Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
    17/10/2026
    Δρυ: Περιφερειακό Συμβούλιο στη Λευκάδα, χωρίς τη Λευκάδα
    16/10/2026
    Εκσυγχρονίζεται ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα και στα Ιόνια (pics)
    16/10/2026
    Προσωρινός αποκλεισμός της παραποτάμιας οδού στην περιοχή του Ποταμού
    16/10/2026
    Αυλωνίτης: Υποστελέχωση και οικονομική ασφυξία στα σχολεία της Κέρκυρας
    16/10/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Ραντεβού στον Αλμυρό για πεζοπορία
    17/10/2026
    Μαθηματική Εταιρεία: Συλλυπητήρια για το χαμό του Μιχάλη
    17/10/2026
    Ταλαιπωρία για τoυς επιβάτες του Αλκίνοου λόγω κακοκαιρίας στην Ηγουμενίτσα
    17/10/2026
    Μηχανική βλάβη σε γαλλικό ιστιοφόρο στον Κάλαμο Λευκάδας
    17/10/2026
    Σύλληψη διωκόμενου στη Ζάκυνθο
    17/10/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Επανεκλογή Πελάη στην προεδρία του Συνδικάτου Ξενοδοχ/λων
    16/10/2026
    Oι Ενώσεις Γονέων Κέρκυρας καταγγέλλουν υποβάθμιση της δεύτερης ξένης γλώσσας
    15/10/2026
    Πεντάστερo ξενοδοχείο δρομολογείται στο Μπαρμπάτι
    14/10/2026
    ΕΚ Κέρκυρας και Θεσπρωτίας: Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο
    14/10/2026
    Η ΕΛΜΕ για την “Ειδική Αγωγή και τη σκόπιμη υποβάθμισή της”
    13/10/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
    17/10/2026
    Ιωάννα Παπαντωνίου: Εκεί όπου οι λέξεις συναντούν τη δημιουργία
    17/10/2026
    Εκδόθηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τον επτανησιακό πατριωτισμό με αρωγή της Περιφέρειας
    16/10/2026
    Aπό το Λονδίνο στη μουσική Κέρκυρα: Το Queen’s College London επισκέπτεται το νησί
    16/10/2026
    Αστρονομική: Παρατήρηση Σελήνης – Κρόνου
    15/10/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κορυφή για Κερκυραϊκό στην Α ΕΠΣΚ!
    17/10/2026
    Aσταμάτητος Ιόνιος, πέρασε… αέρα κι από τη Δράμα!
    17/10/2026
    Μέσα με Παναιγιάλειο ο ΟΦΑΜ, έξω με Πλαταριά η ΑΕΛ!
    16/10/2026
    Ο Θεσπρωτός Χρυσικόπουλος στο ντέρμπι Ολυμπιάδα-Θιναλιακός!
    16/10/2026
    Η Τερέζα Κουρτέση στο Παλαιό Φάληρο
    15/10/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    O πολιτισμός της αρένας
    17/10/2026
    H Γερμανική Γλώσσα αξίζει τη θέση που της αναλογεί στη δημόσια εκπαίδευση
    17/10/2026
    Η κατάργηση των Σχολικών Επιτροπών φέρνει υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της Δημόσιας Παιδείας
    17/10/2026
    Με αύξηση 6,46% το 9μηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου
    16/10/2026
    6+1 Στοιχεία που δεν χωρούν στο κυβερνητικό «success story» της ανεργίας
    15/10/2026
Ανάγνωση Μαχειμάρης: Αντι επικήδειου για τον Δημήτρη Τσοβόλα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαχειμάρης: Αντι επικήδειου για τον Δημήτρη Τσοβόλα

Λίγα λόγια από το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, αντί επικήδειου για τον Δημήτρη Τσοβόλα που έγινε από τη ζωή στις 25 Φεβρουαρίου.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 03/03/2022
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Λίγα λόγια από το Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμάρη, αντί επικήδειου για τον Δημήτρη Τσοβόλα που έγινε από τη ζωή στις 25 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΒΟΛΑΣ…Ο άνθρωπος , ο ευπατρίδης έντιμος πολιτικός, ο μάχιμος δικηγόρος .
Είναι στιγμές που όση δύναμη και αν επιστρατεύσει ο άνθρωπος, τα συναισθήματα που κυριαρχούν, δεν του επιτρέπουν να αποκρύψει τη συγκίνηση και τον πόνο που προκαλεί ο χαμός ενός αγαπημένου φίλου και ξεχωριστού ανθρώπου.

Είναι το ίδιο αίσθημα θλίψης και πόνου που μοιραζόμαστε όλοι, η γυναίκα σου Ρένα, τα λατρεμένα σου παιδιά, ο Κώστας, η Λυδία, τα εγγόνια σου, η οικογένειά σου, αλλά και οι χιλιάδες φίλοι, συνεργάτες και εκτιμητές της προσωπικότητας και προσφοράς σου.

Τούτη την ώρα λοιπόν δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση από την καθολική αναγνώριση του έργου που επιτέλεσες, αλλά και της χαρισματικής προσωπικότητας που σε προίκισε ο Θεός.

Μιας προσωπικότητας που τη διέκρινε η ανιδιοτέλεια, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, το ασυμβίβαστο και το μαχητικό σου πνεύμα. Η παρρησία της γνώμης σου, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια σου.

Απόδειξη πως μόνο τα καλύτερα είχαν να πουν ποινικολόγοι και δικαστικοί που σε τίμησαν πρόσφατα, στα Γιάννινα στο 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων.

Τίμησαν τον Δημήτρη Τσοβόλα από τους Μελισσουργούς της Άρτας τον έντιμο πολιτικό και τον μαχόμενο δικηγόρο, τον άνθρωπο που μπήκε στην πολιτική φτωχός και βγήκε φτωχότερος.

Στην αντιφώνηση σου στο συνέδριο είπες πως η καταξίωσή σου στον επαγγελματικό σου χώρο ήταν για σένα πιο σημαντική από την καταξίωση στον πολιτικό χώρο.. Σεβάστηκες τους συναδέλφους σου, σεβάστηκες τους δικαστές, συνεργαζόσουν με χαρά με τους νέους.

Θα προσπαθήσω ταπεινά να σκιαγραφήσω βήματα της πορείας που χάραξες και ακολούθησες μέχρι τέλους.
Η αγάπη σου για τη νομική επιστήμη και τις αρχές και αξίες της δικαιοσύνης ,της ισοπολιτείας ,της προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων σε οδήγησαν σε σπουδές στη νομική επιστήμη. Μια επιστήμη που υπηρέτησες ως μάχιμος δικηγόρος ως το τέλος της ζωής σου.

Σαν νομικός λάμπρυνες το λειτούργημα του υπηρέτη της δικαιοσύνης όχι μόνο με την απλή συμβατή και στενή έννοια της αποστολής σου, αλλά ως φωτισμένος νομικός που ακτινοβολούσε μεταλαμπαδεύοντας την αφοσίωση σου στη δικαιοσύνη στο ευρύτερο περιβάλλον σου.

Κουβαλούσες μέσα σου το βαθύ αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και μ αυτήν σφράγισες την επαγγελματική και κοινωνική δράση σου, ενώ διακρινόσουν πάντα για την οξυμένη ευαισθησία και την αμβλυμμένη ευγένειά σου.

Όμως πέραν της νομικής επιστήμης υπηρέτησες και τη μαχόμενη πολιτική.
Υπήρξες ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, εκλέχθηκες για πρώτη φορά βουλευτής Άρτας το 1977 και επανεκλέχθηκες το 1981 και το 1985. Διετέλεσες υπουργός οικονομικών την περίοδο 1985 – 1989. Επίσης, ήσουν ιδρυτής και πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ από το 1995 μέχρι το 2004, από το οποίο αποχώρησες, με δείγμα γραφής σπάνιο για τα πολιτικά πράγματα της χώρας-εκείνο της επιστροφής της κρατικής επιχορήγησης.

Αγαπητέ φίλε Δημήτρη,

Ήσουν ο δικός μου άνθρωπος, και δεν φανταζόμουνα ποτέ αυτή τη στιγμή. Δυστυχώς όμως η ζωή έχει τους δικούς της κανόνες τους οποίους εμείς δεν μπορούμε να ελέγξουμε και μας φέρνει μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.

Στην προσωπική μου διαδρομή ομολογώ πως υπήρξες ένας σημαντικός άνθρωπος, συγγενής ,πραγματικός φίλος ,αδελφός.

Στάθηκες στο πλευρό μου, σε μια εξαιρετικά δύσκολη πορεία γεμάτη παγίδες και σκοπιμότητες, ήσουν όμως απόλυτα σίγουρος για το αποτέλεσμα της τελικής δικαίωσης.

Γύρω σου δημιουργήθηκαν ισχυροί προσωπικοί δεσμοί τόσο με την οικογένεια μου, όσο και με τους Κερκυραίους που γνώρισες στην Κερασιά, στη Βόρεια Κέρκυρα, τα καλοκαίρια, όταν ερχόσουν αρχές Αυγούστου με την αγαπημένη σου οικογένεια για ολιγοήμερες διακοπές, λίγο πριν πας στο γενέθλιο τόπο σου στους Μελισσουργούς της Άρτας για το χρονιάτικο αυγουστιάτικο τάμα.

Όλοι μας περιμέναμε το καλοκαίρι για τις συναντήσεις μαζί σου, τις συζητήσεις , την παρέα , οι οποίες κατέληγαν εξ αιτίας της θετικής παρουσίας σου, στην ψυχική πληρότητα και ενδυνάμωση όλων μας.

Πάντα με το χαμόγελό, το διακριτικό και ιδιαίτερο χιούμορ, την ευγένεια του χαραχτήρα, την απλότητα, την ηθική σου συγκρότηση, την πλατιά μόρφωση, και την ικανότητά σου να επιχειρηματολογείς χωρίς να βάζεις τον άλλον απέναντί σου.

Ως επιστήμονας και πολιτικός αποτέλεσες την ιδανική και αρμονική σύζευξη επιστήμης-πολιτικής. Γιατί ως επιστήμονας του Δικαίου υπηρέτησες τη ζώσα πολιτική πραγματικότητα. Στους αγώνες και στις αγωνίες των πολιτών επέμεινες να δηλώνεις παρών …

Υπήρξες το είδος του ανθρώπου με πίστη σε αρχές και οράματα, του αρνούμενου να υποταχτεί σε συμβατικότητες , ένα είδος ανθρώπου που ολοένα σήμερα χάνεται μέσα στην κρίση αξιών.

Να είσαι ήσυχος πως όλοι όσοι σε γνωρίσαμε θα κρατήσουμε ζωντανή και τη μνήμη σου και τα διδάγματα ζωής που μας κατέλειπες σαν πυξίδα πλεύσης στους δύσκολους σημερινούς καιρούς. «Μας δίδαξες αρχές και αξίες. Να αγωνιζόμαστε χωρίς να τα παρατάμε. Να διεκδικούμε και να παλεύομε. Να πορευόμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι».

Ήσυχος και περήφανος σαν πατέρας.

Ήσυχος σαν ανιδιοτελής και σπουδαίος φίλος. Σαν εξαίρετος και πολύτιμος συνεργάτης.
Μα πάνω από όλα, ήσυχος ως άνθρωπος που επιτέλεσες στο ακέραιο το καθήκον σου απέναντι στην πατρίδα, την κοινωνία.

Και εμείς, θέλω να ξέρεις πως μετρώντας την απώλεια σου, θα καταστήσουμε με απόλυτο σεβασμό ως γνώμονα της δικής μας πορείας, τις δικές σου παρακαταθήκες, οι οποίες υποδεικνύουν την αξία που έχει ο έντιμος αγώνας και η σπουδαιότητα να μάχεσαι στη ζωή με αξιοπρέπεια για τα ιδανικά σου

Ανεκπλήρωτο χρέος που εκφράζει το σύνολο της κοινωνίας –πολιτικού και κοινωνικού κόσμου- του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, παραμένει η ανακήρυξη σου ως επίτιμου δημότη μας, η οποία δεν ευοδώθηκε λόγο κορωναιού.
Σου υποσχόμαστε όμως ότι πάντα θα είσαι ο επίτιμος, ο φάρος που φωτίζει τη σκέψη μας και τις καρδιές όλων μας.

Αγαπημένε μας Δημήτρη,

Ο Φλεβάρης στάθηκε ο μήνας ο σκληρός. Στην αγαπημένη σου γυναίκα Ρένα , στα λατρεμένα σου παιδιά Κώστα και Λυδία , στα λατρεμένα σου εγγόνια, στους συγγενείς και στους χιλιάδες φίλους, μένει αύρα ζωής ,η ζεστασιά και η υπερηφάνεια της παρουσίας σου, η εντιμότητα και οι ηθικές αξίες σου.

Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε φίλε.

Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου.

Στo επίκεντρο υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση στη συνάντηση ΠΑΣΟΚ – Μαχειμάρη
Ο Μαχειμάρης αποχαιρετά τη Χ. Λούβρου: Μια γυναίκα με ανδρεία, ήθος και βαθύ αποτύπωμα προσφοράς
Μαχειμάρης: Κώστας Γεωργάκης – Σύμβολο Ελευθερίας και Δημοκρατίας
Μαχειμάρης αποχαιρετά Χαλβατζή…
Ιστορική χρονιά για τη Βόρεια Κέρκυρα με την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Σχολείου
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Η Ανδρική Χορωδία Κερκύρας, συναυλία στη Ροτόντα
  • O πολιτισμός της αρένας
  • Έρχεται ο 2ος αγώνας δρόμου τομεακών οργανώσεων ΚΚΕ-ΚΝΕ
  • ΕΛΜΕ: Ραντεβού στον Αλμυρό για πεζοπορία
  • Μαθηματική Εταιρεία: Συλλυπητήρια για το χαμό του Μιχάλη

Τελευταία σχόλια

  1. Θανάσης Μαυρομάτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  2. Δώρα Αναστασάτου στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  3. Ιωάννης Λευτεριώτης στο Η αναβολή του Carmina Burana ξεγυμνώνει τις πολιτιστικές υποδομές της Κέρκυρας
  4. ΜΑΚΡΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!
  5. TS στο Στα αυτοκίνητα κοιμούνται  νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί στην Κέρκυρα!

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για την απώλεια της μητέρας του Στ. Πουλημένου

03/09/2026

Μαχειμάρης: Απάντηση σε κάθε κατεύθυνση, η μαρίνα Ημερολιάς προχωρά

02/09/2026

Μαχειμάρης: Σαλπάρουμε στη Βόρεια Κέρκυρα του αύριο

25/08/2026

Συνάντηση Μαχειμάρη-Κόκκαλη με τον πρόεδρο του Χαμόγελου

21/08/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise