Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    ΠΙΝ: Την 1η Ιουλίου, η εκλογή των μελών του προεδρείου και της περιφερειακής επιτροπής
    25/06/2026
    Πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα η 3η Ανοιχτή Συνάντηση Διαβούλευσης και Εργαστηρίου
    25/06/2026
    Μαχειμάρης για Προβατά: Δούλεψε, προσπάθησε, πρόσφερε κι άφησε παρακαταθήκες
    25/06/2026
    ΛΑΣΥ Ιονίων: Ακαθάριστο το επαρχιακό οδικό δίκτυο στην Περιφέρεια εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
    25/06/2026
    Μπιάγκης: Τι γίνεται με την αποκατάσταση του Βρετανικού Νοσοκομείου;
    25/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αποτελέσματα Πανελληνίων 2026: Βγήκαν οι βαθμοί στο results minedu
    25/06/2026
    “Βιολογικός Σιναράδων Σκάφωνα: Η αλήθεια δεν κρύβεται άλλο”
    25/06/2026
    Σύλληψη τριών διωκόμενων σε Κέρκυρα και Λευκάδα
    25/06/2026
    Από τα παρκέ του NBA στην Equal Society: Το πιο όμορφο καλάθι του Γιάννη και του Θανάση
    25/06/2026
    ΔΗΜΟΠ: 26η Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών
    25/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Ρεκόρ με 100 (!) αεροπορικές αφίξεις σε μια ημέρα
    25/06/2026
    Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση ξενοδόχων και ξενοδοχ/λων
    23/06/2026
    Στο πλευρό των εργαζομένων στις Περιφέρειες η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας
    23/06/2026
    Εργατικό Κέντρο: Παλάτια για τους τουρίστες, κοντέινερ για τους εργάτες
    22/06/2026
    Υδρογονάνθρακες: Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη γεώτρηση δυτικά της Κέρκυρας
    21/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Φιλαρμονική Θιναλίων στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Άρτας
    25/06/2026
    «Κάθε Πέμπτη Κύριε Γκρην» με Κωνσταντίνου-Πατριαρχέα στο θέατρο του Μον Ρεπό
    24/06/2026
    Παλαιά: Αιμοδοσία και συλλογή τροφίμων
    24/06/2026
    Άννα Μητσοπούλου: «Παιδί μου, μάθε ν’ αγαπάς»
    23/06/2026
    Bluey: Στη μεγάλη πίσω αυλή
    23/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Τρεπεκλής βράβευσε την Κουρτέση και την Ασημακοπούλου
    24/06/2026
    ΓΟΚ: Με μετάλλιο και σημαντικές επιδόσεις στο Ατομικό Παγκορασίδων
    24/06/2026
    Στην Κέρκυρα (και φέτος) ο GOAT του NBA Μάικλ Τζόρνταν
    23/06/2026
    Ο Ν. Μπαρλογιάννης κατέκτησε το Παγκόσμιο Σχολικό μπάσκετ με την Ελλάδα
    21/06/2026
    Ασημένιο μετάλλιο για την Π. Δόση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
    21/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο
    23/06/2026
     Περιβαλλοντικοί ‘μηχανικοί’ χωρίς master ή PhD
    21/06/2026
    Μνήμες πατεράδων
    20/06/2026
    Η μισθοδοσία των Αρχιερέων υπό το πρίσμα της ποιμαντικής διακονίας
    20/06/2026
    Μια φορά κι έναν καιρό…
    20/06/2026
Ανάγνωση ΠΙN: Πραγματοποιήθηκε το Webinar με τους φίλους του Ιονίου
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΙN: Πραγματοποιήθηκε το Webinar με τους φίλους του Ιονίου

Πρωτοβουλία μεσω τηλεδιάσκεψης (webinar) ανέλαβε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που φέρνει σε επαφή φίλους του Ιονίου από χώρες της Ευρώπης με εκπροσώπους της Περιφέρειας και τοπικούς φορείς, οι οποίοι παρουσιασαν τις εξελίξεις και απάντησαν σε ερωτήματα και προβληματισμούς των “Φίλων του Ιονίου” αναδεικνύοντας παράλληλα ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης και εργασίας εξ αποστάσεως.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 29/05/2021
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Πρωτοβουλία μεσω τηλεδιάσκεψης (webinar) ανέλαβε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, που φέρνει σε επαφή φίλους του Ιονίου από χώρες της Ευρώπης με εκπροσώπους της Περιφέρειας και τοπικούς φορείς, οι οποίοι παρουσιασαν τις εξελίξεις και απάντησαν σε ερωτήματα και προβληματισμούς των “Φίλων του Ιονίου” αναδεικνύοντας παράλληλα ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης και εργασίας εξ αποστάσεως.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΙΝ

Το webinar με θέμα “A conversation across Europe: tourism entreneurial and trade working opportunities in the Ionian, during the pandemic and beyond” (Ευρωπαίοι πολίτες – Φίλοι του Ιονίου: τουρισμός και ευκαιρίες τηλε-εργασίας από το Ιόνιο κατα την πανδημία και μετά” διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου χαιρετίζοντας τις εργασίες του webminar τόνισε την επιχείρηση εξωστρέφειας και προώθησης των Ιονίων Νήσων ως προορισμούς τουριστικούς, επενδυτικούς και τόπους τηλεργασίας.

“Αντιλαμβανόμενη την αγάπη σας για τα Ιόνια Νησιά και το ενδιαφέρον σας για περαιτέρω ανάπτυξη και αναδειξή τους ειμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις προτάσεις σας και να απαντήσουμε σε κάθε ερώτηση και προβληματισμό.
Διερχόμαστε μια ασυνήθιστη και συνεχώς μεταβαλλόμενη εποχή λόγω της πανδημίας και λόγω ανακατατάξεων στην μετα covid εποχή. Στα Ιόνια Νησιά αναζητούμε τρόπους προκειμένου να συνεχίσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και ελκυστικοί ως προορισμός μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλον δημιουργώντας συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για την ευημερία των πολιτών και την προσφορά μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες μας”, δήλωσε η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου προσκαλώντας τους συμμετέχοντες να επισκεφθούν με φίλους τους τα Ιόνια Νησιά, να ανακαλύψουν την μοναδική τους ταυτότητα που βασίζεται σε μια κοινή και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και στα ιδιαίτερα χαρίσματα του κάθε νησιού μικρού ή μεγάλου, και ν προβάλλουν με κάθε τρόπο τις θετικές εμπειρίες τους.

“Η εκδήλωση αποτέλεσε την ευκαιρία να “νιώσουν” το Ιόνιο οι φίλοι του και να μεταδώσουν σε όλη την Ευρώπη μηνύματα θετικά για τα Επτάνησα”, τόνισε η Περιφερειάρχης.

Στο Webminar συμμετείχαν από το εξωτερικό οι Daria Lev (Βουδαπέστη), Anna Bukowska (Γενεύη), Carolin Van Dorp (Λισσαβώνα), Sebastien Huneau (Φλόριντα), Sorina Campean (Οξφόρδη), Keith Conway (Μπερμινχαμ), Patrycja Scislowska (Βαρσοβία), Βασίλης Ζαρίφης (Λονδίνο), και Γιώργος Κράτσας (Λονδίνο).

Στα ερωτήματα απάντησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας Αλέξανδρος Αλεξάκης, ο Γενικός Ιατρός – Ειδικός Συνεργάτης του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Γιώργος Μηλιός, ο Επιχειρηματίας Τουρισμού και υπευθυνος τουριστικής πολιτικής του Δήμου Ζακύνθου Αντωνης Νικολουδάκης, και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Κέρκυρας και μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Χαράλαμπος Βούλγαρης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε δύο ενότητες: α) τουρισμός και ψηφιακές δυνατότητες και β) επιχειρηματικές ευκαιρίες και digital nomads μεταξύ φίλων του Ιονίου από διάφορες χώρες της Ευρώπης και από δυναμικούς τομείς της διεθνούς αγοράς.

Τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί που ανέδειξαν οι φίλοι του Ιονίου αφορούσαν στη διαχείριση της πανδημίας εν μέσω τουριστικής σεζόν, τις πρωτοβουλίες για την ποιοτική τουριστική ανάπτυξη, την διαχείριση των απορριμμάτων και την περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών όπως και στην προσέλκυση digital nomads. Αναφορά έγινε επίσης στην δημιουργία brand name σε τομείς εκτός του τουρισμού.

Οι ομιλητές από την πλευρά των Ιονίων Νήσων αναφέρθηκαν στην πρόοδο των εμβολιασμών και των πρωτοκόλλων ασφάλειας για την ασφαλή διαμονή των τουριστών και την προστασία του τοπικού πληθυσμού.

Η ποιοτικη ανάπτυξη, όπως τόνισαν, προϋποθέτει τη διαφοροποίηση του τουριστικού προιόντος και την καινοτομία καθώς και τη δημιουργία ολοκληρωμένης στρατηγικής με τη συνδρομή εξειδικευμένων συμβούλων και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται πλέον τα νησιά του Ιονίου. Επίσης αναφέρθηκαν στη σημασία της βιωσιμότητας του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου στην μακρόχρονη τουριστικη στρατηγική.

Όσον αφορά στην επιχερηματικότητα και την προσέλκυση νεοφυών επιχειρήσεων και των digital nomads, αναφέρθηκαν στις πρόσφατες δράσεις για την βελτίωση στην ανταγωνιστικότητα του εγχώριου θεσμικού περιβάλλοντος φιλικού στην επιχειρηματικότητα, όπως την βελτίωση συνδεσιμότητας (5G) και γενικότερα τις καλύτερες συνθήκες ποιότητας ζωής στα Ιόνια νησιά.

Επισημάνθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και το γεγονός ότι 8,000 Κερκυραίοι συμπολίτες μας είναι μέτοικοι από το εξωτερικό, κυρίως απο το Ηνωμενο Βασιλειο με παράλληλα δυναμικές κοινότητες αλλοδαπών και στα άλλα νησιά, κυρίως στη Ζάκυνθο.

Δεν έλειψαν αναφορές για την πρόσφατη τεχνολογική πρόοδο η οποία επιτρέπει τους πολίτες να αλληλεπιδρούν με το δημόσιο εύκολα και γρήγορα μέσω του gov.gr, και στην γενικότερη πρόοδο που γίνεται για τη βελτίωση υποδομών και καθημερηνότητας σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και κεντρικής διοίκησης.

Τέλος, αναφέρθηκαν στις πρωτοβουλίες ξενοδόχων για τη παροχή τεχνικού υλικού μέσα στα ξενοδοχεία ειδικά σχεδιασμένου για digital nomads. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στην ανάγκη ανάπτυξης brand name σε τομείς πέραν του τουρισμού, όπως στα γεωργικά προϊόντα.

 

 

***Μπορείτε να αναζητήσετε το Webminar στο κανάλι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο YouTube:
• https://www.youtube.com/watch?v=0Ocm7f-9_7U

Πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα η 3η Ανοιχτή Συνάντηση Διαβούλευσης και Εργαστηρίου
Παρουσιάστηκε στην Κέρκυρα ο Περιφερειακός Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας
Τρεπεκλής: Τι είπε για τα κρίσιμα οδικά έργα της Κέρκυρας
ΠΙΝ: Σε τροχιά υλοποίησης έργα άνω των 9 εκ. ευρώ
Πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Εργασίας του έργου TRANSPORT.SAF.ER
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • ΠΙΝ: Την 1η Ιουλίου, η εκλογή των μελών του προεδρείου και της περιφερειακής επιτροπής
  • Πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα η 3η Ανοιχτή Συνάντηση Διαβούλευσης και Εργαστηρίου
  • Η Φιλαρμονική Θιναλίων στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Άρτας
  • Μαχειμάρης για Προβατά: Δούλεψε, προσπάθησε, πρόσφερε κι άφησε παρακαταθήκες
  • Αποτελέσματα Πανελληνίων 2026: Βγήκαν οι βαθμοί στο results minedu

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Την Τρίτη, η 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Ιόνια Νησιά 2021-2027»

19/06/2026

ΠΙΝ: Το αναλυτικό πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια στην Κέρκυρα

16/06/2026

ΠΙΝ: Τα Μικρά Νησιά στο επίκεντρο του διαλόγου

15/06/2026

Εκπαιδευτική δράση για την προστασία των υδάτων στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Λευκάδας

12/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise