Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Αυλωνίτης: Τι συμβαίνει με το Αχίλλειο τελικά;
    17/08/2026
    Περιφερειακό Συμβούλιο: Τα 23 θέματα της τακτικής συνεδρίασης
    17/08/2026
    Tο μήνυμα Μαχειμάρη για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
    Πελάης: Προσφυγή για τη διοίκηση της ΔΕΥΑ Νότιας Κέρκυρας και καταγγελίες για αυξήσεις στο νερό
    14/08/2026
    To μήνυμα Στασινόπουλου για τον Δεκαπενταύγουστο
    14/08/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Δύο διακομιδές από Κέρκυρα και Οθωνούς
    18/08/2026
    Kέρκυρα: 846 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια εβδομάδα
    18/08/2026
    Τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένος στην Κεφαλονιά
    18/08/2026
    Φωτιά στο Τεμπλόνι – Εστάλη μήνυμα 112
    18/08/2026
    Συνελήφθη 16χρoνος στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας με πλαστό διαβατήριο
    17/08/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Αεροδρόμιο Κέρκυρας: Άγγιξε το 1 εκατομμύριο επιβάτες τον Ιούλιο
    13/08/2026
    ΕΛΜΕ: Με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά
    07/08/2026
    Απεργιακές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη ΔOY Κέρκυρας
    04/08/2026
    Συνάντηση Εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κέρκυρας
    03/08/2026
    Στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ επιχειρήσεις στην Κέρκυρα για φορολογικές παραβάσεις
    02/08/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Κων/να Κολλύρη: «Τεμαχισμένη από Ελπίδες»
    18/08/2026
    ΟΙ Φιλαρμονικές του Βορρά τίμησαν με τη μουσική τους τον Δεκαπενταύγουστο
    18/08/2026
    Βραδιά Αστρονομίας στους Κουραμάδες
    16/08/2026
    Μουσείο Ασιατικής Τέχνης: Γυναικείες Αφηγήσεις στην Ιαπωνική Τέχνη
    14/08/2026
    Κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Το κουβαράκι των ονείρων» της Έλενας Καλούδη
    13/08/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    O Καββαδίας στον Αστέρα Τρίπολης, ο Καλυβιώτης στον Άρη!
    17/08/2026
    Στην ΑΕΛ, ο Βαγγέλης Κατσιλιανός!
    17/08/2026
    Έμεινε AΕΛ ο Γαστεράτος!
    14/08/2026
    Στη μάχη των πρoκριματικών του Παγκοσμίου T20 η Εθνική Ανδρών
    13/08/2026
    Eκτός τελικού στο Μπέρμιγχαμ η Παναγιώτα Δόση
    13/08/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με αύξηση 7,20% στις αφίξεις εξωτερικού έκλεισε ο Ιούλιος, στο «Ι. Καποδίστριας»
    16/08/2026
    Κλιματική αλλαγή και ενεργειακή επάρκεια
    16/08/2026
    Ο Δήμος που γνωρίζει το πρόβλημα πριν τηλεφωνήσει ο δημότης
    16/08/2026
    Η κλιματική κρίση φέρνει νέο κόστος στην καθημερινότητά μας
    13/08/2026
    Η Κέρκυρα και η Μαντόνα
    13/08/2026
Ανάγνωση Προς πώληση η βίλα Ανιέλι στην Κέρκυρα
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς πώληση η βίλα Ανιέλι στην Κέρκυρα

Το κερκυραϊκό αρχοντικό, που χτίστηκε από τους Ενετούς και φιλοξενεί αριστοκράτες της Ευρώπης, πωλείται από τους μεσίτες πολυτελών ακινήτων του Sotheby’s

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 10/06/2019
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση

Το κερκυραϊκό αρχοντικό, που χτίστηκε από τους Ενετούς και φιλοξενεί αριστοκράτες της Ευρώπης, πωλείται από τους μεσίτες πολυτελών ακινήτων του Sotheby’s

Στο άκουσμα και μόνο του ονόματος Ανιέλι, το μυαλό ταξιδεύει αμέσως σε γρήγορα αυτοκίνητα, ακριβά κοστούμια, καλογυαλισμένα σκάφη και στο απαράμιλλο στυλ μιας δυναστείας που θεωρείται συνώνυμη της ιταλικής αριστοκρατίας και του καλού γούστου. Στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας, πλάι στο ήσυχο λιμανάκι της Κουλούρας, μπορεί κάποιος σήμερα να αγοράσει ένα κομμάτι της dolce vita των Ανιέλι. Αρκεί να διαθέτει 8,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η περίφημη βίλα των Ανιέλι, ένα κερκυραϊκό αρχοντικό που χτίστηκε από τους Ενετούς ως φρούριο απέναντι στις επιδρομές των πειρατών, αλλά κατέληξε να φιλοξενεί γαλαζοαίματους και αριστοκράτες της Ευρώπης, πωλείται εδώ και λίγο καιρό από τους μεσίτες πολυτελών ακινήτων του Sotheby’s International Realty. «Η κεντρική κατοικία αποτελεί ένα μείγμα βενετσιάνικων, κερκυραϊκών και αγγλικών επιρροών στην αρχιτεκτονική και τη διακόσμησή της.

Πλήρως ανακαινισμένο από τα τέλη του 20ού αιώνα, το ακίνητο προσφέρει τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής, διατηρώντας ωστόσο την ιστορία του σπιτιού και τη γαλήνια μεσογειακή ομορφιά του», είναι ο τρόπος με τον οποίο περιγράφεται η βίλα, που συστήνεται στους υποψήφιους ξένους αγοραστές με την ονομασία «Venetian Times».

«Θα μου λείψει να βλέπω τους τοίχους να λαμπυρίζουν, με την αντανάκλαση της θάλασσας. Για τα παιδιά μου, αυτό που θα τους λείψει θα είναι η ιστιοπλοΐα και η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας», ομολογεί μιλώντας στους «Sunday Times» η σημερινή ιδιοκτήτρια του αρχοντικού, Σίλβια Λε Μαρσάν. Κόρη του Βρετανού επιχειρηματία και βουλευτή Μάλκολμ Πίρσον, η Λε Μαρσάν είναι εγγονή της Ουμπέρτα Νάσι, που με τη σειρά της υπήρξε εγγονή του ιδρυτή της Fiat, Τζιοβάνι Ανιέλι, και πρώτη ξαδέρφη του αποκαλούμενου και «βασιλιά της Ιταλίας», Τζιάνι Ανιέλι.
Ηταν η Ουμπέρτα Νάσι που αγόρασε το αρχοντικό στην Κουλούρα της Κέρκυρας, λίγο πριν από το τέλος της δεκαετίας του ‘80, όταν σε κάποιες διακοπές με τον σύζυγό της ερωτεύτηκε το νησί.

Ομως, η ιστορία τη βίλας ξεκινά πολύ πριν από τους Ανιέλι. Χτισμένη κυριολεκτικά πάνω στο κύμα από τους Ενετούς, τον 16ο αιώνα, προοριζόταν αρχικά για φρούριο, προκειμένου να φυλά τα νερά μεταξύ της Κέρκυρας και των αλβανικών ακτών από τις επιδρομές των πειρατών. Αλλωστε, στους εξωτερικούς τοίχους της έπαυλης διατηρούνται μέχρι και σήμερα τα ανοίγματα που την εποχή εκείνη λειτουργούσαν ως πολεμίστρες. Τόσο το αρχοντικό όσο και μια μεγάλη έκταση στην περιοχή της Κουλούρας ανήκαν αρχικά στους Κουαρτάνο, μια οικογένεια Κερκυραίων ευγενών με καταγωγή από τη Βενετία.

Στη συνέχεια η ιδιοκτησία πέρασε στην οικογένεια Γεννατά της Κεφαλλονιάς, οι απόγονοι των οποίων την πούλησαν τελικά στην εγγονή του ιδρυτή της Fiat.

ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΟ

Η Ουμπέρτα Νάσι μεγάλωσε μέσα σε ένα παλάτσο του 18ου αιώνα στο Τορίνο, το οποίο είχε αγοράσει ο διάσημος παππούς της για τη μητέρα της. Ηταν τα παιδικά της χρόνια, τα οποία πέρασε μέσα στη χλιδή και την πολυτέλεια, που διαμόρφωσαν το καλό της γούστο και την αγάπη της για το νεοκλασικό. Μαζί με τον σύζυγό της, Τζόρτζιο Μαρσάν, υπήρξαν μανιώδεις συλλέκτες έργων Τέχνης. Κάθε φορά που ο Μαρσάν ήθελε να προσθέσει ακόμα ένα αντικείμενο στη συλλογή τους, η κάπως πιο πρακτική σύζυγός του τον ρωτούσε: «Μα, πού θα το βάλεις;». Και εκείνος πάντα απαντούσε: «Κάπου θα βρω ένα μέρος».

Με δεδομένο ότι διατηρούσαν τρία σπίτια -στο Τορίνο, στην Κέρκυρα αλλά και στο Λονδίνο-, πάντα βρισκόταν ένα μέρος. Μετά τον θάνατο της Νάσι, ο σύζυγός της πούλησε το διαμέρισμα στο Λονδίνο και τη βίλα στο Τορίνο, ενώ το 2007 ο Οίκος Christie’s δημοπράτησε μερικές εκατοντάδες από τα έργα που κοσμούσαν τα δύο αυτά σπίτια του ζευγαριού, αλλά και τη βίλα της Κέρκυρας.

ΠΡΟΣ ΜΙΣΘΩΣΗ

Τα τελευταία χρόνια, η βίλα των Ανιέλι διατίθεται προς μίσθωση, όταν δεν χρησιμοποιείται από τα μέλη της οικογένειας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Με κατάλευκους τοίχους και γαλάζια πορτο παράθυρα, η έπαυλη διαθέτει 13 υπνοδωμάτια, 15 μπάνια, καθώς και μια μαγευτική πισίνα με υπερχείλιση και θέα στη θάλασσα. Η απλή, ανεπιτήδευτη αισθητική των διάσημων ιδιοκτητών της είναι ορατή σε κάθε δωμάτιο. Σε αυτή τη βίλα, που κατά καιρούς φιλοξενεί διασήμους και γαλαζοαίματους από όλο τον κόσμο, φημολογείται ότι έχουν λάβει χώρα μερικά από τα ξέφρενα πάρτι, για τα οποία είναι γνωστός ο εγγονός του Τζιάνι Ανιέλι, Λάπο Ελκαν.

Το «κακό παιδί» της δυναστείας, ένας γνήσιος bon viveur που μοιάζει σε πολλά με τον θρυλικό παππού του, αλλά εμφανίζει κατά καιρούς τάσεις αυτοκαταστροφής, λέγεται ότι συνηθίζει να φέρνει στην Κέρκυρα καλλονές από όλο τον κόσμο, καθώς και άλλους γόνους πλούσιων και ισχυρών οικογενειών. Αλλωστε, αυτή η γωνιά του Ιονίου αποτελεί αγαπημένο προορισμό για τους rich and famous.

Η βίλα των Ανιέλι βρίσκεται λίγο πιο μακριά από την έπαυλη μιας άλλης μεγάλης ευρωπαϊκής δυναστείας, εκείνης των Ρότσιλντ. Η βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας αποκαλείται από τον βρετανικό Τύπο και «Kensington-on-Sea», αφού κάθε καλοκαίρι σύσσωμη η αριστοκρατία και το νέο χρήμα του Λονδίνου μετακομίζουν σε αυτή την πλευρά του νησιού.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Δύο διακομιδές από Κέρκυρα και Οθωνούς
  • Kέρκυρα: 846 παραβάσεις του ΚΟΚ σε μια εβδομάδα
  • Τον έπιασαν να οδηγεί μεθυσμένος στην Κεφαλονιά
  • Κων/να Κολλύρη: «Τεμαχισμένη από Ελπίδες»
  • ΟΙ Φιλαρμονικές του Βορρά τίμησαν με τη μουσική τους τον Δεκαπενταύγουστο

Τελευταία σχόλια

  1. Νίκος Σέλλας στο Καθαρισμός και συντήρηση για Μαρμάρινα Μνημεία
  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ στο Από παθητικοί χρήστες, δημιουργοί: Το νέο Κέντρο Καινοτομίας στην Κέρκυρα αλλάζει το σχολείο
  3. Δημητρης Απεργης στο Κικίλιας: «Νέος Επιβατικός Σταθμός αντάξιος της ομορφιάς και της τουριστικής δυναμικής των Παξών»
  4. Πανος.. στο Εξασφαλίστηκε 1 εκ. για την αποπεράτωση του Κλειστού Γυμναστηρίου Λευκίμμης
  5. Ενας Κερκυραιος στο Διεθνείς γέφυρες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας για το περιβάλλον: Από το Columbia στη Νυρεμβέργη

Find Us on Socials

  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise