Γεννημένος στην Ελλάδα και, μάλιστα, στην Κέρκυρα, στην (τότε) βασιλική θερινή έπαυλη ήταν ο Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της Βασίλισσας του Η.Β., Ελισσάβετ.
Ο πρίγκιπας Φίλιππος γεννήθηκε στο Μον Ρεπό της Κέρκυρας στις 10 Ιουνίου του 1921. Η περίφημη έπαυλη είχε κατασκευαστεί το 1828 προκειμένου να αποτελέσει τη θερινή έπαυλη των Άγγλων ύπατων αρμοστών, καθώς την εποχή εκείνη η Ιόνιος Πολιτεία ήταν αυτόνομο κράτος υπό την εποπτεία της Μ. Βρετανίας.
Μετά την Ένωση με την Ελλάδα, το κτίριο, αφού προηγουμένως είχε χρησιμοποιηθεί ως σχολή καλών τεχνών υπό τον σπουδαίο Κερκυραίο γλύπτη Παύλο Προσαλέντη, παραχωρήθηκε στο βασιλιά Γεώργιο Α΄ και μέχρι το 1967 όλη η έκταση του Μον Ρεπό χρησιμοποιήθηκε από τη τότε βασιλική οικογένεια της Ελλάδας.
Ο Φίλιππος είχε γεννηθεί στην Έπαυλη και ήταν το μικρότερο παιδί του Ανδρέα της Ελλάδας και της Αλίκης του Μπάττενμπεργκ. Βαπτίσθηκε Χριστιανός Ορθόδοξος με αναδόχους την γιαγιά του Όλγα της Ελλάδας και τον δήμαρχο της Κέρκυρας Αλέξανδρο Κοκοτό.
Ο πατέρας του Ανδρέας είχε εμπλακεί στο Μικρασιατικό μέτωπο ως νεοδιορισμένος αρχηγός του Β΄ Σώματος Στρατού μετά την αντικατάσταση του Συνταγματάρχη Βλαχόπουλου αλλά μερικούς μήνες μετά, υπέστη στρατιωτική δίωξη καθώς στη Μάχη του Σαγγάριου αποφάσισε, παρά την αντίθετη διαταγή του αρχιστράτηγου Παπούλα, να εγκαταλείψει τις θέσεις που κατείχε, να μην επιτεθεί στις τουρκικές δυνάμεις και να υποχωρήσει στο Σίβρι.
Η Ελλάδα ηττήθηκε στον πόλεμο πληρώνοντας με τη Μικρασιατική Καταστροφή βαρύτατο φόρο αίματος και στις 21 Σεπτεμβρίου του 1922, αδελφός του πρόγκημα Ανδρέα και θείος του Φιλίππου, βασιλέας Κωνσταντίνος Α΄, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το θρόνο.
Ο ίδιος ο Ανδρέας συνελήφθη και εξορίστηκε το Δεκέμβριο του 1922, όταν και μεταφέρθηκε με το βρετανικό πολεμικό πλοίο Calypso από την Κέρκυρα στο Γαλλία, όπου και αρχικά η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Παρίσι. Την εποχή εκείνη, ο Φίλιππος ήταν μόλις ενάμισι έτους.
Έκτοτε, δεν επισκέφθηκε ποτέ στην Κέρκυρα κάτι που αποδίδεται στην δηλωμένη και από τον ίδιο ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο η τότε βασιλική οικογένεια είχε υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την Ελλάδα. Είχε ωστόσο επισκεφθεί πολλές φορές ανεπισήμως άλλες περιοχές της χώρας και, κυρίως, την Αθωνική Πολιτεία διατηρώντας μία στενή σχέση με τον Γιάννη Λάτση. Η ίδια η Βασίλισσα του Η.Β. Ελισσάβετ, δεν έχει επισκεφθεί ποτέ επισήμως τη χώρα μας, εξαιτίας της πικρίας της λόγω των γεγονότων του 1922.
Αντίθετα, τακτικός επισκέπτης της Κέρκυρας είναι ο γιος του Φίλιππου, πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος παραθερίζει πολύ συχνά και για αρκετές ημέρες κάθε φορά στο νησί των Φαιάκων το οποίο τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια επισκέπτεται με τη σύζυγό του Καμίλα, συνήθως διαμένοντας στην έπαυλη του βαθύπλουτου τραπεζίτη Τζέικομπ Ρότσιλντ.