Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026 20:23
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026 19:48
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026 19:34
    Eκτός ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο το αίτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις Παλαιές Αλυκές Λευκάδας
    16/10/2026 12:41
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026 20:03
    Φωτιά σε επαγγελματικό σκάφος στη μαρίνα Γουβιών
    16/10/2026 19:51
    ΔΣΚ: Συνδιοργάνωσε διεθνές νομικό συνέδριο στη Νάπολη
    16/10/2026 19:39
    Έκτακτες εργασίες εκσκαφής από τον ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Ευαγγελιστρίας
    16/10/2026 19:10
    Mαθηματικοί διαγωνισμοί στην Κέρκυρα στις 6 Νοεμβρίου για Γυμνάσιο και Λύκειο
    16/10/2026 12:38
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026 19:16
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026 18:11
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026 18:44
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026 18:26
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026 22:29
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026 20:08
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026 12:41
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026 22:46
    Εκδήλωση για την προσφορά του Καποδίστρια στην εκπαίδευση
    15/10/2026 19:22
    Στον Ορφέα η κωμωδία «Δεν ακούω, δεν βλέπω, δεν μιλάω»
    15/10/2026 18:45
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026 21:30
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026 21:16
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026 22:30
    Ο Μουμούρης στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων
    14/10/2026 21:50
    Πεντάστερη αρχή για τη Βολίδα – Διπλό για τον Κάβο
    14/10/2026 21:23
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026 23:14
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026 23:02
    Πολιτισμός υπό διάλυση
    15/10/2026 17:47
    “Το «μαύρο» στο START TV αποτελεί πλήγμα για την τοπική ενημέρωση, τα ΜΜΕ και την κοινωνία”
    14/10/2026 17:49
    H Ελλάδα αναδεικνύεται σε κρίσιμο ενεργειακό κόμβο για την Ευρώπη!
    14/10/2026 17:16
Ανάγνωση Τι είπε ο Γκίκας στην 144η Ολομέλεια της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην Ινδονησία
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είπε ο Γκίκας στην 144η Ολομέλεια της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην Ινδονησία

Ομιλία στην 144η Ολομέλεια της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (Inter-Parliamentary Union – IPU) που διεξάγεται στη Nusa Dua της Ινδονησίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, ως επικεφαλής της αποστολής της Βουλής των Ελλήνων στην οποία συμμετέχουν και οι κ.κ. Βασίλης Γιόγιακας (ΝΔ) και Γιάννης Μουζάλας (ΣΥΡΙΖΑ).

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 21/03/2022 12:04
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ομιλία στην 144η Ολομέλεια της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (Inter-Parliamentary Union – IPU) που διεξάγεται στη Nusa Dua της Ινδονησίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, ως επικεφαλής της αποστολής της Βουλής των Ελλήνων στην οποία συμμετέχουν και οι κ.κ. Βασίλης Γιόγιακας (ΝΔ) και Γιάννης Μουζάλας (ΣΥΡΙΖΑ).

Ο Στέφανος Γκίκας τοποθετήθηκε επί του κυρίως θέματος των εργασιών της Ολομέλειας: «Φτάνοντας στο Μηδέν: Παρακινώντας τα Κοινοβούλια να δράσουν κατά της Κλιματικής Αλλαγής».
Στην ομιλία του ο Βουλευτής ανέφερε ότι παρόλο που επί δεκαετίες οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για τις καταστροφικές συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, οι «πράσινοι» στόχοι που έθεταν Διεθνείς Οργανώσεις και Κυβερνήσεις για την αποφυγή καταστροφών δεν επιτεύχθηκαν.
Σήμερα, όπως σημείωσε, η Κλιματική Κρίση «μας ξεπέρασε», αφού κάθε ήπειρος, κάθε περιοχή και κάθε χώρα αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις που σχετίζονται με την Κλιματική Αλλαγή. Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στους μεγάλους καύσωνες και στο έντονο ψύχος, στις πολύ έντονες καταιγίδες που καταγράφονται όλο και πιο συχνά, στα πλημμυρικά φαινόμενα και στις μεγάλες πυρκαγιές. «Οι καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα ώθησαν πολλές κυβερνήσεις να αναγνωρίσουν την κλιματική αλλαγή ως ζήτημα Εθνικής ασφάλειας», συμπέρανε.
Υπογράμμισε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραμείνει απλός παρατηρητής, αφού η δράση κάθε χώρας επιδρά στην παγκόσμια «πράσινη»μετάβαση. Ωστόσο, όπως υπογράμμισε, απαιτείται η συνεργασία όλων.
Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στην Συμφωνία των Παρισίων και στην «Ατζέντα 2030», διεθνείς δεσμεύσεις, οι οποίες, όπως είπε, δεν μπορούν να υλοποιηθούν χωρίς εθνική προσπάθεια. Για αυτό το λόγο εστίασε στην ανάγκη ψήφισης νέων κλιματικών νόμων από όλα τα κράτη, οι οποίοι θα λειτουργούν ως νομικά πλαίσια για τα επόμενα 20 ή 30 χρόνια και θα θέτουν τους στόχους που θα πρέπει να επιτευχθούν σε αυτό το χρονικό διάστημα.
«Ως Βουλευτές αποτελεί υποχρέωσή μας να διασφαλίσουμε ότι οι σχετικοί νόμοι θα ψηφιστούν, αλλά και θα εφαρμοστούν, αφού η κλιματική αλλαγή προκαλεί καταστροφές που αυξάνουν την ανισότητα αλλά και την φτώχεια», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε επιπλέον στην ανάγκη προσαρμογής και άλλων τομέων στα νέα δεδομένα, όπως είναι η εφαρμογή συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, προσαρμογής των έργων υποδομής κ.α.. Πρόκειται για προληπτικά μέτρα για την αποφυγή της απώλειας ανθρώπινων ζωών, της καταστροφής περιουσιών, αλλά και της απώλειας θέσεων εργασίας.
Ο Βουλευτής εστίασε στην κοινωνική στήριξη που χρειάζονται πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιου είδους καταστροφές, παρουσιάζοντας τον Μηχανισμό της Κοινωνικής Αρωγής που στήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση το περασμένο καλοκαίρι για τους πυρόπληκτους. Όπως σημείωσε, σε αυτό τον τομέα η διακοινοβουλευτική συνεργασία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών.
Αναφερόμενος στο πρόβλημα χρηματοδότησης της «πράσινης» πολιτικής, ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο δημιουργήθηκε για την ανάκαμψη των Ευρωπαϊκών Οικονομιών μετά την πανδημία. Εξήγησε ότι το Ταμείο χρηματοδοτεί μεταξύ άλλων «πράσινες» πολιτικές, όπως είναι η επένδυση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, στην «πράσινη» ενέργεια, στον τερματισμό της εκμετάλλευσης του λιγνίτη, αλλά και στην χρήση ηλεκτρικών οχημάτων. «Πρόκειται για ορισμένα μέτρα για την επίτευξη της μείωσης των ρύπων έως το 2030, τα οποία παράλληλα δίνουν ώθηση στις Οικονομίες μας και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας», συμπέρανε.
Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε και στην στήριξη που παρέχει τη ΕΕ σε αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν την «πράσινη» μετάβαση και να υιοθετήσουν σχετικές πολιτικές. Όπως είπε, το 2020 η ΕΕ διέθεσε 23,4 δις Ευρώ για αυτό τον σκοπό, ενώ παραμένει πιστή στην δέσμευση για την ετήσια κινητοποίηση και διάθεση 100 δις Δολαρίων από αναπτυγμένες χώρες, Οργανισμούς κλπ. προς τις αναπτυσσόμενες χώρες έως το 2025.
Υπογράμμισε ότι οι Βουλευτές όλου του κόσμου οφείλουν να ασκούν πίεση στις Κυβερνήσεις τους, ώστε να εφαρμόζουν τις Διεθνείς Συμβάσεις και αποτελεσματικές πολιτικές κατά της Κλιματικής Αλλαγής.
«Ο χρόνος τελειώνει, δεν υπάρχει πλέον χώρος για δικαιολογίες. Αποτελεί υποχρέωση της γενιάς μας να παραδώσουμε στα παιδιά και στα εγγόνια μας έναν καλύτερο και πιο ασφαλή πλανήτη.», υπογράμμισε.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Στέφανος Γκίκας ζήτησε από τους Αντιπροσωπείες των Κοινοβουλίων όλου του κόσμου να αναλογιστούν πόσες ενέργειες και πολιτικές κατά της Κλιματικής Κρίσης θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν, αν αξιοποιούνταν για αυτό τον σκοπό τα δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ και Δολαρίων που διοχετεύονται την παρούσα περίοδο εξαιτίας του πολέμου που προκάλεσε η Ρωσία στην Ουκρανία, αλλά και το κόστος που θα δημιουργηθεί για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά το τέλος του πολέμου. «Είναι πραγματικά κρίμα», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

O Γκίκας συζήτησε με τον Γ.Γ Άμυνας της Ινδίας για ναυτιλία και ασφάλεια
Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου
5,7 εκ. ευρώ για ευρυζωνικότητα στην Κέρκυρα
Γκίκας: επιστρέφει στο Υπουργείο Πολιτισμού η αριστερή πτέρυγα των Ανακτόρων
Χρηματοδότηση 1,3 εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Παξών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκίκας: Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δίνουν χώρο, κίνητρο και προοπτική στους αθλητές της νησιωτικής Ελλάδας
Ο Γκίκας για το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών
 Γκίκας: Εμβαθύνουμε τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας–Ινδίας στη θαλάσσια ασφάλεια και στη ναυτιλία
Πρόβαλε ο Γκίκας στην Ινδία το ενδιαφέρον για τον IMEC
Ο Στέφανος Γκίκας πηγαίνει Ινδία
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου γιορτάζει…
  • Σαν Σήμερα 17 Οκτωβρίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα
  • Αίθριος με λίγες νεφώσεις ο καιρός στην Κέρκυρα το Σάββατο
  • Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
  • Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Ο Γκίκας για τη Συνάντηση Θιάσων Αιγαίου
  2. Θεοδωρα στο Νέα σειρά του Prime Video εκτυλίσσεται στην Κέρκυρα του 1955
  3. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  5. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γκίκας: H Κέρκυρα αποχαιρετά με σεβασμό και αγάπη τον π. Γεώργιο Αλτουβά

04/10/2026 19:44

Γκίκας: Στα 52 χρόνια της πορείας της, η ΝΔ παραμένει η μεγαλύτερη παράταξη του τόπου μας

04/10/2026 19:28

Προχωρά η Μαρίνα της Ημερολιάς, λέει ο Γκίκας

02/10/2026 22:29

O Γκίκας στην Τελετή Ορκωμοσίας των Δοκίμων Λιμενοφυλάκων

30/09/2026 19:00
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise