να στείλω ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον και παράλληλα να ενεργοποιήσω τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις της Νότιας Κέρκυρας για το κοινό καλό.

Ήδη, μαζί με ανθρώπους που έχουν αντίστοιχες με εμένα ανησυχίες και προβληματισμούς, διαμορφώνουμε ένα πρώτο πλαίσιο καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε και των ζητημάτων που μας απασχολούν αναζητώντας λύσεις σε όλους κρίσιμους τομείς όπως τον τουρισμό, την αγροτιά, την εκπαίδευση, την ύδρευση και την αποχέτευση, τα λιμάνια μας, την πολιτική προστασία, την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, την ιατρική φροντίδα, την κοινωνική μέριμνα και, φυσικά, τα μεγάλα έργα που χρειαζόμαστε (δρόμους, σχολικά κτίρια, αθλητικές εγκαταστάσεις, δημόσιες υποδομές, εγκαταστάσεις υπηρεσιών για τον πολίτη, δημοτικά καταστήματα κ.α.).

Ένα πλαίσιο που φιλοδοξώ να διευρυνθεί με τη δική σας συμβολή και με προσήλωση στην αξία της συνεργασίας.

Είμαι βέβαιος ότι μαζί με τους συνεργάτες μου, μπορούμε και θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των πολιτών της Νότιας Κέρκυρας, αναδεικνύοντας την ομορφιά του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Με αγάπη για όλους τους συνδημότες μας και πίστη για το μέλλον της Νότιας Κέρκυρας, προχωράμε με τη Δημοτική Παράταξη «ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλεξάκης: Τα σκουπίδια δεν είναι «έκτακτο πρόβλημα», αλλά ευθύνη της Δημοτικής Αρχής
Νότος: Έκτακτο πρόβλημα με την αποκομιδή απορριμμάτων
Οικονομική “σφαγή” για το Νότιο Δήμο για άλλα 2 χρόνια!
Αλεξάκης: Όταν η ανικανότητα βαφτίζεται αναμόρφωση, τον λογαριασμό τον πληρώνει ο τόπος
Αλεξάκης: Πρώτοι στην προσπάθεια να αλλάξει πραγματικά η Νότια Κέρκυρα
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • ΠΙΝ: Πράσινο φως υπό προϋποθέσεις για τις εξορύξεις
  • Συλλογή υπογραφών ενάντια στη δημιουργία μαρίνας στη Γαρίτσα
  • Ο Κύρος Σαράφης στην τεχνική ηγεσία του Φαίακα!
  • ΑΕΛ: Στα δύσκολα, μία οικογένεια
  • Το ιδιωτικό χρέος και οι 120 δόσεις: χρειάζεται ουσιαστική λύση

Τελευταία σχόλια

  1. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  2. Γιάννης Λόντος στο Aθηναγόρειο: Δημιουργεί 20 ομίλους δημιουργικότητας και καινοτομίας
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη συντήρηση και αποκατάσταση της Ιονίου Βουλής και του Πάλκου της Σπιανάδας
  4. SPIRO QOSJA στο  Γκίκας: Ένα ακόμα βήμα για το έργο ύδρευσης της Κέρκυρας
  5. dimitra peppa στο Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αλεξάκης: Η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της Λευκίμμης

11/07/2026

Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης

10/07/2026

Αλεξάκης: Γι’ αυτό δεν ψήφισα την Παυλοπούλου για πρόεδρο

07/07/2026

Αλεξάκης: Η αλήθεια για τα απορρίμματα της Νότιας Κέρκυρας

05/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise