Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν θα μετατραπεί σε κανενός είδους αγκυροβόλιο
    17/06/2026
    ΚΚΕ: Η δημιουργική απασχόληση και οι διακοπές των παιδιών είναι δικαίωμα
    17/06/2026
    Συνάντηση Μπιάγκη με τους συμβασιούχους εργαζομένους COVID της ΠΙΝ
    17/06/2026
    Στο χείλος του γκρεμού το Γηροκομείο: Παραιτήθηκαν 12 εργαζόμενοι, οξύνεται η κατάσταση
    17/06/2026
    Mπιάγκης σε Γκίκα: Οι παραλείψεις της Κυβέρνησης δεν ξεπλένονται από τον ηρωϊσμό των ανθρώπων της πρώτης γραμμής
    17/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας
    17/06/2026
    Χειροπέδες σε τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών στα Ιόνια
    17/06/2026
    «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
    17/06/2026
    Επιχείρηση «Streaming»: Και Κερκυραίος στους 7 συλληφθέντες, κέρδη πειρατείας 7 εκατομμύρια!
    17/06/2026
    Σε ποιες περιοχές θα έχει διακοπή ρεύματος την Παρασκευή
    17/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    2013516 oikodomos
    Γενική συνέλευση των Οικοδόμων
    16/06/2026
    Εθιμοτυπική συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον Επίτιμο Πρόξενο της Ιταλίας
    16/06/2026
    Αγωνιστική Κίνηση Εμπόρων: Κινητοποίηση στο Μαράσλειο για την ακρίβεια και τα δημοτικά τέλη
    16/06/2026
    Ανασυγκροτήθηκε το ΔΣ της ΕΛΜΕ
    16/06/2026
    “Τα σχολεία έκλεισαν. Το ίδιο και το πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης στο Βίδο;”
    15/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη
    17/06/2026
    «Η σκοτεινή πλευρά του Σύμπαντος: Τι γνωρίζουμε γι’ αυτά που δεν βλέπουμε»
    17/06/2026
    Έλενα Μπολονάση: «Μια φορά κι ένας φόνος»
    17/06/2026
    Συναυλία της Φιλαρμονικής Σιναράδων στους Κουραμάδες
    16/06/2026
    Η Κέρκυρα πρωταγωνιστεί στο νέο crime μυθιστόρημα της Γ. Κοντογεωργοπούλου
    16/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
    17/06/2026
    Συγχαρητήρια Κουρή στο νέο πρόεδρο της ΕΠΣΚΙ
    13/06/2026
    Παρελθόν από τον πάγκο της ΑΕ Λευκίμμης ο Γιάννης Φλώρος
    12/06/2026
    Πήγασος Ν. Κέρκυρας: «Ξεροψήνονται» στον ήλιο οι αθλητές, τι γίνεται με το κλειστό;
    12/06/2026
    Ντούσκος: Το δημόσιο «ευχαριστώ» στον Μαχειμάρη για το νέο κωπηλατικό σκάφος
    12/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
    Η διατήρηση του πληθυσμού στα μικρά νησιά μας απαιτεί ολοκληρωμένες πολιτικές κι όχι πολιτικές δυο μέτρων και σταθμών κι επιπόλαιες προσεγγίσεις
    15/06/2026
    Η αλαζονεία της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την οργή της κοινωνίας
    15/06/2026
    Γιατί να επιλέξω το Ιόνιο Πανεπιστήμιο;
    14/06/2026
     Μελέτες για τον …παράδεισο
    14/06/2026
Ανάγνωση Η εισήγηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια για τους υδρογονάνθρακες
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η εισήγηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια για τους υδρογονάνθρακες

Η εισήγηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια για "έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο" κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 23/11/19 στην Κεφαλλονιά.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 25/11/2019
Κοινοποίηση
11 λεπ. ανάγνωση

Η εισήγηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια για “έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο” κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 23/11/19 στην Κεφαλλονιά.

H εισήγηση

Εισήγηση για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο
Εισηγήτρια: Βαρβάρα Κορωνάκη, περιφερειακή σύμβουλος, επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια.
Υπάρχουν ατεκμηρίωτοι ισχυρισμοί για παρουσία τεράστιας ποσότητας κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, που θα φέρει αμύθητα κέρδη και θα δοθεί η δυνατότητα να επιλυθούν όλα τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας. Η αλήθεια είναι ότι θα γίνει έρευνα για πιθανά κοιτάσματα, βέβαια κοιτάσματα, (τεχνικά) απολήψιμα κοιτάσματα και οικονομικά εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα. Οι διαφορές σε ότι αφορά τις ποσότητες και τις αποτιμήσεις αυτών των εντελώς διαφορετικών κατηγοριών είναι χαώδεις.
Τα νησιά του Ιονίου είναι περικυκλωμένα από έξι οικόπεδα έκτασης σχεδόν 17.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων που έχουν παραχωρηθεί σε πετρελαϊκές εταιρείες για να διενεργήσουν εργασίες έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων και να αποκτήσουν έλεγχο στην περιοχή για τα επόμενα τουλάχιστον 25 χρόνια.
Ως Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια θεωρούμε ότι δεν πρέπει να γίνει έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο για τους εξής λόγους:
* Μη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία
Οι συμβάσεις κυβέρνησης και εταιρειών για την έρευνα για εξόρυξη υδρογονανθράκων στο θαλάσσιο χώρο του Ιονίου υπογράφηκαν χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους πολίτες των νησιών. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επαρκής τεχνογνωσία για εξορύξεις σε πολύ μεγάλα βάθη, η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι επισφαλής. Αφαιρέθηκε από τους πολίτες το κατοχυρωμένο δικαίωμα, σύμφωνα με τις αρχές της προφύλαξης και της διακινδύνευσης, να αρνηθούν να γίνουν πειραματόζωα για τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών, να θυσιάσουν την ποιότητα της ζωής τους και των επόμενων γενεών στο βωμό μιας αδιέξοδης ανάπτυξης, που θα αφήσει μη αναστρέψιμο αποτύπωμα στο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.
* Σεισμογενής περιοχή. Τα Ιόνια Νησιά βρίσκονται πάνω στη λεγόμενη Ελληνική Τάφρο και είναι ιδιαίτερα σεισμογενή. Δεδομένου ότι οι εξορύξεις θα γίνουν σε πολύ μεγάλα βάθη, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για  ενεργοποίηση ή/και ενίσχυση της σεισμικής δραστηριότητας εξ αιτίας των εξορύξεων. Μία βλάβη από σεισμό μεγάλης έντασης σε μια εγκατάσταση εξόρυξης μπορεί να προκαλέσει διαρροή με συνακόλουθα προβλήματα ρύπανσης και άλλων βλαβερών επιδράσεων.
* Επισφαλής δραστηριότητα. Για τις θαλάσσιες εξορύξεις σε Ιόνιο και Κρήτη, αποκαλυπτική είναι η δημόσια παραδοχή της ΕΔΕΥ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων) δια του προέδρου της, ότι η τεχνογνωσία για εξορύξεις στα μεγάλα βάθη θα είναι διαθέσιμη από τις εταιρίες μετά από τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει μηδενική εμπειρία και – σε συνδυασμό με την έντονη σεισμικότητα της περιοχής- τεράστιο περιβαλλοντικό ρίσκο.
* Η επίβλεψη εφαρμογής των Συμβάσεων
Κρίνουμε απαραίτητο ένα σχόλιο σχετικά με τον ισχυρισμό ότι «υπάρχουν προβλέψεις και δεσμεύσεις για αποκατάσταση οποιωνδήποτε αναπόφευκτων ή τυχαίων αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων».
Συνήθως όμως στις περιβαλλοντικές μελέτες, οι επιπτώσεις υποεκτιμούνται.
Είναι συνηθισμένο όταν συμβαίνουν ατυχήματα και επιδικάζονται αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλει η εταιρεία εξόρυξης, αυτές να περνούν μέσα από μακρόχρονες νομικές διαδικασίες και τελικά να πληρώνονται πολύ χαμηλά ποσά, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό του ατυχήματος Deepwater Horizon της BP στον Κόλπο του Μεξικού. Να σημειώσουμε εδώ ότι οι εταιρείες αρνούνται να αποζημιώσουν βλάβες στο περιβάλλον που θεωρούν ότι δε μπορούσαν να αποτραπούν και ήταν αποτέλεσμα ανεξέλεγκτων θεομηνιών. Άλλωστε, για αυτές τις περιπτώσεις δεν καλύπτονται και αυτές από την ασφάλιση κινδύνων που πληρώνουν σε ασφαλιστικές εταιρείες.
Από τα προηγούμενα έχει γίνει φανερό ότι οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και οι επιπτώσεις, περιβαλλοντικές και κοινωνικές, πολύ σοβαρές, με ή χωρίς ατυχήματα.
* Φυσικό περιβάλλον. Συνολικά, 43 περιοχές στο Ιόνιο που έχουν θεσπιστεί επίσημα ως «προστατευόμενες περιοχές» γειτνιάζουν με αυτά τα οικόπεδα. Ενδεικτικά αναφέρονται το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου, οι Στροφάδες Νήσοι, το Στενό Κεφαλονιάς – Ιθάκης και η θαλάσσια ζώνη από το Αργοστόλι έως τον όρμο της Μούντας. Πρόκειται για περιοχές μοναδικής ομορφιάς και οικολογικής σημασίας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μη αναστρέψιμες απώλειες, από το πρώτο στάδιο των σεισμικών ερευνών, πόσο μάλλον σε περίπτωση τακτικής ρύπανσης ή πετρελαιοκηλίδας.
Οι εξορύξεις στους θαλάσσιους χώρους του Ιονίου αναμένεται να επηρεάσουν πολύ αρνητικά τους σχετιζόμενους με αυτούς πόρους.
Οι διαρροές κατά την εξόρυξη πετρελαίου, αλλά και η ρύπανση από τα δεξαμενόπλοια, όπως και η κίνησή τους θα επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητα των υδάτων.
Λόγω της ρύπανσης επηρεάζονται αρνητικά τα αλιεύματα ως προς την ποιότητα αλλά ίσως και ως προς την ποσότητά τους γύρω από τις περιοχές εξόρυξης, οι οποίες καλύπτουν πολύ μεγάλες εκτάσεις.
Λόγω της ρύπανσης, των διαταραχών που προκαλούν οι γεωτρητικές διαδικασίες και ενδεχομένως κάποιες από τις άλλες συναφείς (άντληση, μεταφορά με κάποια μέσα) επηρεάζεται η θαλάσσια βιοποικιλότητα.
Οι εξορύξεις, η μεταφορά υδρογονανθράκων και (ιδίως του πετρελαίου, και ακόμα περισσότερο εφόσον γίνεται διύλιση εν πλω) είναι βαρέως ρυπογόνες διαδικασίες, θα επιβαρύνουν την ατμόσφαιρα γύρω από τα Ιόνια νησιά και θα επηρεάσουν δυσμενώς την υγεία και τις δραστηριότητες των κατοίκων.
Οι παράκτιες περιοχές, οι οποίες είναι εν γένει πιο ευάλωτες σε αλλαγές λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων, θα πληγούν ιδιαίτερα από τις δυσμενείς επιπτώσεις της εξόρυξης υδρογονανθράκων σε κοντινή θαλάσσια περιοχή, τόσο στο φυσικό περιβάλλον, όσο και στο κοινωνικό.
* Οικονομικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία.
Τουρισμός. Η τουριστική δραστηριότητα αποτελεί τη βασική επιχειρηματική-οικονομική δραστηριότητα των Ιόνιων νησιών (σκόπιμα δεν χρησιμοποιώ τον όρο τουριστική βιομηχανία γιατί είναι αποτέλεσμα πιστής/κακής μετάφρασης από την αγγλική γλώσσα και δεν αποδίδει τη σωστή έννοια στην ελληνική γλώσσα). Είναι ευνόητο ότι η ρυπογόνα διαδικασία της εξόρυξης, άντλησης και μεταφοράς υδρογονανθράκων δεν συνάδει με τη ειδυλλιακή εικόνα του τοπίου που αναζητούν οι άνθρωποι για τις διακοπές τους. Ακόμη και η θέα της πλωτής πλατφόρμας των εγκαταστάσεων και η σκέψη για πιθανό ατύχημα είναι ανασταλτικοί παράγοντες επιλογής τόπου παραθερισμού.
Αλιεία. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η διαδικασία της εξόρυξης, άντλησης και μεταφοράς υδρογονανθράκων επιβαρύνει με ρύπους και όχληση το θαλάσσιο περιβάλλον με αποτέλεσμα τη μείωση ή την εξαφάνιση των αλιευμάτων αλλά και την επιμόλυνσή τους, που τα καθιστά επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών. Επιπλέον, αφού ήδη έχουν αποκλειστεί μεγάλες θαλάσσιες εκτάσεις για τους αλιείς, εκείνοι (οι εντόπιοι) θα έχουν μειωμένη δυνατότητα κίνησης, άρα και διαθέσιμων επιλογών.
* Σταδιακή απεξάρτηση από ορυκτά καύσιμα.
Η κλιματική αλλαγή δεν υπάρχει πλέον μόνο στη φαντασία των «γραφικών οικολόγων», είναι ήδη γεγονός και οι επιπτώσεις στις δραστηριότητες του πληθυσμού, ορατές! Επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου είναι η απεξάρτηση από τη χρήση ορυκτών καυσίμων για απαλλαγή από τους ατμοσφαιρικούς ρύπους που δημιουργούν και οι οποίοι αποτελούν το βασικό αίτιο της παρούσας κλιματικής αλλαγής. Η Ελλάδα συμφώνησε με τα περισσότερα κράτη του κόσμου για τη μείωση αερίων ρύπων υπογράφοντας τη συμφωνία του Παρισιού. Κατά τις διεργασίες της προετοιμασίας της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, που έγινε στη Βόννη το 2017, στα συμπεράσματα του Συμβουλίου Περιβάλλοντος τονιζόταν η ανάγκη για την εκπλήρωση των δεσμεύσεων των κρατών μελών. Η ΕΕ θα συνέχιζε την εφαρμογή των πολιτικών της για το κλίμα που περιγράφονται στο πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια με ορίζοντα το 2030, το οποίο εγκρίθηκε τον Οκτώβριο του 2014 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Βασικός στόχος ήταν να μειωθούν οι εγχώριες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030 σε σύγκριση με τα επίπεδα του 1990. Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία έχουν απαγορεύσει εξορύξεις υδρογονανθράκων στην επικράτειά τους. Οπότε, είναι εύλογη η ανάγκη για στροφή προς καθαρή ενέργεια και όχι για επενδύσεις στη ρυπογόνα ενέργεια. Όμως, δε λέμε άκριτα ναι στις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, σε φαραωνικά έργα με μοναδικό γνώμονα την κερδοφορία των εταιρειών. Οι φιλικές στο περιβάλλον εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι μικρής κλίμακας και εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών σε τοπικό επίπεδο. Επισημαίνουμε ότι εμείς υποστηρίζουμε ένα πλαίσιο χρήσης ενέργειας έξω από τη λογική της καπιταλιστικής αγοράς, με όρους εξυπηρέτησης των λαϊκών και ευρύτερων κοινωνικών αναγκών, περιβαλλοντικής προστασίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.
* Ο μύθος περί πλουτισμού.
Εδώ σημειώνουμε πως ακόμη κι αν υπήρχε οικονομικό συμφέρον για την τοπική κοινωνία, πάλι θα είμαστε ενάντιοι στη συγκεκριμένη δραστηριότητα γιατί τα όποια οικονομικά οφέλη δεν αντισταθμίζουν την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών ούτε την οικολογική καταστροφή. ‘Όμως, ας δούμε τι οικονομικό όφελος θα έχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, προβλέπεται ότι θα εισπράττει το 5% του φορολογητέου εισοδήματος της εταιρείας, χαμηλό ποσοστό, όσο και αβέβαιο γιατί είναι πολύ πιθανό η εταιρεία να μην εμφανίζει κέρδη για κάποια χρόνια. Όσον αφορά στον πλουτισμό και την ευμάρεια του πληθυσμού, υπάρχει η εμπειρία της γειτονικής Αλβανίας αλλά και της επίσης γειτονικής Μπασιλικάτα της Ιταλίας, όπου ο λαός, όχι μόνο δεν πλούτισε αλλά φτωχοποιήθηκε και οδηγήθηκε στη μετανάστευση.
* Διεθνείς εντάσεις. Η εμπειρία έχει δείξει ότι οι εξορύξεις δημιουργούν ή εντείνουν διεθνείς εντάσεις, που επιφέρουν μεγάλο κόστος στρατιωτικών δαπανών, προκαλούν ανασφάλεια στους πολίτες και το χειρότερο, ενδέχεται να οδηγήσουν σε εχθροπραξίες και πολεμικές συγκρούσεις.
Συμπέρασμα. Για όλους τους λόγους που αναφέρουμε, δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας στα σχέδια της κυβέρνησης για έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Ιόνιο και επισημαίνουμε ότι θεωρούμε πως αυτή η δραστηριότητα ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την κοινωνία και το περιβάλλον από οποιονδήποτε φορέα κι αν πραγματοποιηθεί.

Αντιδράσεις για το λιμάνι Λευκίμμης: “Αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς”
Διαδικτυακή συζήτηση διοργανώνει η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια
Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια για τον Ιανό
“Καταγγέλλουμε την απατηλή εικόνα επιστροφής στην κανονικότητα με το άνοιγμα των σχολείων”
Η τοποθέτηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Λουκέρνης η Έλενα Διαβάτη
  • Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κέρκυρας
  • Χειροπέδες σε τρία άτομα για κατοχή ναρκωτικών στα Ιόνια
  • Αυλωνίτης: Η Γαρίτσα δεν θα μετατραπεί σε κανενός είδους αγκυροβόλιο
  • Ρεσιτάλ πιάνου του Γ. Κυριαζίδη

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Οι θέσεις της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια στο Περιφερειακό συμβούλιο

18/02/2020

H εισήγηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για τις εξορύξεις στο Ιόνιο

27/11/2019

Αντικαπιταλιστική Αριστερά: Ο χαιρετισμός και η δήλωση για τις αρχαιρεσίες

09/09/2019

Όλοι οι υποψήφιοι της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια

06/05/2019
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise