Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Σ. Πουλημένος αποχαιρετά το Γιάννη Προβατά
    21/06/2026
    Αυλωνίτης: Η απαξίωση της Δικαιοσύνης έχει υπογραφή
    21/06/2026
    Γκίκας: Διαθέσιμες 400 χιλιάδες για την Αφαλάτωση της Κασσιώπης
    20/06/2026
    Σκουπίδια στο Νότο: Τρέχουν κατόπιν εορτής να μαζέψουν τα… ασυμμάζευτα!
    20/06/2026
    Δήμος Bορρά: 24ωρη εναέρια επιτήρηση του Παντοκράτορα
    19/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Tο “αντίο” της Κόκκαλη στο Γιάννη Προβατά
    21/06/2026
    Νεκτάριος: «Η διαστροφή του οφθαλμού, σκοτίζει τον άνθρωπο»
    21/06/2026
    Εθελοντική ΔΡΑΣΗ αιμοδοσίας: «Δώσε αίμα! Γίνε η σταγόνα που κάνει τη διαφορά!»
    21/06/2026
    Nεκρός 49χρονος αλλοδαπός στο Γαρδένο
    21/06/2026
    Μόνιμοι Κάτοικοι: Υποχρεωτική η ελεύθερη ζώνη 1,5μ. για ΑμεΑ και στην Παλαιά Πόλη
    21/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Υδρογονάνθρακες: Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη γεώτρηση δυτικά της Κέρκυρας
    21/06/2026
    Ο Κ. Ιωαννίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό
    20/06/2026
    Κέρκυρα, η πιο συμφέρουσα επιλογή πακέτου για Γερμανούς φέτος το καλοκαίρι
    20/06/2026
    “Ασημένιο μετάλλιο” – ντροπή για τον Κάβο, σε ευρωπαϊκή λίστα για bed bugs, καθαριότητα σε καταλύματα!
    20/06/2026
    Παρουσίαση πρότασης της δράσης  «Πικ Νικ Urban Festival» στο Επιμελητήριο
    19/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    “Xορού αποτυπώματα, παράδοσης ριζώματα”: Με επιτυχία η εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου
    21/06/2026
    «10 χρόνια… μια στιγμή, ένα όνειρο, μια ζωή»
    21/06/2026
    Δήμος: Τίμησε την αντιπροσωπεία του University of Kentucky School of Music
    20/06/2026
    Μαγεία: Η «Παλαιά» έπαιξε στην αυλή της βενετσιάνικης Κέρκυρας και η πόλη άκουσε!
    20/06/2026
    Με επιτυχία τα εγκαίνια της Έκθεσης της Καλλιτεχνικής Σχολής Κέρκυρας
    19/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Ν. Μπαρλογιάννης κατέκτησε το Παγκόσμιο Σχολικό μπάσκετ με την Ελλάδα
    21/06/2026
    Ασημένιο μετάλλιο για την Π. Δόση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
    21/06/2026
    Θιναλιακός: Με Νίκιτς στο «τιμόνι» για την άνοδο – Το τεχνικό επιτελείο
    21/06/2026
    Στο «τιμόνι» της ΑΕ Λευκίμμης ο Κ. Χριστοφοράκης
    21/06/2026
    H Σπυριδούλα Καρύδη στην κορυφή των Βαλκανίων με 14,09 μ.
    21/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
     Περιβαλλοντικοί ‘μηχανικοί’ χωρίς master ή PhD
    21/06/2026
    Μνήμες πατεράδων
    20/06/2026
    Η μισθοδοσία των Αρχιερέων υπό το πρίσμα της ποιμαντικής διακονίας
    20/06/2026
    Μια φορά κι έναν καιρό…
    20/06/2026
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
Ανάγνωση Μπαράζ ανακοινώσεων απ’ την ΕΛΜΕ Κέρκυρας
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΕΛΕΥΘΕΡΟ

Μπαράζ ανακοινώσεων απ’ την ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Τρεις ανακοινώσεις εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 22/10/2020
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Τρεις ανακοινώσεις εξέδωσε η ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Αναλυτικά:

Για τη σύλληψη και κράτηση 14χρονων και 15χρονων μαθητών
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει τη σύλληψη 14χρονου μαθητή Γυμνασίου από τα Χαλάνδρι που συμμετείχε στη μεγάλη μαθητική κινητοποίηση την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Έκτοτε ο μαθητής, όπως και άλλοι συμμαθητές του,  κρατείται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ και αύριο θα περάσει αυτόφωρο.
Το τελευταίο διάστημα με ευθύνη της κυβέρνησης έχει ξεσπάσει ένα όργιο καταστολής και εκφοβισμού απέναντι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, που διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας στο σχολείο, που διεκδικούν διορισμούς εκπαιδευτικών και ένα σχολείο που θα μορφώνει ολόπλευρα και δεν θα εξοντώνει το νου, τη σκέψη , τον χρόνο και τα όνειρα των εφήβων και τις….. τσέπες των γονιών!!
Ο δίκαιος αγώνας μας εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών τους έχει στριμώξει!
Δηλώνουμε ότι εμείς οι εκπαιδευτικοί θα παραμείνουμε δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές μας στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά τους που εκφράζουν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού!
Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης μαθητών και εργαζόμενων και εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους διωκόμενους μαθητές.
Απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες!!!


Ψήφισμα ΕΛΜΕ Κέρκυρας για την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις εκλογές των αιρετών στα Υ.Σ.
Καμία συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε «ηλεκτρονικές εκλογές»
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, με fast track διαδικασίες, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Μάλιστα μαζί με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» επαναφέρουν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς στοχεύοντας ακόμα περισσότερο στην απομαζικοποίηση και τελικά στην υποβάθμιση των εκλογών αυτών.
Τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ετοιμάζονται να τις εφαρμόσουν σε αυτές τις εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.
Επειδή:
Η συγκεκριμένη απόφαση ελάχιστη σχέση έχει με τον κορωνοϊό. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων.
Στόχος της κυβέρνησης είναι η υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης, συλλογικής απόφασης Η επιδίωξη είναι η πλήρης ιδιώτευση και ατομική στάση του καθενός από εμάς ,η αποδυνάμωση των σωματείων, ως εκφραστών της συλλογικής δράσης και αντίδρασης. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος και την μετατροπή των σωματείων σε σωματεία σφραγιδες.
Δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.
Για όλους αυτούς τους λόγους το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αποφάσισε ομόφωνα, να υιοθετήσει την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και δεσμεύτηκαν οι παρατάξεις που απαρτίζουν το Δ.Σ., να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους από τις εκλογές εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας υλοποιώντας την απόφαση που πήρε στις 12 Οκτωβρίου 2020, αλλά και την απόφαση της ΟΛΜΕ (15/10/2020) παίρνει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών:
1. Να προχωρήσει στην απόσυρση των ψηφοδελτίων, για το ΠΥΣΔΕ και το ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, όλων των παρατάξεων του Δ.Σ.. Για το λόγο αυτόν, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων θα καταθέσουν στην ΕΛΜΕ τη δήλωση απόσυρσης των συνδυασμών τους και τις ατομικές δηλώσεις απόσυρσης όλων των υποψηφίων τους, ώστε να κατατεθούν συντεταγμένα και ταυτόχρονα μέσω της ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Κέρκυρας και την ΠΔΕ Ιονίων Νήσων.
2. Σε περίπτωση που, παρόλα τα παραπάνω, υπάρξουν υποψήφιοι και το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην διενέργεια των εκλογών, καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία.
3. Να μην ορίσει εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.
4. Να πραγματοποιήσει, από κοινού με το ΣΕΠΕ Κέρκυρας, παράσταση διαμαρτυρίας σε ΔΔΕ και ΠΔΕ την ημέρα κατάθεσης της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων, την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, στη 1 μ.μ.

Δε νομιμοποιούμε τις εκλογές παρωδία


«Έφυγε» ο Διονύσης Γεωργόπουλος
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας αποχαιρετά τον συνάδελφο, αγωνιστή και συναγωνιστή Διονύση Γεωργόπουλο, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, σήμερα, δίνοντας την μάχη με τον καρκίνο, με τον τρόπο που ο ίδιος ήξερε να μάχεται. Με πείσμα, αξιοπρέπεια, χαμόγελο και αυτοσαρκασμό.
Ο Διονύσης από τα νεανικά του χρόνια έθεσε όλες του τις δυνάμεις στον αγώνα, για το δίκιο της εργατικής τάξης, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, για ένα σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Μέσα από το ταξικό κίνημα έδωσε αγώνες για την κατοχύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών, για αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, για τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων και για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.
Πρόεδρος για πολλά χρόνια στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης έδωσε αγώνες για το δημόσιο σχολείο και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, έχοντας πάντα στο μυαλό του «να δώσει μια ώθηση στο κίνημα», όπως χαρακτηριστικά έλεγε και μετά χαμογελούσε.
Ήταν πάντα παρών σε όλες τις μεγάλες και μικρές μάχες, πάντα παρών σε όλους τους αγώνες. Ακούραστος μέχρι την τελευταία στιγμή. Συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις για να δυναμώσει ο αγώνας εκπαιδευτικών και μαθητών.
Κάτι τέτοιες στιγμές, εμείς που τον ζήσαμε στο συνδικαλιστικό πεδίο είτε ως σύντροφοι είτε ως συναγωνιστές είτε ως φίλοι και με έντονο το επτανησιακό μας ταμπεραμέντο, δεν μπορούμε παρά να χαμογελάσουμε, όπως κι εκείνος θα έκανε, μόνο που …….τώρα το χαμόγελό μας θα είναι πικρό.
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους, τους συναγωνιστές και συντρόφους του Διονύση.
Καλό δρόμο, Διονύση.
«…Κάποτε θ’ ανταμώσουμε στους λόφους του ήλιου. Μην ξεχνάς. Περπάτα….»
Γ. Ρίτσος
για να πετύχουμε «αυτό το απλό που είναι δύσκολο να γίνει»
Μπ. Μπρεχτ

ΕΛΜΕ: Το «τουριστικό θαύμα» αφήνει άστεγους τους εκπαιδευτικούς
Με επιτυχία, το γλέντι της ΕΛΜΕ
ΕΛΜΕ: Για τη δίκη των φασιστών στο Ρέθυμνο
Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ
«Ανυπότακτα χώματα»: Η ΕΛΜΕ προσκαλεί στη βιβλιοπαρουσίαση
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Ο Ν. Μπαρλογιάννης κατέκτησε το Παγκόσμιο Σχολικό μπάσκετ με την Ελλάδα
  • Tο “αντίο” της Κόκκαλη στο Γιάννη Προβατά
  • Ασημένιο μετάλλιο για την Π. Δόση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
  • Υδρογονάνθρακες: Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη γεώτρηση δυτικά της Κέρκυρας
  • Ο Σ. Πουλημένος αποχαιρετά το Γιάννη Προβατά

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Στις 16 Ιουνίου, το γλέντι της ΕΛΜΕ

03/06/2026

Η ΕΛΜΕ στηρίζει την κινητοποίηση για το Νοσοκομείο

27/05/2026

ΕΛΜΕ: Η ΔΔΕ Κέρκυρας δεν είναι γραφείο τύπου ιδιωτικών εταιρειών

25/05/2026

ΕΛΜΕ: Καταδίκη της νέας τρομοκρατικής ενέργειας του του Ισραήλ ενάντια στον στόλο αλληλεγγύης για τη Γάζα

23/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise