Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
    10/10/2026 21:57
    ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κέρκυρας: Δεν θα περάσει ο φασισμός!
    09/10/2026 21:53
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Ο Γκίκας για το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών
    09/10/2026 20:19
    Ο Χρήστος Άνθης στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου
    09/10/2026 20:12
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    MeteoCorfu | Περισσότερες από 22.500 ηλεκτρικές εκκενώσεις στο Ιόνιο και τη Νότια Ιταλία
    10/10/2026 21:29
    TΕΕ: Ο σχεδιασμός της Μαρίνας να σέβεται το συμβατικό πλαίσιο
    09/10/2026 17:13
    O Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ Κέρκυρας προσλαμβάνει ψυχολόγο
    09/10/2026 16:12
    Η στοά του Αγγλικού Υδραγωγείου Κέρκυρας
    Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
    09/10/2026 12:15
    Ξενώνας φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών
    Γλιτώνει από το λουκέτο ο Ξενώνας Κακοποιημένων Γυναικών; Νομικά μέτρα για τριετή παράταση
    09/10/2026 11:13
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Παρέμβαση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ – Ένωσης Γονέων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας
    10/10/2026 21:24
    Η νέα διοίκηση στο σωματείο Ναυτεργατών
    09/10/2026 19:32
    Εγκρίθηκαν 1.385 αιτήσεις χρηματοδότησης στα Ιόνια
    09/10/2026 16:50
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    ΑΑΔΕ: Νέες αρμοδιότητες για πέντε ΔΟΥ στις επιστροφές φόρων
    09/10/2026 12:42
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    Συντάξεις Νοεμβρίου 2026: Πότε θα φανούν τα χρήματα
    09/10/2026 12:42
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Παύλου Σιφναίου
    10/10/2026 21:09
    Bραβεύτηκε ο συλλέκτης και συγγραφέας Γιώργος Σουρτζίνος
    09/10/2026 21:50
    Παλαιά: «ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΥΠΡΟΣ: Από τη Δύση στην Ανατολή»
    09/10/2026 17:34
    «Στοχασμοί γύρω από ένα αβέβαιο και επισφαλές μέλλον…» στην Αναγνωστική
    09/10/2026 16:28
    Η Κέρκυρα τίμησε το έργο του μουσικού Σπύρου Μοτσενίγου
    09/10/2026 16:06
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
    10/10/2026 22:45
    Θιναλιακός και Όλυμπος τα… είδαν όλα στην πρεμιέρα!
    10/10/2026 21:44
    Επίδειξη καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης με πρόπλασμα στην εκπαίδευση στις Νυμφές
    Βόρεια Κέρκυρα: Εκπαίδευση στη χρήση απινιδωτή για τα ποδοσφαιρικά σωματεία
    08/10/2026 21:37
    ΑΕΛ: μετά την 5άρα, όλα τα βλέμματα στην Κυριακή
    08/10/2026 21:36
    Αφίσα κολυμβητικής συνάντησης μνήμης Άρη Μουζακίτη
    Γύρω από τα Τείχη, στη μνήμη του Άρη Μουζακίτη
    08/10/2026 21:22
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    10/10/2026 22:05
    Όταν σβήνει η περιφέρεια: Το “μαύρο” στις οθόνες και η σιωπή της κοινωνίας
    10/10/2026 21:27
    Κοίτα ποιος μιλάει…
    10/10/2026 10:51
    Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης: Η νομιμότητα απαιτεί χρόνο και σαφή όρια ευθύνης
    09/10/2026 19:41
    Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
    09/10/2026 19:38
Ανάγνωση Παρά τα κρούσματα, «όλα υπό έλεγχο» κατά το Δήμο Κ. Κέρκυρας!
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρά τα κρούσματα, «όλα υπό έλεγχο» κατά το Δήμο Κ. Κέρκυρας!

Την ώρα που πληθαίνουν τα πανελλαδικά δημοσιεύματα για την ανησυχία των αρχών σε Κέρκυρα και Χαλκιδική λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, η δημοτική αρχή «βλέπει» επίθεση κατά της Κέρκυρας και του τουρισμού της! Κι αυτά την ώρα που η τοπική αγορά στενάζει και θα περίμενε κανείς από τους φορείς του νησιού την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για να σωθεί ...ότι σώζεται.

CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 07/08/2020 14:52
Κοινοποίηση
9 λεπ. ανάγνωση

Την ώρα που πληθαίνουν τα πανελλαδικά δημοσιεύματα για την ανησυχία των αρχών σε Κέρκυρα και Χαλκιδική λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού, η δημοτική αρχή «βλέπει» επίθεση κατά της Κέρκυρας και του τουρισμού της! Κι αυτά την ώρα που η τοπική αγορά στενάζει και θα περίμενε κανείς από τους φορείς του νησιού την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων για να σωθεί …ότι σώζεται.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικός Δήμος: Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή
Δημoτικό συμβούλιο για τις εξορύξεις ζητά ο Γιώργος Καρύδης
Υπεγράφη η διακήρυξη για την ολοκλήρωση των πολεοδομικών μελετών Αγ. Σπυρίδωνα και Κωτσέλα
Τελεσίγραφο σε Δήμο, Δασαρχείο: Το Άλσος των Φυλακών έγινε… πυριτιδαποθήκη και σκουπιδότοπος!
Ο Δήμος για την επίσκεψη της Μαντόνα: Η αυθεντική Κέρκυρα γοητεύει

Παρά τα αυξημένα κρούσματα και τα δημοσιεύματα (και) στον αθηναϊκό Τύπο που αναφέρουν ότι οι αρχές προβληματίζονται σχετικά με τις περιοχές που δείχνουν επιδημιολογική επιδείνωση, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, αντί να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου προς πολίτες και επαγγελματίες, κάνει λόγο για «πολύ καλή εικόνα» υποστηρίζοντας ότι «τα λίγα εισαγόμενα κρούσματα βρίσκονται στο ξενοδοχείο καραντίνας και τα υπόλοιπα είναι υπό έλεγχο»!

 

 

Κέρκυρα και Χαλκιδική

 

 

Την ίδια ώρα, μπαράζ δημοσιευμάτων από (κάθε άλλο παρά αντικυβερνητικές) ιστοσελίδες πανελλαδικής εμβέλειας, τοποθετούν το νησί των Φαιάκων ψηλά στη λίστα της παρακολούθησης από τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, μετά την έξαρση του αριθμού των επιβεβαιωμένων και ανακοινωθέντων κρουσμάτων.

Όπως αναφέρει σήμερα σε ρεπορτάζ του η ιστοσελίδα του Πρώτου Θέματος, ο προβληματισμός των αρχών μετά τον Πόρο, έχει να κάνει με περιοχές που φαίνεται πως έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, όπως η Κέρκυρα που μετρά σε επτά μόλις ημέρες πάνω από 23 κρούσματα. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος ως δεύτερο παράδειγμα η Χαλκιδική που μετρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες περίπου 22 κρούσματα, ενώ άλλη περιοχή που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ειδικών (κατά το Πρώτο Θέμα) είναι η Αττική με τα 40 χθεσινά μολυσματικά περιστατικά και η Θεσσαλονίκη με τα 38.

 

 

«Θέλουν να πλήξουν τον τουρισμό της Κέρκυρας»

 

 

Ωστόσο, από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Παναγιώτης Βαρούχας «βλέπει» πίσω από τα δημοσιεύματα επιχείρηση επίθεσης κατά της Κέρκυρας! «Τις τελευταίες ώρες, διακινούνται ανακριβείς και ψεύτικες ειδήσεις για δήθεν επιβολή τοπικού lockdown στο νησί μας, με εμφανή πρόθεση να πλήξουν τον τουρισμό της Κέρκυρας», αναφέρει για να συμπληρώσει ότι «είναι σαφές ότι δεν συντρέχουν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα οδηγούσαν σε επιβολή έκτακτων μέτρων». Απόφαση που, όμως, δεν είναι σε καμία περίπτωση αρμοδιότητα ή εισήγηση από πλευράς Αυτοδιοίκησης αλλά αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ μετά τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών των ειδικών που παρακολουθούν ώρα με την ώρα την εξέλιξη της νόσου…

 

 

Με ποια αρμοδιότητα;

 

 

Αποτελεί ερωτηματικό ποια ακριβώς είναι η αρμοδιότητα του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας που σε ανακοίνωση διαβεβαιώνει για ζητήματα που αφορούν άλλους φορείς, την ώρα μάλιστα που πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για τον Πόρο και την επιχείρηση των εκεί τοπικών φορέων να καθυστερήσουν ή ανατρέψουν την απόφαση που ελήφθη χθες για τοπικά περιοριστικά μέτρα.

 

 

Μπαράζ δημοσιευμάτων

 

 

Χαρακτηριστικό είναι και το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Lifo: «Ενώ τα επιδημιολογικά δεδομένα εμφανίζονται χαμηλά στις Κυκλάδες, στο Ιόνιο παρατηρείται έξαρση τις τελευταίες ημέρες, με την Κέρκυρα να μετρά τις τελευταίες δύο εβδομάδες 20 κρούσματα. Το τελευταίο δεκαπενθήμερο η Λευκάδα έχει καταγράψει πέντε περιστατικά, η Ζάκυνθος δύο, η Κεφαλονιά ένα. Τουριστική περιοχή με αρκετά υψηλό επιδημιολογικό φορτίο είναι η Χαλκιδική, η οποία μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες έχει συγκεντρώσει 22 κρούσματα κορωνοϊού».

 

 

Capital, Ελεύθερος Τύπος: Συναγερμός για 20 περιοχές

 

 

Το Capital.gr με αφορμή τον Πόρο, κάνει λόγο για συναγερμό σε πολλές περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και την Κέρκυρα, μετά και την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων χθες Πέμπτη, ενώ ο Ελεύθερος Τύπος σε ηλεκτρονικό δημοσίευμά του, υπογραμμίζει ότι ο ιός που εντοπίζεται πλέον σε 20 περιοχές, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές.

 

 

Από τι εξαρτώνται τα μέτρα

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας του CNN Greece, ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς δήλωσε πως «το αν θα επιβληθεί ένα τοπικό ή καθολικό lockdown εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «έχουμε στη διάθεσή μας πλήθος μέτρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πριν αποφασιστεί η επιβολή lockdown».

 

 

Άλλη εικόνα…

 

 

Σε αντίθεση με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στα στοιχεία που δίνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του ότι η Κέρκυρα, μέχρι στιγμής, διατηρεί πολύ καλή εικόνα ενώ ως μέτρα προστασίας παρουσιάζει τις …απολυμάνσεις και πλύσεις σε δρόμους, δημόσιους χώρους και κτήρια που διενεργεί η δημοτική αρχή!

Απορία προκαλεί και η αναφορά σε «λίγα εισαγόμενα κρούσματα» που βρίσκονται στο ξενοδοχείο καραντίνας καθώς, κυρίως, η αναφορά ότι «τα υπόλοιπα είναι υπό έλεγχο»!

Για μία ακόμα φορά, φαίνεται πως πρώτο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι η μη δημοσιοποίηση αρνητικών ρεπορτάζ και κειμένων επειδή θα πλήξουν τον τουρισμό του νησιού: «Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, προστασίας και συνάμα αποστασιοποίησης από ψεύτικες ειδήσεις από όλους μας συνιστά υψηλή πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, στο νησί και στον τουρισμό μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού…

 

 

Στενάζει η τοπική αγορά

 

 

Αντιθέτως (και) στο χέρι των τοπικών αρχών είναι η λήψη μέτρων -άμεσα και με σοβαρότητα- για την αναστροφή του κλίματος που επικρατεί από τη μείωση του τουριστικού ρεύματος προς την Κέρκυρα. Το αρνητικό πρόσημο αφίξεων στο αεροδρόμιο, η ταξιδιωτική οδηγία του State department, η οδηγία της Κύπρου για τα ταξίδια στην Ελλάδα και άλλες σημαντικές παράμετροι που οδήγησαν αρκετούς ξενοδόχους του νησιού ακόμη και να μην ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, πρέπει να αφυπνίσει τις τοπικές αρχές για να στραφούν σε λήψη μέτρων, δράσεων και ενεργειών που θα επιφέρουν έστω και την ελάχιστη ανακούφιση στο χαμένο εισόδημα. Τα υπόλοιπα, περί των “κακών που θέλουν να πλήξουν την εικόνα της Κέρκυράς-μας” (γιατί άραγε;) είναι απλά προφάσεις εν αμαρτίαις.

 

 

Όλη η ανακοίνωση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
& ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κέρκυρα, 07.08.2020

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Παναγιώτης Βαρούχας προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Τις τελευταίες ώρες, διακινούνται ανακριβείς και ψεύτικες ειδήσεις (fake news) για δήθεν επιβολή τοπικού lockdown στο νησί μας, με εμφανή πρόθεση να πλήξουν τον τουρισμό της Κέρκυρας. Θέλω να διαψεύσω κατηγορηματικά αυτές τις ανεύθυνες φήμες και διαδόσεις και να τονίσω ότι ως Δήμος και αρμόδια Αντιδημαρχία δεν έχουμε λάβει καμία τέτοια απόφαση ή ενημέρωση από τις αρμόδιες κυβερνητικές αρχές.

Η Κέρκυρα, μέχρι στιγμής, διατηρεί πολύ καλή εικόνα και επιθυμώ να τονίσω ότι ο Δήμος μας τηρεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και συνεχίζει να πραγματοποιεί απολυμάνσεις και πλύσεις σε δρόμους, δημόσιους χώρους και κτήρια. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε στη διάθεσή μας από τους αρμοδίους, τα λίγα εισαγόμενα κρούσματα βρίσκονται στο ξενοδοχείο καραντίνας και τα υπόλοιπα είναι υπό έλεγχο.

Με τα παραπάνω δεδομένα, είναι σαφές ότι δεν συντρέχουν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα οδηγούσαν σε επιβολή έκτακτων μέτρων. Αυτό, θα αφορούσε απόφαση του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, κάτι που όμως δεν υπάρχει.

Τέλος, τονίζουμε ότι η υγεία και η ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και στο μέτρο που μας αφορά ο Δήμος έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Η Τήρηση των μέτρων υγιεινής, προστασίας και συνάμα αποστασιοποίησης από ψεύτικες ειδήσεις από όλους μας συνιστά υψηλή πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, στο νησί και στον τουρισμό μας.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κεντρικός Δήμος: Κλιματιζόμενες αίθουσες για τους ευάλωτους πολίτες
Nαυαγοσωστική κάλυψη και φέτος στις πολυσύχναστες παραλίες του Κεντρικού Δήμου
Κεντρικός Δήμος: Επανεκλογή προεδρείου και ανατροπές στη Δημοτική Επιτροπή
Υπεγράφη η σύμβαση για την πολεοδομική τακτοποίηση στην περιοχή Καθολικών Καλογραιών
Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας: «Δείγμα πολιτισμού ο σεβασμός στους εργαζόμενους της Καθαριότητας»
Κοινοποίηση
Κάντε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Eύκολο «δύο στα δύο» και κορυφή για τον Ιόνιο!
  • Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2026
  • AΝΤΑΡΣΥA Κέρκυρας: Όχι στην προπαγάνδα κυβέρνησης και εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων!
  • Θιναλιακός και Όλυμπος τα… είδαν όλα στην πρεμιέρα!
  • MeteoCorfu | Περισσότερες από 22.500 ηλεκτρικές εκκενώσεις στο Ιόνιο και τη Νότια Ιταλία

Τελευταία σχόλια

  1. RANTOS KOSTAS στο Το υδραγωγείο του 1831 γίνεται περιπατητική διαδρομή
  2. Κερκυραιος πολιτης στο Φορέας Κορφιάτικης Έκφρασης: Διαμαρτυρία για την εγκατάλειψη στο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο Φαληράκι
  3. Κερκυραιος πολιτης στο Συνάντηση εργασίας με τον Δ/ντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος “Ιόνια Νησιά 2021-2027”
  4. Κερκυραιος πολιτης στο Σύλληψη αλλοδαπού στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πλαστά έγγραφα
  5. Spiros Giourgas στο Eπιμελητήριο: Οι Παξοί δεν είναι ξεχασμένοι

Βρείτε μας στα κοινωνικά δίκτυα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Σταθερή στήριξη από τον Δήμο στο έργο της ΔΗΜΟΠ «Ν. Μώρος» κατά των εξαρτήσεων

26/06/2026 13:26

Δήμος Kεντρικής Κέρκυρας: Ψήφισμα για το χαμό του Γ. Προβατά

23/06/2026 11:28

Δήμος: Τίμησε την αντιπροσωπεία του University of Kentucky School of Music

20/06/2026 18:46

Έτοιμη η οικοδομική άδεια για το Σχολείο Κοντοκαλίου –Άμεσα υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής

19/06/2026 14:20
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise