Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Συλλυπητήρια της ΛΑΣΥ Βορρά για το χαμό του Γ. Προβατά
    22/06/2026
    Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Β. Κέρκυρας για την απώλεια του Γ. Προβατά
    22/06/2026
    Τρεπεκλής: Τι είπε για τα κρίσιμα οδικά έργα της Κέρκυρας
    22/06/2026
    Συλλυπητήρια Τρεπεκλή για το χαμό του Γ. Προβατά
    22/06/2026
    ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση θέτει μεθοδευμένα στο περιθώριο τους αγρότες
    22/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Vespa Club Corfu: Αποστολή στη Ρώμη για την 80η επέτειο
    22/06/2026
    MeteoCorfu: Στους 34°C η μέγιστη θερμοκρασία
    22/06/2026
    Κουραμάδες: Κραυγή αγωνίας από 41 κατοίκους για το «μαρτύριο της σταγόνας»
    22/06/2026
    «Έφυγε» από τη ζωή ο Μίλτος Μπίζης
    22/06/2026
    Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Τεμπλόνι– Στο νοσοκομείο πυροσβέστης
    22/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Εργατικό Κέντρο: Παλάτια για τους τουρίστες, κοντέινερ για τους εργάτες
    22/06/2026
    Υδρογονάνθρακες: Τον Φεβρουάριο του 2027 η πρώτη γεώτρηση δυτικά της Κέρκυρας
    21/06/2026
    Ο Κ. Ιωαννίδης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκμίσθωσης Ε.Ι.Χ. Με Οδηγό
    20/06/2026
    Κέρκυρα, η πιο συμφέρουσα επιλογή πακέτου για Γερμανούς φέτος το καλοκαίρι
    20/06/2026
    “Ασημένιο μετάλλιο” – ντροπή για τον Κάβο, σε ευρωπαϊκή λίστα για bed bugs, καθαριότητα σε καταλύματα!
    20/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Βραδιά Κλασικής Κιθάρας από τους κιθαριστές του Ωδείου Κερκύρας
    22/06/2026
    “Με τα φώτα σβηστά”
    22/06/2026
    ΦEΜ: Με επιτυχία, η συναυλία για την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής (pics)
    22/06/2026
    “Xορού αποτυπώματα, παράδοσης ριζώματα”: Με επιτυχία η εκδήλωση του Ηπειρωτικού Συλλόγου
    21/06/2026
    «10 χρόνια… μια στιγμή, ένα όνειρο, μια ζωή»
    21/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ο Ν. Μπαρλογιάννης κατέκτησε το Παγκόσμιο Σχολικό μπάσκετ με την Ελλάδα
    21/06/2026
    Ασημένιο μετάλλιο για την Π. Δόση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα
    21/06/2026
    Θιναλιακός: Με Νίκιτς στο «τιμόνι» για την άνοδο – Το τεχνικό επιτελείο
    21/06/2026
    Στο «τιμόνι» της ΑΕ Λευκίμμης ο Κ. Χριστοφοράκης
    21/06/2026
    H Σπυριδούλα Καρύδη στην κορυφή των Βαλκανίων με 14,09 μ.
    21/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
     Περιβαλλοντικοί ‘μηχανικοί’ χωρίς master ή PhD
    21/06/2026
    Μνήμες πατεράδων
    20/06/2026
    Η μισθοδοσία των Αρχιερέων υπό το πρίσμα της ποιμαντικής διακονίας
    20/06/2026
    Μια φορά κι έναν καιρό…
    20/06/2026
    Το Αόρατο Όπλο του Πολέμου: 19 Ιουνίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις
    17/06/2026
Ανάγνωση ΑΝΑΣΑ: Τα «άδεια ντουλάπια» και οι «τζάμπα μάγκες» της Ζακύνθου
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΣΑ: Τα «άδεια ντουλάπια» και οι «τζάμπα μάγκες» της Ζακύνθου

Καυστική ανακοίνωση της παράταξης Γαλιατσάτου με αφορμή δηλώσεις τις δηλώσεις που ακολούθησαν την επίσκεψη Ακτύπη στα γραφεία της ΠΕ Ζακύνθου.

NewsDesk
NewsDesk
Δημοσιεύτηκε 23/09/2019
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Καυστική ανακοίνωση της παράταξης Γαλιατσάτου με αφορμή δηλώσεις τις δηλώσεις που ακολούθησαν την επίσκεψη Ακτύπη στα γραφεία της ΠΕ Ζακύνθου.
Η ανακοίνωση
Πριν λίγες ημέρες, μετά από την επίσκεψη του βουλευτή Ζακύνθου κ. Ακτύπη στα γραφεία της ΠΕ Ζακύνθου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την συνάντηση του με τον α/ρχη κ. Στασινόπουλο και τους περιφερειακούς συμβούλους κ. Καποδίστρια και κ. Μοθωναίου, ακολούθησαν δηλώσεις τους που αναπαράχθηκαν ευρέως από τα τοπικά ΜΜΕ.
Κοινός τόπος των δηλώσεων τους αυτών ήταν η εμφανέστατη προσπάθεια να μηδενιστεί και να απαξιωθεί το έργο και οι δράσεις της Περιφερειακής Αρχής της ΑΝΑΣΑ για την Ζάκυνθο και τους κατοίκους της.
«Βρήκαμε άδεια ντουλάπια», «δεν υπάρχουν μελέτες», «ξεκινάμε από το μηδέν» ήταν το βασικό μοτίβο των δηλώσεων διανθισμένο με τοπικιστικές κορώνες «είμαστε οι πιο αδικημένοι», με μεγάλη δόση αυταρέσκειας «εμείς δεν ήλθαμε για τις καρέκλες» αλλά και με αστειότητες για «δημόσιο διάλογο μπροστά στα ΜΜΕ » όπου θα λάμψει δήθεν η αλήθεια!
Ορισμένα στοιχεία αντί απάντησης στην αμετροέπεια των νεόκοπων.
· Έργα
Αυτή την στιγμή εκτελούνται 13 έργα και δράσεις ενταγμένες στο ΠΕΠ/ΕΣΠΑ αποκλειστικά για την Ζάκυνθο με προϋπολογισμό 11,4 εκατομμύρια ευρώ, πέραν της συμμετοχής της Ζακύνθου σε οριζόντιες δράσεις όπως, για παράδειγμα, ο εργαστηριακός και ηλεκτρονικός εξοπλισμός όλων των σχολείων, η προμήθεια ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ, η προμήθεια ειδικών σωστικών οχημάτων πολιτικής προστασίας για την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Μόνο στα δυο προηγούμενα έτη 2017 και 2018 ασφαλτοστρώθηκαν η ανακατασκευάστηκαν 16,56 km εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου ενώ έγιναν παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής προστασίας σε μήκος 59,965 km χειμάρρων και ρεμάτων.
Τρία οικοδομικά έργα ολοκληρώθηκαν από το 2015-2017: η Κατοικία Φώσκολου, η «Λέσχη ο Ζάκυνθος» και το κτήριο πολλαπλών χρήσεων στον Άγιο Κήρυκα, προϋπολογισμού 790.000 ευρώ.
Επίσης στα πλαίσια του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ υλοποιούνται στην Ζάκυνθο έργα και δράσεις ύψους 34,2 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων το έργο του Λιμανιού στον Άγιο Νικόλαο Βολιμών και το εμβληματικό έργο της επισκευής και ανάδειξης του Καστρομονάστηρου στα Στροφάδια.
· Μελέτες
Οι μελέτες που εκπονήθηκαν ή εκπονούνται αυτή την στιγμή είναι: η μελέτη του δρόμου «11η επαρχιακή οδός Ζακύνθου -Βολιμών», η μελέτη για την θέση «Κολοσύρτης» στον δρόμο Αλυκές-Ξύγκια, η μελέτη για την θέση «Κόκκινος βράχος», η μελέτη για το λιμάνι Αγίου Νικολάου Βολιμών, η μελέτη για το λιμάνι στα Στροφάδια, η μελέτη για το παλιό νοσοκομείο, η μελέτη για τις σημειακές βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο της Ζακύνθου και ασφαλώς η μελέτη για το υδατοδρόμιο.
· Προγραμματικές συμβάσεις
Υπάρχουν αυτή την στιγμή σε ισχύ 8 προγραμματικές συμβάσεις που καλείται να υλοποιήσει η ΠΕ Ζακύνθου με προϋπολογισμούς 14,8 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτές περιλαμβάνεται το έργο «εκσυγχρονισμός-βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων δημοτικού γηπέδου Αμπελοκήπων», η «Ανακαίνιση του κτιρίου-γηροκομείου ΟΔΑΖ», η «επισκευή παλαιού σχολείου Αγαλά και διαμόρφωση προαύλιου χώρου» και οι «εγκαταστάσεις/δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης αστικών στερεών αποβλήτων δήμου Ζακύνθου».
Μια παραίνεση στους αμετροεπείς νεόκοπους.
Ασχοληθείτε με την ολοκλήρωση των έργων που έχουν δρομολογηθεί από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ.
Ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις προγραμματικές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ.
Χρηματοδοτήστε και υλοποιήστε τις μελέτες που είναι ήδη έτοιμες από την περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ.
Αναμετρηθείτε με το καθήκον σας και τότε, αν τα πράξετε όλα αυτά και σας απομείνει χρόνος μέχρι το τέλος της θητείας σας, ξανασκεφθείτε αν πρέπει να εκστομίσετε τέτοιες αμετροέπειες.
Ο κ. Ακτύπης
Κατά τον κ. βουλευτή για την σύληση των εγκαταστάσεων του παλιού νοσοκομείου είναι υπεύθυνη η περιφερειακή αρχή της ΑΝΑΣΑ!
Η ΑΝΑΣΑ έδωσε μεγάλη μάχη μέσα σε μια δύσκολη δημοσιονομική περίοδο για να παραχωρηθεί στην ΠΕ Ζακύνθου και κατά συνέπεια στην τοπική κοινωνία το κτίριο του παλιού νοσοκομείου. Τούτο έγινε κατορθωτό και υπεγράφη πρωτόκολλο παράδοσης την 04/07/2017 ενώ στο επόμενο διάστημα εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση με 500.000 ευρώ της μελέτης για την νέα διαρρύθμιση και την επισκευή/αναβάθμιση του.
Αλήθεια, μπορεί να μας πει ο κ. βουλευτής τι έπραξε, από το 2012 που έγινε η μετεγκατάσταση, η διοίκηση για να το προστατεύσει και ιδιαίτερα τι έπραξε ο ίδιος ως γιατρός και ευαισθητοποιημένο στέλεχος του κόμματος που κυβερνούσε τότε;
Οι πραγματικές αιτίες.
Αλλά φαίνεται ότι αυτές οι «τζάμπα μαγκιές» δεν είναι τόσο αθώες από κάποιους που απλά …δεν ξέρουν να βρουν τους φακέλους!
Πίσω από αυτό το θόρυβο προσπαθούν να κρύψουν και να κρυφτούν.
Να κρύψουν την πρόθεση τους να επέμβουν στην ήδη αποφασισμένη χωροταξία master plan του λιμανιού της Ζακύνθου αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Να κρυφτούν χωρίς να πάρουν θέση για την περίεργη αναζωπύρωση του θέματος της ψευδοαγοραπωλησίας στα ορεινά και της προσπάθειας της κυβέρνησης να επηρεάσει δικαιοσύνη και κατοίκους ότι δήθεν πρόκειται για …εξαιρετική επένδυση!
Ματαιοπονούν όμως. Γιατί η ΑΝΑΣΑ είναι παρούσα μέσα κι έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Για να απαιτήσει αφ ενός την ολοκλήρωση ενός μεγάλου σχεδιασμού που είναι σε εξέλιξη από την περίοδο 2014-2019 και αφ ετέρου για να μην επιτρέψει την υιοθέτηση πολιτικών που θα επιβαρύνουν το περιβάλλον και τους πολίτες για την εξυπηρέτηση ανομολόγητων οικονομικών συμφερόντων.

Πέντε συλλήψεις για ηχορύπανση και ωράριο μουσικής στη Ζάκυνθο
Μπαράζ συλλήψεων για ναρκωτικά σε Λαγανά και Κέρκυρα
Χειροπέδες σε 40χρονο στη Ζάκυνθο για ναρκωτικά και δύο όπλα
Οπλοστάσιο σε κρύπτες με ηλεκτρικούς μηχανισμούς στη Ζάκυνθο
Ζάκυνθος: Σύλληψη 29χρονου για επικίνδυνη οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Vespa Club Corfu: Αποστολή στη Ρώμη για την 80η επέτειο
  • MeteoCorfu: Στους 34°C η μέγιστη θερμοκρασία
  • Κουραμάδες: Κραυγή αγωνίας από 41 κατοίκους για το «μαρτύριο της σταγόνας»
  • «Έφυγε» από τη ζωή ο Μίλτος Μπίζης
  • Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Τεμπλόνι– Στο νοσοκομείο πυροσβέστης

Τελευταία σχόλια

  1. Panagiotis στο «Πόλεμος» στην Κληματιά: Προπηλακισμοί και δολιοφθορές για το πλεονάζον νερό!
  2. Γιωργος στο Κέρκυρα: Χωρίς νερό, στέρεψαν και οι δικαιολογίες…
  3. ΣΠΥΡΟΣ ΣΟΥΕΡΕΦ στο Η σκοτεινή πλευρά της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
  4. Martin στο Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  5. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

Τρεις συλλήψεις για κατοχή κάνναβης σε Ζάκυνθο και Λαγανά

05/06/2026

Τραγωδία στη Ζάκυνθο: Νεκρή 58χρονη τουρίστρια στον Λαγανά

03/06/2026

Συνελήφθησαν τρεις σε Λαγανά και Λευκάδα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

01/06/2026
limeniko skafos

Ζάκυνθος: Τραυματισμός δύο τουριστριών σε λέμβο στο Κερί

31/05/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise