Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Τσίπρας: Η «Νέα Μεταπολίτευση» χρειάζεται «Νέο Πατριωτισμό» και «Ηθική Επανάσταση» – «Με τη στασιμότητα ή την αλλαγή»
    27/06/2026
    Διακοπή νερού στη Λευκίμμη λόγω βλάβης – Αποκατάσταση έως το μεσημέρι
    27/06/2026
    Στην Κέρκυρα, oι κρίσιμες αποφάσεις των ΦοΔΣΑ για τα έργα και τις μεταρρυθμίσεις
    26/06/2026
    Αυλωνίτης: Η καρδιά της χώρας μας χτυπά στους Δήμους, τις κοινότητες και τα νησιά μας
    26/06/2026
    Καταργείται ο β’ γύρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο Λιβάνιου
    26/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στέγαση πρώτα, αξιοπρέπεια πάντα
    27/06/2026
    Κέρκυρα: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες – Προσποιούνται λογιστές και τεχνικούς
    27/06/2026
    Κέρκυρα: Σύλληψη 35χρονης για καταδικαστική απόφαση κλοπής
    27/06/2026
    Χειροπέδες σε τρεις υπεύθυνους καταστημάτων σε Κέρκυρα και Ζάκυνθο για παραβάσεις μουσικής
    27/06/2026
    Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά στον Λαγανά
    27/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πάσχα στην Κέρκυρα με απευθείας πτήσεις της Jet2 από το Λονδίνο
    26/06/2026
    Κέρκυρα: Ρεκόρ με 100 (!) αεροπορικές αφίξεις σε μια ημέρα
    25/06/2026
    Τι έγινε στην πρώτη συνάντηση ξενοδόχων και ξενοδοχ/λων
    23/06/2026
    Στο πλευρό των εργαζομένων στις Περιφέρειες η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας
    23/06/2026
    Εργατικό Κέντρο: Παλάτια για τους τουρίστες, κοντέινερ για τους εργάτες
    22/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Η Φιλαρμονική Θιναλίων συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Άρτας (pics)
    27/06/2026
    Omniscient Reader’s Viewpoint, Τόμος 1
    27/06/2026
    Πολιτιστική συνεργασία του Κεντρικού Δήμου με την Εθνική Πινακοθήκη
    26/06/2026
    Οι καλοκαιρινές δράσεις της Δημόσιας Βιβλιοθήκης
    26/06/2026
    Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και η ευθύνη μας απέναντι στη μουσική παράδοση της Κέρκυρας
    26/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στον τελικό του Παγκοσμίου της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
    26/06/2026
    Κερκυραϊκός: Οι συνεργάτες του Μ. Κονισπολιάτη για τη νέα σεζόν
    26/06/2026
    Ο Τρεπεκλής βράβευσε την Κουρτέση και την Ασημακοπούλου
    24/06/2026
    ΓΟΚ: Με μετάλλιο και σημαντικές επιδόσεις στο Ατομικό Παγκορασίδων
    24/06/2026
    Στην Κέρκυρα (και φέτος) ο GOAT του NBA Μάικλ Τζόρνταν
    23/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το “Columbia University” την άνοιξη του ’24!
    27/06/2026
    Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής και η ευθύνη μας απέναντι στη μουσική παράδοση της Κέρκυρας
    26/06/2026
    ΕΟΚ και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο
    23/06/2026
     Περιβαλλοντικοί ‘μηχανικοί’ χωρίς master ή PhD
    21/06/2026
    Μνήμες πατεράδων
    20/06/2026
Ανάγνωση Γκίκας: Επ’ ωφελεία και των παραγωγών της Κέρκυρας το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γκίκας: Επ’ ωφελεία και των παραγωγών της Κέρκυρας το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 04/03/2020
Κοινοποίηση
5 λεπ. ανάγνωση

Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του βουλευτή:
Ο Στέφανος Γκίκας ξεκίνησε, απαντώντας στα σχόλια Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έκαναν λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης στον Έβρο από τον Πρωθυπουργό. Ο Βουλευτής τόνισε, πως το γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΕ και ο Πρωθυπουργός της Κροατίας είδαν ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει στον Έβρο, αποτελεί μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Χώρας.
Πρόσθεσε, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν «καταπατά ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα και χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως πιόνια για να πιέσει τόσο την ΕΕ όσο και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του.» Τόνισε ότι «ο χειρισμός της κρίσης από την Ελληνική Κυβέρνηση είναι ο απολύτως ενδεδειγμένος.» Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι μετά και την διεθνοποίηση του ζητήματος και με την βοήθεια της Ευρώπης, τις επόμενες ημέρες η κατάσταση να ομαλοποιηθεί.
Σε ότι αφορά στο σχέδιο νόμου για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, ο Στέφανος Γκίκας επεσήμανε ότι στηρίζει τόσο τον πρωτογενή τομέα όσο και την κουλτούρα του «Συνεταιρίζεσθαι».
Αναφέρθηκε σε μία σειρά σημαντικών ρυθμίσεων, όπως είναι η δυνατότητα ίδρυσης Αγροτικού Συνεταιρισμού με 10 αντί για 20 ιδρυτικά μέλη, ενώ το αρχικό συνεταιριστικό κεφάλαιο μειώνεται στις 10.000 Ευρώ. Επιπλέον, επιταχύνεται η διαδικασία ίδρυσης, καθώς το καταστατικό δεν θα κατατίθεται πλέον στο Ειρηνοδικείο, αφού η έγκριση θα δίνεται από την Εποπτεύουσα Αρχή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Ο Στέφανος Γκίκας στάθηκε στην πρόβλεψη, σύμφωνα με την οποία αγρότες – παραγωγοί θα μπορούν να παίρνουν δάνεια – μικροπιστώσεις μέχρι ύψους 25.000 Ευρώ από τον Συνεταιρισμό στον οποίο ανήκουν. Εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα βελτίωσης των αγροτικών επιχειρήσεων έτσι ώστε αυτές να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.
Ο Βουλευτής αναφέρθηκε επιπλέον και στα φορολογικά κίνητρα που δίνονται στους Συνεταιρισμούς, καθώς τα κέρδη τους θα φορολογούνται όπως τα μερίσματα, τα πλεονάσματα θα είναι αφορολόγητα όπως εξάλλου και η υπεραξία. Παράλληλα, και για την μεταγραφή στο Κτηματολόγιο προβλέπεται απαλλαγή φόρου.
Ο κ. Γκίκας έκανε ειδική αναφορά στις προβλέψεις που ωφελούν τους αγρότες του Νομού Κέρκυρας, εξηγώντας πως επί παραδείγματι δεν υπάρχει Συνεταιρισμός των παραγωγών Κουμ Κουάτ. Το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου, βοηθάει τους συγκεκριμένους παραγωγούς να ιδρύσουν Συνεταιρισμό, καθώς απλοποιεί σημαντικά τον τρόπο ίδρυσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών. Συνεπώς η παραγωγή Κουμ Κουάτ στην Κέρκυρα μπορεί να γίνει πιο ανταγωνιστική.
Αναφέρθηκε επίσης, στους περισσότερους από 12.000 ελαιοπαραγωγούς του Νομού, οι οποίοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα των μικρών κλήρων, του αυξημένου κόστους παραγωγής και της χαμηλής τιμής του ελαιολάδου. Εκτίμησε, ότι μέσα από την δυνατότητα ίδρυσης νέων καινοτόμων Συνεταιρισμών, οι ελαιοπαραγωγοί θα μπορέσουν να βελτιώσουν το προϊόν τους, να αναβαθμίσουν την παραγωγή και κατά επέκταση να αυξηθεί και η κερδοφορία.
Σε ότι αφορά στην πρόνοια για τα νησιά με λιγότερους από 3.500 κατοίκους, όπου για την ίδρυση Αγροτικών Συνεταιρισμών απαιτούνται λιγότερα από 10 ιδρυτικά μέλη, ο Στέφανος Γκίκας σημείωσε, πως από την εν λόγω ρύθμιση θα επωφεληθούν οι Παξοί και τα Διαπόντια Νησιά.
Ο Βουλευτής εστίασε στην δυνατότητα συμμετοχής ιδιώτη επενδυτή σε Αγροτικό Συνεταιρισμό, ο οποίος μπορεί να κατέχει μέχρι 35% των μεριδίων. Κατά αυτό τον τρόπο οι Συνεταιρισμοί αποκτούν πρόσβαση σε επιπρόσθετο τρόπο χρηματοδότησης, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητά τους.
Τέλος, ο Στέφανος Γκίκας, επεσήμανε ότι ικανοποιείται ένα αίτημα των αγροτών για την ίδρυση θεσμικής τριτοβάθμιας συνεταιριστικής εκπροσώπησης, αφού το νομοσχέδιο προβλέπει την ίδρυση της «Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών».
Κατέληξε συμπεραίνοντας πως η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στηρίζει το αγροτικό συνεταιριστικό κίνημα, το οποίο τα τελευταία χρόνια συρρικνώθηκε και κατ’ επέκταση στηρίζει τον αγροτικό τομέα της Χώρας.

 

Γκίκας: Έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε τα νησιά μας
Γκίκας: Οι Ναυτικοί μας είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο της Ναυτιλίας μας
Γκίκας: Διαθέσιμες 400 χιλιάδες για την Αφαλάτωση της Κασσιώπης
Γκίκας: Ενίσχυση με οχήματα και σύγχρονο εξοπλισμό για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κέρκυρας
Στην τελετή αποφοίτησης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ναυτιλία» ο Γκίκας
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Τσίπρας: Η «Νέα Μεταπολίτευση» χρειάζεται «Νέο Πατριωτισμό» και «Ηθική Επανάσταση» – «Με τη στασιμότητα ή την αλλαγή»
  • Στέγαση πρώτα, αξιοπρέπεια πάντα
  • Κεφαλονιά: Προσάραξη γαλλικού ιστιοφόρου στη γέφυρα Δεβοσέτου
  • Κέρκυρα: Προσοχή στις τηλεφωνικές απάτες – Προσποιούνται λογιστές και τεχνικούς
  • Κέρκυρα: Σύλληψη 35χρονης για καταδικαστική απόφαση κλοπής

Τελευταία σχόλια

  1. ΣΤΕΦΑΝΟΣ στο Στην αντικατάσταση 8,8 χιλιομέτρων αγωγών ύδρευσης προχωρά η ΔΕΥΑΚ
  2. Νικος στο Κέρκυρα: «Τέλος εποχής» για τον Κρατικό Αερολιμένα
  3. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  4. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  5. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Δυο χρόνια Υφυπουργός ο Γκίκας – Η ανάρτησή του

16/06/2026

Γκίκας κατηγορεί Μπιάγκη για μικροπολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στους Παξούς

16/06/2026

Γκίκας: Η άμεση κινητοποίηση περιόρισε τις συνέπειες ενός σοβαρού περιστατικού

14/06/2026

Γκίκας: Η Νησιωτικότητα βρίσκεται πλέον ψηλά στην Εθνική και Ευρωπαϊκή ατζέντα

13/06/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise