Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Προσκλήσεις προϋπολογισμού 39 εκ. υπέγραψε ο Τρεπεκλής στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά»
    23/07/2026
    Γκίκας: Μόνιμες πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ, με ειδική μέριμνα για τους μικρούς νησιωτικούς Δήμους
    23/07/2026
    Στο Πρόγραμμα «Iόνια Νησιά» το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κέρκυρας
    23/07/2026
    Μπιάγκης: Σε απόγνωση οι ελαιοπαραγωγοί της Κέρκυρας για το ελαιοκομικό μητρώο
    23/07/2026
    Αυλωνίτης: Θα λογοδοτήσουν όλοι για τα Τέμπη
    23/07/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Mαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Κέρκυρας πρώτευσε στις Πανελλαδικές…
    23/07/2026
    Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Για την αυτοχειρία του νοσηλευόμενου ασθενή
    23/07/2026
    Συντονιστικό Κατοίκων: Αντιπυρική προστασία & Ανάπλαση του Άλσους Φυλακών, ναι μεν αλλά…
    23/07/2026
    Μαΐστρος μέχρι το Σάββατο – Δροσιά και πιθανότητα τοπικών βροχών την Παρασκευή
    23/07/2026
    Διακομιδή 41χρονης από την Κέρκυρα
    23/07/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Το «θαύμα» του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»
    23/07/2026
    ΕΛΜE: Απαλλακτικές οι πρώτες αποφάσεις για τους διωκόμενους εκπαιδευτικούς
    23/07/2026
    O ΣΕΠΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τη δημόσια στήριξη στο κλείσιμο του 13ου Δημοτικού
    21/07/2026
    Δικαστικό μπλόκο στις βραχυχρόνιες μισθώσεις εντός πολυκατοικιών
    20/07/2026
    ΕΛΜΕ: Να μη συγκαλυφθεί το νέο, κρατικό έγκλημα στο Άργος
    15/07/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Aγγελική Κωστάκη: «Ξωθιά»
    22/07/2026
    Μουσική βραδιά στο Φλαγγίνειο: 36 τραγούδια σε ένα βιβλίο
    22/07/2026
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
    «Στα Bήματα του Kαποδίστρια»
    21/07/2026
    Έλενα Σαλιγκάρα: «Εγώ, ο άλλος»
    21/07/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παραμένει ΟΦΑΜ ο Βρυώνης!
    23/07/2026
    Aπ’ την Παναχαϊκή στην ΑΕΛ ο Σμπόρας!
    23/07/2026
    «Χαλί», το ανανεωμένο γήπεδο του Αγίου Ματθαίου
    23/07/2026
    Πρωτιά και πρόκριση στα ημιτελικά για τη Διαβάτη στο Παγκόσμιο Κ23
    23/07/2026
    Με επιτυχία, το τουρνουά μπάσκετ της ΣΤΗΡΙΞΗΣ και του ΚΓΣ
    23/07/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ακρίβεια και πολιτική σταθερότητα: το πραγματικό διακύβευμα των επόμενων εθνικών εκλογών
    23/07/2026
    Μάνος Χατζιδάκις: 32 χρόνια μετά       
    22/07/2026
    Τέσσερις δημόσιες Νομικές ήταν πολλές, τώρα οι ιδιωτικές δεν μας φτάνουν!
    20/07/2026
    Μνήμη και θρήνος για την Κύπρο
    20/07/2026
    Αδιαφορία και ανευθυνότητα
    20/07/2026
Ανάγνωση ΣΕΠΕ: Πάνω από το 1/3 των νηπίων σε κοντέινερ με ευθύνη της δημαρχίας Υδραίου
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΕΠΕ: Πάνω από το 1/3 των νηπίων σε κοντέινερ με ευθύνη της δημαρχίας Υδραίου

"Με ευθύνη της δημαρχίας Υδραίου πάνω από το 1/3 των νηπίων και προνηπίων της πόλης και των περιαστικών περιοχών σε κοντέινερ!" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 04/10/2022
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

“Με ευθύνη της δημαρχίας Υδραίου πάνω από το 1/3 των νηπίων και προνηπίων της πόλης και των περιαστικών περιοχών σε κοντέινερ!” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ.

Αναλυτικά:

Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά την θεσμοθέτηση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, ο μεγαλύτερος Δήμος της Κέρκυρας αντί να εξασφαλίζει τους απαραίτητους όρους για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής/εκπαίδευσης, αγνοεί πλήρως τις ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης και δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τη στέγαση και τη μόρφωση των νηπίων. Γι’ αυτό τον λόγο δεν εξασφάλισε ούτε μία αίθουσα στις περιοχές που εστιάζεται το πρόβλημα και δεν εκπόνησε κανένα πρόγραμμα ανέγερσης των πάνω από 12 αιθουσών που στοιχειωδώς απαιτούνται επιπλέον για τη λειτουργία του δίχρονου νηπιαγωγείου στον Δήμο της Κεντρικής Κέρκυρας.
Αντίθετα, επιμένει σε ένα σχέδιο που στεγάζει περισσότερα από 200 νήπια και προνήπια της πόλης και των περιαστικών περιοχών χωρίς μόνιμη λύση στέγασης, δηλαδή πάνω από το 30% των μαθητών των δημοσίων νηπιαγωγείων σε 12 κοντέινερ.
Συγκεκριμένα λειτουργούν σε κοντέινερ τα Νηπιαγωγεία: 12ο, 4ο, 7ο, 14ο, Ποταμού (2 αίθουσες) και ακόμα 4 αίθουσες στον χώρο των Γενικών Λυκείων (Νηπιαγωγείο Μαντουκίου και Παράρτημα 12ου) και 2 αίθουσες στα Κανάλια.
Η κατάσταση είναι τραγική! Ψευτοκατασκευές στις οποίες ανοίγουν τρύπες στο δάπεδο με άμεσο κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικών από τις οποίες μπαίνουν και ποντίκια (Νηπιαγωγείο Ποταμού), ελαφρού τύπου τσίγκινα κουτιά, τενεκέδες, όπου το καλοκαίρι γίνονται φούρνοι και τον χειμώνα ψυγεία, χωρίς κεντρική θέρμανση, αποκλειστικά με air condition σε καιρό πανδημίας, χωρίς καλό εξαερισμό, χωρίς μόνωση και φυσικά με πολύ περιορισμένο μέγεθος. Επιπρόσθετα, τις βροχερές ημέρες δεν μπορεί να γίνει μάθημα εξαιτίας του εκκωφαντικού θορύβου στις οροφές, ενώ εξαιτίας της μη πραγματοποίησης κατάλληλων παρεμβάσεων στους αύλειους χώρους παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα με τα νήπια και προνήπια να αποχωρούν στην αγκαλιά των νηπιαγωγών! Η στέγαση της δίχρονης σε τέτοιες συνθήκες και η αρπαγή των προαυλίων των παιδιών υποβιβάζει ακόμα περισσότερο περιοχές της πόλης της Κέρκυρας (π.χ. 4ο, 7ο, 14ο, Γενικά Λύκεια) όπου τα προαύλια αποτελούν έναν από τους λίγους ζωτικούς χώρους και χάνουν ακόμα κι αυτούς. Η δημοτική αρχή με αυτές τις πολιτικές της επιλογές υποβαθμίζει περισσότερο τα ήδη γεμάτα κτιριακά προβλήματα σχολεία, τα οποία αντιμετωπίζουν χρόνια την αδιαφορία του δήμου και τα τελευταία χρόνια βλέπουν τα προαύλια τους να επιτάσσονται για να στοιβαχτούν με κάκιστους όρους τα προνήπια. Τα παιδιά μας, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, αξίζουν χώρους για την εκπαίδευση τους, χώρους διαλείμματος, ελεύθερους, για να τρέξουν να παίξουν και να κοινωνικοποιηθούν.
Είναι φανερό από τα παραπάνω στοιχεία ότι ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι ολέθριος και επιδεινώνει εξαιρετικά τις συνθήκες της εκπαίδευσης στο νησί μας, ενώ την ίδια στιγμή σε άλλους δήμους της χώρας οι διαδικασίες σχεδιασμού, χρηματοδότησης, ανέγερσης και παράδοσης νέων διδακτηρίων ολοκληρώνονται σε 3 μόλις χρόνια!
Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες.  Είναι σαφές πια ότι στη συνάντηση αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας με την Δήμαρχο στις 11.2.2020 η κα Υδραίου διασκέδαζε τις εντυπώσεις λέγοντας ότι δήθεν υπήρχε διαδικασία σε εξέλιξη για ενοικίαση κτηρίου τεσσάρων (4) αιθουσών στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας. Τελικά, ο περιβόητος «πολιτικός» σχεδιασμός του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής αγωγής & εκπαίδευσης έχει ως αποτέλεσμα:
1. Το στοίβαγμα των παιδιών στα ΠΡΟΚΑΤ δίπλα στα Λύκεια μακριά από τα σπίτια τους. Οι προκατασκευασμένες αίθουσες στον χώρο των Λυκείων δημιουργούν και οξύτατο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην καρδιά της πόλης, καθώς δεν υπάρχει ο απαραίτητος χώρος να σταθμεύουν εκατοντάδες γονείς καθημερινά για να αφήνουν ή να παραλαμβάνουν τα νήπια και προνήπια. Υπενθυμίζουμε ότι στον ίδιο χώρο λειτουργεί ήδη παιδικός σταθμός!
2. Τη μίσθωση 2 αιθουσών από τις 6 Ιουλίου 2022 ως υποτιθέμενο παράρτημα του 9ου Νηπιαγωγείου χωρίς όμως να υπάρχουν μαθητές να φοιτήσουν! Παρόλο που οι εγγραφές με βάση την κείμενη νομοθεσία πραγματοποιούνται την Άνοιξη και παρόλο που είχε ολοκληρωθεί η χωροταξική κατανομή των μαθητών από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η δημοτική αρχή προχώρησε στη μίσθωση των αιθουσών χωρίς να ουσιαστικά να καλύπτουν καμία υπάρχουσα ανάγκη!
3. Το 8ο Νηπιαγωγείο μόνο κατ’ όνομα να ονομάζεται Μαντουκίου καθώς λειτουργεί στα κοντέινερ στα Γενικά Λύκεια εκτός των γεωγραφικών ορίων της περιοχής του Μαντουκίου, ενώ η πρόθεση της Εντεταλμένης για ζητήματα Παιδείας να στείλει τους μισούς μαθητές του στο παράρτημα του 9ου μόνο περισσότερα προβλήματα θα δημιουργήσει. Επιπρόσθετα, το 12ο Νηπιαγωγείο Κέρκυρας είναι το μοναδικό σχολείο του ελλαδικού χώρου το οποίο στεγάζεται σε κοντέινερ και η έδρα (εδώ και 12 χρόνια στον αύλειο χώρο του 12 δημοτικού σχολείου) και το παράρτημα (στον χώρο των Γενικών Λυκείων) μακριά από την περιοχή που εξυπηρετεί.
4. Την τοποθέτηση ΠΡΟΚΑΤ στον αύλειο χώρο του Δ.Σ. Σπαρτύλα χωρίς φυσικά να εξυπηρετεί τις ανάγκες της προσχολικής αγωγής (αληθεύει ότι η χρηματοδότησή του ήταν από το κονδύλι για τις ανάγκες της δίχρονης προσχολικής αγωγής και επομένως η προμήθεια είναι μη νόμιμη;) Μάλιστα η δημοτική αρχή κατεδάφισε αυθαίρετα τις τουαλέτες των μαθητών και εδώ και 2 χρόνια έχουν τοποθετηθεί εξωτερικές χημικές τουαλέτες συνδεμένες με το αποχετευτικό δίκτυο!
Είναι πραγματικά εξοργιστικό το γεγονός ότι η δημαρχία Υδραίου υπολόγισε με τη μεζούρα τα τετραγωνικά μέτρα για κάθε παιδί, λες και τα παιδιά παραμένουν καθηλωμένα σε ένα σημείο και γυρνούν γύρω από τον εαυτό τους. Η επιλογή αυτή δείχνει ότι αδιαφορεί εντελώς για τις συνθήκες της σχολικής ζωής των μαθητών. Πρέπει να εξευρεθούν επιτέλους μόνιμες λύσεις για τη στέγαση των νηπίων, καθώς οι αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ έχουν τετραετή διάρκεια χρήσης βάση του νόμου. Επιπρόσθετα, απαξιώνεται ο δημόσιος χαρακτήρας της εκπαίδευσης με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών στους αύλειους χώρους των δημοτικών σχολείων, οι οποίοι αποτελούν ζωτικό χώρο για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Τα παιδιά της Κέρκυρας αξίζουν καλύτερη μεταχείριση. Δεν θα ανεχτούμε άλλη υποβάθμιση και χλευασμό. Οι δικαιολογίες περισσεύουν. Δεν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες χώρων και χρόνου. Υπάρχει συνειδητή πολιτική επιλογή της δημαρχίας Υδραίου να μη δώσει και να μη διεκδικήσει κονδύλια για την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής ή να μην παραχωρήσει άλλους χώρους.
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει:
• Την ακύρωση της πολιτικής επιλογής της δημοτικής αρχής για τη χρήση κοντέινερ ως σχολική στέγη. Εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής κι εκπαίδευσης σε κατάλληλους χώρους. Απαιτούμε συγκεκριμένο προγραμματισμό για να δοθούν μόνιμες λύσεις στο κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων εντός των γεωγραφικών τους ορίων με ενοικίαση κατάλληλων χώρων και να προχωρήσει άμεσα σχεδιασμός/προγραμματισμός για εύρεση δημοτικών/δημόσιων ακινήτων, οικοπέδων και ανέγερση κτιρίων. Να βρεθούν άμεσα μόνιμες λύσεις στέγασης των νηπιαγωγείων!
• Παρακαλούμε να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου το ζήτημα των σχολικών υποδομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να δοθούν προς χρήση των νηπιαγωγείων άλλοι κατάλληλοι χώροι του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας με τον κατάλληλο επανασχεδιασμό χρήσης όλων των υπαρχουσών υποδομών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας που μπορούν να λειτουργήσουν ως διδακτήρια!

ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, Γονείς για επίσκεψη Ζαχαράκη: Οι ανάγκες μας δεν χωράνε στις ψηφιακές σας βιτρίνες
ΑΑΚ: Για τα αποτελέσματα εκλογών στο ΣΕΠΕ Κέρκυρας
Επανεκλογή Κουρσάρη στην προεδρία του ΣΕΠΕ
Κέρκυρα: Πτώση σοβάδων στο 10ο Δημοτικό
Εκλογές στο ΣΕΠΕ Κέρκυρας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Παραμένει ΟΦΑΜ ο Βρυώνης!
  • Aπ’ την Παναχαϊκή στην ΑΕΛ ο Σμπόρας!
  • Mαθήτρια του Εσπερινού Λυκείου Κέρκυρας πρώτευσε στις Πανελλαδικές…
  • Εργαζόμενοι Ψυχιατρικού Τομέα: Για την αυτοχειρία του νοσηλευόμενου ασθενή
  • «Χαλί», το ανανεωμένο γήπεδο του Αγίου Ματθαίου

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  2. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  3. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  4. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη
  5. giorgos vitouladitis στο Ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη Βόρεια Κέρκυρα – Επιθεώρηση Τρεπεκλή

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

ΣΕΠΕ: Για τις εξετάσεις τύπου pisa και τις απειλές προς τους απεργούς εκπαιδευτικούς

21/05/2026

ΣΕΠΕ: Επιστολή προς γονείς & κηδεμόνες για εξετάσεις τύπου pisa

14/05/2026

ΣΕΠΕ: Όλοι στην Πανελλαδική απεργία

09/05/2026

ΣΕΠΕ: Λέμε ΟΧΙ στις εθνικές εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα

09/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise