Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Άρχισε η αποκομιδή απορριμμάτων στη νότια Κέρκυρα
    21/09/2026
    Αυτοί αποτελούν τη συντονιστική επιτροπή της ΕΛΑΣ στην Κέρκυρα
    21/09/2026
    Το who is who των Κερκυραίων της ΕΛΑΣ – Η Κ. Κατσαρού ορίστηκε συντονίστρια ψηφιακής πλατφόρμας
    21/09/2026
    «Από την Κέρκυρα, ενώνουμε τα νησιά»: Εκδήλωση της ΔΕΕΠ
    21/09/2026
    Αυλωνίτης: 56 χρόνια από την ημέρα της θυσίας του Κ. Γεωργάκη, χρέος να μην ξεχάσουμε!
    19/09/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ένωση Γονέων: Ζητά την ίδρυση δημόσιου φορέα για τις σχολικές μεταφορές
    21/09/2026
    Την έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένη στον Ύψο
    21/09/2026
    Συλλήψεις για όπλα σε Λευκάδα και Κεφαλονιά
    21/09/2026
    Κέρκυρα: 142 πρόστιμα για κράνος…
    21/09/2026
    Δυο συλλήψεις διωκόμενων στην Κέρκυρα
    21/09/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΟΛΚΕ: Τέλος οι Αλυκές λόγω καθυστέρησης, νέα λύση για Μαρίνα και προειδοποίηση για ρήτρες
    16/09/2026
    Εμπορικός Σύλλογος: Τροποποίηση του θερινού ωραρίου
    16/09/2026
    ΣΕΠΕ: Έξι κενά σχολικών νοσηλευτών – Τα ίδια και φέτος στο 5ο δημοτικό
    16/09/2026
    Παρέμβαση του Επιμελητηρίου για τα σκουπίδια στη νότια Κέρκυρα
    15/09/2026
    Και πάλι χάος σήμερα στο αεροδρόμιο με τις πτήσεις από Αγγλία
    15/09/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών (Pics)
    21/09/2026
    Αφιέρωμα στους διαχρονικούς δεσμούς Κέρκυρας και Ιταλίας από τον Σύλλογο Albert Cohen
    18/09/2026
    Διάλεξη του Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Α. Μανδέλη στην Αναγνωστική
    18/09/2026
    “η πόλη μου”: Με πολύ κόσμο, τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας
    17/09/2026
    Την Παρασκευή, η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Γ. Σκλαβούνου
    17/09/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ήττα και αποκλεισμός για τον ΟΦΑΜ, στα Γιάννενα!
    20/09/2026
    Το γήπεδο του Περιβολίου εκπέμπει SOS!
    17/09/2026
    Στο ευρωπαϊκό U23 η Ασημοπούλου, στο παγκόσμιο Masters ο Μαζαράκης
    17/09/2026
    Την Κυριακή, στη “μάχη” του Ερασιτεχνών ο ΟΦΑΜ!
    17/09/2026
    Ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας υποδέχθηκε τον Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο!
    16/09/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Κέρκυρα χρειάζεται ένα σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης -δεν χρειάζεται περισσότερους επισκέπτες χωρίς υποδομές
    21/09/2026
    Υπερτουρισμός: Η ‘ανάπτυξη’ που καταναλώνει τη χώρα
    20/09/2026
    Έτσι είναι… εάν έτσι νομίζετε: Γεμάτη η Κέρκυρα, γεμάτοι οι δρόμοι. Γεμάτα και τα ταμεία;
    19/09/2026
    Η Ευθύνη της Κάλπης: Από τη Θεωρία, στην Καθημερινότητα της Νότιας Κέρκυρας
    19/09/2026
    Η καρδιά, η Κέρκυρα και η Κούβα
    19/09/2026
Ανάγνωση Γαλιατσάτος: Ανύπαρκτη η τουριστική προβολή των νησιών μας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γαλιατσάτος: Ανύπαρκτη η τουριστική προβολή των νησιών μας

"Σε ψευδο-επικοινωνιακή πρακτική αναλώνεται η περιφερειακή αρχή¨σημειώνει η παράταξη της ΑΝΑΣΑ.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 30/03/2021
Κοινοποίηση
8 λεπ. ανάγνωση

“Σε ψευδο-επικοινωνιακή πρακτική αναλώνεται η περιφερειακή αρχή¨σημειώνει η παράταξη της ΑΝΑΣΑ.

Η ανακοίνωση

Λόγω της πανδημίας ως γνωστόν, οι τουριστικές εκθέσεις πραγματοποιούνται ψηφιακά (virtual) και μπορούν να συμμετέχουν Περιφέρειες, φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις και μάλιστα δωρεάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΑΣΑ: Το μετέωρο βήμα του ΝΑΟΚ οι πανηγυρισμοί και οι ευχαριστίες
Γκίκας: Νέες συμβάσεις για ακτοπλοϊκές γραμμές στο Ιόνιο – Το σχόλιο Γαλιατσάτου
ΑΝΑΣΑ: Δρόμος Αργοστολίου-Πόρου, πλήρης κυβερνητική αποτυχία
AΝΑΣΑ: Από την «Διακήρυξη της Κέρκυρας» στην αγκαλιά του Πιερρακάκη στην Ρόδο
ΑΝΑΣΑ: Κίνδυνος απώλειας πόρων από το ΕΣΠΑ λόγω χαμηλής απορροφητικότητας

Προϋπόθεση βέβαια, είναι να κάνουν έγκαιρα εγγραφή (ηλεκτρονικά).

Το τονίζουμε αυτό διότι, σε επερώτηση μας γιατί η Π.Ι.Ν δεν συμμετείχε στην άλλη μεγάλη τουριστική έκθεση WTM που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Λονδίνο, πήραμε την απάντηση από την Περιφερειάρχη κ. Τσαγκαροπούλου-Κράτσα, ότι η συμμετοχή με τον τρόπο αυτό (virtual) δεν έχει αποτέλεσμα και ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες ζητούσαν τα χρήματα τους πίσω (ποια χρήματα άραγε αφού η συμμετοχή είναι δωρεάν;).

Αντί λοιπόν η Π.Ι.Ν περί τα μέσα Ιανουαρίου να ενημερώσει ως όφειλε τους φορείς (Δήμους, Επαγγελματικές Ενώσεις, Επιμελητήρια), ώστε να κλείσουν συμμετοχή είτε οι ίδιοι αλλά και ενδιαφερόμενα μέλη αυτών, την πρώτη ημέρα της έκθεσης (09 Μαρτίου), έλαβαν από τον Αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας κ. Αλεξάκη, το παρακάτω mail:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Με το παρόν μήνυμα και αναφορικά με την έναρξη της Διεθνούς Διαδικτυακής Τουριστικής Έκθεσης «ITB Berlin – NOW 2021 (Virtual)» www.itb-now.com η οποία θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 12 Μαρτίου 2021, πλήρως ψηφιακά, ως μια πλατφόρμα προσαρμοσμένη στις τρέχουσες συνθήκες και απαιτήσεις, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μέσω της διαδικτυακής παρουσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, έχει διασφαλιστεί η πραγματοποίηση B2B συναντήσεων, με την επιμέλεια των συνεργατών της Δ/νσης Τουρισμού ΠΙΝ και για τις οποίες θα σας παρασχεθεί όλο το υλικό, μετά την λήξη της έκθεσης, προκειμένου να λάβετε γνώση όσων διημείφθησαν.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο σχεδιασμός της έκθεσης  δεν επιτρέπει  την διαδικτυακή πρόσβαση σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, καθώς κάθε εκθέτης έχει περιορισμένο αριθμό κωδικών (tickets) και ως εκ τούτου κρίθηκε αποδοτικότερη η ex post ενημέρωση για τα τεκταινόμενα.

Ως εκ τούτου, παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε το γραφείο μας, τηλεφωνικώς ή με την αποστολή email, σε περίπτωση που επιθυμείτε να πραγματοποιηθεί επαφή για λογαριασμό του φορέα σας, και στην συνέχεια θα λάβετε πλήρη καθοδήγηση από τους συνεργάτες μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας και παραμένουμε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

Εκ μέρους του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ι.Ν

Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΛΕΞΑΚΗ

Τηλ: 26613 62116

Fax: 26613 64432

Στο παραπάνω mail, πληροφορούνται οι φορείς ότι πραγματοποιείται η έκθεση και τυχόν συναντήσεις που θα ήθελαν, θα τις πραγματοποιούσαν “με την επιμέλεια των συνεργατών της Δ/νσης Τουρισμού ΠΙΝ και για τις οποίες θα σας παρασχεθεί όλο το υλικό, μετά την λήξη της έκθεσης, προκειμένου να λάβετε γνώση όσων διημείφθησαν. ”

Ποιοι είναι αυτοί οι συνεργάτες της Δ/νσης Τουρισμού; Από πότε η Δ/νση τουρισμού προσλαμβάνει συνεργάτες; Και αν, υποθετικά, υπήρχαν τέτοιοι, θα ήταν ικανοί να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν για λογαριασμό είτε Φορέα είτε επαγγελματία τέτοιες  συναντήσεις και διαπραγματεύσεις (B2B); Και μάλιστα θα του ανακοίνωναν τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης μετά την λήξη της έκθεσης;

Ψευδώς δε, και με σκοπό να καλυφθεί αυτή η μεγάλη παράλειψη εκ μέρους της Π.Ι.Ν, αναφέρεται στο ίδιο mail: “Όπως ήδη γνωρίζετε, ο σχεδιασμός της έκθεσης δεν επιτρέπει την διαδικτυακή πρόσβαση σε πολλούς χρήστες ταυτόχρονα, καθώς κάθε εκθέτης έχει περιορισμένο αριθμό κωδικών (tickets) και ως εκ τούτου κρίθηκε αποδοτικότερη η ex post ενημέρωση για τα τεκταινόμενα.”

Εδώ αποκρύπτεται επιμελώς ότι όποιος είχε δηλώσει έγκαιρη συμμετοχή θα μπορούσε να έχει 5 κωδικούς (tickets), όπως π.χ. είχε ο Δήμος Αργοστολίου, η Ένωση Ξενοδόχων Κεφαλονιάς & Ιθάκης, ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες, οι οποίοι έτυχε να το πληροφορηθούν έγκαιρα.

Αν δε κάποιος ήθελε να συνδεθεί με τους φερόμενους “συνεργάτες” της Δ/νσης Τουρισμού της Π.Ι.Ν, πώς θα τους έβρισκε; Την πρώτη μέρα δεν φάνηκε κανείς να εκπροσωπεί την Π.Ι.Ν, ενώ την δεύτερη μέρα (10/03) πρωινές ώρες εμφανίστηκε η κ. Περιφερειάρχης!

Επειδή δε, στο πλαίσιο των “Ανακοινώσεων” του Περιφερειακού Συμβουλίου τις 19ης Μαρτίου, η κ. Περιφερειάρχης αναφέρθηκε ότι είχε αναθέσει σε “Εταιρεία” την συμμετοχή της Π.Ι.Ν και ότι θα μας ανακοίνωνε τα αποτελέσματα προσεχώς, αγωνιούμε για το τι θα ακούσουμε.

Και τούτο διότι το παρακάτω “στομφώδες” ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΙΝ που εξεδόθη με το τέλος της έκθεσης, ή αναφέρεται προς αδαείς, ή ζούμε σε κατάσταση εκσυγχρονισμένης “Βαβυλωνίας”:

Παρούσα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Βερολίνου (ITB Berlin), που άνοιξε την Τρίτη 9 Μαρτίου τις πύλες της σε εικονικό περιβάλλον | Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (pin.gov.gr)

9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στοχευμένη στρατηγική προβολής των νησιών της συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση σε διεθνές επίπεδο, η οποία φέτος πραγματοποιείται σε virtual μορφή ελέω Covid19.

Δυναμικό «παρών» στην ITB Berlin 2021, τη σημαντικότερη τουριστική έκθεση σε διεθνές επίπεδο, δίνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η φετινή έκθεση στο Βερολίνο, η οποία ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη 9 Μαρτίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 12 του μηνός, έχει την ιδιαιτερότητα ότι διεξάγεται σε εικονικό (virtual) περιβάλλον ελέω της πανδημίας του Covid19.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ωστόσο, αποδεικνύεται πιστή στο ραντεβού της με το παγκόσμιο τουριστικό κοινό αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας στο πλαίσιο της φετινής ΙΤΒ του Βερολίνου, τα δεδομένα της οποίας είναι διαφορετικά σε σχέση με εκείνα της προ-κορωνοϊού εποχής.

Οι προσπάθειες του ΕΟΤ να δημιουργήσει το κατάλληλο πλαίσιο για μια πλήρη και σύγχρονη παρουσία στην τουριστική έκθεση του Βερολίνου, έστω και σε εικονικό περιβάλλον, βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση, καθώς για πρώτη φορά η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με 250 συν-εκθέτες στο ψηφιακό περίπτερο που δημιουργήθηκε από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για τα αποτελέσματα στην έκθεση, που παραδοσιακά αποτελεί «βαρόμετρο» της τουριστικής αγοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκονται ήδη εν εξελίξει οι business to business (b2b) συναντήσεις με τους τουριστικούς οργανισμούς. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, σε εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού της όσον αφορά στην προβολή των νησιών της, ενισχύει την παρουσία της με ανάλογο προωθητικό υλικό προς τους ενδιαφερόμενους, μετά από κάθε b2b ηλεκτρονική συνάντηση. Με τον τρόπο αυτό αναδεικνύονται, αφενός τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ως τουριστικοί προορισμοί, αφετέρου το υγειονομικά ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο καλούνται να περάσουν τις διακοπές τους οι επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μέχρι την προσεχή Παρασκευή 12 Μαρτίου, όταν και θα πέσει η αυλαία της φετινής Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης του Βερολίνου (ITB Berlin Now Virtual), η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναμένεται να έχει πραγματοποιήσει δεκάδες ψηφιακά ραντεβού με διεθνείς οργανωτές ταξιδιωτικών εκδρομών, επιχειρηματίες του τουρισμού και άλλους φορείς της τουριστικής «βιομηχανίας» προσδοκώντας στο βέλτιστο αποτέλεσμα εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν του 2021.

Η ΑΝΑΣΑ πιστεύει ότι η τουριστική προβολή των νησιών μας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη το τελευταίο δεκαοκτάμηνο. Η ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία απαιτούν κατάλληλο σχεδιασμό εκ μέρους της ΠΙΝ και συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και παράγοντες, πράγματα που είναι «είδη εν ανεπαρκεία». Ας φροντίσει, έστω και τώρα, η περιφερειακή αρχή και η αρμόδια κ. περιφερειάρχης να κάνει τα πρέποντα και απαραίτητα και ας σταματήσει επιτέλους την ψευδο-επικοινωνιακή της πρακτική.

 

Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Ολοκληρώθηκε το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών (Pics)
  • Ένωση Γονέων: Ζητά την ίδρυση δημόσιου φορέα για τις σχολικές μεταφορές
  • Άρχισε η αποκομιδή απορριμμάτων στη νότια Κέρκυρα
  • Αρθροπλαστική Ισχίου: Σύγχρονες επιλογές και πότε χρειάζεται αναθεώρηση
  • Υαλουρονικό Οξύ: Φυσική Ανανέωση και Αποκατάσταση του Όγκου του Προσώπου

Τελευταία σχόλια

  1. Ελένη στο Κέρκυρα: Ποιες περιοχές θα μείνουν χωρίς ρεύμα τις επόμενες ημέρες
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Δρυ: «Λεφτά υπάρχουν», 270.000 ευρώ για δύο ημέρες «πολιτισμού»
  3. ΣΠΥΡΊΔΩΝ ΚΟΣΚΙΝΆΣ στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  4. Αγγελος Σπιτιερης στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
  5. Ιωσήφ στο Τέλος στην πολεοδομική ομηρία 20 ετών για Άγιο Σπυρίδωνα και Κωτσέλα

Find Us on Socials

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Επτά χρόνια μετά την εκκίνησή της, η ακτοπλοϊκή γραμμή των Ιονίων σβήνει χωρίς εξήγηση

20/06/2026

Γαλιατσάτος: Άμεση επαναλειτουργία της γραμμής που ενώνει τα Ιόνια

15/06/2026

ΑΝΑΣΑ για drone στη Λευκάδα: Σιωπή, αμηχανία και υπουργικές ασυναρτησίες

12/05/2026

Χωρίς χρηματοδότηση τα εργοστάσια απορριμμάτων σε Κέρκυρα και Λευκάδα;

10/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise