Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Δήμος για την επίσκεψη της Μαντόνα: Η αυθεντική Κέρκυρα γοητεύει
    23/08/2026
    Σημαντική ευρωπαϊκή θεσμική διάκριση για τη Μερόπη Υδραίου
    23/08/2026
    Συνάντηση τoυ Δημάρχoυ με τη Συντονιστική Επιτροπή Προέδρων Κοινοτήτων στις Μπενίτσες
    21/08/2026
    Αυλωνίτης: Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση των αρίστων! Προτελευταία η Ελλάδα στην Ε.Ε.σε δαπάνες για την παιδεία!
    21/08/2026
    Συνάντηση Μαχειμάρη-Κόκκαλη με τον πρόεδρο του Χαμόγελου
    21/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Κέρκυρα: Πού θα κοπεί το ρεύμα στις 24 και 25 Αυγούστου
    23/08/2026
    Ξεπέρασε τους 40 °C η θερμοκρασία σε περιοχές της χώρας – Στους 36,2 °C στην Κέρκυρα
    23/08/2026
    Μικρές υλικές ζημιές από πυρκαγιά σε επιχείρηση εστίασης στο Σιδάρι
    23/08/2026
    Δωρεάν οδοντιατρικός έλεγχος για παιδιά στον Δήμο Βόρειας Κέρκυρας
    23/08/2026
    Στον εισαγγελέα η 44χρονη για τον θάνατο του σκύλου στους Αυλιώτες
    23/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    school 241107
    ΕΛΜΕ: Τα 201 κενά και οι διεκδικήσεις στη συνάντηση με τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης
    23/08/2026
    EΛΜΕ Κέρκυρας: Καλωσόρισμα στους νεοδιόριστους και διεκδικήσεις για τα 201 κενά
    23/08/2026
    EΛΜΕ: Δώστε λεφτά για μισθούς, Υγεία και Παιδεία
    23/08/2026
    2013516 oikodomos
    Oι Οικοδόμοι της Κέρκυρας θα συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη
    23/08/2026
    Κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ
    20/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    23 Αυγούστου 2026: Η μπάντα της Παλαιάς Φιλαρμονικής γίνεται 185 ετών
    23/08/2026
    Στο Μουσείο Σολωμού, η πρώτη φθινοπωρινή εκλαϊκευμένη ομιλία σύγχρονης επιστήμης
    23/08/2026
    Λιάνα Τσιρίδoυ: «Περασμένα, Ξεχασμένα»
    23/08/2026
    Στον ευρωπαϊκό χάρτη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς η Πολιορκία της Κέρκυρας του 1716
    21/08/2026
    Από Τρίτη, ξεκινούν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Μάντζαρος
    21/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Διπλή ενίσχυση με Βασιλόπουλο και Ρουμελιώτη
    23/08/2026
    Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στους Οθωνούς μετά από τέσσερις δεκαετίες
    23/08/2026
    AΕΛ και φέτος για το Γιαννούλη!
    23/08/2026
    Στην K17 του Ηρακλή ο Σαλβάνος!
    20/08/2026
    Ντούσκος και Διαβάτη στο Παγκόσμιο του Άμστερνταμ!
    20/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Οι Κερκυραίοι καθηγητές που περιμένουν
    23/08/2026
    H Δίκη της υποκρισίας
    23/08/2026
    Η Κέρκυρα τα χρόνια του ΔΣΕ, ο πρώτος νεκρός της και οι «16» της Λευκίμμης
    23/08/2026
    Tο κόστoς της καθημερινότητας και η ανάγκη για μια νέα οικονομική πολιτική
    21/08/2026
    Για τις εξελίξεις στoν Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο
    20/08/2026
Ανάγνωση “Ανεμογεννήτριες στην Κεφαλονιά: Η φωνή του λαού… και η σιωπή των εκπροσώπων της ΠΙΝ”
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Ανεμογεννήτριες στην Κεφαλονιά: Η φωνή του λαού… και η σιωπή των εκπροσώπων της ΠΙΝ”

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 12/10/2020
Κοινοποίηση
7 λεπ. ανάγνωση

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων.

Η ανακοίνωση

Από τις 4/10/2020, που ελλιμενίστηκε στο λιμάνι της Σάμης Ν. Κεφαλονιάς φορτηγό πλοίο φορτωμένο με συστοιχία ανεμογεννητριών, που προβλέπεται να τοποθετηθούν στο νέο Αιολικό Πάρκο, στη θέση “Ξερακιάς”, ακούγεται η φωνή του λαού.
Οι κάτοικοι της περιοχής, το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων, από την πρώτη στιγμή ξεδιπλώνουν ένα πολύμορφο αγώνα, καταφέρνοντας μέχρι σήμερα να μην ξεφορτωθεί στο λιμάνι της Σάμης ένα ακόμη πακέτο ανεμογεννητριών που θα επιδεινώσει παραπέρα την κατάσταση στα πλημμυρικά επεισόδια που συνεχώς καιροφυλακτούν στην περιοχή.
Δίνουν τη μάχη με αποφασιστικότητα, παρά το ότι ακόμη δεν έχουν καθαριστεί οι λάσπες και τα φερτά υλικά από τις πρόσφατες, καταστροφικές πλημμύρες του “Ιανού”, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στα χωριά που πλημμύρισαν.
Δίνουν απάντηση δύναμης και αγωνιστικής αξιοπρέπειας, σε όλους όσους πιστεύουν ότι είναι ευκαιρία να συνεχίσουν ανενόχλητοι, το έγκλημα της ασύδοτης συνέχισης εγκατάστασης επιπλέον ανεμογεννητριών.
Δίνουν μάθημα αισιοδοξίας ότι το λαϊκό κίνημα είναι εδώ, οργανώνεται και σηκώνει ανάστημα.
Από την άλλη οι εκπρόσωποί τους είτε σιωπούν είτε συναινούν:
Δημοτικοί άρχοντες από όλες τις παρατάξεις, μέλη στο Δ. Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου ψήφισαν υπέρ του ελλιμενισμού του πλοίου εκτός του μοναδικού εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Η περιφερειακή αρχή της κας Κράτσα, με την στάση της, συναινεί στο ξεφόρτωμα του πλοίου και την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εγκατάστασης δίνοντας άδεια διέλευσης των βαρέων οχημάτων από το οδικό δίκτυο, της κατεστραμμένης από τις πλημμύρες, Κεφαλονιάς.
Η προφορική δήλωση της κας Κράτσα “περί ελέγχου αδειοδοτήσεων των ανεμογεννητριών… την σχέση τους με την ανάγκη αντιπλημμυρικών προληπτικών έργων” έγινε κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων και αντανακλά τις συγκρούσεις των επιχειρηματικών συμφερόντων που σοβούν στον κλάδο και στην περιοχή. Είναι προσχηματική, αφού σε όλες τις συζητήσεις στο Περιφερειακό συμβούλιο μέχρι σήμερα ως βασική αιτία των πλημμυρών, θεωρούν την υπερβόσκηση από τα γίδια και τα πρόβατα. Είναι επικίνδυνη αφού κανένα σχεδιασμό ολοκληρωμένων αντιπλημμυρικών έργων δεν κάνει.
Η κα. Κράτσα και ο αντιπεριφερειάρχης, περιόδευσαν στην Κεφαλονιά με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη μοιράζοντας νέες υποσχέσεις. Πέρασαν έξω από το λιμάνι της Σάμης όπου όχι μόνο δε μίλησαν αλλά δεν καταδέχτηκαν ούτε το βλέμμα τους να ρίξουν στον κόσμο που αγωνίζεται.
Οι συνδαιτημόνες του συνδυασμού της κας Κράτσα (ΝΔ), Επτανησιακή Πρωτοβουλία (ΚΙΝΑΛ) και Σπύρου (ΝΔ), παραμένουν μέχρι σήμερα άφωνα εργαλεία προώθησης των συνολικών σχεδιασμών για τις ΑΠΕ.
Γενική αφωνία και από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, “ΑΝΑΣΑ”, και του επικεφαλής της Θ. Γαλιατσάτου, όχι βέβαια χωρίς λόγο.
Η στρατηγική συμφωνία με την γενίκευση της εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ στα βουνά της Πυλάρου έρχεται από το 2005 όταν ως «Ανεξάρτητη» Αυτοδιοίκηση» στο Νομαρχιακό συμβούλιο Κεφαλονιάς ψήφισε μαζί με τις παρατάξεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τις Μ.Π.Ε. δηλώνοντας ότι: «Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι γεγονός εδώ και αρκετό καιρό και δεν πρέπει να ξενίζει τη ΝΑΣ (Λαϊκή Συσπείρωση) η σημερινή εξέλιξη για το Αιολικό Πάρκο στην ΑΓ. Δυνατή».
Συνέχεια της «συνεπούς» στάση του (ως αντινομάρχης συνεργαζόμενος με το ΠΑΣΟΚ, επί Γεωργάτου) υπήρξε η ψήφιση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου τον Νοέμβριο του 2007, πάλι μαζί με όλες τις άλλες δυνάμεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, που προωθούσε το ξεπούλημα της γης και του περιβάλλοντος στα μεγάλα συμφέροντα και ειδικά των αιολικών πάρκων.
Τον Δεκέμβρη του 2007, συμφώνησε με τους εκπροσώπους ΠΑΣΟΚ–ΝΔ στην έγκριση των ΜΠΕ των αιολικών πάρκων που ευθύνονται σήμερα για τις πλημμύρες στο όνομα «…της καθαρής ενέργειας…» για τις τότε ανησυχίες δε, της Λαϊκής Συσπείρωσης για το περιβάλλον και τους κατοίκους, απεφάνθη ότι «ο κ. Νομάρχης να διερευνήσει το θέμα…».
Από τότε ως περιφερειακή αρχή η ‘’ΑΝΑΣΑ’’ ενέκρινε ή υιοθέτησε τις άδειες λειτουργίας, εγκατάστασης και παραγωγής 9 ΑΣΠΗΕ χωρίς να υπάρχουν υδρολογικές ή άλλες αντιπλημμυρικές μελέτες και έργα προστασίας των περιοχών που δέχονται τα φερτά υλικά από τις παρεμβάσεις των έργων αυτών. Υπηρέτησε την πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας.
Τώρα, αν και αντιπολίτευση, η “ΑΝΑΣΑ” λάμπει δια της απουσίας της και της αφωνίας της από τις κινητοποιήσεις στο λιμάνι της Σάμης.
Μπροστά στις κρίσιμες και δύσκολες στιγμές που βιώνουν οι πλημμυρισμένες και κατεστραμμένες περιοχές της Κεφαλονιάς, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης κακοκαιρίας αλλά κυρίως από την άναρχη και ασύδοτη εγκατάσταση ΑΣΠΗΕ, στις υπερκείμενες βουνοκορφές που άλλαξαν συλλήβδην τους δρόμους και την συμπεριφορά των νερών, οι παρατάξεις του Π.Σ. τοποθετήθηκαν με βάση την στρατηγική τους στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους και την εμπορευματοποίηση της ενέργειας και όχι με βάση τα συμφέροντα του λαού και των κατοίκων που βιώνουν ένα Γολγοθά.

Ένοχη η πολιτική τους, ένοχη και η σιωπή τους.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων νήσων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και τη φωνή μας με τη φωνή του λαού της Κεφαλονιάς
Για να σταματήσει η καταστροφική για το περιβάλλον εγκατάσταση του νέου Αιολικού Πάρκου στη θέση “Ξερακιάς”.
Για να αποχωρήσει αμέσως το καράβι με το φορτίο των ανεμογεννητριών από το λιμάνι της Σάμης.
Για να πραγματοποιηθούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στα ήδη υπάρχοντα πάρκα ανεμογεννητριών, ώστε να μην ξανασυμβούν τα ίδια με τις επόμενες βροχοπτώσεις.
Για να υπάρξει άμεση επανεξέταση του συνόλου των αδειοδοτήσεων εγκατάστασης ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή Πυλάρου και Αργοστολίου, και της επίδρασής τους στην ένταση των πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή.
Για την ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών και την αποζημίωση στο 100% των πληγέντων.

Οι κινητοποιήσεις του λαού της Κεφαλονιάς αποτελούν αγωνιστικό μήνυμα ελπίδας.

Πρόσκρoυση τουριστικών σκαφών και τρεις συλλήψεις στο Ληξούρι
Συναγερμός στο Λιμενικό για οβίδα στην Κεφαλονιά
Σύλληψη δύο αλλοδαπών στην Κεφαλονιά για κλοπές σε χρυσοχοεία
Διάσωση 67χρονου κολυμβητή στην παραλία Ξι της Κεφαλονιάς
Oβίδα εντοπίστηκε στα ρηχά της Κεφαλονιάς
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Ιόνιος: Διπλή ενίσχυση με Βασιλόπουλο και Ρουμελιώτη
  • Κέρκυρα: Πού θα κοπεί το ρεύμα στις 24 και 25 Αυγούστου
  • Ο Δήμος για την επίσκεψη της Μαντόνα: Η αυθεντική Κέρκυρα γοητεύει
  • Ξεπέρασε τους 40 °C η θερμοκρασία σε περιοχές της χώρας – Στους 36,2 °C στην Κέρκυρα
  • Το ποδόσφαιρο επέστρεψε στους Οθωνούς μετά από τέσσερις δεκαετίες

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Δυo συλλήψεις στην Κεφαλονιά για διακίνηση ναρκωτικών

22/07/2026

ΛΑΣΥ Ιονίων: Το Περιβαλλοντικό Έγκλημα στον Παντοκράτορα συνεχίζεται στην υγεία των κερδών

21/07/2026

Κεφαλονιά: Θάνατος 54χρονου Γερμανού τουρίστα

13/07/2026
istioforo

Προσάραξη ιστιοφόρου με πέντε επιβαίνοντες στο Αργοστόλι

05/07/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise