Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ξεκίνησαν οι εργασίες για το σχολείο Γουβιών – Κοντοκαλίου
    10/08/2026
    Συμπαράταξη Πολιτών: Nέος Επιτελάρχης στην ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας
    10/08/2026
    Τρεπεκλής: Χρηματοδότηση για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου των Διαποντίων
    10/08/2026
    ΠΙΝ: Ολοκληρώθηκε η καμπάνια στη Ρώμη, σε εξέλιξη η προβολή στην Αθήνα
    10/08/2026
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη στην Κέρκυρα
    10/08/2026
    Kέρκυρα: 148 παραβάσεις για κράνος σε μια εβδομάδα
    10/08/2026
    Χειροπέδες σε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Κέρκυρα
    10/08/2026
    Ζάκυνθος: Συλλήψεις για διακίνηση και όπλα
    10/08/2026
    Οδηγούσαν μεθυσμένοι στο Λαγανά
    10/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
    Τρίτος εθνικός προορισμός το Ιόνιο με οδηγό την Κέρκυρα
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Mε επιτυχία η συναυλία της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών για τα 60 της χρόνια
    09/08/2026
    Νικόλ Καστόρα: «Η λεβάντα που μου χάρισες… μαράθηκε»
    09/08/2026
    Αλεξία Αρσένη: «Αγάπη σαν…»
    08/08/2026
    Παύλος Βασιλάκης: «Ο Βοσκός και ο Βασιλιάς»
    08/08/2026
    Μουσική από τον κόσμο των video games με πρωταγωνιστές τα κόρνα του Ωδείου Κερκύρας
    08/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Το 36ο Ράλι Ιονίου ολοκλήρωσε το ταξίδι του στον Αστακό
    10/08/2026
    Στην καλύτερη 10άδα του κόσμου ο Λιτσαρδόπουλος!
    10/08/2026
    Ανανέωσε με Αρμενιάκο ο ΟΦΑΜ!
    09/08/2026
    Ένατος στον κόσμο ο Α. Κουλούρης, παρά τον τραυματισμό του
    09/08/2026
    Στην πρώτη ομάδα του Ιονίου ο Ζερμπιώνης!
    08/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;
    10/08/2026
    Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
    09/08/2026
    Κέρκυρα 2030: να ξαναμιλήσουμε για τον τόπο μας
    08/08/2026
    Κρανίου τόπος
    07/08/2026
    Πόσο απέχει η Ψάθα από τη λογική;
    06/08/2026
Ανάγνωση “Εξαπατήσατε το δικαστήριο, δεν θα εξαπατήσετε σωματεία και εργαζομένους”
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“Εξαπατήσατε το δικαστήριο, δεν θα εξαπατήσετε σωματεία και εργαζομένους”

Επιστολή των μελών της πρώην προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (Ανδριώτης, Γκράτσας, Μάζη, Πελάης) προς τα υπόλοιπα μέλη της πρώην προσωρινής διοίκησης.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 23/03/2021
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση

Επιστολή των μελών της πρώην προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου (Ανδριώτης, Γκράτσας, Μάζη, Πελάης) προς τα υπόλοιπα μέλη της πρώην προσωρινής διοίκησης.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ,
ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΤΕ ΟΜΩΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Συνάδελφοι,

Λάβαμε από τον λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του εργατικού κέντρου Κέρκυρας μια ψευδεπίγραφη πρόσκληση για δήθεν συνεδρίαση του «διοικητικού συμβουλίου» μέσω τηλεδιάσκεψης και με θέματα την οικονομική ενημέρωση για το διάστημα από Σεπτέμβρη έως Δεκέμβρη 2020, την οικονομική ενίσχυση της καθαρίστριας και την λειτουργία του εργατικού κέντρου. Φαίνεται πως αυτοί που σας καθοδηγούν σας έχουν πει ότι το θράσος αποτελεί προσόν και εσείς αποφασίσατε να μπείτε στο βιβλίο Γκίνες καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ θρασύτητας.
Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι:
• Ο πρώτος υπογράφων την πρόσκληση, Αργυρός Σπυρίδων (ψευτοπρόεδρος), εξαπάτησε το δικαστήριο για να πετύχει τον διορισμό του στην προσωρινή διοίκηση αφού απέκρυψε το πρακτικό αρχαιρεσιών του σωματείου του στη ΔΕΗ, από το οποίο προκύπτει ότι το σωματείο αυτό δεν εκλέγει αντιπρόσωπο. Για να φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη, θυμίζουμε ότι το πρακτικό δεν αναφέρει πουθενά πόσοι ψήφισαν για το εργατικό κέντρο, ενώ στον έναν και μοναδικό γενικό κατάλογο ψηφισάντων εμφανίζονται να ψηφίζουν 26 μέλη εκ των οποίων οι 2 δεν είναι εργαζόμενοι στην υπηρεσία της ΔΕΗ στην Κέρκυρα και επομένως δεν δικαιούνται να ψηφίζουν για εργατικό κέντρο Κέρκυρας, ενώ 4 ακόμα μέλη έχουν αποστείλει την ψήφο τους με γράμμα ταχυδρομικά, διαδικασία κου αντιβαίνει τον συνδικαλιστικό νόμο. Συνεπώς στο σωματείο αυτό έχουν ψηφίσει νομίμως 20 μέλη και όχι 25 που απαιτούνται τουλάχιστον για την εκλογή ενός αντιπροσώπου. Αντί λοιπόν ο συνάδελφος Αργυρός να έχει κρυφτεί μετά την αποκάλυψη της απάτης, συνεχίζει χωρίς ντροπή, όχι μόνο να παραμένει μέλος της ληγμένης αλλά να εμφανίζεται ως πρόεδρος μετά από «εκλογές» παρωδία σε «δια περιφοράς»(!) συνεδρίαση της ληγμένης στις 29/12/2020.
• Το ίδιο συνεχίζει να κάνει ο συνάδελφος Ζήμος Παύλος, (ψευτοταμίας), μετά την αποκάλυψη ότι εξαπάτησε και αυτός το δικαστήριο για να πετύχει το διορισμό του, αποκρύπτοντας ότι έχει συνταξιοδοτηθεί από 1/5/2018 και επομένως έχει «ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ» απολέσει την ιδιότητα του αντιπροσώπου και κάθε άλλη αρμοδιότητα στο εργατικό κέντρο Κέρκυρας με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4 του καταστατικού.
• Από κοντά και η συνάδελφος Λευτεριώτη Αντιγόνη, η οποία στο δικόγραφο για διορισμό προσωρινής διοίκησης εμφανίζεται ως αναπληρωματικό μέλος του προηγούμενου ΔΣ του ΕΚΚ για να πετύχει το διορισμό της στην προσωρινή διοίκηση, ενώ στην πραγματικότητα στις προηγούμενες εκλογές του εργατικού κέντρου το 2016 ήταν μέλος της εφορευτικής επιτροπής.
Αντί λοιπόν να παραδώσετε κλειδιά, σφραγίδα, κωδικούς, βιβλία και έγγραφα του εργατικού κέντρου ώστε να προχωρήσει η γενική συνέλευση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών του, εσείς επιμένετε να εμφανίζεστε ψευδεπίγραφα ως διοίκηση και να στέλνετε προσκλήσεις για ανυπόστατες συνεδριάσεις. Έχετε καθυστερήσει τόσο πολύ ώστε έφτασε η ώρα για την συνταξιοδότηση και του τέταρτου της παρέας Ιωάννη Χαλικιόπουλου ο οποίος έχοντας ήδη καταθέσει για σύνταξη θα πρέπει και αυτός σιγά – σιγά ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ να αποχωρήσει.

 

Συνάδελφοι,
Εκτός των παραπάνω κατορθωμάτων σας:
• Αφήσατε προκλητικά να ολοκληρωθεί το χρονικό διάστημα (έως 22 Απριλίου 2020) που όρισε η δικαστική απόφαση για να διεξαχθεί η γενική συνέλευση και εκλογές. Αν εξαιρέσουμε το διάστημα της πρώτης καραντίνας δεν κάνατε καμιά ενέργεια από τα τέλη Φλεβάρη που εκδόθηκε η απόφαση έως της 17/3/2020 (ανακοίνωση lock down) για την υλοποίηση της δικαστικής απόφασης παρά τα δικά μας αιτήματα.
• Από 11/5/2020 που άρθηκε η καραντίνα έως και 7/11/2020 που ξεκίνησε η δεύτερη αρνηθήκατε πεισματικά να συγκαλέσετε την γενική συνέλευση και τη διαδικασία αρχαιρεσιών παρά τα επανειλημμένα αιτήματά μας. Αντί να ζητήσετε διορισμό νέας διοίκησης μετά της 22/4/2020 που τελείωσε η προθεσμία που όριζε η δικαστική απόφαση, εσείς αυθαίρετα, καταχρηστικά και ερμηνεύοντας όπως σας βόλευε το νόμο για τη θητεία των εκλεγμένων διοικήσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, παρατείνατε τη θητεία σας.
• Όλες τις αποφάσεις τις έχετε λάβει με πλειοψηφία που διαμορφώθηκε με την ψήφο του ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ έκπτωτου μέλους Παύλου Ζήμου, και ως εκ τούτου είναι ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ πέραν της συμμετοχής και των άλλων παράνομα διορισθέντων μελών.
Όπως καταλαβαίνετε η διορισμένη προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας που ορίστηκε με τη δικαστική απόφαση 245/2020 του μονομελούς Πρωτοδικείου Κέρκυρας είναι ληγμένη, παράνομη και ανυπόστατη.
Παρότι είναι περιττό, για την ιστορία, δεν θα αποφύγουμε να σχολιάσουμε την ουσία των θεμάτων και την ίδια την πρόσκληση της 23/03/2021.
• Για ποια οικονομική ενημέρωση μας καλείτε να συζητήσουμε, όταν με ευθύνη σας και προκειμένου να στηρίξετε την καταχρηστική άρνηση σας να συγκαλέσετε γενική συνέλευση, δεν έχει εγκριθεί οικονομικός απολογισμός 2019 και οικονομικός απολογισμός 2020?
• Για ποια λειτουργία του εργατικού κέντρου μας καλείτε να συζητήσουμε, τώρα σας θυμήθηκε μετά από 23 μήνες προσωρινής διοίκησης ότι υπάρχει εργατικό κέντρο?
Δεν έχετε καταλάβει αυτό που ξέρουν όλοι οι εργαζόμενοι της Κέρκυρας ότι το εργατικό κέντρο λειτουργεί 2 χρόνια τώρα χωρίς εσάς?
Δεν έχετε καταλάβει ότι με την πλήρη απουσία σας πραγματοποιούνται δεκάδες συσκέψεις, συνελεύσεις, συλλαλητήρια, εκλογικές διαδικασίες, εκδηλώσεις συνδικαλιστικού, πολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου την τελευταία διετία? Όταν τα 2 τελευταία χρόνια έχουν περάσει χιλιάδες εργαζόμενοι για να συμβουλευτούν τα σωματεία και τους συνδικαλιστές, να βρουν συμπαράσταση σε εργατικές διαφορές και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, να υποβάλλουν αιτήσεις για επιδόματα, αναστολές, ανεργίες, εσείς που ήσασταν?
Έχετε καταλάβει ότι στο εργατικό κέντρο τα τελευταία 2 χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί δεκάδες μαζικές κινητοποιήσεις όλων των κλάδων από τις οποίες εσείς ήσασταν παντελώς απόντες?
Αργά σας θυμήθηκε συνάδελφοι η λειτουργία του εργατικού κέντρου, ενώ ήδη γνωρίζετε ότι η γενική συνέλευση της πλειοψηφίας των εκλεγμένων αντιπροσώπων των σωματείων του εργατικού κέντρου στις 25/10/2020, αποφάσισε να περάσει τη λειτουργία του κέντρου στα χέρια των σωματείων του και στη γενική συνέλευση των αντιπροσώπων που είναι το ανώτερο καταστατικό όργανο του εργατικού κέντρου.
• Σχετικά με την πραγματική ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης της καθαρίστριας καλούμε τον διοικητικό υπάλληλο Γιώργο Οικονόμου που χειρίζεται τον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΚΚ και το WEB Banking (με την σύμφωνη γνώμη των σωματείων) να της προκαταβάλλει 3 μηνιαίους μισθούς και όταν συγκληθεί η γενική συνέλευση να αποφασίσει για το ποσό της οικονομικής στήριξης.
Τέλος, για όσο έχει για σας αξία σας πληροφορούμε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα αποφεύγει την πραγματοποίηση τυπικών συνεδριάσεων των οργάνων του με τηλεδιάσκεψη. Η τηλεδιάσκεψη χρησιμοποιείται για συσκέψεις, συνελεύσεις, συζητήσεις ενημερωτικού χαρακτήρα και ανταλλαγής απόψεων. Μπροστά μας έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη σφοδρή επίθεση που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο συνδικαλιστικό νόμο με κύριο στοιχείο την κατάργηση της δημοκρατικής λειτουργίας των συνδικάτων εισάγοντας τις ηλεκτρονικές συνελεύσεις, συνεδριάσεις και ψηφοφορίες.
Μπορεί να μη σας απασχολεί γιατί ποτέ δεν είχατε σχέση με το εργατικό κίνημα, όμως τα σωματεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν τις επιλογές της κυβέρνησης όπως και την υπονόμευση του εργατικού κινήματος από τις ενέργειές σας.
Γι’ αυτό ξεχάστε τις συνεδριάσεις του πληκτρολογίου. Για άλλη μια φορά θα πρέπει να σας επαναλάβουμε ότι δεν μπορείτε να λαμβάνετε την επιείκεια των εργαζομένων ούτε ως αφέλεια ούτε ως αδυναμία.
Ακόμα και η ανοχή έχει όρια.

ΓΕΩΡΓΟΣ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΡΑΤΣΑΣ
ΕΛΕΝΗ ΜΑΖΗ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΛΑΗΣ

Εργατικό Κέντρο: Παλάτια για τους τουρίστες, κοντέινερ για τους εργάτες
Εργατικό Κέντρο: Με επιτυχία, ο τριήμερος εορτασμός της Πρωτομαγιάς (pics)
Επίσημος Ύμνος του ΕΚ Κέρκυρας η μελωδία «Οι Προλετάριοι» σε ποίηση K. Θεοτόκη (video)
Εκδήλωση τιμής στον κομμουνιστή δάσκαλο Κώστα Χυτήρη (pics, video)
Εργατικό Κέντρο: Στηρίζει τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Yψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και την Τρίτη στην Κέρκυρα
  • Το 36ο Ράλι Ιονίου ολοκλήρωσε το ταξίδι του στον Αστακό
  • Ξεκίνησαν οι εργασίες για το σχολείο Γουβιών – Κοντοκαλίου
  • Συμπαράταξη Πολιτών: Nέος Επιτελάρχης στην ΔΕΥΑ Βόρειας Κέρκυρας
  • Τρεπεκλής: Χρηματοδότηση για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου των Διαποντίων

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Εργατικό Κέντρο: Από το Σικάγο… στην Καισαριανή, ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!

20/04/2026

“Φαίνεται πως η σαπίλα δεν βρίσκεται μόνο στα τρόφιμα του Γηροκομείου”

07/04/2026

Γραμματέας Εργατικού Κέντρου: Κάστρο αγώνα και ζωντανός πυρήνας πολιτισμού

30/03/2026

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει το συλλαλητήριο για τη σχολική στέγη

29/03/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise