Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Οι πολίτες διαχειρίζονται άδεια πορτοφόλια, η κυβέρνηση διαχειρίζεται δικαιολογίες
    19/08/2026
    KKE: Πολιτική εκδήλωση στη Λευκίμμη για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού
    19/08/2026
    Αυλωνίτης: Σύμφωνα με τον Άδωνι δεν είμαστε φτωχοί, μίζεροι είμαστε!
    19/08/2026
    «Ναι» από τον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας στη μελέτη για το λιμάνι Αγίου Στεφάνου
    19/08/2026
    Δήμος: Έγκαιρος εντοπισμός της φωτιάς στο Τεμπλόνι από τις περιπολίες της Πολιτικής Προστασίας
    19/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Τραυματίστηκε 26χρονος μετά από βουτιά στο Canal d’Amour
    19/08/2026
    Θερμή περίoδος στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου – Τι γίνεται με την Κέρκυρα;
    19/08/2026
    Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας
    19/08/2026
    Οδηγούσαν ηλεκτρικά πατίνια μεθυσμένοι
    19/08/2026
    Πoυ θα έχει διακοπή ρεύματος την Παρασκευή
    19/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Αύξηση 17,3% στους επιβάτες κρουαζιέρας το πρώτο επτάμηνο
    19/08/2026
    Εργατικό Κέντρο: Kάλεσμα στο συλλαλητήριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
    18/08/2026
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Κίρα Καρνέζη: «Αποχαιρετώντας τους τοξικούς ανθρώπους»
    19/08/2026
    Παρατήρηση Σελήνης πάνω από το ΝΑΟΚ
    19/08/2026
    Κων/να Κολλύρη: «Τεμαχισμένη από Ελπίδες»
    18/08/2026
    ΟΙ Φιλαρμονικές του Βορρά τίμησαν με τη μουσική τους τον Δεκαπενταύγουστο
    18/08/2026
    Βραδιά Αστρονομίας στους Κουραμάδες
    16/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Απέκτησε Ζάγκο ο ΟΦΑΜ!
    18/08/2026
    O Καββαδίας στον Αστέρα Τρίπολης, ο Καλυβιώτης στον Άρη!
    17/08/2026
    Στην ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Κατσιλιανός!
    17/08/2026
    Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
    14/08/2026
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
Ανάγνωση Συνάντηση της ΔΕΕΠ Κέρκυρας με Μαχειμάρη-Ασπιώτη
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση της ΔΕΕΠ Κέρκυρας με Μαχειμάρη-Ασπιώτη

Το Σάββατο, κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαχειμαρη και το επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σπύρο Ασπιώτη.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 31/07/2021
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Το Σάββατο, κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της κ. Γιάννη Κοντό, τον Υπεύθυνο Τομέα Αυτοδιοίκησης κ. Άγγελο Σπύρου, την Υπεύθυνη Τομέα Γυναικών κ. Αννα Γουση και τον Υπεύθυνο Τομέα Αγροτικού κ. Αριστειδη Μοσχοπουλο, πραγματοποίησαν προγραμματισμένη συνάντηση με τον Δήμαρχο Βόρειας Κέρκυρας κ. Γιώργο Μαχειμαρη και την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Σπυριδουλα Κοκκαλη. Ακολούθως το ίδιο κλιμάκιο της ΔΕΕΠ Κέρκυρας συναντήθηκε προγραμματισμένα, στους Χωροεπισκοπους, με τον επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» και μείζονα μειοψηφία του Δήμου (που στηρίχτηκε προεκλογικά από την παράταξη) κ. Σπυρο Ασπιωτη και με τους Δημοτικούς Συμβούλους του ίδιου Συνδυασμού κ.κ. Δημήτρη Νικοπασχο και Βασίλη Κουλα.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΕΠ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ:

Ο Δήμαρχος κ. Μαχειμαρης ανέφερε ως σημαντικότατο πρόβλημα της περιοχής, αυτό της Ύδρευσης. Το δίκτυο είναι πολύ προβληματικό και πεπαλαιωμένο και ήδη σήμερα από τα 38 χωριά του Δήμου, τα 10 δεν έχουν νερό, λόγω βλαβών και προβλημάτων. Τάχθηκε δε υπέρ του διαχωρισμού της ενιαίας ΔΕΥΑΚ. Σήμερα από το παράρτημα της ΔΕΥΑΚ βόρειας Κέρκυρας, γίνεται μετά βίας συντήρηση στα 120 αντλιοστάσια του Δήμου βόρειας Κέρκυρας. Επίσης ο Δήμαρχος ανέφερε, ότι με την προηγούμενη Κυβέρνηση, ενεκρίθη (από το συνολικό έργο των φραγμάτων) χρηματοδότηση 50 εκ. Ευρώ για την ύδρευση μόνο στη μέση και νότια Κέρκυρα και περιέργως όχι στην βόρεια.

Ο Δήμαρχος επίσης ανέφερε ότι πλέον στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων πραγματοποιείται αυτοτελής μεταφορά των απορριμμάτων του Βορρα στο Παλερο της Βονιτσας (ΦΟΔΣΑ Αιτωλοακαρνανίας) με πρόσθετο κόστος ωστόσο € 1.200.000 το χρόνο. Όμως ανέφερε ότι στον Δήμο πραγματοποιείται σπουδαίο έργο στον τομέα της ανακύκλωσης, με 104 γωνιές ανακύκλωσης, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε Σχολεία και Ξενοδοχεία (ανέλυσε σχετικά η αρμόδια Αντιδημαρχος κ. Κοκκαλη).

Για την οδοποιία ανέφερε ότι δρομολογούνται δυο μεγάλα έργα από την Περιφέρεια 4 εκ. και 3 εκ. Ευρώ αντίστοιχα, τα οποία όμως ο Δημαρχος παραπονέθηκε ότι καθυστερούν εξαιτίας της γραφειοκρατίας, για την καταπολέμηση της οποίας ζήτησε και την συνδρομή της ΔΕΕΠ. Επίσης αναμένονται και έργα αγροτικής οδοποιίας, τα οποία ο Δήμαρχος ανέφερε ότι και αυτά δυστυχώς αργούν.

Σημαντικό επίσης είναι ότι στον Βορρα θα κατασκευαστεί και η μονάδα επεξεργασίας των λυμμάτων των Ελαιοτριβειων, που θα εξυπηρετεί όλη την Κέρκυρα.

Τέλος ο κ. Μαχειμαρης αναφέρθηκε στον Τουρισμό, αναφέροντας ότι ο Βορρας διαθέτει 35.000 κλίνες και ότι η έλλειψη της Βρετανικής αγοράς φέτος είναι αισθητή, αφού έχουν γίνει προσπάθειες αναπλήρωσης αυτού του κενού, αλλά με χαμηλές προσδοκίες. Πράγμα που αντανακλάται στην αγορά.

Ως προς τον πολιτισμό ανέφερε ότι ο Δήμος διαθέτει και συντηρεί 3 δημοτικές Φιλαρμονικές, που όμως όλα περνάνε με έσω του ενιαίου ΣΥΠΑΠ, του οποίου ανέφερε ότι θα επιδιώξει την διάσπαση και την πολιτιστική αυτοτέλεια της βόρειας Κέρκυρας.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ:

Ο κ. Ασπιωτης ανέφερε ότι πράγματι το ζήτημα της ύδρευσης είναι φλέγον για το βορρα και το υπάρχον δίκτυο δεν μπορεί να ανταποκριθει στην αυξανόμενη ζήτηση ύδατος, λόγω της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Ο κ. Ασπιωτης επίσης κατήγγειλε την ελλιπή απορροφητικότητα σε έργα, από μεριάς δημοτικής Αρχής, παρότι, όπως ανέφερε από το πρόγραμμα «Αντωνης Τριτσης», από το πρόγραμμα «Φιλοδημος» και από αλλά προγράμματα συμπεριλαμβανομένων αυτών που έφεραν έκτακτη οικονομική ενίσχυση του Δήμου λόγω της πανδημίας, ο Δήμος έχει στο ταμείο του ικανότατα ποσά προς διάθεση σε έργα. Επίσης η αντιπολίτευση του δήμου άσκησε κριτική στην δημοτική Αρχή, επειδή προσφάτως προέβη σε αγορά μηχανημάτων και 3.000 κάδων σκουπιδιών, με ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ θα μπορούσε να εντάξει τον εξοπλισμό αυτό σε προγράμματα, τα οποία αφήνει «παροπλισμένα».

Στον τομέα του Τουρισμού η αντιπολίτευση του Δήμου, έθεσε ως σημαντικό ζήτημα, την προσφορά βασικών παροχών στους τουρίστες (νερό, καθαριότητα, καλούς δρόμους, φωτισμό), πράγμα για το οποίο ο Δήμος, ανέφεραν, μπορεί και έχει τα κονδύλια να δράσει, αλλά ολιγωρεί.

Μετά τα παραπάνω, το Κλιμάκιο της ΔΕΕΠ ολοκλήρωσε τις επαφές του, προς ώρας, στην βόρεια Κέρκυρα, έχοντας πλήρη εικόνα των προτεραιοτήτων της περιοχής, για την ευόδωση των οποίων, θα πράξει κάθε τι δυνατό και από τη δίκη της μεριά.

Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
Ο Μαχειμάρης για τα 26 χρόνια από τη θυσία του Αθανασίου Μπεσλεμέ
Συλλυπητήρια Μαχειμάρη για το χαμό του Λάκη Χαλκιά
Μαχειμάρης: Στους πεσόντες του καθήκοντος οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη
Ο Μαχειμάρης στην εκδήλωση Τσίπρα για την αυτοδιοίκηση
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Αυλωνίτης: Οι πολίτες διαχειρίζονται άδεια πορτοφόλια, η κυβέρνηση διαχειρίζεται δικαιολογίες
  • KKE: Πολιτική εκδήλωση στη Λευκίμμη για τα 80 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού
  • Τραυματίστηκε 26χρονος μετά από βουτιά στο Canal d’Amour
  • Αυλωνίτης: Σύμφωνα με τον Άδωνι δεν είμαστε φτωχοί, μίζεροι είμαστε!
  • Θερμή περίoδος στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου – Τι γίνεται με την Κέρκυρα;

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Μήνυμα Μαχειμάρη-Παπαδάτου για την ανακοίνωση των βάσεων

25/07/2026

Συγχαρητήρια στο νέο λιμενάρχη από το δήμαρχο βορρά

22/07/2026

Δήμος Β. Κέρκυρας: «Όχι» στο σχέδιο συγχώνευσης των ΔΕΥΑ

20/07/2026

Δήμος Β. Κέρκυρας: Υπόμνημα σε Ζαχαράκη για τα προβλήματα της εκπαίδευσης

17/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise