Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τα προβλήματα των σχολείων στο επίκεντρο της συνάντησης ΕΛ.Α.Σ. και ΣΕΠΕ
    11/10/2026 20:30
    Γκίκας: Οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες δίνουν χώρο, κίνητρο και προοπτική στους αθλητές της νησιωτικής Ελλάδας
    10/10/2026 23:00
    Αυλωνίτης: Τα χρήματα «έρχονται», το νερό όχι!
    10/10/2026 22:50
    AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
    10/10/2026 21:57
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Δεν θα περάσει ο φασισμός!
    09/10/2026 21:53
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
    12/10/2026 00:25
    Kάλεσμα σε παγκερκυραϊκή κινητοποίηση από το Λαϊκό Κίνημα
    11/10/2026 20:41
    MeteoCorfu | Μεγάλα ύψη βροχής στη βορειοδυτική Ελλάδα την Κυριακή
    11/10/2026 19:10
    Διάσωση επιβάτιδας κρoυαζιερόπλοιου ανοιχτά της Ζακύνθου
    11/10/2026 16:57
    MeteoCorfu | Τα ύψη βροχής στην Κέρκυρα και τους Παξούς την Κυριακή
    11/10/2026 16:53
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ακρίβεια χωρίς φρένο: Γιατί οι τιμές στην Ελλάδα αυξάνονται ταχύτερα από την ευρωζώνη
    11/10/2026 19:55
    Στις 21 Οκτωβρίου, η εκπαίδευση στους δρόμους
    11/10/2026 16:46
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
    11/10/2026 20:56
    Α ΕΠΣΚ: Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιάδα και Κερκυραϊκό!
    11/10/2026 19:42
    Πρεμιέρα με ήττα για τoν Φαίακα!
    11/10/2026 16:28
    Aπό την Κέρκυρα στη Rafa Nadal Academy στη Μαγιόρκα!
    10/10/2026 23:51
    Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
    10/10/2026 22:45
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
    12/10/2026 00:22
    Kατάργηση σχολικών επιτροπών
    11/10/2026 20:33
    «Πρoκριματικές» οι επερχόμενες εκλογές
    11/10/2026 16:34
     Δεν φταίει ο Θεός…
    11/10/2026 16:32
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    10/10/2026 22:05
Ανάγνωση Κράτσα σε Γαλιατσάτο: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κράτσα σε Γαλιατσάτο: Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη

"Με ανυπόστατα επιχειρήματα, αβάσιμα και ψευδή στοιχεία, παραποιούν κατάφορα την πραγματικότητα ως προς τη νομοθεσία και τον τρόπο λειτουργίας των Ο.Τ.Α. ΑΕ." αναφέρει η περιφερειάρχης στην πρόσφατη ανακοίνωση Γαλιατσάτου.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 15/01/2021 16:52
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

“Με ανυπόστατα επιχειρήματα, αβάσιμα και ψευδή στοιχεία, παραποιούν κατάφορα την πραγματικότητα ως προς τη νομοθεσία και τον τρόπο λειτουργίας των Ο.Τ.Α. ΑΕ.” αναφέρει η περιφερειάρχης στην πρόσφατη ανακοίνωση Γαλιατσάτου.

Η ανακοίνωση

Για μια ακόμα φορά η ΑΝ.Α.Σ.Α. αποδεικνύει, με την ανακοίνωσή της αναφορικά με την εξέλιξη του Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, την τυφλή αντιπολιτευτική επιθετικότητά της, ακόμη κι αν αυτή πλήττει τα καίρια συμφέροντα των κατοίκων των Ιονίων Νήσων.
Αυτοί οι οποίοι, άβουλοι και κυνηγημένοι, παρακολουθούσαν τα νησιά μας να πνίγονται στα σκουπίδια, δεν αντέχουν την απαλλαγή από τον εφιάλτη και τη δρομολόγηση της προόδου.
Χωρίς σεβασμό και εμπιστοσύνη στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, πυροδοτούν τη συνεργασία των Δήμων με την Περιφέρεια, τους δύο φυσικούς εταίρους που εκπροσωπούν άμεσα τα συμφέροντα των πολιτών.
Πασχίζουν να καταστρέψουν εν τη γενέσει της την κοινή πορεία για την αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμμάτων, μίας αποτυχημένης και ντροπιαστικής υπόθεσης, διαχρονικά, στον τόπο μας.
Με ανυπόστατα επιχειρήματα, αβάσιμα και ψευδή στοιχεία, παραποιούν κατάφορα την πραγματικότητα ως προς τη νομοθεσία και τον τρόπο λειτουργίας των Ο.Τ.Α. ΑΕ.
Ο Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων εφαρμόζει απόλυτα τη νομοθεσία για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο εξελέγη σύμφωνα με το καταστατικό του φορέα και οποιαδήποτε αλλαγή της σύνθεσης θα επέλθει κατόπιν εγκρίσεως τροποποίησης του καταστατικού και ακολούθων διαδικασιών, όπως έχει ήδη ληφθεί σχετική απόφαση.
Η προγραμματική σύμβαση του Φο.Δ.Σ.Α. με τη ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. ΑΕ έγινε κατόπιν έγκρισης του δ.σ., όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία, η δε επιλογή της, έγινε απόλυτα αξιοκρατικά λόγω της τεχνογνωσίας και εμπειρίας που διαθέτει, αλλά και λόγω της συνεργασίας της με τον ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Κέρκυρας για τη μεταφορά των απορριμμάτων.
Ενώ η ΔΙ.Α.ΔΥ.ΜΑ. ΑΕ δεν θα έχει σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, την οποία θα επιφορτιστεί ο Φο.Δ.Σ.Α. Ιονίων Νήσων, γιατί η ΑΝ.Α.Σ.Α. δεν ασχολείται, π.χ. με την σχέση τόσο στην αποκομιδή, όσο και στη διαχείριση των απορριμμάτων, μεταξύ Ε.Δ.Α.Κ.Ι. ΑΕ και Μεσόγειος ΑΕ;
Όσον αφορά στη συμμετοχή και τη συνεργασία των Δημάρχων Αργοστολίου και Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων στα καταστατικά όργανα του Φο.Δ.Σ.Α., ας απευθυνθεί η ΑΝ.Α.Σ.Α. στους ίδιους, προκειμένου να ενημερωθεί για τον λόγο που επιλέγουν να μην ακολουθούν τις επιταγές του νέου νομοθετικού πλαισίου, απαξιώνουν τον νέο φορέα, αλλά και τη συνεργασία με την Περιφέρεια και δεν συμβάλλουν δημιουργικά στην επιτυχία του νέου, κρίσιμου, εγχειρήματος.
Αναφορικά με τα τιμολόγια για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, αυτά εκδόθηκαν βάσει στοιχείων, που προσκόμισαν οι ίδιοι, οι τοπικοί φορείς διαχείρισης και κατόπιν υποβολής και ομόφωνης έγκρισής τους στη γενική συνέλευση και στο διοικητικό συμβούλιο του Φο.Δ.Σ.Α., στο οποίο συμμετείχαν οι Δήμαρχοι, οι οποίοι σήμερα το καταγγέλλουν. Ο λόγος είναι ότι ο Φο.Δ.Σ.Α., σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, αν δεν υπήρχαν οι καθυστερήσεις, που δημιουργούν οι Δήμαρχοι Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων και Αργοστολίου, θα είχε αναλάβει από το φθινόπωρο τη διαχείριση των χώρων επεξεργασίας, άρα και το κόστος των υποχρεώσεων. Η εξέλιξη αυτή παρακωλύεται στην Κέρκυρα μέχρι σήμερα εκ μέρους του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Παρά ταύτα, αναφορικά με τα ήδη εκδοθέντα τιμολόγια, τυχόν καταβολές από τους Δήμους, που έχουν πραγματοποιηθεί για το ίδιο διάστημα (τέταρτο τρίμηνο 2020) υπέρ των τοπικών Συνδέσμων, θα συμψηφιστούν με ισόποσο πιστωτικό τιμολόγιο.
Σε ό,τι αφορά τον νομικό σύμβουλο, αυτός δεν έχει έμμισθη θέση δικηγόρου στον Φο.Δ.Σ.Α., αλλά έχει σύμβαση για παροχή νομικών συμβουλών σε εταιρικά θέματα και έλεγχο συμφωνιών, συμβάσεων κτλ, η οποία συνάφθηκε με τη νόμιμη διαδικασία, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία (ν.1892/1990 & ν.4555/2018) για το καθεστώς των Ο.Τ.Α. ΑΕ. Η επιλογή δε του συγκεκριμένου δικηγόρου έγινε λόγω της ενασχόλησης και εμπειρίας του με θέματα τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ρόλου του στη συγκρότηση και λειτουργία του νέου φορέα άνευ αμοιβής από τη θέση σε ισχύ του ιδρυτικού νόμου (Μάιος 2020) έως και τον Σεπτέμβριο 2020, όταν ελήφθη η απόφαση της σύναψης σύμβασης για να συνεχίσει το έργο του.
Ο κος Γαλιατσάτος, τέλος, ο οποίος θέλει να παρουσιαστεί σήμερα ως ο τιμητής των Δήμων, ίσως είναι καλύτερα ν’ ανατρέξει στο -όχι και τόσο μακρινό- παρελθόν, όταν ως επικεφαλής της Περιφερειακής Αρχής απαξίωνε τις αρμοδιότητες του α’ βαθμού Αυτοδιοίκησης ζητώντας να αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κέρκυρα χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου. Σήμερα, ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α. τυφλωμένος από το στείρο αντιπολιτευτικό μένος του, ενδύεται τον μανδύα του προστάτη των Δήμων υποσκάπτοντας τις προσπάθειες μιας διαβαθμιδικής συνεργασίας, το αποτέλεσμα της οποίας θα δώσει λύση σ’ ένα πρόβλημα που ταλανίζει διαχρονικά τα νησιά μας, αλλά και νέες προοπτικές και αποτελεσματικότητα σ’ έναν Περιφερειακό Σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κράτσα: H Iθάκη ν’ ανακηρυχθεί αγαθό παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO
ΑΝΑΣΑ: Το μετέωρο βήμα του ΝΑΟΚ οι πανηγυρισμοί και οι ευχαριστίες
Γκίκας: Νέες συμβάσεις για ακτοπλοϊκές γραμμές στο Ιόνιο – Το σχόλιο Γαλιατσάτου
ΑΝΑΣΑ: Δρόμος Αργοστολίου-Πόρου, πλήρης κυβερνητική αποτυχία
AΝΑΣΑ: Από την «Διακήρυξη της Κέρκυρας» στην αγκαλιά του Πιερρακάκη στην Ρόδο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΑΣΑ: Κίνδυνος απώλειας πόρων από το ΕΣΠΑ λόγω χαμηλής απορροφητικότητας
Επτά χρόνια μετά την εκκίνησή της, η ακτοπλοϊκή γραμμή των Ιονίων σβήνει χωρίς εξήγηση
Γαλιατσάτος: Άμεση επαναλειτουργία της γραμμής που ενώνει τα Ιόνια
Κράτσα: Τα Βεργώτεια επιστρέφουν στο αναβαθμισμένο στάδιο Αργοστολίου
ΑΝΑΣΑ για drone στη Λευκάδα: Σιωπή, αμηχανία και υπουργικές ασυναρτησίες
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Εγκαίνια Νέου Ιερού Ναού στην Κέρκυρα
  • Στου  πηγαδιού τον πάτο και πάλι προς τα πάνω
  • AΕΛ: Νέα νίκη κόντρα στον ΟΦΑΜ και πρώτοι βαθμοί
  • Kάλεσμα σε παγκερκυραϊκή κινητοποίηση από το Λαϊκό Κίνημα
  • Kατάργηση σχολικών επιτροπών

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Χωρίς χρηματοδότηση τα εργοστάσια απορριμμάτων σε Κέρκυρα και Λευκάδα;

10/05/2026 18:35

H νησιωτικότητα στον νέο κώδικα αυτοδιοίκησης

09/05/2026 18:47

Γαλιατσάτος: Βιολογικός Ιθάκης, η νέα «Οδύσσεια» του νησιού;

29/04/2026 15:02

ΑΝΑΣΑ: Γιατί καθυστερεί η έναρξη υλοποίησης του δρόμου Αργοστολίου-Πόρου

05/03/2026 14:40
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise