Χρησιμοποιώντας αυτή την ιστοσελίδα συμφωνείτε ότι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου και τους όρους χρήσης.
Αποδοχή
CorfuPress.comCorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΗΕμφάνιση περισσότερων
    Μπιάγκης: Ναι στη θεσμική κατοχύρωση της περιφερειακής τηλεόρασης, αλλά με ρυθμίσεις
    11/06/2026
    KΚΕ Κέρκυρας: Μέτρα υγείας-ασφάλειας και ουσιαστική προστασία των εργαζομένων
    11/06/2026
    Στην Κέρκυρα η Ακαδημία Κινηματογράφου του Πεκίνου
    10/06/2026
    ΛΑΣΥ: Επείγουσα ερώτηση για την αντιμετώπιση της βλάβης στον βιολογικό αγωγό του Αγίου Νικήτα
    10/06/2026
    Στην τελική ευθεία η δημοπράτηση του “Κλικ Ζωής” μετά την έγκριση της Δημοτικής Επιτροπής
    10/06/2026
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    ΚΟΙΝΩΝΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Πρόλαβαν και βγήκαν οι επιβάτες του καμένου καταμαράν
    11/06/2026
    Δυο συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
    11/06/2026
    Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
    11/06/2026
    Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
    11/06/2026
    Η Κέρκυρα αποχαιρετά τον Αναστάσιο Γουναρόπουλο
    11/06/2026
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕμφάνιση περισσότερων
    Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους
    11/06/2026
    Νέο ξενοδοχείο στην Κέρκυρα – Σε ποιά περιοχή θα γίνει
    11/06/2026
    ΔΑΣ ΟΤΑ: Στον εμπαιγμό της κυβέρνησης απαντάμε με 24ωρη Απεργία την Παρασκευή
    10/06/2026
    Επανεκλογή Κουρσάρη στην προεδρία του ΣΕΠΕ
    10/06/2026
    Επιστολή του Επιμελητηρίου για τα προβλήματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό
    09/06/2026
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΕμφάνιση περισσότερων
    Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
    11/06/2026
    «Ανυπότακτα χώματα»: Η ΕΛΜΕ προσκαλεί στη βιβλιοπαρουσίαση
    11/06/2026
    ‘’Ιστορίες πείνας’’ στο Πολύτεχνο
    10/06/2026
    Το Phaex Festival επιστρέφει για πέμπτη χρονιά στην Κέρκυρα
    09/06/2026
    Δημήτρης Λαζάρου: «Το Κουτί των Επιθυμιών»
    09/06/2026
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    ΑΘΛΗΤΙΚΑΕμφάνιση περισσότερων
    Ιόνιος: Με head coach τον Γεωργίου και assistant τον Καραγιάννη
    09/06/2026
    Επανεκλογή Κουρή στην προεδρία του ΟΦΑΜ!
    09/06/2026
    Μαχειμάρης: Προχωρούν οι εργασίες για το Αθλητικό Κέντρο Θιναλίων
    09/06/2026
    Ξεκίνησε με επιτυχία το 21ο φεστιβάλ του ΕΣΥΝ (pics)!
    08/06/2026
    Δήμος Βορρά: Ο ΑΣΚ Θινάλι κέρδισε την καρδιά της Κέρκυρας
    08/06/2026
  • ΓΝΩΜΕΣ
    ΓΝΩΜΕΣΕμφάνιση περισσότερων
    Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις του Αλβανικού λαού
    11/06/2026
    Η Αλβανία πήρε τον δρόμο της…
    07/06/2026
    Ο… Τρελός!
    06/06/2026
    «Η Δημοκρατία χρειάζεται καθαρές επιλογές, όχι περισσότερη σύγχυση»
    02/06/2026
    Πόσο τιμάται η παρθενιά της Αλβανίας
    01/06/2026
Ανάγνωση Ξενοδοχ/λοι: Συγκέντρωση-συναυλία στις 2 τ’ Απρίλη
Κοινοποίηση
CorfuPress.comCorfuPress.com
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράςΑα
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΓΝΩΜΕΣ
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
© 2025-2026 CP-WEB / CorfuPress.com
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξενοδοχ/λοι: Συγκέντρωση-συναυλία στις 2 τ’ Απρίλη

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχ/λων Κέρκυρας με αφορμή το τέλος της τριετούς θητείας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου διοργανώνει συγκέντρωση-συναυλία στο ΕΚΚ, στις 2 Απριλίου.

CorfuPress.com
CorfuPress.com
Δημοσιεύτηκε 01/04/2019
Κοινοποίηση
6 λεπ. ανάγνωση
ergatiko

Ο Σύνδεσμος Ξενοδοχ/λων Κέρκυρας με αφορμή το τέλος της τριετούς θητείας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου διοργανώνει συγκέντρωση-συναυλία στο ΕΚΚ, στις 2 Απριλίου.

Όπως αναφέρει η διοίκηση του Συνδέσμου Ξενοδοχ/λων:

Τα ψέματα τελειώνουν στις 2 Απρίλη για την ψευδεπίγραφη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας. Τελειώνει η τριετής θητεία τους που προήλθε μέσα από τις νοθευμένες εκλογές στις 2/4/16 με συμμέτοχη παρανομα εκλεγμένων αντιπροσώπων και συνταξιούχων κατά παράβαση του νόμου 1264/82 άρθρο 1, την με αριθμό 1121/1988 απόφαση του Αρείου Πάγου και την ομόφωνη απόφαση της ΓΣΕΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας να συμμετέχουν οι συνταξιούχοι στις εργατικές οργανώσεις μόνο με δικαίωμα λόγου, συμβουλευτικά και όχι με δικαίωμα ψήφου. Τα τρία χρόνια της τελευταίας θητείας τους ένα πράγμα έκαναν «καλά». Παρεμπόδιζαν με κάθε τρόπο τη δράση των ταξικών σωματείων όσων δηλαδή σωματείων πάλευαν αδιάκοπα για τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων και την απόκρουση των επιθέσεων της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων. Αυτό άλλωστε έκαναν και στις προηγούμενες θητείες τους και το έκαναν καλά.
ΤΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΘΥΜΗΘΟΥΜΕ:
• Την σταθερή συμφωνία τους με τις πολιτικές κατευθύνσεις των επιχειρηματικών ομίλων, των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης?
• Την προσήλωσή τους στην γραμμή του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού?
• Την απέχθειά τους σε κάθε έκφραση ταξικής πάλης?
Ή ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ:
• Ότι κλείδωσαν όλα τα γραφεία για να μη γίνεται δωρεάν μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας που οργανώνουν τα σωματεία του ΠΑΜΕ για μαθητές με οικονομική αδυναμία?
• Ότι άνοιγαν το εργατικό κέντρο μετά της 09:00πμ, το έκλειναν στις 20:00μμ αδιαφορώντας αν εργαζόμενοι και σωματεία είχαν ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις του εργατικού κέντρου για συνελεύσεις και κάθε αναγκαία δράση?
• Ότι είχαν κλειστό το εργατικό κέντρο τα Σαββατοκύριακα, τις εορτές και τις αργίες καθώς και μια μέρα πριν και μετά από κάθε εορτή? Ακριβώς δηλαδή τότε που μπορούσαν να πάνε στο εργατικό κέντρο και στα σωματεία οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα?
• Ότι παραχωρούσαν προς χρήση το εργατικό κέντρο στα εργοδοτικά κόμματα και στους παράγοντές τους με μεγάλη ευκολία ή ακόμη περισσότερο σε «κυρίες» των τηλεπωλήσεων για να πλασάρουν τις νέες κολεξιόν σε ψεύτικα νύχια, καλλυντικά, σαμπουάν και κρέμες παντός τύπου. Την ίδια ώρα όμως αρνούνταν να παραχωρήσουν σε σωματεία της δύναμης του εργατικού κέντρου τις αίθουσες ή στην καλύτερη περίπτωση έβαζαν εμπόδια.
• Ότι δεν είχαν δώσει κλειδιά της κεντρικής εισόδου, την οποία κρατούσαν κλειστή, στους προέδρους των μεγαλύτερων σωματείων του εργατικού κέντρου με αποτέλεσμα να μην έχουν πρόσβαση στα γραφεία, το αρχείο και την τεχνική υποστήριξη των σωματείων τους?
• Ότι διαμαρτύρονται για την αλλαγή της κλειδαριάς γιατί δεν θα μπορέσουν ποτέ πια να ξανακλειδώσουν την πόρτα στους εργαζόμενους και τα σωματεία?
• Ότι με μεγάλη ευκολία άνοιγαν την είσοδο στους εργοδότες για να εκτελέσουν εχθρικές ενέργειες σε βάρος των σωματείων? βλέπε: άνοιγμα εργατικού κέντρου 22:30μμ για θυροκόλληση από MAYOR, αίτηση για κήρυξη παράνομης στάσης εργασίας στο PELEKAS MONASTERY τον Οκτώβρη του 2018.
• Ότι χωρίς καμία δικαιοδοσία παρενέβαινε σε υποθέσεις εργαζομένων στους κλάδους ή τις επιχειρήσεις σε αντίθετη κατεύθυνση με τα κλαδικά ή επιχειρησιακά σωματεία προκειμένου να στηρίξουν τους εργοδότες όπως: στην περίπτωση του SANDY το 2017, στην περίπτωση του ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ το 2009, στην περίπτωση της κυριακάτικης αργίας στα Supermarket?
• Ότι χλευάζουν τους αγώνες και ενώ υποχρεώνονται να καλούν σε απεργίες την ίδια ώρα δηλώνουν χωρίς ντροπή ότι η απεργία είναι ξεπερασμένη μορφή αγώνα?
• Ότι σε κάθε απεργία δεν συγκεντρώνουν ούτε τα μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, ενώ πρόεδροι, διοικητικά συμβούλια και αντιπρόσωποι των περίπου 20 σωματείων που τους στηρίζουν είναι άφαντοι τόσο από τους αγώνες όσο και από τους εργαζόμενους?
Σαν να μην έφταναν αυτά και πολλά άλλα που χωρίς ντροπή κάνουν σε βάρος των εργαζομένων,
Σαν να μην τρέχει τίποτα με την αποκάλυψη των νοθειών τους με σκοπό τον έλεγχο του συσχετισμού του Εργατικού Κέντρου,
Σαν να μην έχει εκδοθεί η προσωρινή διαταγή στις 21/2/2019 που απαγορεύει τη συμμετοχή 19 παράνομων αντιπροσώπων τους,
Σαν να μην έχει αποκλειστεί ξανά με ομόφωνη απόφαση της ΓΣΕΕ (μοναδική ομόφωνη απόφαση) ο δεύτερος αντιπρόσωπός τους λόγω της παράνομης εκλογής του από συνταξιούχους αντιπροσώπους.

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ.
Ζητούν να διοριστεί από το Πρωτοδικείο η ίδια προσωρινή διοίκηση και όχι μόνο για να προκηρύξει εκλογές όπως συνήθως προβλέπεται αλλά να παρατείνουν τη θητεία τους για έναν ολόκληρο χρόνο!!!
Στην όχι και τόσο «προσωρινή» αυτή διοίκηση θέλουν να συμμετέχει τόσο η κα Λίβερη όσο και ο κος Ζήμος που είναι συνταξιούχοι και έχουν απολέσει την ιδιότητα του αντιπροσώπου στο Εργατικό Κέντρο.
Δηλαδή γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια εκτός από τους εργαζόμενους που τους έχουν γυρίσει την πλάτη, το νόμο, τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου και την προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κέρκυρας.

ΟΤΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΗΞΕ ΚΑΙ ΕΛΗΞΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΠΛΕΟΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΑΘΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟ.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΝ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.

Εργατικό Κέντρο: Με επιτυχία, ο τριήμερος εορτασμός της Πρωτομαγιάς (pics)
Επίσημος Ύμνος του ΕΚ Κέρκυρας η μελωδία «Οι Προλετάριοι» σε ποίηση K. Θεοτόκη (video)
Εκδήλωση τιμής στον κομμουνιστή δάσκαλο Κώστα Χυτήρη (pics, video)
Εργατικό Κέντρο: Στηρίζει τους εργαζόμενους των κοινωνικών δομών
Εργατικό Κέντρο: Από το Σικάγο… στην Καισαριανή, ζήτω η εργατική Πρωτομαγιά!
Κοινοποίηση
Δεν υπάρχουν Σχόλια Δεν υπάρχουν Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταίες καταχωρήσεις

  • Πρόλαβαν και βγήκαν οι επιβάτες του καμένου καταμαράν
  • Δυο συλλήψεις για παραβάσεις του ΚΟΚ σε Κέρκυρα και Κεφαλονιά
  • Με μεγάλη επιτυχία η θεατρική παράσταση του Αθηναγόρειου
  • Στις φλόγες δύο τουριστικά σκάφη στους Παξούς
  • Η ΑΔΕΔΥ Κέρκυρας στηρίζει την απεργία των εργαζομένων στους Δήμους

Τελευταία σχόλια

  1. Thali Adam στο Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το θανατηφόρο τροχαίο στα Καρουμπάτικα
  2. Άγγελος Φρεν στο Στο Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά» η αποκατάσταση της γέφυρας του Παλαιού Φρουρίου
  3. Αριθμός Πρωτοκόλου κλπ... στο Πάνω από 500.000 ευρώ το κόστος μόνο… για να ξαναλειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο
  4. ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ στο Παροπλισμός υποβρυχίου ΠΟΣΕΙΔΩΝ
  5. ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ στο Οι Φωτογραφίες…

Find Us on Socials

Σχετικά άρθρα

“Φαίνεται πως η σαπίλα δεν βρίσκεται μόνο στα τρόφιμα του Γηροκομείου”

07/04/2026

Γραμματέας Εργατικού Κέντρου: Κάστρο αγώνα και ζωντανός πυρήνας πολιτισμού

30/03/2026

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει το συλλαλητήριο για τη σχολική στέγη

29/03/2026

Εργατικό κέντρο: Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο

20/03/2026
Προηγούμενο Επόμενο
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου και cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com

Σχετικά με εμάς

Είμαστε το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009
CorfuPress.comCorfuPress.com
Ακολουθήστε μας
© 2026 CP-Web / CorfuPress.com
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise
  • Advertise