Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τα νέα μέτρα Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026
    05/09/2026
    Ξεκινά τη Δευτέρα ο δολωματικός ψεκασμός στην Κέρκυρα
    04/09/2026
    ΛΑΣΥ Βορρά: Οι ερωτήσεις για τη συνεδρίαση λογοδοσίας
    04/09/2026
    Γκίκας: 2,3 δισ. για τον ενεργειακό και περιβαλλοντικό μετασχηματισμό των Νησιών
    03/09/2026
    Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για την απώλεια της μητέρας του Στ. Πουλημένου
    03/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ορειβάτες από όλη τη δυτική Ελλάδα κατασκηνώνουν στις πλαγιές του Παντοκράτορα
    05/09/2026
    Επιχείρηση διάσωσης: Νεαρός μπούφος έπεσε στη θάλασσα
    05/09/2026
    Και την Κυριακή παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
    05/09/2026
    Ήθελε να ταξιδέψει με πλαστά χαρτιά στην Ιταλία
    05/09/2026
    Τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένος στην Κέρκυρα
    05/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Απόλυτη απαγόρευση κατασκευών στα 25 μέτρα από το κύμα
    04/09/2026
    Μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα για μία στις πέντε επιχειρήσεις
    04/09/2026
    Εκλογοαπολογιστική συνέλευση στο Συνδικάτο Ξενοδοχ/ών
    03/09/2026
    ΕΛΜΕ για σχολικές εκδρομές: Με το «καλημέρα σας» ακόμα περισσότερη γραφειοκρατία
    03/09/2026
    Παράταση έως 14 Σεπτεμβρίου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
    02/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Έκθεση φωτογραφίας: ομάδα 28mm / “η πόλη μου”
    04/09/2026
    Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Φιλαρμονικών
    03/09/2026
    Η φιλαρμονική Σκριπερού στο Γκαλά του Capodistrian Ionian Cardiovascular Meeting
    01/09/2026
    Αντώνης Ζερβός: «Η τρίτη γυναίκα»
    01/09/2026
    “Βαρυτικά Κύματα – 30 χρόνια επιτυχίες”
    01/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κ23 η Διαβάτη
    06/09/2026
    O Σπύρος Χρυσικόπουλος έγινε ο πρώτος άνθρωπος που κολύμπησε από την Ελλάδα στην Ιταλία
    04/09/2026
    Πήρε Γκαραβέλη, κράτησε Περατινό ο Ιόνιος!
    04/09/2026
    Photostory: ΑΕΛ-ΟΦΑΜ (φιλικό)
    04/09/2026
    Έφερε Δημακάκο η ΑΕΛ!
    04/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ο κόσμος μας έμαθε να μην εκπλήσσεται!
    06/09/2026
    Ο μισός πλανήτης σε μια ιστορική συνάντηση!
    05/09/2026
    O Λίλης Δεσύλλας και η στερνή επιθυμία ενός εκτελεσμένου στο Λαζαρέτο
    03/09/2026
    Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών δεν είναι απλώς μια εκδήλωση –είναι επένδυση στην πολιτιστική ταυτότητα των Ιονίων Νήσων
    03/09/2026
    Ενέργεια, εξορύξεις στο Ιόνιο και κοινωνικό συμφέρον
    31/08/2026
Ανάγνωση Πρωτοβάθμια Φροντίδα & Ψυχική Υγεία στο επίκεντρο των συναντήσεων της Κράτσα στο Υπουργείο Υγείας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτοβάθμια Φροντίδα & Ψυχική Υγεία στο επίκεντρο των συναντήσεων της Κράτσα στο Υπουργείο Υγείας

Συναντήσεις εργασίας με την Υφυπουργό, υπεύθυνη για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη και τους συνεργάτες της, τον ΓΓ, υπεύθυνο για θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, όπως και με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Θανάση Θεοχάρη, είχαν στην Αθήνα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 23/02/2022
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Συναντήσεις εργασίας με την Υφυπουργό, υπεύθυνη για θέματα Ψυχικής Υγείας, Ζωή Ράπτη και τους συνεργάτες της, τον ΓΓ, υπεύθυνο για θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, όπως και με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Θανάση Θεοχάρη, είχαν στην Αθήνα η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από πλευράς περιφερειακής αρχής:

Στη συνάντηση με την Ζωή Ράπτη, επικαιροποιήθηκαν τα θέματα, τα οποία είχαν συζητηθεί στην επίσκεψη της Υφυπουργού στην Κέρκυρα πριν από ένα χρόνο (17 Ιανουαρίου 2021). Παράλληλα, αναλύθηκαν οι συνθήκες λειτουργίας της Ψυχιατρικής Μονάδας «Διάπλους» στην Κέρκυρα και υπογραμμίστηκαν αφενός η ανάγκη για αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών, αφετέρου για στελέχωση του ανθρώπινου δυναμικού και ζητήθηκε να ενταχθούν τα Ιόνια Νησιά στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας, το οποίο προβλέπει προσλήψεις (διάρκειας 6+6 μηνών) στις δομές Υγείας.

Από την πλευρά της Υφυπουργού, τέλος, υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην έγκριση σκοπιμότητας, την οποία έχει αιτηθεί η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για λογαριασμό της Μονάδας «Διάπλους».

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου πρότεινε στην Υφυπουργό ν’ αναθέσει το Υπουργείο Υγείας στην ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) τη μελέτη στατικότητας, της οποίας χρήζει το -εγκαταλελειμμένο- κτίριο στο Πλατύ Καντούνι, που ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και παλαιότερα στέγαζε δομές Ψυχικής Υγείας, αλλά και το Ωδείο της Κέρκυρας.

ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΙΟ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, συνοδευόμενη από την -αρμόδια για θέματα Υγείας- Αντιπεριφερειάρχη, Μελίτα Ανδριώτη, είχε συνάντηση εργασίας και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Με τον Γενικό Γραμματέα, Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος είναι αρμόδιος για τα θέματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, αναλύθηκαν τα ζητήματα για τα μεγάλα κτιριακά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν τα Κέντρα Υγείας στα Ιόνια Νησιά. Όπως επισήμανε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, το Υπουργείο βρίσκεται ήδη σε στάδιο προεργασίας για την ένταξη ενός αρκετά σημαντικού αριθμού Κέντρων Υγείας (περίπου 150) απ’ όλη την Ελλάδα στο Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν για τις απαραίτητες εργασίες κτιριακής αναβάθμισης.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα αυτό και Κέντρα Υγείας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ανάλογα με το επίπεδο ωριμότητας των μελετών, που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ  ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου και η Μελίτα Ανδριώτη, στη σειρά επαφών για θέματα Υγείας, που είχαν επί αθηναϊκού εδάφους, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Θανάση Θεοχάρη, για τα προβλήματα του Οργανισμού, όπως επίσης και για το πρόγραμμα και τις δράσεις του.

Ο Θανάσης Θεοχάρης ευχαρίστησε για τη στήριξη, την οποία προσφέρει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στον ΟΚΑΝΑ καλύπτοντας μέσω ΕΣΠΑ 2014-20 το μισθολογικό κόστος οκτώ (8) εργαζόμενων στα Κέντρα Στήριξης που λειτουργούν στα Ιόνια Νησιά. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων καλύπτει με ποσό 450.000€ την πρόσληψη δύο (2) ατόμων στο Κέντρο Στήριξης «Νίκος Μώρος» στην Κέρκυρα, δύο (2) ατόμων στο Κέντρο Στήριξης «Στοργή» στη Ζάκυνθο, δύο (2) ατόμων στο Κέντρο Στήριξης «Απόπλους» στην Κεφαλονιά, ενός (1) ατόμου στο Κέντρο Στήριξης «Δίαυλος» στη Λευκάδα και ενός (1) Επιστημονικού Συνεργάτη.

Όπως υπογράμμισε ο Θανάσης Θεοχάρης, ο ΟΚΑΝΑ πρέπει να μεταστεγαστεί σε άλλο κτίριο απ’ αυτό που στεγάζεται σήμερα, εντός του Ψυχιατρείου Κέρκυρας ζητώντας τη στήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, όπως και στο θέμα της στελέχωσής του με Ιατρό-Ψυχίατρο, καθώς η προκήρυξη μίας θέσης τον περασμένο Νοέμβριο κατέστη άγονη ενδιαφέροντος.

Η Περιφερειάρχης και η Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης, συζήτησαν ακόμα με τον Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ τις προοπτικές για ένταξη προγραμμάτων που αφορούν τα Κέντρα Πρόληψης και τις δομές Ψυχικής Υγείας στο νέο ΕΣΠΑ.

Κράτσα: Τα Βεργώτεια επιστρέφουν στο αναβαθμισμένο στάδιο Αργοστολίου
“Υπεύθυνη η διαχειρίστρια εταιρεία του αεροδρομίου για τις αεροδιακομιδές που δεν έγιναν, υποστηρίζει το Υπ. Υγείας”
Κράτσα στην Γενεύη: Φόρος τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια (pics)
Περιφερειακή Αρχή: Μόνο προμελέτες για τους κυκλικούς κόμβους είχε αφήσει η Κράτσα
Κράτσα: Σχεδιάσαμε τρεις κυκλικούς κόμβους κι η περιφερειακή αρχή μένει άπραγη
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Σε δυο αράδες (6/9/26)
  • Ο κόσμος μας έμαθε να μην εκπλήσσεται!
  • Στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κ23 η Διαβάτη
  • Ορειβάτες από όλη τη δυτική Ελλάδα κατασκηνώνουν στις πλαγιές του Παντοκράτορα
  • Επιχείρηση διάσωσης: Νεαρός μπούφος έπεσε στη θάλασσα

Τελευταία σχόλια

  1. Σπυρίδων Στάλιας στο Θλίψη στην Κέρκυρα: «Έφυγε» o δημοσιογράφος Γιάννης Ρεβύθης
  2. Βασιλης στο Το καλοκαίρι που η Κέρκυρα έγινε καμίνι!
  3. Νικος Σελλας στο Eργοστάσιο  αποσκλήρυνσης – αφαλάτωσης στην Χρυσηίδα
  4. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  5. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Κράτσα: Αδιαφορία από την Περιφερειακή Αρχή για την κατασκευή του κόμβου Καλλιγονίου

01/11/2024

Δουβίτσας: Έργο υψηλής προτεραιότητας η παράκαμψη Καλαμιτσίου

09/10/2024

Κράτσα: Οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής για την εξαφάνιση της παράκαμψης του Καλαμιτσίου

03/10/2024

Κράτσα: Έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια στον νότιο Λίβανο, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης

02/10/2024
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise