Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
    17/10/2026 20:40
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026 20:23
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026 19:48
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026 19:34
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Ραντεβού στον Αλμυρό για πεζοπορία
    17/10/2026 20:36
    Μαθηματική Εταιρεία: Συλλυπητήρια για το χαμό του Μιχάλη
    17/10/2026 20:34
    Ταλαιπωρία για τoυς επιβάτες του Αλκίνοου λόγω κακοκαιρίας στην Ηγουμενίτσα
    17/10/2026 17:18
    Μηχανική βλάβη σε γαλλικό ιστιοφόρο στον Κάλαμο Λευκάδας
    17/10/2026 17:14
    Σύλληψη διωκόμενου στη Ζάκυνθο
    17/10/2026 17:11
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026 19:16
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
    17/10/2026 20:54
    Ιωάννα Παπαντωνίου: Εκεί όπου οι λέξεις συναντούν τη δημιουργία
    17/10/2026 17:00
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026 22:46
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κορυφή για Κερκυραϊκό στην Α ΕΠΣΚ!
    17/10/2026 19:40
    Aσταμάτητος Ιόνιος, πέρασε… αέρα κι από τη Δράμα!
    17/10/2026 17:29
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026 21:30
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026 21:16
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026 22:30
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    O πολιτισμός της αρένας
    17/10/2026 20:49
    H Γερμανική Γλώσσα αξίζει τη θέση που της αναλογεί στη δημόσια εκπαίδευση
    17/10/2026 16:56
    Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών φέρνει υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας
    17/10/2026 16:54
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026 23:14
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026 23:02
Ανάγνωση Gοv.gr Wallet: Πώς θα κατεβάσετε ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΛΑΔΑ

Gοv.gr Wallet: Πώς θα κατεβάσετε ψηφιακή ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης

Παρουσιάστηκε η εφαρμογή Gov.gr Wallet, μέσω της οποίας μεταξύ άλλων οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 27/07/2022 17:31
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση
Περιεχόμενα
  • Πιερρακάκης: Ο πολίτης κερδίζει ευκολία, ασφάλεια, ταχύτητα, θωράκιση των συναλλαγών
  • Θεοδωρικάκος: Ένα σημαντικό βήμα στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Παρουσιάστηκε η εφαρμογή Gov.gr Wallet, μέσω της οποίας μεταξύ άλλων οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα νέα ψηφιακά αντίγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (27/07) η παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και των συναρμόδιων υπουργών Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους δεν είναι ένας επιφανειακός μοντερνισμός, αλλά μία βαθιά τομή, ένας κοινωνικός εκσυγχρονισμός με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη ζωή του και μία μετάβαση σε μία δυναμική οικονομία και σε μία δίκαιη κοινωνία”, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παρουσίαση του της εφαρμογής Gov.gr wallet, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν χρησιμοποιούν το νέο ψηφιακό αντίγραφο ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης, που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το Κράτος πλέον έχει αποδείξει τις δυνατότητές του και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, καθώς τρία χρόνια μετά η συνεργασία ανάμεσα σε τρία υπουργεία και εν προκειμένω στα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Προστασίας του Πολίτη και Υποδομών και Μεταφορών αποδεικνύει πως έχει εμπεδωθεί η διαλειτουργικότητα δεδομένων του Δημοσίου σπάζοντας τα στεγανά, που υπήρχαν.

“Η προφανής επιτυχία της ψηφιακής επανάστασης, που διευκολύνει κατά πολύ την εξυπηρέτηση των πολιτών, επιταχύνει τη μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή και μειώνει δραστικά την γραφειοκρατία δεν ήταν καθόλου αυτονόητη εξέλιξη”, παρατήρησε ακολούθως ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε πως παρεμβάσεις όπως το power και το fuel pass δεν θα ήταν εφικτές, χωρίς την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την διαλειτουργικότητα των δεδομένων του Δημοσίου.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε δε πως είναι αυτονόητη, όσο και πολύ σημαντική η αξία της συμπερίληψης στο ψηφιακό πορτοφόλι της ταυτότητας, αλλά και του διπλώματος οδήγησης

Πιερρακάκης: Ο πολίτης κερδίζει ευκολία, ασφάλεια, ταχύτητα, θωράκιση των συναλλαγών

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης της εφαρμογής επεσήμανε πως η εφαρμογή Gov.gr Wallet είναι ήδη διαθέσιμη από σήμερα το απόγευμα για τους πολίτες που έχουν ΑΦΜ με λήγοντα αριθμό τον 1.

Ειδικότερα, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι ο πολίτης κερδίζει ευκολία, ασφάλεια, ταχύτητα, καθώς έχει διασφαλιστεί η άμεση έκδοση και αποθήκευση, ενσωμάτωση στο ψηφιακό wallet του κινητού, θωράκιση των συναλλαγών με ψηφιακή συγκατάθεση, μείωση της απάτης, δυνατότητα άμεσης ανάκλησης της ισχύος και γρήγορη επίδειξη και επαλήθευση μέσω κωδικού QR. Ο υπουργός επισήμανε ότι χρησιμοποιήθηκαν οι εσωτερικές υποδομές του gov.gr.

Στην παρουσίαση της εφαρμογής ο κ. Πιερρακάκης εξήγησε βήμα βήμα το πώς μπορούν να “κατεβάζουν” οι πολίτες την εφαρμογή.

“Κατεβάζω την εφαρμογή από το wallet.gov.gr, κάνω login μέσω TaxisNet ή κωδικών web banking και επιβεβαιωτικό SMS, εκδίδω κάθε έγγραφο με ένα επιβεβαιωτικό SMS“.

Όπως τόνισε σε περίπτωση ελέγχου επιδεικνύεται το QR code του ψηφιακού εγγράφου, κατόπιν αφού ο ελεγκτής σκανάρει το QR, εγκρίνει ο πολίτης τον έλεγχο και αναφέρει ή δείχνει τον 6-ψήφιο κωδικό που εμφανίζεται στον ελεγκτή. Ο ελεγκτής εισάγει τον 6-ψήφιο στην εφαρμογή του και μόνο τότε εμφανίζεται το έγγραφο στη συσκευή του πολίτη.

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε για τα επόμενα βήματα, κάνοντας λόγο για μεταβατική περίοδο, για επίδειξη και «ψηφιακά αντίγραφα» σε τραπεζικά ιδρύματα και παρόχους κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας. «Δημιουργούμε ένα σύστημα το οποίο θα ισχύει από την 1η Οκτωβρίου για τις τράπεζες και τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, αλλά και για όποιους φορείς χρειάζεται η επίδειξη της ταυτότητας. Θα δημιουργείται ψηφιακό ίχνος αντί για αντίγραφα ταυτότητας κι έτσι πλέον θα μπορεί να γίνει με ψηφιακό τρόπο κάτι που μας έχει ταλαιπωρήσει με το χαρτί σε φυσική μορφή”.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο υπουργός ευχαρίστησε και τους συναρμόδιους υπουργούς αλλά στάθηκε ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι “αυτό το πρότζεκτ από όταν είσαστε αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν και είναι στην καρδιά σας αφορά το δικό σας όραμα και ακριβώς για αυτόν τον λόγο γίνεται και σήμερα πράξη”.

Θεοδωρικάκος: Ένα σημαντικό βήμα στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Ως ένα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή μεταρρύθμιση του κράτους και ένα πολύ σημαντικό βήμα στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών σε σημεία που σχετίζονται και με το έργο και της ελληνικής αστυνομίας, χαρακτήρισε την εφαρμογή Gov.gr Wallet, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

“Η ψηφιακή εφαρμογή με την οποία περνούν η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας είναι σαφώς μία μεγάλη διευκόλυνση για τους πολίτες, αλλά είναι και διευκόλυνση για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. Από τώρα οι πολίτες θα μπορούν να βεβαιώνουν σε οποιαδήποτε ευκαιρία τους είναι αναγκαίο την ταυτότητά τους μέσω της εφαρμογής στο κινητό και θα μπορούν να χρησιμοποιούν αυτή την εφαρμογή και για τα ταξίδια τους στο εσωτερικό της χώρας. Ελπίζω ότι το μέλλον θα μας φέρει πιο κοντά και σε ταξίδια προς τις χώρες τουλάχιστον Σέγκεν μέσω αυτής της εφαρμογής, εφ’ όσον η ΕΕ υιοθετήσει μία τέτοια πρόταση”.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι η νέα ψηφιακή εφαρμογή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μέτρων που αφορούν υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, οι οποίες, σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έχουν πάρει ψηφιακή μορφή: Διαδικασία για το γνήσιο της υπογραφής, ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης απώλειας ταυτότητας, αίτηση ανανέωσης άδειας κυκλοφορίας μοτοποδηλάτου, αίτηση χορήγησης αντιγράφου αποσπάσματος από το βιβλίο αδικημάτων, συμβάντων, συλλήψεων, συστάσεων και παραπόνων της ΕΛΑΣ.

Αμέσως μετά σημείωσε: “Οι καταγγελίες πολιτών για εγκλήματα τα οποία συμβαίνουν στον κυβερνοχώρο, όλα αυτά πλέον, εδώ και αρκετούς μήνες, γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Έπαψαν να είναι αιτίες για να πηγαίνουν οι πολίτες της χώρας στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Εξυπηρετούνται πλέον πολύ πιο πρακτικά και ουσιαστικά, χωρίς να δαπανώνται δυνάμεις αστυνομικών και χωρίς οι πολίτες να χάνουν χρόνο”.

Ως κορυφαία στην ψηφιακή μεταρρύθμιση που αφορά την ΕΛΑΣ, χαρακτήρισε ο υπουργός την προώθηση της ψηφιοποίησης της επίδοσης 1,5 εκατομμυρίου δικογράφων ετησίως. “Απελευθερώνονται 1.500 αστυνομικοί καθημερινά, που επιστρέφουν από τον Σεπτέμβριο στο βασικό τους καθήκον – την ασφάλεια του πολίτη”, υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά το δελτίο ταυτότητας, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι “η ψηφιακή μορφή του, υπογραμμίζει ότι ακριβώς η ψηφιακή καταγραφή της ταυτότητας στο κινητό μας, προστίθεται στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να επεκταθεί η διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων στα δέκα χρόνια. Πρόκειται για αποφάσεις που διευκολύνουν τους πολίτες, μειώνουν σημαντικά το διοικητικό κόστος και την γραφειοκρατία. Ταυτόχρονα, εξοικονομούν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, και για τους πολίτες, και για το κράτος”.

“Συνεχίζουμε λοιπόν, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το έργο των ψηφιακών μεταρρυθμίσεων στην ΕΛΑΣ, με ένα ξεκάθαρο στόχο και ένα σαφές σχέδιο: Να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση του πολίτη, να κάνουμε πράξη μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική απέναντι σε κάθε μορφή εγκκλήματος και βίας, και πάνω απ’ όλα φιλική απέναντι στους πολίτες. Φιλική ιδιαίτερα απέναντι στους νέους ανθρώπους”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 18 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Συννεφιά με ανοίγματα και ήπιος καιρός στην Κέρκυρα την Κυριακή
  • Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
  • O πολιτισμός της αρένας

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου
  2. Θεοδωρα στο Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
  3. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  5. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise