• Αρχική
  • CP-Web
  • Στήλες
  • Άρθρα
  • CorfuSports
  • Ποιοι είμαστε
  • Επικοινωνία
Τετάρτη, 24/02/2021
CorfuPress.com
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS
CorfuPress.com
Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
CorfuPress.com
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΜΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία: Η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα για τη Συνθήκη της Λωζάνης

CorfuPress.com Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 22/06/2019

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών στο νέο παραλήρημα του Τούρκου ομολόγου του περί “τουρκικής μειονότητας” στη Θράκη και παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης από την πλευρά της Αθήνας, που διαμηνύει ότι “Η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης, του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, από την Τουρκία”.

Να μην κάνει μαθήματα στην Ελλάδα για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης, αλλά και να σταματήσει την αναπαραγωγή απαράδεκτων δηλώσεων καλεί την Άγκυρα η Αθήνα, δια στόματος του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, Α. Γεννηματά.

Η δήλωση Γεννηματά, ήρθε σε απάντηση των νέων προκλητικών δηλώσεων του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χακίμ Ακσόι, ο οποίος σε έναν νέο εμπρηστικό κρεσέντο κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, έκανε λόγο για “τουρκική μειονότητα” στη χώρα μας και επανέφερε στο προσκήνιο το θέμα των μουφτήδων στη Θράκη.

Σχετικάθέματα

Κορονοϊός: 1913 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 357 διασωληνωμένοι, 28 νεκροί

Τετάρτη, 24/02/2021

Κορονοϊός: 2147 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 357 διασωληνωμένοι, 22 νεκροί

Τρίτη, 23/02/2021

Κορονοϊός: 880 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 346 διασωληνωμένοι, 24 νεκροί

Δευτέρα, 22/02/2021

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Ακσόι, ο κ. Γεννηματάς απάντησε:

“Η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα για την εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάννης, του διεθνούς δικαίου και των αποφάσεων του ΕΔΑΔ, από την Τουρκία. Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, όπως την ορίζει σαφώς η Συνθήκη της Λωζάννης αλλά επιμένει να αγνοεί η Τουρκία, απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες, στο πλαίσιο της ισονομίας και της ισοπολιτείας που κατοχυρώνει το Σύνταγμα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα προχωρά σταθερά στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για την περαιτέρω αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας. Στην κατεύθυνση αυτή, θεσμοθέτησε πρόσφατα και συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν στη σαρία, για τα οποία εξέφρασε τα συγχαρητήριά του το ΕΔΑΔ, ενώ προέβη σε συνακόλουθη βελτίωση της λειτουργίας των Μουφτειών, που διατηρούν δικαστικές αρμοδιότητες, για την εμπέδωση χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης, με εγγυήσεις για τους διάδικους που απευθύνονται στις Μουφτείες. Προφανώς η αναφορά στην ίδρυση νέας κρατικής υπηρεσίας είναι αναληθής. Η Τουρκία οφείλει να τερματίσει την παρεμβατική λογική της και την αναπαραγωγή απαράδεκτων δηλώσεων και να κατανοήσει αφενός ότι τα ανωτέρω είναι αποκλειστικά εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας και, αφετέρου, την αδυσώπητη πραγματικότητα της ιστορίας και των αριθμών που καταδεικνύουν ότι η μουσουλμανική μειονότητα που διαβιοί στην Θράκη, απολαμβάνει τις ελευθερίες και τα δικαιώματά της. Επιπλέον, αναπτύσσεται απρόσκοπτα, εντός μιας σύγχρονης, ευρωπαϊκής χώρας”.
Το προκλητικό κρεσέντο του Ακσόι

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, είχε προχωρήσει σε νέα κλιμάκωση της έντασης απέναντι στην Αθήνα, κατηγορώντας την για καταπίεση της “τουρκικής μειονότητας”. Κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβατικές συμπεροφορές και παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης της Λωζάνης, με αφορμή το θέμα των μουφτήδων. Επιπρόσθετα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι θέτοντας το γραφείο του μουφτή υπό τον έλεγχο νεοσυσταθέντος κυβερνητικού τμήματος, έχει ως σκοπό να καταστρέψει την αυτονομία της “τουρκικής” (όπως την αποκαλεί χαρακτηριστικά) μειονότητας, χωρίς να απευθυνθεί σε αυτήν για να λάβει τη γνώμη της.

Κατηγορεί επίσης την Ελλάδα ότι παραβιάζει το δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας, κάτι που όπως λέει είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό όταν συμβαίνει σε μία χώρα της ΕΕ και φτάνει στο σημείο να καλεί διεθνείς φορείς και οργανισμούς να κάνουν έρευνες για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

“Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα νόμιμα συμφέροντα και αιτήματα της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα και επαναλαμβάνει ότι οποιαδήποτε βελτίωση στα δικαιώματα της Μειονότητας θα έχει θετικό αντίκτυπο στις διμερείς μας σχέσεις” καταλήγει ο κ. Ακσόι.

ΠΗΓΗ: news247.gr

CorfuPress.com

CorfuPress.com

Άλλες δημοσιεύσεις

ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 1913 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 357 διασωληνωμένοι, 28 νεκροί

Κείμενο: CorfuPress.com
Τετάρτη, 24/02/2021
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 2147 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 357 διασωληνωμένοι, 22 νεκροί

Κείμενο: CorfuPress.com
Τρίτη, 23/02/2021
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 880 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 346 διασωληνωμένοι, 24 νεκροί

Κείμενο: CorfuPress.com
Δευτέρα, 22/02/2021
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 884 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 326 διασωληνωμένοι, 25 νεκροί

Κείμενο: CorfuPress.com
Κυριακή, 21/02/2021
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 1424 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – 23 νεκροί

Κείμενο: CorfuPress.com
Σάββατο, 20/02/2021
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: 1460 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 325 διασωληνωμένοι, 28 νεκροί

Κείμενο: CorfuPress.com
Παρασκευή, 19/02/2021
ΕΛΛΑΔΑ

Η Μενδώνη τώρα λέει ότι δεν ήξερε τον Λιγνάδη – “Αποδείχθηκε επικίνδυνος άνθρωπος”

Κείμενο: CorfuPress.com
Παρασκευή, 19/02/2021

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία σχόλια

  • Avatar Ανώνυμος στο Βίντεο-προώθηση της Κέρκυρας από την Ένωση Ξεναγών: “Και αυτό είναι η αρχή είναι μία ένδειξη γιατί η απόδειξη είναι η καθημερινή μάχη του κάθε ξεναγού χωριστά αλλά…” Φεβ 23, 17:58
  • Avatar Ανώνυμος στο Η ΔΕΕΠ Κέρκυρας για την επίσκεψη Σακελλαροπούλου στα Διαπόντια: “Της χάρισε κανά πίνακα και αυτηνής ο Ρουμπάτης;” Φεβ 23, 00:58
  • Avatar Ανώνυμος στο Ερώτηση Αυλωνίτη για την οικονομική στήριξη των δικηγόρων: “Ομορφε …βολευτή μας, ποτε θα πας για συνεντευξη στα Καναλια?? Να ταυτιστεις ομως,μη πεις λεξη για παρανομιες κλπ,ε? Ξερεις εσυ…” Φεβ 19, 10:24
  • Avatar Ανώνυμος στο Αλεξάκης: Εμβολιασμοί μετ’ εμποδίων των κατοίκων της Λευκίμμης: “Αλεξακη δες τι θα κανετε μ αυτον τον τιποτενειο που εκθετει γιατρους για να κανει τον Κουρη..” Φεβ 18, 09:12
  • Avatar Ανώνυμος στο Αυλωνίτης: Τους στέλνουν από τη Λευκίμμη στον Άγιο Μάρκο για να εμβολιαστούν: “Δεν αφηνεις τις γλυκοκουβεντες να δεις πως εχουμε ξευτισλιστει σαν κερκυρα μ αυτον που ωθει τους γιτρους σε παρανομια για…” Φεβ 18, 09:10

Το μεγαλύτερο και πληρέστερο κερκυραϊκό portal ειδήσεων, μαζί σας με εγκυρότητα και άποψη από το 2009

ακολουθήστε μας

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • CP-Web/CorfuPress.com
  • Ποιοι είμαστε
  • Όροι χρήσης
  • Χρήση cookies
  • Όροι δημοσίευσης σχολίων
  • Επικοινωνία
  • CorfuSports.com
  • Corfu Magazine
  • Αγγελίες
  • Directory Κέρκυρας

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com

Δεν υπάρχουν αποτελέσματα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • EDITORIAL
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ – ΚΟΣΜΟΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΑΡΘΡΑ
  • SPORTS

© 2020 CP-Web/CorfuPress.com